Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
masalcım,insan kendini çok çaresiz hissediyor ve biri şimdi şunu yapıcaksın desede onu yapsam diye düşünüyor.çaresizce her şeye yetişmeye çalışmak yoruyor insanı.içindeki sesi dinle,sen ne istiyorsun o ses sana ne diyor. Allahım yardımcın olsun.dualarımdan eksik etmiycem seni.

Evet canım aynen öyle.beni biri arkadan itekliyor ben korka korka ilerliyorum..ama geride dönemiyorum.Ben izmirdeyim kontroller Ankarada olucak.İşten dahi çıkıcam izin vermezlerse .İnan hiç birşey umrumda değil.sadece ilerliyorum.ama şu korkuyu yok edemiyorum içimden.

selam kızlar herkes iyidir inşAllah, bizde çok şükür iyiz, kızım 20sinde 4 aylık olacak, Rabbime binlerce şükürler olsun ve bu duyguyu yaşamayı Rabbim tüm kardeşlerime nasip etsin..Önceki gibi burayı takip edemiyorum artık, arada bir gelip hamiş varmı diye bulmaya çalışıyorum :) Ama gördüğüm kadarıyla baya hamiş olmuş, şükürler olsunki..

Zcu canım özel mesaj kutun dolu, cevap veremedim..biz yaptırmadık o aşıyı..boşaltırsan sana yazdığım cevabı yollucam.öpüldün..

arkadaslar eslerinize tabi isterseniz yazacagim ek caylari vs icirebilirsiniz.bende her anneye lazim isimli bir kitap var ama uretimi durduruldu yaziyorum icindekileri ins katkida bulunmus olurum. Erkek kısırlıgı konusunu yazıcam önce
bas agrısı stres mıgren hazımsızlık bobrek ve mesane yollarındakı tıkanıklık hıpofız bezıne baskı yaparak calısmasını engeller ve sperm uretılmemesıne neden olur:bunun ıcın halıs zeytın yagına lımon sıkıp gunde 3defa 1 fıncan ıcılırse mesane yolları tıkanıklıgı ıltıhabı na faydalı

hurma ve ıncır sutle pısırılıp tatlı gıbı yenmesı hazımsızlık ve guc eksıklıgıne faydalıymıs

fındık cewız hawuc fıstık muz turp elma roka armut bol bol yenmelı sperm kalıtesı ıcın özellıkle muz

kecı boynuzu pekmezı aktıf sperm sayısını cogaltır ben esıme arı sütü ve kecı boynuzu kuru yedırıyorum

nohut mercımek fasulye yemegı bol yenmelı
cıvan percemı ıhlamur gıbı kaynatılıp ıcılmelı
caksırıs kökü cörekotu kekık karısımı ıhlamur gıbı kaynatılıp gunde 3 defa ıcırılır
yazması benden denemek ısteyen deneyebılır bunlar maddı receteler bırde manewı receteler var

manewı receteler bunu kısmı esınızle beraber yapın
günlük 818 defa estagfırullah cekelım (ben cekıyorum ıns.)
7 ayri kisi 1 elmaya ibrahim suresinin 34.ayetten 42.ayete kadar olan kismini okuyup ufler.ayni elmaya okuyacak hepsi we sizde esinizle elmayi ikiye bölerek bir tarafini o bir tarafini siz kabuk we cekırdegı ıle bırlıkte yer
meryem suresi 41gün boyunca okunarak bir suya üflenir ve hergün bir tane okuyup birlikte icin(bunuda deniyorum daha 7.gündeyiz)
hergün ya vacıd 14 defa okumaya dewam ediyoruz.bazı arkadaslarımın tepkı göstermesını ıstemıyorum ben ınanclı bırıyım verende alanda allah ben ınanıyorum ve sızınle paylasmak ıstedım dewamı war bayanlar ıcınde kısırlık ve dusuk ıcın yapılacaklarda var merak eden olursa yazacagım

sewıyorum sızı topıkler

cnm sağolasın allah razı olsun paylaştığın için...

canım bugün yeni girebildim nete
canım hayırlı olsun ne çok sevindim anlatamam çok şükür
çok şükür çok şükür sperm bulunmuş
inş rabbim hamiş kalmayıda nasip eder rabbime emanet
rabbim yardımcın olsun amin

s. Bey. Sizde sperm boyama ile elonge spermatid görmüştük. Bunlar tüp bebek ile kullanılabilirler. Her ne kadar olgun sperm kadar başarılı sonuç vermese de yine de denenebilir. Benim olgularım arasında, daha önce tese ile sperm çıkmayan ama sonra sperm boyamada elonge görülüp tüp bebeğe aldıklarımızda, yine tese yaptığımızda olgun sperm bulduk ve tüp bebeği gerçekleştirdik. Size de önerim, sperm boyamada elongeler çıkmışken, tüp bebeğe geçmemiz, yine eşinizi de hazırlamamız ve size tese yapmamız. Mutlaka elonge sperm buluruz ve tüp bebeği gerçekleştiririz. Ama benim asıl umduğum, olgun sperm hücresi çıkması. Bu durumda diğer hastalar kadar gebelik şansınız da olur. Elonge ya da olgun spermle, her halükarda tüp bebeği yaparız ve umarım başarılı da oluruz. Derseniz ki,spermi garantiye alıp eşimi öyle hazırlayalım, bu da olur ama bu durumda elongeler saklanamayacağı için, olgun sperm çıkmazsa tüp bebeğe geçemeyiz. şimdi siz iğnelerinize haftada 2 ve klomene de yarım tabletle devam edebilirsiniz. Bekleyeceksek, bir ay soonra yine hormonlara bakalım.

Son gelen hormanlara göre verdiği cevap.bu durumla ilgili eşimle konyştuk hocanın dedğini yapacazama eylül sonunda regly olduğumda başlıcaz.hem saraç oğlunu kürleride bitmiş olur.zaten bu bizim için yolun sonu.ama ben hiç heyecanlanmıyorum.işten nasıl izin alımcam onuda bilmiyorum.belki işten bile çıkartırlar.ama bunu yapıcam.ne olursa artık daha fazla beklemicez.eşimin artık ilaç kullannmasını istemiyorum.sonunda ne olucağını bilmemek ölüm gibi bişey.insanlar ölümden korkar çünkü öldükten sonrayı bilmemek korkutur insanları.işte bende korkuyorum sonumun ne olucağını bilmiyorum.belkide doğum gibi bişey dimi?.doğduklarında bebeklerde ağlar.çünkü onlar da dünyayı bilmediklerinden korkarlar.

Allah hepimizin sonunu hayır etsin

cnm demek tüp bebepğe hazırlanmaya karar verdiniz
inşlh hakkınızda hayırlısı olur
bizide eylülde çağırdı ama ben henüz birşey demedim hocaya dönmedim
hadi inşlh spermler çıkar yada elongeler tutarda biran önce bebeklerine kavuşursun
cnm eylülde leylak19 larda tüp deneyecekler
ankara üniversitesinde
sizlerin durumu bana umut olacak inşlh...:25:

Evet canım aynen öyle.beni biri arkadan itekliyor ben korka korka ilerliyorum..ama geride dönemiyorum.Ben izmirdeyim kontroller Ankarada olucak.İşten dahi çıkıcam izin vermezlerse .İnan hiç birşey umrumda değil.sadece ilerliyorum.ama şu korkuyu yok edemiyorum içimden.

bir bebek için biz canımızı vermeye razıyız.çünkü o cennet kokusuna hasretiz.canım önce 1-2 gün tatil yapın ve unutmaya çalışın.umarım herşey yoluna girer.bende denizlideyim.eşimle ikimizde memuruz.bizim izin sorunu olmaz ama bir başlayabilsek o kadar çok istiyorum ki o tüp bebek tedavisne başlamayı.o heyecanı.....

canlar haberinizi yeni aldım çok çko çko sevindim
gözünüz aydın inş 9 ay sonra hayırla bebeğinizi kucağınıza alrsınız
canlarım ya

hayatım nasılsın?ben karmakarışığz.geçmişi okudunmu bilmiyorum ama biz ekimde tese olma kararı aldık.biliyorsun bizde hiç hücre yoktu.kaan hoca bu ayki hormonları görünce hazır eloged spermatidler çıkmışken tese yapalım dedi.senide hazırlayalım dedi.bizde biraz araştırdık.menide elenged spermatidler çıkan hastaların ingilterede %100'ünde .fransada %76'sında bir ülke daha vardı ismini unuttum ordada %86'sında sperm bulunuyormuşsperm bulmasakde elengolerla ypıcaz.yuvarlak spermatidlerde şans çok düşük müş ama.elenged spermatid olan yani( başı tamamlamış kuyruğu çıkamaya başlamış)hücrelerle başarı oranı gittikçe yükseliyormuş.ama ben çok korkuyorum sanki istem dışı biri bizi arkadan itiyor gibi hissediyorum.artık diyorum inceldiği yerden kopsun.çok yorugunum

cnm hafta sonu yoktum okuyamamıştım şimdi okuyorum ve yazını şimdi gördüm
öyle düşünme cnm istem dışı olurmu hiç sizde ne zamandır tedavidesiniz
mutlaka birşeylerin faydası olmuştur
sizinle durumumuz aynı
peki siz tüp bebeğe nerde hazırlanacaksınız
eşin nerde mikro tese olacak
inan cnm ben korkudan bir tarih belirleyemiyorum
birde işten izin alma şansım ? Hadi olur var alırım yerime kim bakar işler ne olur onuda düşünüyorum
işimide bırakmak istemiyorum
hayırlısı bakalım sizlerin durumu ümit olacak bizede belli olmaz sizin sevincinizle bi bakmışsın bizde ankaradayız:)):52::52:

Kızlarrrrrr haber geldi merkezdennnnnnnn
benden alınan 12 yumoşun 11 e işlem yapılmışş.
bunlardanda 5 döllenmişşşşşşşşşşş:52::52::52::52:
perşembe günü donduracakalrmışşşşşşşşşşş:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
ayyyyy inş. o güne kadar hepsii güzelce gelirlerrrrr :46::46::46::46::46::46::46:
sonrada rahatça bidahakii aya bebişlerime kavuşcağım günü beklerimmmmmmmmmmm:49::49::49::49:
işte böylee teyzeleriiiiiii son durum buuuuuuuuuuu:16::16::16::16:
Rabbime şükürler olsun bunları gördümmmmmmmmmm

cnm şükürler olsun maşallah:nazar::nazar::nazar:gelecek ay ikisini alıp götür annesi
bende bugün merkezdeydim çok boştu bir arkadaşımız daha vardı süleyman hocanın hastası perşembe 11.30 opum var akşama çatlatma iğnemi aldım

cnm hafta sonu yoktum okuyamamıştım şimdi okuyorum ve yazını şimdi gördüm
öyle düşünme cnm istem dışı olurmu hiç sizde ne zamandır tedavidesiniz
mutlaka birşeylerin faydası olmuştur
sizinle durumumuz aynı
peki siz tüp bebeğe nerde hazırlanacaksınız
eşin nerde mikro tese olacak
inan cnm ben korkudan bir tarih belirleyemiyorum
birde işten izin alma şansım ? Hadi olur var alırım yerime kim bakar işler ne olur onuda düşünüyorum
işimide bırakmak istemiyorum
hayırlısı bakalım sizlerin durumu ümit olacak bizede belli olmaz sizin sevincinizle bi bakmışsın bizde ankaradayız:)):52::52:

Merak etme canım sizin için o an geldiğinde arkadan biri itekler sizide bizi iteklediği gibi.bende işten ayrılıcam.İzin vermezler çünki.Ankara üniversitesinde olucam tüp bebek.Doruk hastanesindede tese olucak.ankarada otel felan ayarlamakta gerekiyor.ama kontroller için İzmirden günübirliğine gidip gelicem.ama mikrotese için ve yumurta toplama ve emriyo yerleştirmek için otel ayarlıcam.Müdürüme bayramdan sonra anlatıcam bizimkiler yabancı firma olduklarından anlamazlar ve okadar izin vermezle eşitlik bozulur diye Eylül 20 gibi regly olurım.ekimdede tese. Gerisini düşünemiyorum.kocaman bir korku.

günaydınnnnnnn canım hoşgeldin :16:
ben iyiyim canım şükür...
ulun hoca 5 günlük b12 vitamin iğnesi vermişti bugün 4. yi vurdurmaya gidicem şimdi...
zaten göbişi delmeye alıştık totoyuda deldiriyoruz tam oluyor :52:
sen nasılsın canım benimmmmmmm :70:
EVT CNM AZ ÖNCE OKUDUM GENETİKDE BİRŞEY ÇIKMIŞ AMA ÇOK CİDDİ Bİ DURUM DEĞİLMİŞ GALİBA
YUMOŞLARINDA YARINMI TOPLANACAK BİTANEM
SONA YAKLAŞIYORSUN ARTIK HAYIRLISI İLE BEBİŞLERİNE KAVUŞACAKSIN
BİZLER DE SİZİN PEŞİNİZDEN HAMİŞ OLARAK GELİRİZ İNŞLH AMİM..

günaydın canım elhamdülillah iyiyim.adet oldum diye sevinenlerdenim.çünkü aylardır adet olmayan var.bir sorun olmasından korkuyorum.hemen adetim gecikse sitrest yapıyorum neden olmuyor diye.
NEDEN CNM SEN ADET DÜZENSİZLİĞİMİ YAŞIYORSUN
SİZDEKİ SORUN NEYDİ BEN HATIRLAYAMADIM KUSURA BAKMA
MUHTEMELEN SİTRESTEN GECİKİYORDUR AMA SEN YİNEDE MUAYENENİ KONTROLLERİNİ YAPTIR CNM..

selam kızlar herkes iyidir inşAllah, bizde çok şükür iyiz, kızım 20sinde 4 aylık olacak, Rabbime binlerce şükürler olsun ve bu duyguyu yaşamayı Rabbim tüm kardeşlerime nasip etsin..Önceki gibi burayı takip edemiyorum artık, arada bir gelip hamiş varmı diye bulmaya çalışıyorum :) Ama gördüğüm kadarıyla baya hamiş olmuş, şükürler olsunki..
Zcu canım özel mesaj kutun dolu, cevap veremedim..biz yaptırmadık o aşıyı..boşaltırsan sana yazdığım cevabı yollucam.öpüldün..

MAŞALLAH:nazar::nazar: SİZDE BU ZORLUKLARDAN GEÇEREK BEBEK SAHİBİ OLANLARDANSINIZ HERALDE
ALLAH KIZINIZI SİZE BAĞIŞLASIN SİZDEKİ SORUN NEYDİ NELER KULLANDINIZ DR.KİMDİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..

merak etme canım sizin için o an geldiğinde arkadan biri itekler sizide bizi iteklediği gibi.bende işten ayrılıcam.izin vermezler çünki.ankara üniversitesinde olucam tüp bebek.doruk hastanesindede tese olucak.ankarada otel felan ayarlamakta gerekiyor.ama kontroller için izmirden günübirliğine gidip gelicem.ama mikrotese için ve yumurta toplama ve emriyo yerleştirmek için otel ayarlıcam.müdürüme bayramdan sonra anlatıcam bizimkiler yabancı firma olduklarından anlamazlar ve okadar izin vermezle eşitlik bozulur diye eylül 20 gibi regly olurım.ekimdede tese. Gerisini düşünemiyorum.kocaman bir korku.

aslında mutlu haberleri alınca çok heycanlanıyorum bende hemen başlama hissi duyuyorum
ama korkularım daha üstün çıkıyor ve biraz daha bizim için erken olduğunu düşümüyorum
cnm kaan bey tüp bebeği artık özel merkezlerde değil cebecide yapıyor
özelde sadece mikro tese yapıyor
bana aynısını söyledi
leylak19 lara ve sizede aynısını söyledi
maddi yönden biraz daha rahat etmemiz için yapıyor galiba
spermler bulunsun bebişimize kavuştursunda önemli olan o artık diyorum bende
ilk önce tepkiliydim ama bizde öyle yaparız heralde
bizde otelde kalırız cnm
iş konusuda başlı başına sorun
ben yalnız çalışıyorum işimden anlayan yada yerime bakabilecek kimse yok
eğer tedavi uzarsa işe zarar vermemek için bende ayrılabilirim belki
hayırlısı bakalım bebeişim olsunda iş felan düşünecek değilim:)):49:

canıımmmm çatlatma iğneni olmuşsun.hayırlı olsun kuzucum.tatlımm,totoda progestan için yer bırakmayı unutma.:60::60::60::60::60:

saol bitanemmmmm evet çatlatma iğnemi yaptım yumoşlarımı yarın teslim edicem merkeze :16:
canım 5 günlük iğne çok yer kaplamadı zaten :1:
totomun heryerigeri kalan yerleri progestanı bekliyor korkuyla :18: :9::9::9:

cnm şükürler olsun maşallah:nazar::nazar::nazar:gelecek ay ikisini alıp götür annesi
bende bugün merkezdeydim çok boştu bir arkadaşımız daha vardı süleyman hocanın hastası perşembe 11.30 opum var akşama çatlatma iğnemi aldım

canım benim demek sende bugün yapacaksın çatlatma iğneni...
hadi bakalım birer gün arayla teslim edicez yumoşları...
inş kaliteli yumoşların toplanır canım benimmmm :16::16::16:

EVT CNM AZ ÖNCE OKUDUM GENETİKDE BİRŞEY ÇIKMIŞ AMA ÇOK CİDDİ Bİ DURUM DEĞİLMİŞ GALİBA
YUMOŞLARINDA YARINMI TOPLANACAK BİTANEM
SONA YAKLAŞIYORSUN ARTIK HAYIRLISI İLE BEBİŞLERİNE KAVUŞACAKSIN
BİZLER DE SİZİN PEŞİNİZDEN HAMİŞ OLARAK GELİRİZ İNŞLH AMİM..

kanda pıhtılaşma riski varmış canım ama ilaçla risk ortadan kalkıyormuş...
evet canım yarın toplanacak 11 de...
aminnnnnnnnnn bitanemmmm biz bizden öncekileri sizde bizi takip edeceksiniz inş :49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49:

meraba kizlar..rabbim emeklerinizin karsiligini versin bos etmesin insallah hepinizin..:16:

BAHARCIM..hadi hayirli olsun kiz yarin opun varmis kactane yumosun olustu canim.. insallah sana siki siki sarilacaklar annesi..bol sanslar diliyorum hersey yolunda gidecek..insallahh

istiyorumbebeyimi..sesin hic cikmiyor umarim iyisindir nasil gidiyor hamilelik acep hemserim ses ver hele..:34:

şimdiden hayırlı olsun canım, yumoşlar güzelce döllensin, gelsin bebişler.

flzask canım, bu son geri sayım, bir ay sonra kavuşacaksın bebişlerine artık. özledin mi bebişlerini:)

baharım sende çatlatma iğneni olmşsun canım, topiğimizin maşallahı var, artık güzel haberler geliyor hep. darısı bebişlere

zcu, enfal, denizbulut, masal... herkezin başına inşallah.

minikgelin senin kaçıncı günün bugün...

meraba kizlar..rabbim emeklerinizin karsiligini versin bos etmesin insallah hepinizin..:16:

BAHARCIM..hadi hayirli olsun kiz yarin opun varmis kactane yumosun olustu canim.. insallah sana siki siki sarilacaklar annesi..bol sanslar diliyorum hersey yolunda gidecek..insallahh

istiyorumbebeyimi..sesin hic cikmiyor umarim iyisindir nasil gidiyor hamilelik acep hemserim ses ver hele..:34:

merhaba canım hoşgeldinnnnnn :70:
duaların için çooook saol :16:
evet canım opu günü geldi çattı :46:
canım 20 den fazla yumoşum varmış dr onun için transferi 1 ay sonraya erteledi...
yumoşlarımmmmm önce embriyo olacakkk sonrada buz bebiş olacaklar :9::9::9:
eylül başında da transferim olacak işte inş ben de sizin gibi hamiş olurum :16::16::16:

Kızlarrrrrr haber geldi merkezdennnnnnnn
benden alınan 12 yumoşun 11 e işlem yapılmışş.
bunlardanda 5 döllenmişşşşşşşşşşş:52::52::52::52:
perşembe günü donduracakalrmışşşşşşşşşşş:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
ayyyyy inş. o güne kadar hepsii güzelce gelirlerrrrr :46::46::46::46::46::46::46:
sonrada rahatça bidahakii aya bebişlerime kavuşcağım günü beklerimmmmmmmmmmm:49::49::49::49:
işte böylee teyzeleriiiiiii son durum buuuuuuuuuuu:16::16::16::16:
Rabbime şükürler olsun bunları gördümmmmmmmmmm

Bitanemmmmm benimmmm maşallahhhh:nazar:
5 tane bebişin seni bekliyor 1 ay dinlensinler çok yoruldular dinlenip annesinin göbişine gelsinler.
çok sevindim canım benim allah göbeğine kucağına almayı nasip etsin inşallah.

baharımmm bebişimmm çatlatma iğneni yapmışsın.
yarın güzel olacak inşallah. dualrım sneinle bitanem:70:

saol bebekimmmmmmmmmm :70:
inş opu hayırlısıyla geçer ve güzel haberler alırım bende perşembe günüüüüüüüüü :16::16::16:
sen nasıl bugün tatlım :29:

Back
X