Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım sağol allah razı olsun inşallah bu son olur yaşadığım şoklar.iyi olmaya çalışıyorum şükürr.bir yandan tamirat bir yandan temizlik oluyor gidiyor ama izi kaldı hem bende hem de evde.makina hiç durmadan çalışıyor.çünkü her şey yıkanıyor.

Canım benim ya az çok tahmin edebiliyorum yaşadıklarını çok büyük geçmiş olsun tekrar tatlım Allah beterinden saklasın size bişey olmasın yeter ki siz iyi olun. Sen de en kısa zamanda atlatırsın inşallah canım üstündeki şoku ve bu zor günleri.

Canım öncelikle geçmiş olsun bizde aynı olayı yaşadık esin bu süre zarfında kaç tane pregly iğne vurundu

cnm biz pregniyi celalettin beyle tanışınca vurunmaya başlamadık
1 yıldır pregni vurunuyor eşim
ama celaletin bey haftada 2 adet 2 ayda toplam 16 adet vurununca testleri yaptırın dedi
şimdi yene aynı şekilde devam edicez e2 çıkıncada menoganda verir belki

Canım benim bu kadar üzülme ne olur . Canımızı yeter ki sen sık. Biz birbirimizin hep yanında olmıycaksak niye burdayız ki. E2 testine göre tedaviyi şekillendirir doktor bey . Herşey düzelicek sadece buna İnan olur mu negatif olma tamam mı tatlım. Ah şu spermleri bi görsek neler yapıcaz bak onlara :4:

ahhh cnm üzülmemek eldemi
o testte 0 ı gördümmü
o kadar emek çaba ümit herşey bitiyor bazen
sonra toparlıyorum
ne yapacaksın mücadeleye devam inşlh hepimiz ilk önce sağlıklı bir şekilde milyonlarca spermi görürüz....:25::

Son düzenleme:
cnm biz pregniyi celalettin beyle tanışınca vurunmaya başlamadık
1 yıldır pregni vurunuyor eşim
ama celaletin bey haftada 2 adet 2 ayda toplam 16 adet vurununca testleri yaptırın dedi
şimdi yene aynı şekilde devam edicez e2 çıkıncada menoganda verir belki

ahhh cnm üzülmemek eldemi
o testte 0 ı gördümmü
o kadar emek çaba ümit herşey bitiyor bazen
sonra toparlıyorum
ne yapacaksın mücadeleye devam inşlh hepimiz ilk önce sağlıklı bir şekilde milyonlarca spermi görürüz....:25::

Canım o 0 lar bigün değişecek inşallah . Rabbim eşlerimizin hepsine şifa versin. Bizde mikroteseden bile hiçbişey çıkmayınca çok kötü olmuştuk dünyamız yıkıldı. Ama sonra dediğin gibi toparlanıyoruz gene allahım sabrını veriyor. Bizde yeni tedaviye başlıcaz bakalım Rabbim neler çıkaracak karşımıza. Hepimiz için hayırlısı olsun tatlım. 1-2 tane sperm bile görsek sevinçten havalara uçarız biz. Allahım göstersin o günleri inşallah bizlere.

Baharcım nursenin dualarını okudum allah kabul etsin, gönlüne göre versin..

merhaba arkadaşlar benim eşimdede azospermi sorunu var 1 sene önce mikrotese oldu ve sonuç 0. bu bir sene içinde test verdi sonuç yine aynıydı daha sonra aktardan bazı macunlar aldık 1.5 ay kullandı ve dun test verdi bugun 1 tane de olsa sperm çıkışı olduğunu öğrendik sanki dünyalar benim oldu doktoru yurt dışında olduğu için tam bilgi alamadık inşallah daha iyi sonuçlar alırız. HEPİMİZ...

merhaba arkadaşlar benim eşimdede azospermi sorunu var 1 sene önce mikrotese oldu ve sonuç 0. bu bir sene içinde test verdi sonuç yine aynıydı daha sonra aktardan bazı macunlar aldık 1.5 ay kullandı ve dun test verdi bugun 1 tane de olsa sperm çıkışı olduğunu öğrendik sanki dünyalar benim oldu doktoru yurt dışında olduğu için tam bilgi alamadık inşallah daha iyi sonuçlar alırız. HEPİMİZ...

merhaba arkadaşım gözünüz aydın sizin azosperm sebebiniz neydi mikrotese patoloji sonucu ne çıkmıştı ve hangi macunları kullandınız bilgi verebilirmisiniz?

hayırlı cumalar arkadaşlar çok canım sıkkın rabbim sanki bizi imtihan ediyor biraz rahatsızlıklarım vardı bugün kadın doğum doktoruna gittim ve çok kötü oldum bende 4-5 adet myom varmış daha önceden olduğunu biliyordum ama çok hızlı büyümüş dedi doktor 5 cm olmuş en büyüğü rahimin dışında olduğu için ameliyat şimdi gerekmez dedi,zaten tüp bebek yaptırmayı düşünüyorsan bir an önce yaptırın hiç zaman kaybetmeyin dedi myomlarını tüp bebekten önce aldırırsan belki tüplerde yada rahimde yapışıklık olur bide o sizi uğraştırı dedi ve moralim çok bozuldu geldiğimden beri ağlıyorum bi taraftan azo bi traftan myom ne yapcaz bilmiyorum..
hayırlı cumalar tatlım .aynen dediğin gibi sınavımız bitmemiş henüz.benim hikayemi bilirsin belki eşim azospermliydi 8,5 senedir azoyla uğraşıyorduk nihayet bu ay eşim ameliyat oldu Rabbime binlerce kere şükürler olsun Rabbim herkese nasip etsin eşimde mikrotese sonucu sperm bulundu.ama maalesef bende miyom sorunu ortaya çıktı.tüpbebek öncesi miyomdan haberimiz vardı fakat doktorum eşimde sperm çıkmadan ameliyat olmamı uygun görmedi hem maddi hem manevi yıpranmamı istemedi.benimde rahim dışında 5,5 cmlik miyom vardı birtanede 3,5 cmlik.ama tüpbebek tedavisinden sonra miyomun boyutu 8 cm e ulaşmış banada doktor embriyo transferi yapmadı.embriyolarım donduruldu ameliyat olucam ve sonrasında iğileştikten sonra embriyo trasnferi olucak dedi. benim ameliyatımda riskliymiş miyomun boyutundan dolayı aşırı kanamaya ve hatta rahmin alınmasına bile Allah korusun sebep olabilirmiş .benimde moralim çok bozuk Rabbim beterinden korusun hepimize biraz evvel şifa versin ve bebişlerimize kavuşmamızı nasip etsin amin

nursen ve enfal33 canlarım transferleriniz hayırlı uğurlu olsun inşallah bebişleriniz size sıkı sıkı tutunacak canım arkadaşlarım aklınızdan kötü birşey geçirmeyin Rabbim meleklerinize can versin onları size bağışlasın koca göbişli olun inşallah yolu açın kızlar trafik sıkıştı birsürü kişi var hamiş olma sırasına giren sizin pabucunuz dama atılacak haberiniz olsun:9::9::9::9::9::49::49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

denizbulut canım üzme kendini bence sevinmelisin çünkü celalettin beyin yapmak istediği zaten buydu hatırladığım kadarıyla hormonları altüst edip vücudun direncini takip edecek önce bir bebek gibi hormonlarınızı sıfıra indirgeyecek sonrada tekrar hormon verip vücudun sperm üretmesine yardımcı olacak.sabret birtanem inşallah sizde spermleri göreceksiniz şimdi üzülme zamanı değil aksine mutlu olma zamanı

merhaba arkadaşım gözünüz aydın sizin azosperm sebebiniz neydi mikrotese patoloji sonucu ne çıkmıştı ve hangi macunları kullandınız bilgi verebilirmisiniz?

sebebsiz azosperm patoloji sonucumuza göre asıl ana hücreler varmış. Macun olarakta gingseng, tribulus macunu , arı sütlü ballı karışım, kavun çekirdeği yağı keçi boynuzu pekmezi birde çakşır suyu kullandık. doktorlar hiç umut vermiyordu tıpın gelişmesini bekleyin yada evlatlık almayı düşünün diyorlardı kıbrısa yönlendirenler bile oldu. Ama en azından simdi bir umudumuz var gerçi ben hiç bir zaman Allah tan umudumu kesmedim. Allah yoktan var eden...

Kızlar kac gundur canımı sıkan bır sey var sızle paylasmak ıstedım belcıkada yasıyorum burda hem benım hem esımın hıc akrabası yok gorustugumuz ıkı aıle var , ve ıkı aılenınde 3 er tane kızları var , bu arkadaslardan bırısı ayse dıyım dıgerı fatma olsun ; fatma olan hamıleymıs 2 aylık hamıleymıs dıger arkadasa enfale soyleme sakın demıs bende bırgun zıyaretıne gıttım nerelerdesın gozukmuyosun hıc dedım bıraz rahatsızım dedı hayırdır noldu dedım yarım agızla guldu onemlı degıl dedı grıpmı dıye sordum yok hamıleyım dedı aaa dedım gozun aydıın cok sevındım dedım ya dedı ayse abla bılıyor sana soylememesını ıstemıstım dedı neden dedım kıskanırsın dedı sok oldum neye ugradıgımı sasırdım o an dılım tutuldu kekelemeye basladım ne dıyosun sen dedım neden kıskanayım rabbım banada bu ımtıhanı vermıs ben sabredıyorum ınsallah nasıb eder cocugum yok dıye sen benı hasetcımı sandın dedım sok oldum neyse bos bulunmustur dıye unuttum ıyı dusunmeye calıstım , neyse aradan 7 ay gectı yıne oturmus sohbet edıyoruz bu ıkı arkadasla konu hatıralardan acıldı ayse olan arkadas dedıkı kızımın uzerınde gordugun etek var ya kucukluk etegım sakladım kızım ıcın sımdı gıyıyor bende aa bende severım boyle seylerı dedım bende gelınlıgımı saklıyorum hatıra kalsın kızıma dedım fatma olan donup senın cocugun olmıycak bosuna saklama ınanın ogunden berı kendımı toparlıyamıyorum artık bu arkadasla gorusmeyı kesme kararı aldım ama ayse olan arkadas abartıyosun ne var bunda cabuk darılanın dostlugu olmaz falan dedı ben nezaman yanlarına gıtsem buruk ayrılıyorum boyle arkadas dostmu olur yoksa benmı cok hassasım cok sukur rabbım nasıb ettı boynumu bukuk bırakmadı ama hıcıcımden onlara hamıleyım demek gelmıyor gorusmek bıle ıstemıyorum hakıkatten cokmu hassaslastım yoksa dogrumu dusunuyorm bılmıyorum ,

kızlar sizlerin celalettin bey hakkında yazdıklarınızı okudum ve sessiz kalamadım bu durum karşısında.bizim celalettin beyle ilk tanışmamız sizlerinde olduğu gibi gözdem arkadaşımızın sayesinde oldu.eşim celalettin beyi aradı ve gözdemin eşi vasıtasıyla kendisine gittik.randevu bile almadık tuncay bey bizim için herşeyi ayarlamıştı .o kadar bekleyen hasta varken elimizi kolumuzu sallayarak ilk başta sıra bile beklemeden görüşmek için odasına girdik topikten başka bir arkadaş ve eşiyle birlikte.bizimle çok ilgilendi sağolsun ve eşimizden kan tahlilleri istedi siz gidin akşam daha detaylı görüşmek üzere vakfa gelin dedi ve tahlil sonuçlarımızı bile kendisi aldı akşam değerlendirdi çok uzun bir görüşme yaptık eşlerimizin durumunu ve tedavilerini anlattı bizlere gerçektende şimdiye kadar gittiğimiz doktorlardan çok farklıydı.ilgili ve dosttu.onun haricinde bir kuruş bile para almadı bilirsiniz şimdiye kadar çaldığımız her kapının ardından cebimizden servet para ödüyorduk.görüşmeye bile gittiğimiz doktorlara en az 150tl görüşme ücreti verdik.celalettin bey öncelikle herkesi devlet hastanesi bünyesinde tamamen ücretsiz tedaviye başlatıyor bunun aksini kimse iddia edemez bile.sonra hepimizin defalarca olumsuz tedavisinden ve çıkmaz sokaklardan sonra bize yine umut oldu hiç kimseyi kapısından boş çevirmedi kimsenin hakkını yememeliyiz.evet celalettin beyde insan bazen ters çıktığı hastalar olmuştur ama niheyetinde herkese özverili ve anlayışlı davranıyor.onunda kendine göre işleri var.bizde her başımız sıkıldığında celalletin beyi arayanlardanız .birara eşim bir kutu antibiyotik içti diş ağrısı için daha sonra yutkunmada zorluk falan çekti çok korkmuştuk eşim nette araştırıken gırtlak kanseri belirtilerinin olduğunu söyledi bizim hemn bir iç hastalıkları dahiliye uzmanına gitmemiz lazımdı ilk olarak aklıma celalettin bey geldi. günlerden cumartesi saat 4.30 gibi eşim celalettin beyi aradı sağolsun hemen telefona cevap verdi eşim durumunu anlattı .hocam yutkunmada zorluk çekiyorum sıkışmalarım oluyor falan dedi doktor hemen son günlerde ...........isimli antibiyotiği kullandınmı dedi eşimde evet dedi merak etme sorun yok sana şimdi mesajla kullanacağın ilaçların isimlerini göndericem bunları düzenli kullan iyileşirsin dedi.celalettin bey işinin ehli bir doktor eşleriniz için elbette endişe ediyorsunuz ama inanın emin ellerdesiniz yani eşlerinizin kanser olmasına sebep olacak iğneleri kullandırmaz içiniz rahat olsun:34::34::34::34::34::34:

aleyküm selam enfall canım hoşgeldin.yazını dikkatli bir şekilde okudum bence arkadaşların ayıp etmişler sen hiçte alınganlık etmiyorsun bence gönül koymakta haklısın çok ağır konuşmuşlar ne demek senin çocuğun olmayacak gaybı Allah'tan başka kimse bilemez sana teselli vereceklerine yangına körükle gidiyorlar .bence sende söyleme onlara karnın yarın birgün büyüyecek nede olsa onlarda görürler belki yaptıkları hatanın farkına varırlar.yok hatalarının farkına varmazlarsa sende yolunu ayır onlardan dost kötü günde belli olurmuş sen evladın ve eşinle mutlu yaşa başkalarının sözlerine kulak asma bence gerekiyorsa sırtını bile dönebilirsin:50::50::50:

aleyküm selam enfall canım hoşgeldin.yazını dikkatli bir şekilde okudum bence arkadaşların ayıp etmişler sen hiçte alınganlık etmiyorsun bence gönül koymakta haklısın çok ağır konuşmuşlar ne demek senin çocuğun olmayacak gaybı allah'tan başka kimse bilemez sana teselli vereceklerine yangına körükle gidiyorlar .bence sende söyleme onlara karnın yarın birgün büyüyecek nede olsa onlarda görürler belki yaptıkları hatanın farkına varırlar.yok hatalarının farkına varmazlarsa sende yolunu ayır onlardan dost kötü günde belli olurmuş sen evladın ve eşinle mutlu yaşa başkalarının sözlerine kulak asma bence gerekiyorsa sırtını bile dönebilirsin:50::50::50:

canım benım hos bulduk yanlıs dusunmuyorum degılmı ,evet haklısın dost kotu gunde bellı olur , gayb allah bılır hem hıc kımsenın garantısı yok rabbım evlatlarına uzun omur versın ama sankı ogun ıcım yangınını rabbım gordu bunu hıssettım ıcımden yarabbı bunların bos lafları yuzunden yavrularıyla ımtıhan etme dedım af et dedım ; zaten artık gorusmeyı dusunmuyorum en ıyısı halımdn anlamayanlarla bu saatten sonra neyı paylasabılırımkı ; ıcımı rahatlattın allah razı olsun canım rabbımde senın ıcını ferahlatsın ınsallah

canım benım hos bulduk yanlıs dusunmuyorum degılmı ,evet haklısın dost kotu gunde bellı olur , gayb allah bılır hem hıc kımsenın garantısı yok rabbım evlatlarına uzun omur versın ama sankı ogun ıcım yangınını rabbım gordu bunu hıssettım ıcımden yarabbı bunların bos lafları yuzunden yavrularıyla ımtıhan etme dedım af et dedım ; zaten artık gorusmeyı dusunmuyorum en ıyısı halımdn anlamayanlarla bu saatten sonra neyı paylasabılırımkı ; ıcımı rahatlattın allah razı olsun canım rabbımde senın ıcını ferahlatsın ınsallah
hayır bence yanlış düşünmüyorsun çok özverili davranmışsın tekrar görüşmüşsün herkes hata yapabilir ama bunlar bile bile yarana tuz basmışlar dediğin gibi inşallah dillerinin acısını Rabbim evlatlarından çıkarmasın.kul hakkından vazgeçse bile kul yaptığı hata başına gelmeden ölmezmiş bence onların senden helallik alması lazım içini rahat tut ve şimdi bunlar düşünüp hem kendini hem meleğini üzme.Allah senden de razı olsun amin Rabbim herkesin içini ferahlatsın:16::16::16:

Kızlar kac gundur canımı sıkan bır sey var sızle paylasmak ıstedım belcıkada yasıyorum burda hem benım hem esımın hıc akrabası yok gorustugumuz ıkı aıle var , ve ıkı aılenınde 3 er tane kızları var , bu arkadaslardan bırısı ayse dıyım dıgerı fatma olsun ; fatma olan hamıleymıs 2 aylık hamıleymıs dıger arkadasa enfale soyleme sakın demıs bende bırgun zıyaretıne gıttım nerelerdesın gozukmuyosun hıc dedım bıraz rahatsızım dedı hayırdır noldu dedım yarım agızla guldu onemlı degıl dedı grıpmı dıye sordum yok hamıleyım dedı aaa dedım gozun aydıın cok sevındım dedım ya dedı ayse abla bılıyor sana soylememesını ıstemıstım dedı neden dedım kıskanırsın dedı sok oldum neye ugradıgımı sasırdım o an dılım tutuldu kekelemeye basladım ne dıyosun sen dedım neden kıskanayım rabbım banada bu ımtıhanı vermıs ben sabredıyorum ınsallah nasıb eder cocugum yok dıye sen benı hasetcımı sandın dedım sok oldum neyse bos bulunmustur dıye unuttum ıyı dusunmeye calıstım , neyse aradan 7 ay gectı yıne oturmus sohbet edıyoruz bu ıkı arkadasla konu hatıralardan acıldı ayse olan arkadas dedıkı kızımın uzerınde gordugun etek var ya kucukluk etegım sakladım kızım ıcın sımdı gıyıyor bende aa bende severım boyle seylerı dedım bende gelınlıgımı saklıyorum hatıra kalsın kızıma dedım fatma olan donup senın cocugun olmıycak bosuna saklama ınanın ogunden berı kendımı toparlıyamıyorum artık bu arkadasla gorusmeyı kesme kararı aldım ama ayse olan arkadas abartıyosun ne var bunda cabuk darılanın dostlugu olmaz falan dedı ben nezaman yanlarına gıtsem buruk ayrılıyorum boyle arkadas dostmu olur yoksa benmı cok hassasım cok sukur rabbım nasıb ettı boynumu bukuk bırakmadı ama hıcıcımden onlara hamıleyım demek gelmıyor gorusmek bıle ıstemıyorum hakıkatten cokmu hassaslastım yoksa dogrumu dusunuyorm bılmıyorum ,
ay ne terbiyesiz arkadaşların varmış:47: hiç insan arkadaşına senin çocuğun olmaz gelinliği saklama boşuna dermi ayıp vallahi cnm senin durumunda ben olsaydım o kişilerden baya bi uzak dururdum hatalarını anlıyıp özür dileseler bile içimde onlara karşı bi kırıklık hep olurdu muhakkak sen anladığım kadarıyla hamile olduğunu söylememişsin boşver söyleme böylelerinin nazarıda deyer senin bebek sahibi olmanı isteselerdi öyle konuşmazlardı.ya varya insanın içinden böylelerine b..dua etmek geliyor.Allahından bulsunlar.:36::36::36:

NOT: Arkadaşlar "enfal33" arkadaşımız 4. tüp bebek tedavisine başladı...
niyetimiz; hayırlısıyla tedavisinin devam etmesi ve sonucunda sağlıklı sıhatli evlatlara kavuşması :49:
eksiklerimizi lütfen bian evvel tamamlayalım…

ARUNA--------------------------------------------------290
ASBELOVE----------------------------------------------290
ASKBEBEK----------------------------------------------290=OKUDU
AYYUZLUM---------------------------------------------290
BAHAR85-----------------------------------------------290=OKUDU
BAHAR247----------------------------------------------290
BANU_K-------------------------------------------------290=OKUDU
BENGUSUU---------------------------------------------290
BEYLEM-------------------------------------------------OKUYAMIYOR
BİRUMUT99---------------------------------------------290=OKUDU
DENİZBULUT-------------------------------------------OKUYAMIYOR
ECRİN23------------------------------------------------289
ENFAL33------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ESMA----------------------------------------------------OKUYAMIYOR
GVNF---------------------------------------------------289
HASRET------------------------------------------------289
HMTNZL------------------------------------------------OKUYAMIYOR
KADER60-----------------------------------------------289=OKUDU
KADER_NL----------------------------------------------290
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------290=OKUDU
MİXER07------------------------------------------------OKUYAMIYOR
NİLDA015----------------------------------------------290
NURSEN------------------------------------------------OKUYAMIYOR
NURUSİMA81------------------------------------------290=OKUDU
SAGANAK-----------------------------------------------290
SEVAL0817---------------------------------------------290=OKUDU
SONSUZ-------------------------------------------------290
TULAY20------------------------------------------------OKUYAMIYOR
UMUT99-------------------------------------------------290
YASEMENSU--------------------------------------------290
YMEL-----------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ZAMBAK06----------------------------------------------290=OKUDU

Ayet'l-Kürsi Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)

Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.

cnm enfalin duasını okumuştum inşallah hamiş haberini alacağız.

NOT: Arkadaşlar "nursen" arkadaşımız 3. tüp bebek tedavisine başladı...
niyetimiz; hayırlısıyla tedavisinin devam etmesi ve sonucunda sağlıklı sıhatli evlatlara kavuşması :49:
lütfen bian evvel tamamlayalım…

ARUNA--------------------------------------------------278
ASBELOVE----------------------------------------------278
ASKBEBEK----------------------------------------------278
AYYUZLUM---------------------------------------------278
BAHAR85-----------------------------------------------277=OKUDU
BAHAR247----------------------------------------------277
BANU_K-------------------------------------------------277
BENGUSUU---------------------------------------------277
BEYLEM-------------------------------------------------OKUYAMIYOR
BİRUMUT99---------------------------------------------277=OKUDU
DENİZBULUT-------------------------------------------277
ECRİN23------------------------------------------------278
ENFAL33------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ESMA----------------------------------------------------OKUYAMIYOR
GVNF---------------------------------------------------OKUYAMIYOR
HASRET------------------------------------------------278
HMTNZL------------------------------------------------OKUYAMIYOR
KADER60-----------------------------------------------278
KADER_NL----------------------------------------------278
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------278
MİXER07------------------------------------------------OKUYAMIYOR
NİLDA015----------------------------------------------OKUYAMIYOR
NURSEN------------------------------------------------278
NURUSİMA81------------------------------------------278=OKUDU
SAGANAK-----------------------------------------------278
SEDAECRİN--------------------------------------------278
SEVAL0817---------------------------------------------278=OKUDU
SONSUZ-------------------------------------------------278
TULAY20------------------------------------------------OKUYAMIYOR
UMUT99-------------------------------------------------278
YASEMENSU--------------------------------------------278
YMEL-----------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ZAMBAK06----------------------------------------------278

Ayet'l-Kürsi Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)

Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.

cnm nursenin dualarını okudum inşallah hamiş olacak

ARUNA--------------------------------------------------2 listede eksik
ASBELOVE----------------------------------------------5 listede eksik
ASKBEBEK----------------------------------------------1 listede eksik
AYYUZLUM---------------------------------------------12 listede eksik
BAHAR85-----------------------------------------------:46:
BAHAR247----------------------------------------------7 listede eksik
BANU_K------------------------------------------------1 listede eksik
BENGUSUU---------------------------------------------5 listede eksik
BEYLEM------------------------------------------------5 listede eksik
BİRUMUT99---------------------------------------------1 listede eksik
DENİZBULUT--------------------------------------------1 listede eksik
ECRİN23------------------------------------------------7 listede eksik
ENFAL33------------------------------------------------:46:
ESMA---------------------------------------------------1 listede eksik
GVNF---------------------------------------------------1 listede eksik
HASRET-------------------------------------------------3 listede eksik
HMTNZL------------------------------------------------:46:
KADER60------------------------------------------------1 listede eksik
KADER_NL-----------------------------------------------4 listede eksik
MAVİMENEKŞE-------------------------------------------1 listede eksik
MİXER07------------------------------------------------5 listede eksik
NİLDA015-----------------------------------------------3 listede eksik
NURSEN-------------------------------------------------2 listede eksik
NURUSİMA81--------------------------------------------:46:
SAGANAK-----------------------------------------------5 listede eksik
SEDAECRİN---------------------------------------------1 listede eksik
SEVAL0817---------------------------------------------:46:
SONSUZ------------------------------------------------2 listede eksik
TULAY20------------------------------------------------:46:
UMUT99-------------------------------------------------4 listede eksik
YASEMENSU---------------------------------------------7 listede eksik
YMEL----------------------------------------------------:46:
ZAMBAK06-----------------------------------------------1 listede eksik

cnm iki listemi tamamladım bu hafta galiba birçoğumuz için kötü geçti ben dr lardaydım zor bir haftaydı bugünüme şükür o yüzden giremedim canımcımmm:54:

Kızlar celalettin beyle 2 aydır gördüğümüz
tedavinin hormon sonuçlarını bugün yaptırdık

fsh 0,77
lh 0,79
testosteron 5,77

sperm 0

:14::14::14::14:
Kızlar inanılmaz derecede kötüyüm
bizim hormonlarımız hiç bu kadar düşmemişti
hormonlar çok düşük çıktı
sperm de her zamanki bulunamadı:43::43::43::43:

Belki daha çok erken ama eşim 2011 yılından beridir sürekli iğne ilaç kullanıyor
adama bişey olacak diye korkmaya başladım artık:43::43:
Bizde spermleri görebilecekmiyiz acaba:14::14::14::43::43::43:
Hormonlarınızın ilaç sonrası düşmesi normal; çünkü hazır alındığında vücut ilacın etkisi ile üretimi kesiyor burda bakılması gereken pregnyl kullanıldığında testosteron(total ve serbest) değeri....
Hocanın e2 dediği östrojen buna heryerde baktırılabilir....Anlatmak istediğim bu değerlere bakıp üzülmeniz yersiz boşuna kendini üzmüşsün....
herkese hayırlı cumalar arkadaşlar

eşimin inhibin b testi çıktı .12 nasıl pek anlamıyorum düşük mü yüksek mi ? fsh değeri 19 idi bu arada.

hocaya yazdık cevabını bekliyoruz bakalım

İnhibin değeri bir veri olarak kalacak şu aşamada...Şimdilik kullanılmayacak tedavi sonrası değişime bakılacak...12 düşük bir değer minimum 15 olmalı diye biliyorum referans aralığı vermedilermi tahlil sonucunda...

Back
X