Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
CANIM...evet işler karıştı yani bence 3yıılık evlilik şartı var o kesin ama yaş mevzusunu bilemiyorum....ben yararlanamıyorum..yararlanmak için 3 yıl beklersem çatlarım heralde ...ama sen iyi bir araştır...

nereden nasıl araştıracağımı bilemiyorum ki bildiğim sitelerde hep eski yönetmelikler var 6 mart 2010 ve 28 mart 2010 oysa 9 nisanda ben haberlerde kaldırıldığını duydum internete yazıncada cnntürk gibi bir sürü haber sitesinde kaldırıldığı çıkıyor yönetmeliğin, genelgenin kendisi çıkmıyor. beni eurofertil cuma günü aradı kaldırıldı dedi ama nerde yazdığını söylemedi. ben 2 yıllık evliyim ama ben de beklemem 1 koca sene 3-4 ay daha sperm çıktı çıktı çıkmadı dooğru ameliyathaneye:alsanaalsanasmile:bbo:

CANIM...Bİ KERE 2 TESE ARASI EN AZ 6 AY OLUYO BAK EMRE BEY 2 AY ÖNCE TESE OLDUK DİYE BİZİ EKİME KADAR BEKLETİCEK...doğru karar ver ama önce doktor önemli merkezden çok bence...bak çok araştırmak güzel ama kafanda çok karışır arkadaşım...bence kaan hoca yada emre bey...burda onlarla çıkış sağlamış çok arkadaş var en azından referans var...bence ıvf kısmına okadar takılma sen ürologa takıl o konuda seçimini yap canım biz daha 1.basamağı geçemeyen insanlarız unutma...allah yardımcımız olsun arkadaşım....

canım sen emre beyden memnunsun dimi sperm çıkışı olmuştu sizde dimi..

nereden nasıl araştıracağımı bilemiyorum ki bildiğim sitelerde hep eski yönetmelikler var 6 mart 2010 ve 28 mart 2010 oysa 9 nisanda ben haberlerde kaldırıldığını duydum internete yazıncada cnntürk gibi bir sürü haber sitesinde kaldırıldığı çıkıyor yönetmeliğin, genelgenin kendisi çıkmıyor. beni eurofertil cuma günü aradı kaldırıldı dedi ama nerde yazdığını söylemedi. ben 2 yıllık evliyim ama ben de beklemem 1 koca sene 3-4 ay daha sperm çıktı çıktı çıkmadı dooğru ameliyathaneye:alsanaalsanasmile:bbo:

canım 3yıl şartı kaldırıldı sen merak etme...

CANIM...Bİ KERE 2 TESE ARASI EN AZ 6 AY OLUYO BAK EMRE BEY 2 AY ÖNCE TESE OLDUK DİYE BİZİ EKİME KADAR BEKLETİCEK...doğru karar ver ama önce doktor önemli merkezden çok bence...bak çok araştırmak güzel ama kafanda çok karışır arkadaşım...bence kaan hoca yada emre bey...burda onlarla çıkış sağlamış çok arkadaş var en azından referans var...bence ıvf kısmına okadar takılma sen ürologa takıl o konuda seçimini yap canım biz daha 1.basamağı geçemeyen insanlarız unutma...allah yardımcımız olsun arkadaşım....

Haklısın Umutsuz1985. bunların farkındayım. Kaan hocaya da Emre beye de danıştık. Kaan Hoca nın verdiği tedavilere ve aylık kontrollerine devam ediyor eşim. Hatta tedavisini yakından takip ettiği için eşime teşekkür bile etmiş Kaan Hoca. Ürolog seçimi tabiiki bizim için en önemli konu. sonuçta herşey orada bulunacak bir-2 sperme bağlı onlar yoksa herşey boş. Bunun yanında embriyolog ve laboratuar olanakları da önemli çünkü fazla bulunanlar dondurulacak, mikrocerrahın bulunmasını umut ettiği testis dokularından mikroskop altında embriyolog bakıp buluyor. onun göremediği bir şeyde mikrocerrahın yapacağı fazla bir şey de yok. yani işin mutfağı da aynı oranda önemli hemen hemen. Hem sperm içerebilecek dokular çok iyi görülüp testise hasar vermeden alınabilmeli. Hem de o alınanlarda varsa sperm çok iyi ayıklanıp ortaya çıkarılabilmeli. Yani bütüncül bir yaklaşım sergiliyorum ben icsi de en sağlıklı sperm imsi ile seçiliyorsa eğer o kullanılsın en kaliteli sonradan düşmeyecek, bebekte anormallik olmayacak embriyolar en iyi mini-ivf ile oluşturabiliniyorsa o teknik kullanılsın isterim. hepsinin bir arada uygulandığı bir merkez yok maalesef kiminin üroloğu çok iyi kiminin embriyoloğu, kiminin mikroskobu. bizim deneme şansımız çok az olduğu içinbütün bileşenlerin en iyisi olduğu yeri arıyorum:sm_confused:

canım sen emre beyden memnunsun dimi sperm çıkışı olmuştu sizde dimi..

hayır canım bizde dışarı hiç çıkış olmadı en son bu cumartesi emre beyde yine tahlil verdik yine olmadı...biz 2 ay önce tese olduk o zaman patalojiye parça verildi o parçada 10 a yakın spermatazoa görüldü osebepten tekrar tedaviye vede ameliyata karar verdik.....bu defada emre beye karar verdik çünkü ilk teseyi işinde iyi olmayan birinde olduk....

DEMıı..canm çok doğru düşünüyorsun...biz embriyologları iyi diye istanbul tüp bebekte olduk teseyi ama ürolog taksim ilkyardımda çalışan normal bir ürologtu...tabi bize bu işte çok iyi olduğunu söyledi..bilemiyorum eşim 30dakikada ameliyattan çıktı ve sonuç 0 ama patalojide sonradan spermatazoa görüldü...şimdi o doktorunda hakkını yemek istemem ama emre bey bu sperm demek dedi nede hiç görülmedi anlayamadım dedi...yani bu defa ürolog üzerinde gidiyoruz canım....hayırlısı olsun senin düşüncelerinde çok güzel...inşalla en iyisini bulursun...

belgincim...adetimin 3.günü başladılar 7 gün iğne oldum 8.gün 1 adet çatlatma iğnesi vuruldum ve 10. Günde topladılar 15 adet yumurtam olmuş....sanırım bu sayı yaşa ve kişiye göre değişiyo benimki böyleydi...başlanıp toplanmasına kadar ki süre toplam 10 gün oldu canım....

ben de çok merak ediyorum uzun mu kısa mı olacak nasıl olacak ahh ahh rabbim güldürsün yüzümüzü biz de emre bey de tedavi oluyoruz biz gittiğimiz gün yeni bir mikroskop gelmişti oraya da hatta dedik ohhh biz tedavi olmadan yenilesinler teknolojilerini diye :))))

haber yokmu kızlar sabah beri merak içindeyim ama kara haber olsa şimdiye kadar duyardık demek kki sonuç olumlu

allah izin verirse biz de temmuz düşünüyoruz... Biraz öne aldık 2-3 ay eşim bitkisel falan kullanmış olacak inşallah fayda eder... Emre bey belki tıkanıklık olabilir dedi ama kesin konuşmadı %100 çıkar diyemiyorum dedi haklı olarak. Hormon testi bile istemedi doğru dürüst bi tek FSH istedi bakalım onu da yapıp arayacak eşim.

Kızlar ben artık 5 yaşındaki inmemiş testis operasyonu sırasında Eşimin kanallarına hasar verildiğini düşünüyorum. kanalların varlığı elle muayenede farkediliyor çünkü ama sonrasındaki dolaşımda kannalların ne durumda olduğunu gösterebilecek bir teknik yok.Eskiden kullanılanlar varsada mikrotese ameliyatı kadar zahmetli olduğu için artık herkes ameliyat yapıyor görüntülemeyle uğraşmıyor. tek sağ testisin boyutu çok normal en ideal durumda olmasa da Bir çok ürolog "fena değil" nitelemesiyle tanımladı. hatta Emre Bey ideale çok yakın durumda ultrasonda yanlış ölçülmüş dedi. neredeyse tam normal dedi. FSH üst sınıra yakın olsada sınırdan çıkmış değil. Emre Bey inmemiş testisin tam ideal boyutunda olması beklenemez zaten demişti. Kaan hoca da ameliyatınız başarılı geçmiş bu testisin buraya kadar inmesi ve gelişmesi başarıdır demişti.

Bütün bunları bir araya getirdiğimizde. inmemiş testis vakalarında demek ki ürologlar daha vahim tablolar bekliyorlar ve bekledikleri gibi çıkmadığını ifade ediyorlar. Yani ben üretim olduğuna inanıyorum. Tıkanıklık olduğunu kimse düşünmüyor muayeneleri sonucu. Tıkanıklık yoksada o zaman kanallarda bir hasar var. Üretim olmadığına ben inanmak istemiyorum. Hasar olabileceğini kabul ediyorlar ama onunda düzeltilmesi imkansız inşallah öyledir bol bol bulunur diyorlar. Allah'ım ne olur öyle olmasın. sizce nedir dururumuz başınızı çok ağrıttım

demmi canım böyle düşünmekte çok haklısın benim eşimdede inmemiş testis ve sadece sağ testis var sol yok gittiğimiz tüm dr ki buna kaan bey ve emre beyde dahil 12 yaşın böyle bi hastalık için çok geç ameliyat edildiğini çünki 12 yıl boyunca ısıya maruz kaldığını ve sperm üreten hücrelerin eridiğini demişledi eger daha erken bi yaşta ameliyat olsaymış ozaman bulunma şansı dahada artıyormuş öyle demişlerdi siz 5 yaşında olmuşsunuz ve iki testisde var inşallah çıkıcak bak espodada çok sayıda sperm çıkmıştı ama dışarı çıkmıyordu demekki bi yerde tıkanıklık var ama nerde onu bilmiyorlar

ben de çok merak ediyorum uzun mu kısa mı olacak nasıl olacak ahh ahh rabbim güldürsün yüzümüzü biz de emre bey de tedavi oluyoruz biz gittiğimiz gün yeni bir mikroskop gelmişti oraya da hatta dedik ohhh biz tedavi olmadan yenilesinler teknolojilerini diye :))))

Acaba imsi mi geldi umut tüp bebeğe? reklamını da gördüm sanki forum sayfasında

demmi canım böyle düşünmekte çok haklısın benim eşimdede inmemiş testis ve sadece sağ testis var sol yok gittiğimiz tüm dr ki buna kaan bey ve emre beyde dahil 12 yaşın böyle bi hastalık için çok geç ameliyat edildiğini çünki 12 yıl boyunca ısıya maruz kaldığını ve sperm üreten hücrelerin eridiğini demişledi eger daha erken bi yaşta ameliyat olsaymış ozaman bulunma şansı dahada artıyormuş öyle demişlerdi siz 5 yaşında olmuşsunuz ve iki testisde var inşallah çıkıcak bak espodada çok sayıda sperm çıkmıştı ama dışarı çıkmıyordu demekki bi yerde tıkanıklık var ama nerde onu bilmiyorlar

Eşimde de aynı sizn gibi tek sağ testis var solda yok zamancım. soldaki 0,5cc mercimek büyüklüğünde yok denecek kadar az. sperm için kasık kanalında olduğundan hiç açılmayacak bile. 1981 yılındaki bilgilere göre bu ameliyatın ergenlikten önce yapılması gerekiyormuş. dönemine göre normal bir zamanda olmuş ama günümüz bilgileri olan en geç 2 yaşı içinse geç kalınmış. Üretim kusurları da olabilir tabiki öyle olmasa tam ideal olurdu ama ben umutluyum bulunacağından hep diyorlar %50 diye bence biz o var olan 50 li,k dilimdeyiz olmayan 50 lik değil

kızlar herşey bitti
cünkü sonuc 3 cıktı yani gebelik yok yani moralim cok bozuk beimle beraber 3 kişininde olmadı offfffffffffffffffff offfffffffffffffffffffffffffff umutların bittigi bir gün daha

kızlar herşey bitti
cünkü sonuc 3 cıktı yani gebelik yok yani moralim cok bozuk beimle beraber 3 kişininde olmadı offfffffffffffffffff offfffffffffffffffffffffffffff umutların bittigi bir gün daha

umutolsun allah sabır versin:(( çok üzüldüm gerçekten... umutlarını bitirme lütfen ama ne de olsa zoru başardınız sperm bulundu yine olur inşallah... Allahtan ümidini kesme hepimiz aynı durumdayız başımıza ne gelecek bilmiyoruz ama lütfen inancını umudunu yitirme....

Kızlar ben artık 5 yaşındaki inmemiş testis operasyonu sırasında Eşimin kanallarına hasar verildiğini düşünüyorum. kanalların varlığı elle muayenede farkediliyor çünkü ama sonrasındaki dolaşımda kannalların ne durumda olduğunu gösterebilecek bir teknik yok.Eskiden kullanılanlar varsada mikrotese ameliyatı kadar zahmetli olduğu için artık herkes ameliyat yapıyor görüntülemeyle uğraşmıyor. tek sağ testisin boyutu çok normal en ideal durumda olmasa da Bir çok ürolog "fena değil" nitelemesiyle tanımladı. hatta Emre Bey ideale çok yakın durumda ultrasonda yanlış ölçülmüş dedi. neredeyse tam normal dedi. FSH üst sınıra yakın olsada sınırdan çıkmış değil. Emre Bey inmemiş testisin tam ideal boyutunda olması beklenemez zaten demişti. Kaan hoca da ameliyatınız başarılı geçmiş bu testisin buraya kadar inmesi ve gelişmesi başarıdır demişti.

Bütün bunları bir araya getirdiğimizde. inmemiş testis vakalarında demek ki ürologlar daha vahim tablolar bekliyorlar ve bekledikleri gibi çıkmadığını ifade ediyorlar. Yani ben üretim olduğuna inanıyorum. Tıkanıklık olduğunu kimse düşünmüyor muayeneleri sonucu. Tıkanıklık yoksada o zaman kanallarda bir hasar var. Üretim olmadığına ben inanmak istemiyorum. Hasar olabileceğini kabul ediyorlar ama onunda düzeltilmesi imkansız inşallah öyledir bol bol bulunur diyorlar. Allah'ım ne olur öyle olmasın. sizce nedir dururumuz başınızı çok ağrıttım

Ben çok üzüldüm UMUTOLSUN a allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah geçen birini okudun 2 m.tese de çıkmamış 3. cüde çıkmış bilemeyiz ki bize son gibi görünen belki başlangıçtır....

ah canım bizim de herşey normal testis volumleri damarlar kanallar da epidimimdekiler normal görünüyor ama 2 çeşit tıkanıklık var dediğin gibi. Biz de dua ediyoruz inşallah tıkanıklıktır diye belki kanalları doğuştan bozuktur olabilir eşim 31 yaşında bu zamana kadar herşey normal olduğu için hiç aklımıza gelmedi azospermi ama işte daha neler yaşıcaz bilmiyorum ama inşallah en umutsuz olanda en umutlu olan da mutlu sona ersin hayırlısıyla...

şok oldum okuyunca ne dicemi bilemiyorum canım dondurulmuş embriyonuz varmıydı

kızlar herşey bitti

canım çok üzüldüm ama umutların bitmemeli bence.tekrar deneyebileceğin spermleriniz var.ne güzel.kendini yıpratmamalısın.tekrar deneme şansınız olduğunu bilerek mutlu olmalı ve içini farh tutmalısın.

Ben çok üzüldüm UMUTOLSUN a allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah geçen birini okudun 2 m.tese de çıkmamış 3. cüde çıkmış bilemeyiz ki bize son gibi görünen belki başlangıçtır....

ah canım bizim de herşey normal testis volumleri damarlar kanallar da epidimimdekiler normal görünüyor ama 2 çeşit tıkanıklık var dediğin gibi. Biz de dua ediyoruz inşallah tıkanıklıktır diye belki kanalları doğuştan bozuktur olabilir eşim 31 yaşında bu zamana kadar herşey normal olduğu için hiç aklımıza gelmedi azospermi ama işte daha neler yaşıcaz bilmiyorum ama inşallah en umutsuz olanda en umutlu olan da mutlu sona ersin hayırlısıyla...

iki testiste belki 3. mikrotese şansı var ama tek olunca doktorlar 3. operasyonu riskli görüyor. var olan tek testis de kaybedilebilir diye. zaman da da öyle olmuştu diye hatırlıyorum.

Back
X