sağol cnmm Allah razı olsun.
sizde inşallah bu dertten kurtuulursunuzz.en kısa zamanda.
bizim aslında bi tedavi şeklimiz olmadı.2003 yılında evlendik 1 senin sonunda öğrendik eşimin azo olduğunu
ama neden azo olduğunu bilmiyoduk.kimsede şundan dolayı demedi sadece ateşli hastalık geçirdimi diye soruyolardı.
ama eşimin bildiği geçirdiği bi rahatsızlığı yokk ..hormonlarıda iyidi.
üniversite hastanesindeki doktorlar ameliyat olmasını gerektiğini söyledi yani tese.
ama eşim kabul etmedi.taki.2007'nin şubatında ikna oldu..tese ameliyatı oldu .
benim yumurtalarımı topladılar ben heyecanla bekliyorum eşimden gelicek haberi embriyolog geldi
bana eşinizden sperm bulamadık en iyisi evlat edinin dedi. o zaman nasıl kızmıştım ona nasıl böyle bişey söyler diye.
sonra biz o üzüntüylee yıkıldık tabi eve geldik 1 saat sonrası embrolog aradı ve yeni yeni sperm bulmaya başladım dedi.
biz tabi havalara uçtuk .11 tane sperm bulunmuştu.8 tane embriyom oluştu .iyi olan 3 tanesi bana transfer edildi.
ben o zaman hiç bişey bilmediğim için ilk seferde tutucak sandım ama maalesef olmadı.
sonra eşime 6 ay sonrası tekrar çağırdılar 2007 'nin ekim ayında tekrar tese yaptılar.bu sefer hiç bulunamadı tabi o kadar kısa zaman olmuştuki şimdiki aklım olsa bu kadar kısa aralıklarla eşimi ameliyat ettirmezdim ama bunlarıda yaşayacakmışız diyorum.
biz 5 sene kadar ara verdik bi süre çoçuk işini kafamızdan atmak istedik.çünkü eşim bi daha ameliyat olmak istemyodu.
psikolojisi bozulmuştu 2 sene hastanelerde dolaştıkk ..zor zamanlardı.
biz bu arada 2009 da eşim varikosel ameliyatıda oldu belki faydası olur diye.
2012 yılındada eşimi tekrar tedaviye ikne ettim .emre bakırcıoğluna giddik.
biz durumuzu ilk öğrendiğimizdede emre bakırcıoğluna gitmiştik orda tedavi olamamıştık.
bu seferr ne olursa olsun son şans dedim maddi olarak çok yıprandık ama sonu güzel oldu..
eşimden bazı tahliller istedi.ultrason filan sonuçlar iyi dedi.fsh 23 lerdeydi o zaman.
%50 şans verdi eşime.bizde tekrardan 2012 'nin haziranında tedaviye start verdik.
ama tedavinin 5. gününde benim yumurtalar gelişmediği için iptal oldu.sonra temmuzda tekrar başladık.bu sefer iyidi herşey.
ağustosta eşim mikro tese ameliyatı oldu.ve çok şükürki sperm yine bulundu.
3 tüpte donduruldu.ama biz şimdiye kadar hiç tedavi olmadık ne ilaç ne iğne sadece benim eşime arkadaşlarımdan burdan duyduğum bi kaç vitamin ve bitkiselleri yedirmiştim ameliyattan 5 ay öncesi o kadar.
ağustosta eşim ameliyat olduktan sonra benimde yumurtalarım aynı gün toplandı.
ama transferim 1 ay sonrasına ertelendi.eylül 7 de transferim oldu.2 tane 5. gün embriyosu ama buda olmadı.
bu nisanda tekrar başaldık.eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü.
10tane embriyom oluştu .5. güne 2 tane kalmıştı transfer olabilecek.ve transferim oldu yine..
10 mayıs test günümdü ve 8 mayısta kan testi yaptım ve sonuç pozitifff ilk defa pozitifi gördümmmm ..
o kadar ameliyatlar tedavilerden sonraaaa inanamadım..

Allahım olabilirmi dedim..sonra bebeğim gördüm 1 taneydii..çok şükür ben bunada razıydımm.
sağlıklı hayırlı olsunnda benimde bi evladım olsunn..Çok şükür Rabbime banada lutfetti bi evlatt.
rabbim isteyen herkese yaşatsın.Tüm arkadaşalrımıza hepinize .inşallah bende hayırlısyla kucağımada alırım.
Evt cnm bizimde hikayemiz böyleeeeeee biraz uzun oldu ama yinede kısaltılmışş hali bu 10 seneye neler sığdırdıkk neler..

sizde inşallah derdinize derman bulursunuz ..bu mutluluğu yaşarsınız cnmm..[
maşallah

çok uğraştınız Allah cc bebişinizi sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Bizimle de durumunu paylaştığın için teşekkür ederim bir çok arkadaşımız sizi örnek alıp ümidini kaybetmeden yoluna devam edecektir inanıyorum. Ama bir konuda şanslısın canım benim eşim hiç o kadar uğraşmaz ki varikosel ameliyatını çok zor yaptırdım beni bu mücadelede hiç desteklemiyor aksine boşver olmaz boşuna uğrasma kabullen artık diyor. Bu sıkıntıdan ziyade eşimin ümitsiz konuşmaları elimden tutmaması zorla ona bişeyleri yaptırmam beni çok yıpratıyor. sabrımın tükendiği yerde ayrılacam ondan o olacak. sabır sabır nereye kadar