s. Bey. Sizde sperm boyama ile elonge spermatid görmüştük. Bunlar
tüp bebek ile kullanılabilirler. Her ne kadar olgun sperm kadar başarılı sonuç vermese de yine de denenebilir. Benim olgularım arasında, daha önce tese ile sperm çıkmayan ama sonra sperm boyamada elonge görülüp tüp bebeğe aldıklarımızda, yine tese yaptığımızda olgun sperm bulduk ve tüp bebeği gerçekleştirdik. Size de önerim, sperm boyamada elongeler çıkmışken, tüp bebeğe geçmemiz, yine eşinizi de hazırlamamız ve size tese yapmamız. Mutlaka elonge sperm buluruz ve tüp bebeği gerçekleştiririz. Ama benim asıl umduğum, olgun sperm hücresi çıkması. Bu durumda diğer hastalar kadar gebelik şansınız da olur. Elonge ya da olgun spermle, her halükarda tüp bebeği yaparız ve umarım başarılı da oluruz. Derseniz ki,spermi garantiye alıp eşimi öyle hazırlayalım, bu da olur ama bu durumda elongeler saklanamayacağı için, olgun sperm çıkmazsa tüp bebeğe geçemeyiz. şimdi siz iğnelerinize haftada 2 ve klomene de yarım tabletle devam edebilirsiniz. Bekleyeceksek, bir ay soonra yine hormonlara bakalım.
Son gelen hormanlara göre verdiği cevap.bu durumla ilgili eşimle konyştuk hocanın dedğini yapacazama eylül sonunda regly olduğumda başlıcaz.hem saraç oğlunu kürleride bitmiş olur.zaten bu bizim için yolun sonu.ama ben hiç heyecanlanmıyorum.işten nasıl izin alımcam onuda bilmiyorum.belki işten bile çıkartırlar.ama bunu yapıcam.ne olursa artık daha fazla beklemicez.eşimin artık ilaç kullannmasını istemiyorum.sonunda ne olucağını bilmemek ölüm gibi bişey.insanlar ölümden korkar çünkü öldükten sonrayı bilmemek korkutur insanları.işte bende korkuyorum sonumun ne olucağını bilmiyorum.belkide doğum gibi bişey dimi?.doğduklarında bebeklerde ağlar.çünkü onlar da dünyayı bilmediklerinden korkarlar.
Allah hepimizin sonunu hayır etsin