Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canim genelde istiyorlar , senin ilk denemen mi? En iyisi doktorunla paylas bunu neden istemedigini sor belki bir aciklamasi vardir . Sonucta doktoruna guvenmek zorundasin cunki tedaviyede baslamissin. Hayirlisi olsun insallah hersey guzel gider ve bebegine kavusursun.

iyi dileklerin ve açıklamalar için teşekkür ederim.ilk denemem umarım mutlu bir son olur.gerçi şu genetik testi belli etcek herşeyi onu bekliyoruz acaba neden azosperm:roflol:sonra da mikro tese.hep bir bekleyiş ve birsürü aşama var o mutlu sona ulaşmak için:nazar:

kızlar herkese slm yeni geldim izine ayrılmıştım ablam doğum yaptı onun yanındaydım çok tatlı bir yeğenim oldu teyze oldum allahım herkese nasip etsin hayırlı evlatlar ben şimdi geçmişe bakayım ne var ne yok
canım allah analı bablı büyütsün darısı inşl anneliğine olsun

bende bugun arkadaşımla buluştum bir buçuk yaşında kızı var o kadar şeker okadar sevimliki anlatamam insan bakmaya,dokunmaya öpmeye kıyamaz bıkmaz. doyurdum oyunlar oynadım gezdirdim bütün gün ve hep içimden allahım bana da ver diye dua ettim . ağladım anne dedikçe içim sızladı kaçmak istedim bir an ama gelip geçti o bana okadr güleç bakarken. maşallah demekle geçti günüm inşallah bizim dualarımız kabul olur hepimizin bizimde boncu boncuk bakan yavrularımız olur

amin arkadaşım inşl

kızlar size eşimin test sonuçlarını yazsam yardımcı olurmusunuz 1. test viskozite-normal, reaksiyon- alkali, mikroskobik tetkikte 0-1 canlı,ölü sperm hüc görüldü 3-4 lökosit, 1-2 eritrosit görüldü bu test özel hastanede yapıldı. 2.test vizkozite-normal 1cc deki spermatozoon 0 n/15.000.000 , total spermatozoon 0 n/39.000.000 , lökosit 3.000.000/cc n/1.000.000 değerlendirilen spermatozoa sayısı 100 adet bu test özel bir laboratuvarda yapıldı şimdiden teşekürler

ıyı geceler kızlar ,GELINCIK canım dusukten sonra yapılacak testler nedır canım ya bır yazar mısın ısımlerını?doktorum hıc bır test tetkık ıstemedı dusukten sonra.ne yapmam lazım sence?

hayırlı akşamlar kızlar
ben geldim gene dertli derdi dökmeye geldim
bugün eşimin bir arkadaşına gittik bebegi olmuştu bugün tam 40 çıkmış anlatamam içim nasıl kaynıyor kızlada aram iyidir baya konuşur bana dedi sana çok dua ettim nezaman aklıma gelsen dua ettim sezaryana girmeden öncdede dua ettim dedi daha fazla tutamadım ağladım ama çok ağladım tutdum kendimi iki damlayla kurtardık işi görseniz benimle gurur duyardınız nasıl tuttum nasıl bir anda gülmeye başladım hiç bişey yokmuş gibi sonra bebegi getirdi almak istemedim kucagıma bıraktı çok yüzüne bakmadım bebegin aklıma kazınsın istemedim yüz hatları gelgörki azcık bakmak bile yetti minicik dudukları yüzünün her kıvrımı aklımda acısın istemedim bana yazık olmuyor demesin istemedim çok özendim içim yanıyor kızlar su içerken inanın geçtiği yerlerin serinlediğini fark ediyorum canım acıyor dualarımda Rabbimin katına ulaştıramıyorum ah neolaydı Efendimin zamanında olsaydım dizlerinin dibine oturur halimi anlatırdım bir duasıyla olurdu Rabbim Efendimin duasını gericevirmez çünki yetişemedim çok sonraları geldim gerci gene Efendimizin ismini araya aracı koarak dua ediyorum ama olmyor gurbetteyim her yönle yanıyorum kızlar okadar dua okadar doktor ot çöp Rabbim ol demedikçe olmuyor bugünki acımı anlatamayorum tek diye bildiğim yanıyorum nolur siz bana dua edin sizlerin duası belki kabul olur ağlamakta kar etmiyor sabretmeye sabrediyorum bebegi kucagıma alınca içim aktı sanki böyle sıcak sıcak bişeyler döküldü içimden nolur dua edin gayri hal kalmadı dayanacak başka kapıda yok kime gideyim Allahım dualarım var birtek kızlar bugünlerde gecer bilirim herşey zamanında güzel ilerde yaşlanınca aklıma gelirde bu günler gene ağlarım sabır diiyorum Allahım yardım diyorum dayanmaya çalışıyorum canım çok acıyor şimdi eşim evde içimi döke döke ağlıyamıyorumda ama inşallah yarın ağlarım kızlar bana dua edin nolur

hayırlı akşamlar kızlar
ben geldim gene dertli derdi dökmeye geldim
bugün eşimin bir arkadaşına gittik bebegi olmuştu bugün tam 40 çıkmış anlatamam içim nasıl kaynıyor kızlada aram iyidir baya konuşur bana dedi sana çok dua ettim nezaman aklıma gelsen dua ettim sezaryana girmeden öncdede dua ettim dedi daha fazla tutamadım ağladım ama çok ağladım tutdum kendimi iki damlayla kurtardık işi görseniz benimle gurur duyardınız nasıl tuttum nasıl bir anda gülmeye başladım hiç bişey yokmuş gibi sonra bebegi getirdi almak istemedim kucagıma bıraktı çok yüzüne bakmadım bebegin aklıma kazınsın istemedim yüz hatları gelgörki azcık bakmak bile yetti minicik dudukları yüzünün her kıvrımı aklımda acısın istemedim bana yazık olmuyor demesin istemedim çok özendim içim yanıyor kızlar su içerken inanın geçtiği yerlerin serinlediğini fark ediyorum canım acıyor dualarımda Rabbimin katına ulaştıramıyorum ah neolaydı Efendimin zamanında olsaydım dizlerinin dibine oturur halimi anlatırdım bir duasıyla olurdu Rabbim Efendimin duasını gericevirmez çünki yetişemedim çok sonraları geldim gerci gene Efendimizin ismini araya aracı koarak dua ediyorum ama olmyor gurbetteyim her yönle yanıyorum kızlar okadar dua okadar doktor ot çöp Rabbim ol demedikçe olmuyor bugünki acımı anlatamayorum tek diye bildiğim yanıyorum nolur siz bana dua edin sizlerin duası belki kabul olur ağlamakta kar etmiyor sabretmeye sabrediyorum bebegi kucagıma alınca içim aktı sanki böyle sıcak sıcak bişeyler döküldü içimden nolur dua edin gayri hal kalmadı dayanacak başka kapıda yok kime gideyim Allahım dualarım var birtek kızlar bugünlerde gecer bilirim herşey zamanında güzel ilerde yaşlanınca aklıma gelirde bu günler gene ağlarım sabır diiyorum Allahım yardım diyorum dayanmaya çalışıyorum canım çok acıyor şimdi eşim evde içimi döke döke ağlıyamıyorumda ama inşallah yarın ağlarım kızlar bana dua edin nolur

canım benim yapma böyle lütfen..ben senin yazdıklarına dayanamıyorum ve bende başlıyorum ağlamaya..lütfen yapma, Rabbim inş sana ve hepimize nasip eder..gerçekten zor, bunu yaşamayan bilemiyor malesef..bazen ben de düşünüyorum, ya bi bebeğe sahip olmak nasıl bir duygu, annelik nasıl bişey, acaba ben güzel bir anne olurmuyum?? ya okadar merak ediyorum ki anlatamam..acaba bebeği olanlar onların kıymetini gerçekten biliyomu? içim sızlıyor bi bebek görünce, benim niye yok demek istemiyorum, hep şeytan sana yenilmeyeceğim diyorum..o beni isyan etmeye zorluyor ama yok diyorum..İnanıyorum ki RABBİM vercek diyorum, vercekte inş birgün..Lütfen sende bol bol dua et..Olmayanı olduran Rabbim elbet verecek birgün..

kızlar iyi geceler..yarın yeni bir hafta başlıyor, mesaide..çok öpüyorum hepinizi..Tatlı rüyalar hepinize :))

zaman zaman zaman...... canım ya allahım merhamet et ne olursun. hayırlısıyla bu arkadaşımı evladına kavuştur. ne olur ya rabbim bir kapı aç birşeyleri vesile kıl onada ver allahım. herkesin imtihanı farklıdır allahım bu imtihanın mükafatı bir bebek olsun.......... aaaammmiinnnn

sevgi hoş geldin canım. gözünüz aydın. allah analı babalı büyütsün yeğenini. inşallah yakında kendi bebeğinide kucaklarsın

günaydın can canlar...nasılsınız bakalım? ben çok şükür iyim..Ünv öğrenciler geldi, dersler başladı, kendi derslerim başlıyor..yoğun bir tempo yine beni bekliyor..bebişi hangi araya sıkıştırcaz bilmiyorum :))) sanki olduda ben olmasın diyorum :))) napim, kendimce eğleniyom işte..güzel bir hafta, güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle..herkese kucak dolusu sevgiler...

evet canım kan pıhtılaşması hamilelikte düşüğe neden oluyor ama benim kafamı karıştıran embriyo tutunmasına da etki edermi artık orası tartışılır bi durumda doktorumuz yine de önlem amaçlı kan sulandırıcı kullandıracak.
kan sulandırıcı hap kullandım ama yeterli değilmiş iğnesi varmış onu kullanmak gerekiyormuş. canım benim ikisinde de 5. gün embriyosuydu çok şans verdiler ama tutmadı bu sefer 3. günde yapılacak transferim. bence onu takma kafana.yaptırdığım tahliller faktörV,mthfr,faktorII sonucum 1 ayda çıktı üniversite hastanesinde yaptırdım çok zor yaptılar bayağı uğraştım anlaıyacağın.
canım benimde aklıma geldi ama umut tüpe gitmiştik dr ulun uluğ istedi belki sende de genetik bi sorun olabilir dedi. sonra bulunduğum yerde bi doktora daha gittim oda tüp bebek yapıyor histereskopimide o yaptı aynı testleri isteyince de benden yaptırdım. iyikide yaptırmışım bence 2 -3 kez başarısız olanlar mutlaka yaptırmalı bu testleri. açıkcası çok iyi dediğim memorial hastanesi böyle bir testi atlayarak beni hayal kırıklığına uğrattı. o yüzden başka doktorlara gittim. ve tedavimi de orda olmayacağım çok başaralı bi hastane memorial ama bizden çok şey götürdü olacak olduktan sonra başka bi hastane de olur diyoruz. bence sende farklı doktorlara git transfer edilen embriyoların fotoğrafı varsa göster. bizim mercimeklerin fotosunu gören doktorlar nasıl tutmamış dedi ve sorunu bende aradı. sonuçta sende 2 kez başarısız tedavi geçirdin belki histereskopi bile isterler senden.
Gelincik ben bu tutunma pıhtılaşma ilişkisini anlayamadım. Yumurta toplama cerrahi bir işlem olduğu için kan sulandırıcı aspirin falan içilmesini istemiyorlar. doktor tavsiyesi ile ben 3-4 ay boyunca içmiştim folik asitlerle falan beraber. tedavi öncesi bir hafta önce kestim. bunun yanında hiç bir doktor bizden böyle testler istemedi. bu tıp bilimini hiç anlayamadım ben zaten herşey olup bitip iş işten geçtikten sonra şu da vardı bu da vardı diyorlar. Yahu neden en baştan bütün başarısızlığa yol açma ihtimali olabilecek maddeleri bir bir elemiyorsun. Neymiş paramıza yazıkmış. size ne ki hem bu kayıptan sonraki ruhsal yıkımın parayla bir ölçümü bedeli var mı? sen bizim yerimize paramızı ne diye düşünüyosun ki bize seçenekleri sunarsın fiyatları çıkarırsın tercihi bize bırakırsın. oysa hiç bişeyden haberimiz yok 10 sene tıpla uğraşan sensin söylesene be doktor! 2-3 kez başarısızlığa ne de güzel tahammüllüler. bu başarısızlığın her biri bir maliyet değil mi? nasıl bir mantık hayretler içindeyim.

Kızlar bir IMSI yi yalvar yakar hararetli tartışmalarla zor yazdırttık Doktorumuza dosyamıza. Bu ne paramızı bizim adımıza koruma tedirginliğidir. ekstra fiyat maliyeti 500TL duyan da 50000TL falan sanır öyle bir gerek yok savunucusu ki sormayın. Hala hele bir başarısız olun ondan sonra bakarız anlayışındalar sinir küpü halindeyim. 500TL vermemek için olası çocuğumun olacağı potansiyelinden mahrum kalacağım öyle mi? üç kağıda bakar mısın ikinci deneme 5 değil 4000TL ama 500TL imsiye vermeye gerek yok. Türkçesi senden 500 alacağıma 4000 almak bana daha cazip geliyor. bunu anladım ben kızgınım. Tek ve son deneme gibi düşünün elinizde ne imkan varsa fiyatına bakmadan kullanın diyorum. anlatamıyorum.

günaydın herkese iyi haftalar!! ;) gamze ne denir bilmiyorum allah inşallah en kısa zamanda yüzünüzü güldürsün canım. Hiç belli olmaz ne mucizeler oluyor, allah yardımcımız olsun..

bana gelince bu hafta ve geçen hafta oldukça yoğun bir hafta geçirdik. Taşındık, İş yeri yoğun ev işleri yoğun bakalım allah kolaylık versin hepimize. Belki tedavi de kasım a kalabilir biraz dinlenmek istiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...

Günaydın kızlar...gamzecim...inan çok üzüldüm arkadaşım rabbim sabır versin eşinle allah bir ömür size huzur ve mutluluk versin arkadaşım....ayrıca nefes aldığımız sürece umut vardır...allah yardımcın olsun...

kızlar bir ımsı yi yalvar yakar hararetli tartışmalarla zor yazdırttık doktorumuza dosyamıza. Bu ne paramızı bizim adımıza koruma tedirginliğidir. Ekstra fiyat maliyeti 500tl duyan da 50000tl falan sanır öyle bir gerek yok savunucusu ki sormayın. Hala hele bir başarısız olun ondan sonra bakarız anlayışındalar sinir küpü halindeyim. 500tl vermemek için olası çocuğumun olacağı potansiyelinden mahrum kalacağım öyle mi? üç kağıda bakar mısın ikinci deneme 5 değil 4000tl ama 500tl imsiye vermeye gerek yok. Türkçesi senden 500 alacağıma 4000 almak bana daha cazip geliyor. Bunu anladım ben kızgınım. Tek ve son deneme gibi düşünün elinizde ne imkan varsa fiyatına bakmadan kullanın diyorum. Anlatamıyorum.

demmicim...süleyman beydenmi bahsediyosun arkadaşım...anlayamadım..ama söylediklerine katılıyorum arkadaşımın ilk tüp denemesi bu yüzden tutmadı..doktoru 2.de clexan başladı kansulandırıcı ve tuttu sonra bide demişki tüh ya biz sana neden ilkinse başlamadık...ya varmı böyle bişey...hadi onda sperm var bolca bizim belkide oluşacak tek embriyomuz olacak....bilemiyorum allah iyilerle karşılaştırsın....

Heyecanm tavanda kızlar geceleri uyuyamaz oldum karnımda şişkinlik var. cetrotide ve muruonel diye iki farklı iğneye daha başladım bitanesi karnımda alerji yaptı. büyük ihtimal bu perşembe veya cuma gerçekleşecek opu ve mikrotese. Allah'ım hayırlısını göstersin bizlere Dua edin. ben hepinize ediyorum.

Bu arada cumartesi tekrar emre beydeydik spermiyogramda yaptırdık ...emre bey artık test için gelmeyin dedi::))yani bıktı adam bizden:) artık ameliyat günü gelirsiniz tesede bakarız bu şekilde bir yere varamayız zaten dedi bizde tamam zaten adetimi bekliyoruz dedik..çıktık...1 hafta sonra adetimle başlayacağız kısmetse...demmi...sende bugün gidecektin muayeneye değilmi...nasıl gidiyor ağrın varmı??benim yumurtalar büyürken ağrım baya olmuştu....

Back
X