Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlar malesef haberler iyi değil.. Tese sonucu sıfır. Normal spermiogramda bile birkaç tane ölü çıkıyo iken şimdi hiç birşeyin çıkmaması çok sarstı bizi.. Yani umduğumuzdan çok daha kötü sonuç aldık doktorumuz bile ne diyeceğini bilemedi. Dokular patolojiye gönderildi. Gelecek ay kesin teşhis konulacak.. mikro tese ile sperm bulma şansımız ozaman belli olacak.. Bu arada hormonlara devam.. Herşey çooooook yavaş ilerliyor.. Çok canımız sıkıldı ama henüz bizim zamanımız gelmemiş demekki ; vardır Rabbimin bir bildiği

Bu arada destek amaçlı bitkisellere mi yönelsek bilmiyorum ki :50: :50: :50:
canım yaa çok geçmiş olsun..umudunu yitirmeee ameliyat sonradan çıkışı olanlar var ....
ama anlamadığım nokta neden mikrotese eşliğinde yapılmadı ameliyatınız..
normal tese çok sağlıklı sonuç vermiyorr ki..
nerde yapıldı ameliyat kim yaptı acaba öğrenebilirmiyim ?

Çok ama çok sevindim değerinde çok iyiymiş inşallah ultrasondada sağlıkla görürsün yavrunu. Tebrikler allah hepinize nasip eder inşallah sırayla herkesin bebişi olacak herkes kurtulacak bu azospermi illetinden inşallah.

canim gecmis olsun oncelikle.:70::70::70:
moralinizi bozmayin esine destek olman lazim simdi.
(mikrotese) mikroskop esliginde yapilan ameliyattir.simdi esini mikrotese yapmadilarmi?
burda bir yanlislik var gibi geldi bana.
bircogumuzun esi benim esimde dahil ameliyatta sperm bulunamadi.ama sonra normal cikis olabilir Allah izin verirse.
faydali olacak bitkiseller macunlar caylar kullanabilirsiniz. ama dikkatli olmak gerek.

Sağol canım ilk önce tebrik edeyim bannerin çok tatlıııı :nazar: :nazar:en kısa zamanda kucağına alırsın inşallah bebişkonuzu :49: :49:

bizde ilk zamanlarda biraz çıkış vardı ama hepsi ölü çıkıyordu, o yüzden normal tese yaptılar ; iki taraftan az az doku örnekleri alındı, daha sonra mikroskop altında incelendi, normal teseyle canlı sperm bulma ihtimali var demişti doktor, tam tersi oldu .. hiç birşey çıkmadı. patolojiye gönderildi daha sonra ki tedavi sürecinizde mikro tese uygulayabiliriz dedi doktorumuz, siz ne tür bitkiler kullandınız ?

tşk.ederim cnm, amin nş.rabbim yüzümüzü güldürsün.hiç cocuğumun olmayacağı ihtimaini düşünmek bile istemiyorum.her sabah güne bu gerçeği hatırlayarak uyanıyorum, istiyorumki annem babam sağken bende evladımı kucağıma alayım, ileride yalnız yaşlanıp,yalnız ölmeyeyeyim.akamızda dua okuyanımız olsun..allahım sesimi<i duysun.

aynı şeyleri bende düşünüyorum herzaman. annem babam sağken benim yavrumu görsünler sevinsinler oooof of .yanlızlık korkusu daha bu yaşta sardı beni ,bir bebek kokusu koklamadan ölmek rabbim yardım et isyana sevketme bizi........

Kızlar hepinize merhaba, uzun zaman oldu yazamadım. Biz eşimle anadolu sağlık merkezinde Dr Semih Özkan'a ameliyat olmaya karar verdik. Edindiğimiz bilgilere ve araştırmalara göre Semih Özkan, Emre bakırcıoğlu, Kaan Aydos ve tansel bey bu ameliyatta en başarılı ve bilgili doktorlarımızmış. Şuan 4 gündür tüp bebek tedavisi görüyorum. Önümüzdeki ptesi veya salı eşimi ameliyata alacaklar. Hayırlı haberi alırsak Eş zamanlı olarak bendende yumurta toplayacaklar. Umarım bizimde ,buradaki bütün arkadaşlarımında yüzü tez zamanda güler. Hakkımızda hayırlısı olsun. Dualarınızı eksik etmeyin. Gelişmelerden hepinizi haberdar ederim

cnm tedaviniz hayırlı olsun.Allah gönlünüze göre versin inş. sana özel msj atmıştım ama senin özel msj hakkın yokmuş.

canım yaa çok geçmiş olsun..umudunu yitirmeee ameliyat sonradan çıkışı olanlar var ....
ama anlamadığım nokta neden mikrotese eşliğinde yapılmadı ameliyatınız..
normal tese çok sağlıklı sonuç vermiyorr ki..
nerde yapıldı ameliyat kim yaptı acaba öğrenebilirmiyim ?

Sağol canım inşallah .. doktorumuz gerek yok normal teseyle buluruz demişti . Umut verdi , yurt dışında kalıyorum ben , istediğin ameliyatı seçemiyorsun malesef hekimler toplantıda bizim için bu yöntemi uygun görmüşlerdi , mikro tese sonraki aşamada yapılabilirmiş

mikro teseyi tr de yaptıralım diyorum eşimi ikna edebilirsem, ya da burdaki tedaviye devam edip aynı anda bitkisellerle mi devam etsek :50: :50: neyse gidip yatim bugün hastanelerden bıkkınlık geldi yarın da babam için gidicez... Allahım herkese sabır dayanma gücü versin

Ya canlarim size biseyler danismak istiyorumm..
Ben bugün öglenden beri düsünüyorum...
Su tese ile m.tese arasindaki fark ne Allah askina basim agridi...
Bazilariniz bilirki biz almanyada amelyat olmustuk...
Ama bizim amelyatimiz yaklasik 30 dakika tas catlasin 40 dakika sürdü...
Daha sonra doktor esimin ismini söyleyip beni cagirdi neyse elime 3 tüp tutusturdu..
Bunlar toplanan parcalar dedi al tüp bebek merkezine götür orada hemen arastirilacak bekle dedi..
Hemen taksiye binip tüp bebek merkezine gittim tüpleri laboratuvardakilere verdim beklemeye basladim neden bekliyosun dediler sonucu dedim sen git doktorunuz sizi arayacak dedi...
Simdi icimi bulandiran bu ne idi tese mi m.tese mi??
Offf acaip canim slkkln bugün düsünmekten kafayi yiycem..
Elimize sadece hastaneden 1kagit verdiler ondada tese m.tese yapilacak yaziyor..
Ama tüp bebek merkezi bize hicbir kagit göndermedi..
Simdi biz ne yapalim anlamadim??:14::14::14::14:

merhaba arkadaşlar

ben de sizlerle aynı kaderi, hatta yaşıyorum.
benim eşimde azosperm.2 yıl önce öğrendik bunu, 4 yıllık evliyiz.ege ünv.bir microtese geçirdi sonuç germ hücre aplazisi.yani ölü yada diri hiç hücre yok hatta sperm kök hücresi bile yok.haliyle dünyamız yıkıldı kendimize konduramadık.uykusuz ağlamaklı geceler günler geçirdim.Allah'ın bir imtihanıdırı bu da dedim ama neden biz diye sormaktan da kendimi alıkoyamadım.hakkaten bu durumda olmayan hiçbirinsan bilemez bu duygunun ağırlığını, hiçbirşeyden tat almaz, keyif almaz oldum.bazen çok umutlanıor bazen de hiç olmayacakmış gibi hissediyorum.
bu durumu yavaş yavaş kabullenmeye başlayınca internetten araştımam sonucu kaan hocaya gitmeye karar verdik.kendisi eşime hormon iğnesi verdi öncelikle pregnyly 500, eşim yaklaşık 2 ay boyunca bunu kullandı sonra sperm fish testi yaptırmamızı istedi.burdan da sonuç almadık.yani haploid hücre çıkması gerekirken bizde diploid hücre çıktı, yani üreme hücresi olmayan hücre çeşidi.sonra bize tedaviniz devam ediyor dedi.proxed plus ve şimdide tribestan verdi, günde 3 defa kullanmamızı istedi.bunun yanında ısırgan otu çayı,keçiboynuzu tozu, incir ve nohut yemesini önerdi eşimin.yani bilemizyoruz tedavi devam ediyor.bikaç ay sonra yeniden fish testi yaptırmamızı istedi.acaba kaan hocaya devam mı etsek yoksa başka bir doktora mı yönlensek bilemdik.bu arada benimde reglimde azalma olmaya başlayınca geçtiğimiz günlerde hormon testi vemuayne oldum.fsh 10, 25 çıktı ve yumurta sayılarımda çok iyi çıkmadı sağ yumurtalıkta 4-5 tane, sol ymurtalıkta 5- tane ve genellikle küçük yapıda dedi ve elinizi çabuk tutun çocuk olayını geciktirmeyin, sanki oluyorda biz geciktiriyoruz demek geldi içimden.o an yine dünyam yıkıldı ya ben de tümden sorun çıkarsa, ozman hiçbirzaman anne olmam dedim.ister istemez tedavide vakit kaybetmemiz gerektiğinin farkına vardım daha çok.ama sudan çıkmış balık gibiyiz, kim ne derse onu yapmak geliyor içimden.sizce ne yapmam lazım, var mı benim durumumda olan arkadaşlar, ne büyük bir sıkıntı bu allahım, yardım et cümlemize.

canım msjını okuyunca kayıtsız kalamaddım
bizde kaan hocada tedavi görüyoduk şimdi celalettin beye gitmeyi düşünüyoruz..
rabbiim doğru yolu göstersin inşaallah
kendini bu kadar üzme derrriiiiin deeriiiin nefes al omuzlarını düşür rahatlat omzundaki o ağır yükü bırak ...
eşinle mutlumusun mutluysan önüne çıkan engelleri zihninde büyütme..
her şey zamanı gelince yoluna girecek buna inan
belkide üzüntüden yumurta rezervinde problem oluştu ..
sonunu düşünme ...bizi dünyaya tek başına gönderen rabbimiz ömerümüzün sonunda nasıl olacağımızı bizden daha iyi bilir kimselere muhtaç etmez bunları düşünüp rabbime olan tevekkülünü zedeleme arkadaşım ..
inan duygularını çok iyi aanlıyorum bende çalkantılar yaşıyorum bazen buraya msj yazınca acaba kim ne cevap yazdı bi umut olurmu die koşturuyorum içini ferah tut be kardeşim mevla göreliiiim neyleeeer neylersee güzeeeeel hemde çokkk güzel eyler:16::16::16:

iyiyim cok şükür beratta iyi büyüyo işte 1 bucuk aylık olduk teyzesi :) sen nasılsın canm

maşallah canım demek bebeğin doğduda büyüdü bile maşallah:nazar: ona burda müjdeyi verdiğin günüğ dün gibi hatırlıyorum ...
rabbim evladına size sağlık sıhhat versin analı babalı büyütsünnn:nazar::nazar::nazar:
öpsün onu teyzei pembiş yanaklarından ..
burnuma geldii o güzel mis kokusu bebek kokusu
ne olur kucağına alınca benim için ve burdaki tüm arkadaşlar için omum elinden tutup dua et.
eminim zaten dua ediyosundur ..
sor bakalım miniğine bizimkileri görmüş mü nerdeymiş bizim afacanlar..
allahaemanet ol canım sağlık ve selametle:16::16:

Daha sonra doktor esimin ismini söyleyip beni cagirdi neyse elime 3 tüp tutusturdu..
Bunlar toplanan parcalar dedi al tüp bebek merkezine götür orada hemen arastirilacak bekle dedi..
Hemen taksiye binip tüp bebek merkezine gittim tüpleri laboratuvardakilere verdim beklemeye basladim neden bekliyosun dediler sonucu dedim sen git doktorunuz sizi arayacak dedi...
Elimize sadece hastaneden 1kagit verdiler ondada tese m.tese yapilacak yaziyor..

yarencim canım mc.tesede fark ameliyat mikroskonuyla yapılıyo olması ve bu işlem 2002den beri vr siz ne zaman ameliyat oldunuz bide artık olan olmuş çok düşünüp kendini yorma takdir eden hz. allah ..
inşaallah tedavinin ilerleyen süreci daha güzel gider

bende ameliyat sonrası raporları istedim klinikten göndermediler
merak ediyorum bizde buldukları aslında neydi diye:18: belkide şeytan vesvese verip bizi bunlarla meşgul etmeye çalışıyo ..:47:
ammaaann ıolan oldu napalım rabbim önümüzü açsın:16::16:

Canım benim inan herzaman dua ediyorum hepinize allahım tez wakitte hepinize anne olmayı nasib etsin insallah

Kızlar hepinize merhaba, uzun zaman oldu yazamadım. Biz eşimle anadolu sağlık merkezinde Dr Semih Özkan'a ameliyat olmaya karar verdik. Edindiğimiz bilgilere ve araştırmalara göre Semih Özkan, Emre bakırcıoğlu, Kaan Aydos ve tansel bey bu ameliyatta en başarılı ve bilgili doktorlarımızmış. Şuan 4 gündür tüp bebek tedavisi görüyorum. Önümüzdeki ptesi veya salı eşimi ameliyata alacaklar. Hayırlı haberi alırsak Eş zamanlı olarak bendende yumurta toplayacaklar. Umarım bizimde ,buradaki bütün arkadaşlarımında yüzü tez zamanda güler. Hakkımızda hayırlısı olsun. Dualarınızı eksik etmeyin. Gelişmelerden hepinizi haberdar ederim
inş ameliyatta bolca sperm bulunur dualrımız seninle cnm
sonucu merakla bekliyoruz :16:
İnşallah canım umarım güzel sonuçlar alırsınız, evliliğinizin 3 cu ayında öğrenmeniz iyi olmuş aslında, en azından deneyimlisiniz ve çoğu konu size yabancı değil artık öyle değil mi? biz 8 sene sonra çocuğa hazır hissedince olmadı, olmuyor geç kaldık yani... Eşimin morali biraz düzelsin , bakalım kendim de araştırcam diyor. Celalettin beyin konusunu çok geçiyor bu forumda, aslında geçmiş yazıları okusam iyi olur , macunlar istek üzerine mi yapılıyor ? Şanslısınız bi bakımdan herşey elinizin altında, ottur çöptür türkiyemde ne ararsan var , ben bi keçi boynozunu zor buldum :)
evet cnm deneyimli sayılırım yıllardır ne duyduysak yaptık ama:50:
cnm celallettin beyi bizde yeni tanıdık ama tedavisinde olup olumlu sonuç alanlar oldu sıra bizlerde gelir umarım
yok macunu isteğe göre değil hastalığına göre veriyo şükür ülkemde herşey var alalha hamdolsun
cnm senin için zordur evet anlayabilirim inş sende:34:
yarenim cnm tese ile micro tese arasında ki fark micro mikroskopik altında inceleniyo
tese de inceleniyo da ayrıntılı çok bakılmıyo
bizim de tese en fazla 45 dk. sürdü ama microtese yaklaşık 1 buçuk saati buldu
bence o verilen sana parça idi içinde sperm yada hücre varmı diye baklıması için alınmıştır da
nasıl olurda cvp gelmez araştır onu cnm sen gene de o ameliyatı yapan dr. git bi konuş yani bu şüphe ile de olmaz tatlım:44:

herkeslere günaydınnnnnnnnnnnn:3::3::3:
bugün yeni umutlar veeeee güzellikler getirsin hepimizeeeeeeeeeeee
:24::24::24::24::32::32::32::32:

canlarımmmmmmmmmm :16::16::16::16::16::16::16::16:
benimle birlikte heyecanıma ortak olan güzel gönüllü kardeşlerim :16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:
Allahıma binlerce milyonlarca kez şükürler olsun kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
HAMİLEYİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM :52::52::52::52::52:
Allahım inanamıyorum ya ben gerçekten hamileyim:49::49::49::49: sonsuz şükürler olsun Rabbime
şükürler olsun hamileyim yazabilmeyi nasip etti Rabbim
Güzel Allahım ben bu mutluluğu yaşadım gözyaşlarım seviçten oldu
buradaki güzel gönüllü kardeşlerime de nasip et bu mutluluğu:49::49::49::49::49:
bunu kalpten diliyorum canlarım
bu arada değerim 160.2 hemşireler dr. herkes tebrik etti onlar da çok mutlu oldular
daha alıntı yapamadığım canlarım var sayfalar bayağı ilerlemiş
şimdi çıkmak zorundayım canlarım Rabbim hepinizden razı olsun sevincime ortak olduğunuz için
tez vakitte sizler de yaşayın bu mutluluğu inşallah:16::16::16::16::16::16:

kız senin hamileyim yazan ellerini yerim ben.
çooooook tebrik ediyorum.senin mutluluğun,heycanın bize de geçti.dün akşam işten çıkmadan öğrendim güzel haberini.
ben seni hep hamile sanıyordum zaten.beni yalancı çıkarmadın.:))
hamileliğin tadını çıkar canım.güzel rabbim sağlıklı,sihatli kucağına da almayı nasip etsin inşallah.
seni o güzel yanaklarından öpüyorum.ve halaya geçiyorum sabah sabah.:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

canlarımmmmmmmmmm :16::16::16::16::16::16::16::16:
benimle birlikte heyecanıma ortak olan güzel gönüllü kardeşlerim :16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:
Allahıma binlerce milyonlarca kez şükürler olsun kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
HAMİLEYİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM :52::52::52::52::52:
Allahım inanamıyorum ya ben gerçekten hamileyim:49::49::49::49: sonsuz şükürler olsun Rabbime
şükürler olsun hamileyim yazabilmeyi nasip etti Rabbim
Güzel Allahım ben bu mutluluğu yaşadım gözyaşlarım seviçten oldu
buradaki güzel gönüllü kardeşlerime de nasip et bu mutluluğu:49::49::49::49::49:
bunu kalpten diliyorum canlarım
bu arada değerim 160.2 hemşireler dr. herkes tebrik etti onlar da çok mutlu oldular
daha alıntı yapamadığım canlarım var sayfalar bayağı ilerlemiş
şimdi çıkmak zorundayım canlarım Rabbim hepinizden razı olsun sevincime ortak olduğunuz için
tez vakitte sizler de yaşayın bu mutluluğu inşallah:16::16::16::16::16::16:

gzünaydın hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah :49::49::49::49:
halayımı çekeyim hemen :64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64: :52::52::52::52::52::52::52::52:

günaydın kızlar,
topiğimiz hareketli gene.rabbim herdaim güzel gelişmeleri yazdırsın bizlere,
Esesliminde gözüaydın olsun inşallah.Telde konuştuk ama burdan da güzel güzel yazmışsın kayıtsız kalamadım.canım arkadaşım herşeyin engüzelini hakediyosun,rabbim utandırmasın inşallah.daha güzel gelişmeleri rabbim yaşamanı nasip etsin.

Nursen nursen nurseennn
tatlım tebrik ederim bebişin seninle ve değeri çok yüksek maşallah
darısı evlat hasreti çekenlerin başına inşlh dün halayımızı çekmiştik
ama böyle mutluluğa hergün halay çekilir:64::64::64::64::64::64::52::52::52::52::52::119::119:

Nursen nursen nurseennn
tatlım tebrik ederim bebişin seninle ve değeri çok yüksek maşallah
darısı evlat hasreti çekenlerin başına inşlh dün halayımızı çekmiştik
ama böyle mutluluğa hergün halay çekilir:64::64::64::64::64::64::52::52::52::52::52::119::119:

haklısın güzelim devam halayaaaaaaaaaaaa
:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::52::52::52::52::52:

haklısın güzelim devam halayaaaaaaaaaaaa
:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::52::52::52::52::52:

cnm eşin 15 gün sonra tahlillerini yaptıracakmış
inşlh milyonlarca sperm görürsünüz
peki ya bu 3 aylık zamanda hiç horonlarınıza Baktırdınızmı
neler kullandınız şimdi neler kullanıyorsunuz
ay valla bende soru memuru gibiyim ama napim sizin tedavi nasıl gidiyor merak ediyorum....:37::37:

Son düzenleme:
Back
X