Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Surayn söyleyince aklıma geldi benim eşimde hep menenjitten bahseder kayınvalde çok ilgili !!!!!! bir anne olduğu için kendisine sorsak hatırlamaz!!!! eminim... Zaten haberleri yok ta durumumuzdan.. Yani sanırım o da küçükken ateşli bir hastalık geçirmiş havale ve ya menejit...

Ben de bazen öyle bir problemden kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü ailede yok, muayenede problem yok... Boşuna demezler erkek çocuklar ateşlenmeye gelmez diye.. Bu da bizim kaderimizmiş.. Çekmeye razıyız da herşeyi inşallah mükafatımızı alalım....

haklısın bacım, ama insan çok büyük bir boşluk hissediyor, hep bir yanı yarım kalıyor bu derdi çekenler anlar ancak,rabbim böyle bir şeyle çok fazla imtihan etmez inşallah bizleri,çok canım sıkılıyor günler geçtikçe hasret de büyüyor.

o boşluk hep var ama ne yapayım bazen dolu tarafını görüyorum vardir bir hayir diyorum biz bilemeyiz sonuçta allahın ilmini....

çok haklısın tabi, şu kısacık yaşamın içinde hangi hikmetler gizlidir allah bilir.kısmet artık bizide rahmetinden merhametinden mahrum bırakmasın inşallah.

mrb kızlar.2 gündür yoktum.annemdeydim.dün sabahta eltim geldi eşiyle bütün gün gezdik akşam kaldılar.bu sabah yolcu ettim.yine yoğundu hafta sonu ve dinlenemedim.bide bunun üzerine öğlen okuldan yakın arkadşım beni şok etti.sizin çocuğunuz olmuyomuş dedi.kaldım bişey diyemeden.çünkü burda kimse bilmiyo.sadece azoyu ilk öğrendiğimizde tüp bebek yaptıran bi arkadaşa sormuştum.akıl almak için.çok çaresizdim ve şaşkındım çünkü.ama çok rica ettim kimse duymasın diye.nerdeeeee...yememiş içmemiş yetiştirmiş.çok bilen varmş sanırm bizim durumu.o kadr üzüldümki anlatamam.içimde kocaman bi boşluk oluştu.kimseyle konuşmadım okula gidince.ağzımı bile açmak istemiyorum.ben tek ayak üstünde 40 yalan sylerken belkide karşımdaki gerçeği biliyodu.abartıyorum belki bilmiyorum ama yine çevremdekilerin bizi konuşması çok yaraladı beni.allahtan tayin istiyorum bu hafta.inş. yeni okulda yeni mutlu bir hayatt.....

14-04-2007
Kök hücreden sperm üretildi

Bilim adamları kemik iliğinden elde edilen kök hücreleri sperm hücresine dönüştürmeyi başardı

Kök hücreler üzerinde araştırmalar yapan bilim adamları kemik iliğinden olgunlaşmamış sperm hücreleri elde etmeyi başardı. Bu hücrelerin tam olarak gelişmiş spermlere dönüştürülmesi halinde, bunun kısırlık tedavilerinde çığır açan bir yöntem olacağı, erkeklerde yaşanan kısırlık sorununu tamamen ortadan kaldıracağı belirtildi. 3 yıl içinde uygulamaya geçileceği belirtilen buluşun erkekleri çocuk yapmada devre dışı bırakabileceği de bildiriliyor.

Üreme konusundaki erkek egemenli son vereceği yorumları yapılan buluş sayesinde kadınlar erkeğe gerek kalmadan kendi hücrelerinden elde edilen spermle çocuk doğurabilecek. Lezbiyen çiftler kendi biyolojik çocuklarına sahip olabilecek.

ıngiliz The Times ve The Independent gazetelerinde yer alan haberlere göre, Göttingen ve Münster üniversiteleri ile Hannover Tıp Üniveristesi araştırmacıları, kemik iliğinden alınan kök hücrelere A vitamini enjekte ederek, testislerde bulunan ve spermleri oluşturan hücrelerin benzerlerine dönüşmesini sağladı. New Castle Üniversitesi Kuzey-Doğu ıngiltere Kök Hücre Enstitüsünden Prof. Nayernia “Bu keşiften büyük heyecan duyduk. Fareler üzerinde yaptığımız deneyler bu konuda çalışmalarımızı daha ileri götürebileceğimizi gösteriyor. Bir sonraki amacımız, bu sperm hücrelerini laboratuarda olgun spermlere dönüştürmek. Bu 3 ila 5 yıl alabilir” diye konuştu.

Vatan
kızlar nette gezerken buldum

malesef cevrede oluyor böyle şeyler ya bişeyi nekadar saklıya bilirsinki eninde sonunda duyuluyor duyulmasınada bunun bile laf arada dönmesin diye eger gercekten arkadaşınsa kendine geldiği zaman ya olabilir ama bizene hem konuşupta onu üzmeyelim dicene pat diye yüzüne söylemesi ne acı o hanımıda kınıyorum sırrını nasıl yayar

Dünyaca ünlü Türk Prof Kutluk Oktay: Kök hücre yöntemiyle yaptığımız deneylerden olumlu sonuç aldık. 2 yıl içinde erkek ve kadında kısırlık bitecek
Tıptaki son gelişmeleri istanbul 13. Dünya Tüp Bebek ve Genetik Kongresi'nde tartışan bilim adamlarından üç önemli uzman VATAN için biraraya geldi. Uzmanlar çocuk sahibi olamayanlar için devrim niteliğinde açıklamalar yaptı: Kök hücre tedavisiyle, kadın-erkek kısırlığı ve menopozdan sonra, kanser tedavisi sonrasında oluşan kısırlık sorununa da çözüm geliyor. ıki yıl içinde, kadınların çocuk sahibi olmaları için sadece 'istemeleri' yetecek. Ayrıca doğuştan kısır veya erken menopoza giren kadınlar da en fazla 2 yıla kadar kök hücre yöntemiyle doğurganlıklarına yeniden kavuşabilecekler. Konuşmamızı ağırlık olarak, 'cilt altında yumurta muhafaza etme' tekniğini geliştiren dünyaca ünlü Türk doktor Prof. Dr. Kutluk Oktay ile yapıyoruz.

* Kısırlıkta çalışmanız çığır açtı. Başka yöntemler için neler söylersiniz?
Çalışmamızda, kanser tedavisi gören hastadan alınan yumurtalık dokusu deri altına naklediliyor. Başarıya ulaşmış bir çalışmadır. Bizimkinin öncü olması aynı yöntemin kullanılması anlamına gelmiyor. Bilim öyle bir deneyim ki, her an farklı bir çalışma karşınıza çıkabiliyor. Bu anlamda kazanan tek taraf var, kadınlar.

* Kanser tedavisinden önce yumurta dondurma işlemi yapmayan veya doğuştan kısır olanlar için çare var mı?
Şu an için tek çözüm kişiden alınan yumurtalık dokunun dondurulması. Önceden böyle bir işlem yapılmadıysa şimdilik başka bir çözüme imkan yok. Ancak hayvanlar üzerindeki çalışmalar sıfırdan yumurtalık üretiminin mümkün olduğunu gösterdi.

* Yani kök hücre yöntemiyle sıfırdan yumurtlama gerçekleşebilecek mi?
Farelerdeki çalışmalar bunun mümkün olduğunu gösterdi. Yakında insanlarda da denenecek. Kişinin kök hücresinden yumurta elde edilebilecek.

* Bu kısırlığın sonu mu?
Umarım bu müjdeyi vereceğiz. Bu çalışmalarla kadınının yumurtlama sorunu ortadan kalkacağı için normal yolla çocuk sahibi olacak. Yani dışarıdan başka bir müdahaleye gerek kalmayacak.

Sperm üretimi
* Erkek kısırlığı için de benzer çalışmalar var mı?
Meslektaşlarımız, hiç spermi olmayan erkeklerin teslislerinden aldıkları kök hücrelerden dışarıda doku oluşturuyor. Ve bunu yemden testise yerleştiriyorlar. Bu sayede testisler sperm üretmeye başlıyor. Hayvanlardaki deneylerde olumlu sonuç verdi. Birkaç yıla kadar insanlarda da denenecek. Hiç spermi olmayan erkekler de çocuk sahibi olabilecekler.

Kanserli hücreyi ayrıştırıyoruz
ısrailli Dr. Prof. Oshua Dor: Bizim yöntemimiz, kanserli hastadan aldığımız yumurtalık dokusunun hastalıklı hücre taşıyıp taşımadığını analiz etmekle başlıyor. Özellikle yumurtalık kanseri geçirmiş hastalarda bu konu önem taşıyor. Eğer analiz yapmadan aldığınız dokuyu naklederseniz, bunda kanser hücrelerinin olmadığını garanti edemezsiniz. Bu da büyük risktir. ınceleme sonucunda, en temiz, en sağlıklı hücreleri yumurtalığa enjekte ediyoruz. Yumurta dokusunun cilt altına nakli ise, hasta için işkenceye dönüşebiliyor. Hasta ağrı çekiyor, çünkü o bölgede her ay yumurtlama meydana geliyor, şişlik oluşuyor. Bu yöntemi çok doğru bulmuyorum. Bizim uyguladığımız teknikte alıp dondurduğumuz dokular gerçek yerine, yani hastanın yumurtalıklarına nakil ediliyor.

Kısırlığa Çare

Kısırlık tedavisinde Danimarka başı çekiyor

Danimarka'nın kısırlık tedavilerinde Avrupa'da başı çektiği bildirildi.

Avrupa Üreme ve Embriyoloji Derneği'nin raporuna göre, dünyadaki, tüp bebek ve diğer kısırlık tedavilerinin yüzde 60'ı Avrupa'da yapılıyor. Danimarka da, Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Yine bu yöntemlerden, dünyadaki başka yerlerdekine oranla en çok Avrupalı kadınlar yararlanıyor.

Son rakamlara göre, 2000 yılında dünyada 500 bin adet, yardımcı üreme teknolojisiyle tedavi yapıldı.
Kısırlığın sebebi DNA hatası

Bazı erkeklerdeki kısırlığa, DNA’ların tamir mekanizmasındaki hatanın sebep olduğu belirtildi. Bilim adamları, DNA hatası yüzünden kısır olan erkeklerin kısırlıklarının giderilmesi durumunda, babadan bebeğe hatalı DNA’lar geçebileceğini ve bunun da ileride çocuğun kısır olmasına yol açabileceğini vurguluyor. Ayrıca, doğacak çocuğun kanser eğilimli bir bünyeye sahip olabileceği ikinci tehlike diye gösteriliyor.

Fareden insan spermi

Tıp araştırmacıları insanlığa üç iyi haber verdi : fareden insan spermi, molekülle tümör tedavisi ve siroza karşı umut

Yunanlı bir bilimadamı insan hücresi enjekte ettiği farelerden insan spermi elde ettiğini öne sürdü. Kısırlığa karşı geliştirilen bu metodla bilimadamları fareden elde edilen spermlerle insan yumurtasını döllemeye hazırlanıyor. Japonya'daki Tottori Üniversitesi'nde görevli olan yardımcı 37 yaşındaki profesör Nikolaos Sofikitis, geçen Ağustos ayında 18 kısır erkekten alınan sperm üreten insan hücrelerini fare ve sıçanlara nakletti. Üniversitenin üroloji bölümünde görevli olan Sofikitis, 5 ay sonra hayvanların insan spermi üretmeye başladıklarını belirledi.

Daha önce de benzer deneyler yapılmış, ancak fareler, insan hücrelerini reddettiği için testler başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Önceki deneylerde farelerdeki akyuvarlar harekete geçerek insan hücrelerini safdışı bırakmıştı. Ancak Sofikitis, farelere naklettiği kendi göz hücreleriyle alyuvarları öldürerek insan hücrelerinin kabul edilmesini sağladı. Yunanlı ürolog, deneyi önemli bir adım olarak değerlendirerek insanlar üzerinde uygulanmadan önce yapılacak çok iş olduğunu söyledi.

. Kısırlığa Çare hakkinda aciklamalar Kısırlığa Çare konusunda bilgiler

bunlar çok umutlu yazılar, ama bilemiyorum yinede, kendi içimdeki ümitsizliği yenemiyorum, hayırlısı hak tan

Back
X