• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
benim eşim spermiyogram yaptırdı.sonucunu ne kadın doğum doktoru ne de üroloji doktoru anladı.yada çok kötü diye yorum bile yapmadılar.testte değer falan yazmıyo.total hareketlilik 8 yazıyo.acaba benim eşimde azospermia mı?
prolaktin hormonu biraz yüksek çıkıyo sizce ne olabilir hanımlar?

Sevgicim Ben makaleye soyle bir goz attım orda yazanı bir kısmını yazıyorum yapılan arastırmalarda FSH hormonun tedavisi sperm uretimini arttırıyor deniyor ve bunun için yapılan çalışmayı anlatıyor 49 tane erkek denek üzerindeki yapılan çalışmayı anlatmış bu erkekler infertil azospermi problemi var ve yaşları 32 ile 41 arasında arasında olduğu anlatılmış ayrıca FSH tedavisinin erkek spermlerinin gelişmesindede rol oynadığı yazılmış. Sonucta yukarda sayıları verilen erkeklerin hepsi azospermi ve bazılarında Y delesyonu yani genetik test sonucunda Y delesyonu mevcut. Tedaviye başlamadan once hepsinden semen analizi alınmış bazılarında çıkmış bazılarında yokmuş ve olmayanlar biopsi yapılmış biopsi sonucunda olgun olmayan sperme rastlanmış bundan sonra FSH tedavisine başlanmış bu sure 6 ay kadar surmus sebebi ise biopsiden sonra erkeklerde yaşanan hormonal ve diğer sorunlar. 6 ay sonunda erkeklerin bazılarında seperm sayısı artmış yine bazılarınında sperm çıkışı olmamış ve bu hastalara tekrara biopsi yapılmış bunun sonucunda olgun sperm bulunarak dondurulmuş sonrada yaşları 30 il3 38 olan bayan denekler tedaviye alınmış yumurta toplama işleminden sonra yapılan ICS de yumurtaların bir cogun dollenmiş bazılarının hamile kalıp kalp atışı alınanamış yani sonuc olarak bu tedavi sonucunda 3 adet sağlıklı dogum gercekleşmiş d,yor. Ayrıca FSH tedavisine bazı erkek deneklerin cevap vermediği bununda sebeblerinin araştırılması gerektiğini yazmış. Bu makalede yazılanlar sizin durumunuza uyuyor sizdede spermatogenez maturasyon duraklaması yani sperm belli bir aşamaya gelip gelişiminin duraksaması ile adlandırılıyor.

BU ARADA BEN TUP TEDAVISI OLDUGUMDA ESIME DE BU TEDAVI UYGULANMISTI ESIM BENLEN BERABER Gonal F kullanmıştı bu makaledede Gonal F ve buna benzer diğer ilaclarla tdavi edildiği yazıyor.
canım benim allah razı olsun teşekkürler evet benimde kafama yattı kaan hocaya mail attık cevap gelsin eşim gitcek oda buna benzer tedavi yapıyormuş hatta onunki okdara pahalı değilmiş kendisi mail atmıştı daha önce

bu arada belgincim hoşgeldin canım benim özledik vallah inşallah test sonucunuz temiz çıkacak ben inanıyorum

ealsnas canıım eşin ne kadar süre kullanmıştı bu ilaçları

Mehtapçım ben cevaplamıştım. varikosel ameliyatı olmanızı tavsiye ederim yararını görenler var bu forumlarda.

canım benım gozununz aydın ınsaalah allah devamın da getrırı.kac tane bulundu?dondurdunuz mu ?sonrası ıcın.cok cok cok cok sevındım canlarım benımmmmmmmmm

benim eşim spermiyogram yaptırdı.sonucunu ne kadın doğum doktoru ne de üroloji doktoru anladı.yada çok kötü diye yorum bile yapmadılar.testte değer falan yazmıyo.total hareketlilik 8 yazıyo.acaba benim eşimde azospermia mı?
prolaktin hormonu biraz yüksek çıkıyo sizce ne olabilir hanımlar?

neden bilgi vermediklerini anlamadım ama eger azo olsaydı 0 dan başka hiçbir rakam göremezdin naniknanik daha sonra total hareketlilik normalde 14 olması gerekiyordu dogal yoldan gebelik için ama sizde 8 yani degerler düşük ilaçla artırıla bilir yada tüp bebek yapa bilirsiniz ama çok ilğinç neden drlar bişey demiyoır canım benim bildiklerim bu kadar ama test sonucunu oldugu gibi yazarsan daha tedaylı cevap verir arkadaşlar benim bildiklerim bu kadar

KIZLAR HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN su an umudunu kaybetme bizimle beraber ve cok mutluyuz darıs isteyen herkese olsun spermlerimiz bulundu inşalah hayırlısıyla döllenmede olur kızlar dua edin ne olur allahım hepinize bu mutlulugu tattırsın

canlarım UMUDUNUKAYBETME UMUTOLSUN allahım devamını da getrsn ınsaalah kucagınıza almak nasıp etsın bebıslerınınzıı.canım dondurttunuz mu sonrası ıcın .kac tane bulundu?umutolsun senınle aynı durumdayız bılıyrsun canım.

KIZLAR HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN su an umudunu kaybetme bizimle beraber ve cok mutluyuz darıs isteyen herkese olsun spermlerimiz bulundu inşalah hayırlısıyla döllenmede olur kızlar dua edin ne olur allahım hepinize bu mutlulugu tattırsın

inşallah döllenmede olur bebeğine hamile kalır doğurursun :Saruboceq:hihoyyytdelikafadulden:teytey:

belgin hoşgeldin canım.kusura bakma pek giremiyorum bu aralar biraz yoğunum.bizde genetik test yaptırdık sonuç bekliyoruz bizim sonuçlar 5 mayısta çıkacak inşallah sonuçlarımız temiz çıkar.sonuçlardan birbirimizi haberdar edelim.

belgin hoşgeldin canım.kusura bakma pek giremiyorum bu aralar biraz yoğunum.bizde genetik test yaptırdık sonuç bekliyoruz bizim sonuçlar 5 mayısta çıkacak inşallah sonuçlarımız temiz çıkar.sonuçlardan birbirimizi haberdar edelim.

hoşbulduk canım inşallah temiz çıkar canım bizimde bir hafta sonra çıkar dediler bakalım haber veririm tabii.

hoşbulduk canım inşallah temiz çıkar canım bizimde bir hafta sonra çıkar dediler bakalım haber veririm tabii.

canım umarım ıyı cıkar temız cıkar canım genetık testınız.senınle de sevıncımıze devam ederız.bızım testımızı kotu cıkmıstı umarım sızınkı temızdr

canım umarım ıyı cıkar temız cıkar canım genetık testınız.senınle de sevıncımıze devam ederız.bızım testımızı kotu cıkmıstı umarım sızınkı temızdr

canım kötü derken nasıl çıkmıştı.geçmişolsun çözümü yok mu.biraz bahseder misin?benim pek bilgim yok.

JKLM umut olsunun güzel haberi senide umutlandırdı değilmi?
beni çok umutlandırdı 3müzünde kaderi aynı eşlerimizin durumlarından dolayı...

Back
X