Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar az önce hastaneden geldim eşime testesteron tahlili verdik emre bey istemişti tedavimize başlamadan önce kesin bir sonuç almak için bakalım bugün akşam üzeri emre eye sonuçları ileticez o da bize tedavi başlıck hadi hyırlısı inşallah bakalım ne olucak

Ben yaklaşık bir yıldır kadınlar klübü üyesiyim.Aslında benim ilk forumla ilgilenmem varikosel ameliyatından sonra hamile kalanlar topiği ile oldu.Ameliyat öncesi 3 milyon kadar sayımız vardı hareketli %0 dı ama sayımız vardı en azından.Eşim ameliyat olalı 5.5 ay oldu ama çok üzülerek söylüyorum ki olan sayımız artacağı yerde sıfıra düştü.Yani buna azospremi deniyormuş bizde başımıza gelince öğrendik.Şuan doktorumuz mikrotese yapmamızı öneriyor ama biz korkuyoruz.Ya canlı sperm bulunamazsa?Bu korku kahvediyor bizi ne yapmalıyız nerde yapmalıyız.Adana da yaşıyoruz ama başka şehirlerde de yaptırabiliriz iyi bir önerisi olan var mı yardım lütfeeeennnnn:((((((
dondurma gibi bir imkan varken doktorlar neden umursamaz anlamıyorum. biz 6. keredir sıfır değerini görüyoruz ve eşim 15 yaşından beri her ay spermiyogram yaptırmadığına o kadar pişman ki şimdi!..
arkadaşlar kök hücre çalışmalarıyla ilgili söylentiler arttı.sizce 2 aya kadar dedikleri yani hastanelerde mi 2 ay sonra başlanır uygulama?bu müthiş bi haber deilmi?niye kimse yorum yazmıyor
efe yorum yazmıyoruz çünkü açıklamaları temkinli karşılıyoruz. bana göre en az 5-6 sene var bu işin hayata geçmesi için.
ben de kaan hocanın söylediğini kurt üzümünü araştırıyorum bakalım belki h.sonu mısır çarşısına giderim. Şifa allah'tan şu mübarek cumalar yüzü suyu hürmetine herkese şifa olsun yiyip içtikleri....
Aldığın aktarı yazar mısın sayes

arkadaşlar bunlar kurt üzümünün faydaları imiş tedarik için araştırıp ereden bulunur diye sorucam

Dünya daki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir. Antioxidant carotenoidsin tam bir tayfını içerir.
Ömür uzunluğunu artırmak için ve kuvvet verici olarak kullanılır.
19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...
21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor ...
İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
% 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
Portakaldan yüzlerce kat C vitamini içerir.
B vitaminlerini içerir, yiyeceği enerjiye döndürmek için zorunlu.
%8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
Beta Sitosterol'a içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
Cinsel iktidarsızlık ve büyüme hormonlarına iyi gelir.
Hormonların ve beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gerektirilen gerekli yağlı asitleri içerir.
Kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
Physalin içerir. Löseminin bütün büyük tiplerine karşı aktif olan doğal bir bileşiktir.
Tümörlere karşı deney farelerinde doğal katil hücre faaliyetini arttırdığı görülmüştür. Geniş tayfla anti-kanser ilacıdır.
Karaciğer tarafından kolin'i üretmek için kullanılan Betain içerir, sakinleştirici, hafızayı arttıran, kas büyümesini terfi ettiren ve yağlı karaciğer hastalığına karşı koruyan bir bileşiktir.
Betain ayrıca, vücudun enerji tepkilerinde kullandığı metil gruplarını sağlar ve homosistein düzeylerini azaltmaya yardım edebilir.
DNA'yı korur.
Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
Zeaxanthin içerir. Göz retinasında bulunan iki karotenoidden biridir. Göz sağlığı için çok yararlıdır.

kızlar 2 aya kadr sadece kök hücreyle ilgili hangi çalışmalar yapıldı.hangi aşamadlar şu anda o açıklanıcak.yani uygulama falan yok daha...o kadr çabul lması imkansız zaten.bence en erken 3-4 yıl...

kızlar selam ben yine bir şey soracaktım..eşim kan tahlili sonuçlarını almış, onlara bi bakabilirmisiniz?

serbest testosteron 2. 57 1.75-7.81 arası normalmiş sanırım
FSH 3.75 1.27-19.26
LH 3.39 1.24-8.62

yalnız prolaktin 22.95 2.64- 13.13 referans değerini aşmış..ve eşime tekrar prolaktine bakalım demiş, yine yüksek çıkarsa beyin emarı çekelim demiş..sizde böyle olan varmı hiç??

melisela eşim de yüksekti prolaktini.MR çektile bişey çıkmadı hala çok yüksek.40 ın altına inmiyo hiç.stres de çok etkliliyo bu hormonu.ama çok önmli değil yüksek olması.kaan bey bakmıyo bile ona.eşinin FSH biraz düşük.o da klomen kullandıktan sonra çıkıyo zaten.

melisela eşim de yüksekti prolaktini.MR çektile bişey çıkmadı hala çok yüksek.40 ın altına inmiyo hiç.stres de çok etkliliyo bu hormonu.ama çok önmli değil yüksek olması.kaan bey bakmıyo bile ona.eşinin FSH biraz düşük.o da klomen kullandıktan sonra çıkıyo zaten.

saol canımcım..peki bizim diğer değerlerimiz normalmi?inş normaldir..Zaten bizde kaan hoca ile irtibata geçtik, sonuçları onada email attım..Eylülde eşim gidecek yanına, demiş tedavinizi planlarız..

merhaba kızlar
harzem allah her zaman hakkımızda hayırlısını versin kimseyi takma kafana eltin terbiyesizmiş.

offf niye kmse yok acaba sonuç ne olucak emre bey nedicek offffffffff yaaa

offffffff bir de kızlar ilaçları bir ürolog yazsa ssk karşılıyormu acaba maliyetler nedir bu konuda bilgisi oln bana biraz bilgi verebilir mi

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE ALTIN ÖNERİLER

Tedavi sürecinde stres olumsuz bir faktördür. Doktorunuzla ve yakınlarınızla endişelerinizi paylaşın.

Önerilen ilaç tedavilerini titizlikle uygulamaya özen gösterin.

İlaçlarınızı nasıl kullanacağınızdan emin olamadıysanız veya yanlış uyguladığınızdan şüpheleniyorsanız merkeze ulaşın ve teyit edin.

Unutmayın; siz de tedavi ekibinin bir parçasısınız. Takımdaki herkes rolünü iyi ve doğru oynamalı ki sonuç pozitif olsun.

Sağlınıza özen gösterin. Beslenmeniz, uykunuz şimdi daha da önemli. Düzenli beslenin, sebze, meyve, bitki çayları ve bol sıvı tüketimine dikkat edin. Günde 8 saat uyumalı, geç yatmamalı ve sabah erken kalkmalısınız.

Çalışıyorsanız, temponuzu biraz azaltmaya gayret edin. Yorgunluk tedavinizi olumsuz etkileyebilir.

Gün içinde küçük molalar vererek bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirmeye gayret edin.

Kullanacağınız ilaçları iyice öğrenin ve nereden ne zaman temin edeceğinizi kararlaştırın. Gerekli adres ve telefonları not edin.

Sigara içiyorsanız bırakmalısınız. Sigara %13 oranında infertilite nedenidir ve hem yumurta hem de sperm kalitesini olumsuz etkilemektedir.

Stresle baş etme tekniklerinden faydalanın, gevşeme tekniklerini kullanın. Derin nefesler almak, olumlu düşünmek (mutlu düşünce kavramı), doğa yürüyüşleri, dikkatinizi dağıtacak hobilerinizle uğraşmak, günlük tutmak işe yarayabilir.

Tüm çabalarınıza rağmen stresiniz artıyorsa profesyonel yardım almalısınız. Psikolog veya psikiyatrist eşliğinde daha rahat bir tedavi dönemi geçirebilirsiniz.

Başaracağınıza inanın. Olumlu konsantrasyon ve inanmak başarının ilk adımlarıdır.

Daha tedaviye aylar kala stres, endişe ve beynimizi kemirip duran kötü düşüncelerden biraz olsun arınmamız için alıntı yaptım :))

kızlar şimdi eşimle görüştüm ve testesteronu düşmüş emre beyle görüşmüş ve emre bey iğne vermiş 5 gün iğne yapılacak 2 gün ara verilecek ve testesteron ve fsh ve lh yapılacak
b iğne hakkında bilgisi olan var mı
arkadaşlar bu iğnenin maliyeti nedir ssk ödüyormu acaba

kızlar selam bir şey soracağım..bugün eşimn tahlil sonuçlarını yazmıştım, kaan hocaya da mail atmıştım.kaan hoca eşime klomen ve pharmaton diye bir ilaç kullanmaya başlamasını söylemiş..bunlar hakkında bilgisi olan var mı? ve 1 ay sonra idrar ve sperm testini tekrarlayın demiş..

merhaba kizlar nasilsiniz? bi sorum olucakti esi azosperm olup hamis kalan varmi? 12 gundur gec kaldilar ama 5 gundur belimde agrilar kasintilarim oluyo adetim gelicekmis gibi ama gelmiyo belirtilerden biri de buymus ama baska belirtim yok ki acaba hamile miyim diye srup duruyorum kendime bilmiyorumkismile

nurhira olabilir tabi belkide hamilesindir normal yoldanda hamile kalınabilir alahın işi inşqallah hamilesindir bir kaç gün daha bekle sonra test yap

kızlar selam bir şey soracağım..bugün eşimn tahlil sonuçlarını yazmıştım, kaan hocaya da mail atmıştım.kaan hoca eşime klomen ve pharmaton diye bir ilaç kullanmaya başlamasını söylemiş..bunlar hakkında bilgisi olan var mı? ve 1 ay sonra idrar ve sperm testini tekrarlayın demiş..

canım klomen fsh dengelenemk için veriyolar bizde kullandık yani burdaki kişikerin çoğunun eşine kaan hoca klomen verdi diğer ilaçşata vitamin eşimde kullanmıştı hadi hayırlıs

canım klomen fsh dengelenemk için veriyolar bizde kullandık yani burdaki kişikerin çoğunun eşine kaan hoca klomen verdi diğer ilaçşata vitamin eşimde kullanmıştı hadi hayırlıs

inş canım yaa..zaten gamze FSH düşük demiş, klomenle dengeleniyor demiş..birde prolaktinimiz yüksek çıktı, onun içinde MR çekelim demiş..bilmiyorum ne olacak..

Back
X