Biz bahsettiğim doktorlarla yüzyüze görüştük. Fakat dediğim gibi öncelikle iğne yazdılar hep. Önce bir iğne veriyor 3 ay kullan gel diyor. Biz iğneyi de almadık bir daha gitmedik de. Keşke dediğin gibi varikosel ameliyatı da olmasaydık. Nasıl pişmanım anlatamam. Ama vardır herşeyde bir hayır. Hatta söylediğin vitaminleri, ilaç halinde olan hiç bir şey kullanmadık. Bir tek maca tozu diye bir bitkisel toz vardı onu almıştım. Onu da bitiremedi bile kullanmak istemedi. Bende ne yalan söyleyeyim zorlamıyorum. Seni o kadar iyi anlıyorum ki ilk öğrendiğimde bağıra bağıra ağladığım gözlerimin önüne geliyor. Fakat yapacak bir şey yok. Bazen kabullenmek en güzeli galiba. Tamamen bırakın demiyorum ancak bu tarz doktorlardan medet ummak doğru değil gibi geliyor. Hani testis küçüklüğü olur, ne bilim aşağıda yukarıda olur, üretim vardır azdır gibi dururmlarda sanki çözümleri oluyor fakat bizim gibi sebebi belli olmayan başka hiç bir sağlık problemi olmayan kişilerin bu doktorlara tamamen kendini bırakması bana yanlış geliyor. Zaman kaybı, para kaybı, umut kaybı gibi. Bazıları gerçekten ticarete dökmüş bu işi. Elbette bu işten para kazanacaklar fakat olmayan şeyleri olacakmış gibi göstermek umut tacirliği gibi... Bunları yazarken bile acaba diyip soru işareti var aklımda. İnanki hepimizin var. Onu da yapsak mı, keşke yapsak, elimizden geleni yapalım da vs vs vs bu cümleler hep var. Ama körü körüne inanma tatlım herkese. Bu nedenle bence bizim tersten başladığımızı sen baştan yap bir endokrinolojiye git. Araştır iyi biri olsun. Tamamen kan ve emarı orada baktır. Sonrasına zaten sonra karar vereceksin. Kaan Bey gibi Celalettin Bey gibi doktorları bence herşeyi yaptıktan sonra düşünmelisin. Şimdi erken galiba. Gerçek dalı olan uzmanlarıyla, ürolog ve endokrinolog ile görüş bakalım önce. Bizde daha yeni gittik. Emar istedi bizden hipofiz bezine bakacak. Bir takım kan tahlili istedi onlara bakacak. Sonucu alınca bildiririm. Yanlış yönlendirmekten çok korkuyorum ama fikrim bu sölemeden de edemedim. ve yine söylüyorum ne zaman umutsuzluğa kapılırsan eşinin yanında olmadığını düşün. O zaman diyorsin ki; Allah ım herşeyin hayırlısı ama sen onu başımdan eksik etme....