Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar işim var son sayfaya bakıp kaçtımmmmmm dualrımdasınız

iyiyim şükür. mukabele,namaz,ibadetle geçiyor canım.
anlıcan dolu dolu bir ramazan geçiyor. ALLAh inş dualarımızı kabul eder.
eşimle gece tesbih namazını kıldık.hepinize dua ettik.ALLAh kabul etsin inş.
çooook sıcak ama. akşam üzeri dilim dışarda geziyorum valla.........
Allha kimseyi açlık susuzlukla terbiye etmesin ya...
herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim inan. sabahı iple çekiyorum sizden haber alayım diye.

canım benim allah kabul etsin...
negüzel dolı dolu geçiriyorsun ramazanı...
allah razı olsun tatlım rabbim dualarınızı kabul eder inş...
canım sıcakta dışarı çıkmıyorum ben...
oda klimalı ohh serin serin oturuyoruz kocişle...
onun için vaktim çok oluyor sık sık giriyorum topiğe...
her durumdan haberdar ediyorum sizi...
inş sonuda güzel olur heyecanla sürecin tamamlanmasını bekliyorum :16::16::16:

canlar aaumutla konuştum transferi gerçekleşmiş salı günü :46:
3. gün 1. kalite embriyo transferi olmuş...
2 embriyosuda 5. güne kalmışlar ve onlarda 1. kaliteymiş dondurmuşlar...
5 ağustos test tarihiymiş inş hamiş haberini alırız arkadaşımızın :16::16::16:
dualarınızı eksik etmeyin canlar...

çok sevindim :46::46::46::46:
ahhhhhhhhh hamiş haberinide 5 ağustosta halaylar çekerek kutlarızzzzzzzz
darısı sana flaszk a olsun cnm:54:

canlarım ben geldim nasılsınız özledim sizleri giremedim gene bikaç gündür topiğe
girmeye niyet ediyorum bi engel çıkıyo
çok şükür bugün nasip oldu
baharcım seni merak ediyorum daha geçmişe bakmadım
tedavine başladın mı başlamışsın gibi geliyo çünkü nickinin altındaki yazını değiştirmişsin.
başladıysan tedavine canım Rabbim yardımcınız olsun ve sonunu güzel eylesin.
ben de evdeydim bi değişiklik yok orucumu tutuyorum elhamdülillah
günler öyle geçiyo.
aaumutcuğumun da transferi olmuş inşallah sımsıkı tutunur bebişin canım
minikgelin senin de pazartesi olcakmış hayırlısyla inşallah mu sefer herşey güzel olur canım,bebişin seninle olur.

bende iyiyim canım keyfim yerinde...
bol bol dinleniyorum canım başka yaptığımız bişey yok şimdilik...
evet tatlım 2. iğnemi yaptım...
ben 2,30 da yapacaktım kociş heyecan yaptı illa 2 de yap diye :1:
bende 2 de yaptım herşey yolunda şükür :16:
amin bitanem sen nasılsın nasıl geçiyor zaman :70:

hadi tekrar hayırlı olsun canım gözün aydın.

hayirli günler kizlar. rabbim yaptigimiz ibadetleri tuttugumuz oruclari , ettigimiz dulari kabul etsin insallah.

bahar ve flzask tedavileriniz hayirli olsun.sonunda basladiniz cok sevindim. rabbim bu mubarek günlerin hatrina beklerinize kavustursun sizleri sonrada bizleri insallah.

minikgelin ve mercancim sizdende müjdeli haberler bekliyorum.

canlarım ben geldim nasılsınız özledim sizleri giremedim gene bikaç gündür topiğe
tedavine başladın mı başlamışsın gibi geliyo çünkü nickinin altındaki yazını değiştirmişsin.
günler öyle geçiyo.
minikgelin senin de pazartesi olcakmış hayırlısyla inşallah mu sefer herşey güzel olur canım,bebişin seninle olur.

hadi tekrar hayırlı olsun canım gözün aydın.

merhaba canım hoşgeldin :70:
evet canım hayırlısıyla başladık tedaviye :16:
allah razı olsun canım inş sonu güzel olur...
allah kabul etsin orucunu tatlım...
görüşemedik bidahakine sohbet ederiz artık öpüyorum seni :54:

hayirli günler kizlar. rabbim yaptigimiz ibadetleri tuttugumuz oruclari , ettigimiz dulari kabul etsin insallah.

bahar ve flzask tedavileriniz hayirli olsun.sonunda basladiniz cok sevindim. rabbim bu mubarek günlerin hatrina beklerinize kavustursun sizleri sonrada bizleri insallah.

hasretcim canım özlettin kendini :16:
saol tatlım sonunda başlayabildim :1:
aminnnnnnnnnn inş bitanemmm en büyük mutluluğum bu mübarek ayda tedavimin olması zaten...
inş rabbim mucizemizi nasip eder bize :emir_bebek::emir_bebek:

AMİNNNNNNNNNNNN
sağol cnm başladım tekrardan inş. sonu güzel olurrrr...:16:

hasretcim canım özlettin kendini :16:
saol tatlım sonunda başlayabildim :1:
aminnnnnnnnnn inş bitanemmm en büyük mutluluğum bu mübarek ayda tedavimin olması zaten...
inş rabbim mucizemizi nasip eder bize :emir_bebek::emir_bebek:

bende cok istemistim ramanzanin bereketinden nasipleniriz diye tedaviye yeniden baslamayi ama saracoglunun kürlerini kullaninca yine ocak ayina kaldi bizimkisi.

AMİNNNNNNNNNNNN
sağol cnm başladım tekrardan inş. sonu güzel olurrrr...:16:

dualarim sizlerle canlarim. rabbim umdugunuza nail korktugunuzdan emin eylesinnn.

size şunu söylemek isterim tabiiki erkek kadını kadın erkeği hiç bir zaman çözemezzz ama sunu belirtmek istiyorum
biz öncelikle illahi çocugumuz olsun diye eşlerimize baskı yapmıyoruz keza hep kkonuşarak anlaşmayı seçiyoruz
ama dediğiniz gibi erkek bazen vuırdum duymaz olunca kadın sanki tek çabalayan benim o istemiyor gibi algılıyıoruz
bizler evlenirken hastalıkta ve sağlıkta diye evlendik evet çocuk tabiki istedik ama olmayınca boşanalım bırakalım demedik
empatii yapıp davranmayı seçtik ama unutmayın ki erkeke kadında sorun olunca bi noktadan sonra ayrılmayı seçebiliyo ama kadun sonuna kadar direniyo yuvası için
kadın ne düşünüyo şunu allhım akıl vermiş kullarına kulansın diye
bizlerde tedavi yönlerini uygulamak işstedik baskımız sadece bu y üzden dir
biz çoxuğumuz olsun diye değil mutlu bi çekirdek aile olalaım diye ,annelik duygusunu tadalım diye,gelecek nesillere akıllı,saygılı evlatlar yetiştirelim diye istiyoruzz
kaderde yoksa amenna ama tedavileri denemeden olmnuyo boşver demek bize ağır geliyo bizim sadece çabamız eşlerimizi kırmadan onları üzmeden tedavilere bakamk

mutlaka ki konuşuyorsunuzdur.. benim burada dikkat çekmek istediğim şey esasen şuydu; çiftler bu durumu ilk öğrendiğinde ne yapacağını bilemiyor ve bazı şeyleri araştırırken inanın buna bir çok şeyi fazlasıyla unutuyor. Onunla evlenmek, yaşlanmak için evlendiğini unutuyor. Evet çocuk önemli ama hiçbirşey evliliğiniz kadar önemli değil. Bunu çoğu zaman kadın unutuyor. Dikkat çekmek istediğim bir şey de evet umarsız erkek çok ama her yaptığı şeyin onun umursamadığı anlamına gelmemeli. Nasıl ki siz 'içgüdünüz' gereği anne olmak istiyorsanız, o da içgüdüsü gereği bu sorunu dillendirmek istemiyor. En azından bir süre. Zaten durumu sindirdikten sonra bir çok konuda sizin kadar istekli olabilir. Bu tabi ki ilişkiye bağlı. Siz yapabilmişsiniz ne mutlu size ama birçok çift böyle değil, inanın. Ve demişsiniz onları üzmeden tedavilere bakmak evet amaç bu olmalı ama bu konuda erkek mutlaka zaman isteyecektir. Sağlıklı bir zaman geçirirseniz güzel yarınlar ve inşallah bebekli 'çekirdek aile' mutlulukları yaşarsınız. Teşekkürler.

bu yazıyı kim yazdı bilmiyorum ama eleştirmek çok kolay sanki biz kocalarımızı yargılıyoruz sizde bizi yargılıyosunuz.
evet kötü bir durum ama burda bir çok arkadaşımız hamile eşleri azospermi ve hamileler..
bu yollardan geçtiler dikenli zorlu acı dolu yollardan geçmeye çalışan çabalayan arkadaşlarımızda var. yani herkes herşeyin farkındaaaa
bizim için hayat eşlerimiz azo olduktan sonra başlamadı biz çoğu cümleleri çoğu olaylar için kurduk ve yolumuza devam ettik ve halada yolumuza devam etmeye çalışıyoruz.
evet insanız ve güçsüzüz hiçbirimizin elinde sihirli bir deynek yok yıkılıyoruz yılıyoruz acı çekiyoruz ama hergün yeniden ayağa kalkıyoruz..
bize neyi anlatmaya çalışıyorsunuz ki biz herşeyi acı acı yaşıyoruz ama yinede çok saolun ..
biz kocalarımızı canımızdan çok seviyoruz sevmesek niye bu kadar uğraşalım ki ..
çocuğu olupta birbirlerini boynuzlayan saygısızca hayat yaşayan insanlar var elbette başımıza ne gelir bilmeyiz ama hiç kimsenin pes etmeye niyeti yok biz insanca mutlu bir hayat yaşamak istiyoruz ve buna inanıyoruz.
sabır bunumu demek istediz..evet anlayışlı olalım kimse kimseyi zorlamasın çocuk için evlenilmez.biz zaten bunların farkındayız. ha bide şunlarıda söylemeden edemiyecem burdaki kadınların çoğu çalışıyor ekonomik özgürlükleri elinde ve bu hastalığı karı koca üstleniyor para umurlarında bile değil kimse kocasından para beklemiyor bu evlilikler sevgiyle ayakta duruyor.

ben kimseyi eleştirmedim, kadınların da hataları var erkeklerin de, bunu demek istedim. Kendimce birkaç çiftte gördüğüm şeyleri yazdım. Kendinizi savunacak hiçbir durum oluşturmak istemedim(özellikle para ve çalışan anlamında-maddi durum erkeğin durumu değildir tabi ki evin durumudur) olduysa da özür dilerim. Ama herkes herşeyin farkında değil, buna lütfen inanın. Yıkılıyoruz derken çift olarak mı dediniz anlamadım ama kadınlar olarak yıkılıyoruz diyorsanız evet güçsüzlük insana ait birşey ancak erkek de yıkılıyor sadece kendi içinde yaşıyor ve bazen bunu gösteremiyor olabilir. Ben sadece bu durumla ilk karşılaşacak çiftler için ufak tefek 'farkındalıklar' oluşturmak istedim.

ben sizin 'herşeyi biliyoruz' dediğiniz bir durumla karşılaşamadım ben yıkılırken eşim benim yıkılmamı izlemedi bile, farkında bile olmadı, 2 ay muhabbetimiz olmadı. benzer durumu gördüğüm ve duyduğum çiftler de oldu.

sabır'dan öte, bu durumu sindirinceye kadar biraz zaman tanıyın hem eşinize hem birbirinize. Erkeğin içgüdüsünün kadınınkinden farklı olacağından bahsetmeye çalıştım. Hatalarım olmuşsa affola.

Burası mükemmel biryer, eşimi anlayabilmek ve 'erkek'ten beklentileri veya göstermeleri gereken 'farkındalıkları' görebilmek için aylardır buradayım. Sadece izliyordum. Her 5-6 sayfa da bir aramıza yeni katılanları gördükçe üzülüyorum, umarım gençlerdir, dayanacakları güçleri vardır, yıkılmadan devam ederler, mutlu sonuçlar alırlar diye hepsi için güzel dileklerimi sıralıyorum. Buradan öğrendiğim çok şey var ki herkesin buradan öğrendiği şeyin çok fazla olduğunu biliyorum. Allah herkesten razı olsun deneyimlerinizi paylaştığınız için. Arama motoruna 'menide sperm yok' yazdığımda ilk sonuçlar arasında 'KK' olduğunu hatırlıyorum. Allah herkese sabır/güç versin.

Bu arada bu sayfayı takip etmeye ne kadar heveslidirler bilmiyorum ama eşlerinizi de en azından takip için buraya yönlendirmelisiniz, 'farkındalık'ları artacaktır. nacizane bir tavsiye benden ;)

Bir de belki vardır ancak azospermi durumundan 'bebeğin elinde olma' durumuna ulaşan kişileri sabit bir başlıkta uzun uzun tüm deneyimlerini yazacakları bir konu'nun olması çok daha yararlı olacaktır. O konu'da kimse yorum yapamasın ki 'umut' arayanlar aradıklarını çok daha kolay bulsunlar. Zaten yardım isteyenler birşekilde birbirini ulaşıyor.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
canım denemekten ne çıkar inş dedikleri gibi spermcikler birikirde "bizi bulun bizi bulun" diye kıpırdarlar :1:
allah yüzünüzü güldürsün canım benim :70:
inş eşinde ikna olmuştur çocuk yurduna gitmeye...

inşlh cnm inşlh spermleri görebiliriz bu günlerin hürmetine
kşke öyle kıpır kıpır spermlerimiz çıksa varyaa dün yalar benim olur heralde:1:
cnm dün gece eşime söyledim çocuk yurduna çocukları ziyarete gidelim ben bugün aradım hafta içi 9 buçuktan sonra gelin dediler dedim tamam gidelim dedi
sıra işten izin almaya kaldı
patrondan bigün öğlene kadar izin isticem ve bu hafta içi gitmeye çalışıcaz bakalım
biraz merak ediyorum yada ne hissederim olayı var...

aumut cnm gözün aydın hayırlı olsub rabbim kucağına aldığın günleride göstersin inşlh bir kişinin daha bu dertten kurtulmasına çok sevindim darısı bizlerin başına inşlh..

minikgelin cnm hadi seninde gözün aydın
bak yine kendi dr taransferini yapacakmış
inşlh bu sefer bebişlerin sana sıkı sıkı tutunur
sende artık biraz olsun rahatla çok fazla pimpirikli olup herşeyi kafana takma cnm
bu güzellikleri yaşamanın zevkine var bence
inşlh çok kaliteli emriyolarından çifter bebişlerin olur...

kızlaarrrrrrrrr
kimsecikler yok nerdesiniz
ben bugün öğlen işten geldim dip köşe temizlik yaptım
biraz önce işlerim bitti
yarına sadece ütülerim kaldı
çok yoruldum ama içime sindi
sizlerle konuşurken dinlenirim dedim ama yoksunuz:23:
bende çıkyorum yarın görüşmek üzere hepinizi:54::54::54::54:

günler öyle geçiyo.

tatlım adetin geldi mi benimki bugün gözkırptı yarın sökülür dr yakabilirsem pzt umuttayım kızlar yetiştim size lütfen hepinizin duasına çok ihtiyacım varnamazı bugün bizim için eşim kılacak

günaydın kızlar hayırlı sabahlar tedaviye başlayanlara hayırlar diliyorum

Back
X