Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Gözünüz aydın arkadaşım,ne güzel giden herkez olumlu haberlerle dönüyor, inşallah en kısa zamanda spermleride görürsünüz,canım siz pregnyl ve menagona hiç başlamadanmı hücreler çıkmaya başladı ne kullandınızki buzamana kadar,bide sizin azosperm sebebiniz neydi,çok soru sordum galiba kusura bakma....

sağol canım güzel dileklerin için,estağfrullah canım sorabilrsin,biz tedaviye başlayalı henüz 3 ay oldu daha önce ne ameliyat olduk ne iğne kullandık .ilk celaleddin hocayla başladık yani.preglny ve menegon kullanmadık işte yeni geçeceğiz,hoca sadece nebido vermişti 45 gün arayla vuruldu eşim,onun yanı sıra önce ermiş aktarın böğürtlen kökü ve g5 macununu kullandı daha sonra 42 gün ersel beyin bitkisellerini kullandık kullanmaya da devam edeceğiz ,sonuç 330 000 hücre tabi daha yeni yeni hücreler ama hoca da söyledi preglny ve menogon bunları artıracak inşallah,bu arada eşimin azo sebebi de fsh yüksekliği ve testis yetrsizliğydi bunun haricinde bilinen sebep yok canım .bi de hoca ikimize birden antibiyotik vermiştti ,
inşallah hepimiiz kurtıuluruz bu sıkıntıdan ve bebklerimize kvuşuruz..

hoşgeldin canım çok geçmiş olsun.önemli değil canım şükürler olsun tedavisi var antibiyotikle geçer
aynı sorun benim eşimdede olmuştu düzenli ilacını kullanınca geçmişti
evet spermleri olumsuz yönde etkiliyor ama tedbiri elden bırakmayarak yeneceksiniz bu sıkıntıyıda
inşallah canım sperm çıktığı günleride göreceksiniz Allah büyük gün doğmadan neler doğuyor
eşinin demek betahcg değeri yüksek çıktı ben yazını tamamen okumamıştım biran betahcg değeri 181 görünce senin değerin sandım ve hamiş olduğunu düşünmüştüm inşallah canım birgün senin değerin yüksek çıkacak ve eşin şifa bulacak sende bebeğine kavuşacaksın Rabbim yardımcınız olsun sabırlar versin.seninde ramazanın hayırlara vesile olsun dualarımız kabul olsun. bizleride dualarınızda eksik etmeyin şimdiden Allah razı olsun:16::16::16:

Sağol canımcım. İnşallah canım geçer. 1 aydır geçmeyince moralimiz bozuldu.
İnşallah bu ilaçlarla düzelir canım.
İnşallah canım herkes hamile olsun herkes bu derttten kurtulsun.

Rabbim gönlünüze göre verir inşallah. Biz hiç tedavi olmadık, benim bazı sağlık sorunları çıktı, o bu derken ben de 31 yaşında oldum. Bazen diyorum kısmet, eğer rabbim verecekse 40 yaşında da verir. Vermeyecekse nasibimizde yoksa yine olmaz diyorum. Çok karışık hissediyorum bu aralar ben de. Senin son paragrafta yazdıklarını sonuna dek kendim yaşamış gibi hissettim. İnşallah son denemenizde hayırlısıyla kucağınıza alırsınız. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...
amin canım rabbim hepimizin gönlüne göre versin.çok şükür sağlık sorunlarını atlatmışsın.
öncelikli önemli olan senin sağlığın gerisi boş biliyorsun..
yaşanan acılar külleniyor zamanla,sadece yorgunlukları kalıyor.

Merhaba arkadaşlar,
4-5 aydır bu topiği okuyup duruyorum. Pekçok şey öğrendim sizlerden. Hepinize azoospermi ile savaşınızda başarılar diliyorum. Savaşı kazananları ise tebrik ediyorum...
Ben de bu savaşa yeni başlayanlardanım; yaklaşık 2 ay oldu. Ama kendime ve eşime bir yol çizmekte çok zorlanıyorum. Kafa karışıklığı ve kararsızlıklar içinde debelenip duruyorum anlayacağınız.
Bir sürü kürler, bitkisel destekler, iğne isimleri, doktor isimleri kafamda birbirlerine çarpmadan uçuşup duruyor.
FSH değerimiz 60'ın üstünde, LH derseniz o da normalin iki katı çıktı. Uzun uzun düşünüp Kaan Hoca ile yola çıktık; hemen microtese yapalım diyor. Hatta şu saatlerde benden bir cevap bekliyor olsa gerek! Ama bu değerler bünyenin hiç üretim yapamadığını gösteriyorsa, microtesede bulunma ihtimali pek de olmaz gibi geliyor bana.
Acele edip de umutlarımızı iyice kaybetmek ihtimalinden öyle korkuyoruz ki; bunun tarifi yok!!! Ameliyatın maddi, manevi külfeti de cabası tabii.
Burada pekçok arkadaş Celalettin Hoca'dan bahsediyor ve ben de kendisine bugün bir mail gönderdim. Umarım geri döner ve umarım bize de umut verir.
Hepinize hayırlı ramazanlar...
hoşgeldin arkadaşım geçmiş olsun Rabbim en yakın zamanda bu illetten kurtarıp evlat sahibi olmanızı nasip etsin inşallah.
canım fsh değerinin bu kadar yüksek olması ve lh değerinin de yüksek olması bana kendi durumumuz hatırlattı bende bu azoyla tam 8,5 yıl önce tanıştım aynen senin gibi şaşkınlık içerisindeydim bir o kadarda üzüntü yaşıyordum gittiğimiz bütün doktorlar bebeğiniz olmaz evlatlık alın demişlerdi.benim eşimin fsh 76,9du lh 22 bu değerleri duyan doktorların hemen yüzü değişiyordu tabi ki ben anlam veremiyordum meğerse bu korkunç bir şeymiş .benim eşimin sorunu genetik .yani 47xxyliydi.fsh ve lh yüksek.testesteron düşük.testis boyutu küçük yıllar süren araştırmalar sonucu öğrenmiştik 47xxyli olduğunu ve birsürü kür kullandı eşim şükürler olsun doktorların sizde sperm çıkmaz demelerine rağmen eşimde sperm çıktı:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:kürlerle eşimin fsh değeri 36ya indi ve ben tüpbebek tedavisi gördüm maalesef bebeğim tutunmadı ama hala umudum var.benim sana tavsiyem bu fshla eşim sakın ameliyat olmasın sperm çıkması çok zor bu arada önce azosperm sebebinizi öğrenin daha sonra tedavi görün ve sonra ameliyata başvurun.eğer tedavi olmasını istiyorsan eşini istanbul'da bezmi alem vakıf gureba hastanesinde celalettin peru beye gidin.burdaki çoğu arkadaşın eşinde ameliyatta sperm çıkmamasına rağmen gördüğü tedavi sonrası olumlu sonuç alanlar oldu sizde bir araştırın ve önce tedavi olsun isterseniz

Merhabalar kızlar Nasılsınız?
Yaklaşık 9-10 aydır tedavideyiz celalettin hocada bilenler bilir.
Dünde kontrolümüz vardı.
Eşim 1 aydır idrar yollarında enfeksiyon vardı burda bi üroloğa gitmişti anitbiyotik kullandı geçmedi iğne kullandı geçmedi.
yanma ve akıntısı vardı. Daha sonra bi ara geçer gibi oldu sonra yanma devam etti.
Dün celalettin hocaya durumdan bahsettik oda idrar tahlili yaptırdı. ve idrarda enfeksiyon çıktı. hala geçmemiş.
onun dışında tetstestoronumuz fsh lh iyi çok şükür.
Bu arada sperm testi yaptırmıştık. Bu enfeksiyondan çıkan germ hücrelerde düşüş olmuş. önceki 405 000 çıkmıştı şimdikinde ise 345 000 çıkmış. ve aşırı derecede lökosit çıktı. %77 lökösit varmış.
Bununla ilgili hocada bize bana ve eşime 7 günlük antibiyotik verdi her ayın ilk 7 günü kullanacakmışız.eşimden bana geçmesin benden ona geçmesin diye ikimizde kullanmamız gerekiyormuş.
Bizim çok zor bi vaka olduğumuzu söyledi tedavimizin 2,2.5 yıl sürebileceğini sabırlı olmamız gerektiğini söyledi.
Eşimde kendini o kadar kaptırdı ki bu sefer sperm çıkacağına çok inandırmış kendini.çıkmayınca çok üzüldü.ama ben biliyordum o yüzden ümitlenmemiştim.Bu arada biz testis ultrasonu çektrdik. iğneleri kullanıyoruz kaç aydır yan etkisi varmı yokmu bakılmasını istedik bu arada beta hcg hormonu eşimin 181 çıktı ultrasonda baktırdık çok şükür bişey çıkmadı. ve hatta varikoseli kalmamış.çok az varikosel varmış öncesinden o yok olmuş.ve testislerde dolgunluk oluşmuş. hatta biz azosperm değil oligosperm olmuşuz. yani hücremiz varmış.bunları bize ultrasonu çeken dr söyledi.
Şuan için durumumuz bu arkadaşlarım.
Ramazanınız mübarek olsun Allah inşallah herkesin dualarını kabul etsin.

canım rabbim hepiimizin yardımcısı olsun ,ettiğimiz dualar akıttığımızı göz yaşları bize mucizelerimizle geri dönsün inşallah.

hoşgeldin arkadaşım geçmiş olsun Rabbim en yakın zamanda bu illetten kurtarıp evlat sahibi olmanızı nasip etsin inşallah.
canım fsh değerinin bu kadar yüksek olması ve lh değerinin de yüksek olması bana kendi durumumuz hatırlattı bende bu azoyla tam 8,5 yıl önce tanıştım aynen senin gibi şaşkınlık içerisindeydim bir o kadarda üzüntü yaşıyordum gittiğimiz bütün doktorlar bebeğiniz olmaz evlatlık alın demişlerdi.benim eşimin fsh 76,9du lh 22 bu değerleri duyan doktorların hemen yüzü değişiyordu tabi ki ben anlam veremiyordum meğerse bu korkunç bir şeymiş .benim eşimin sorunu genetik .yani 47xxyliydi.fsh ve lh yüksek.testesteron düşük.testis boyutu küçük yıllar süren araştırmalar sonucu öğrenmiştik 47xxyli olduğunu ve birsürü kür kullandı eşim şükürler olsun doktorların sizde sperm çıkmaz demelerine rağmen eşimde sperm çıktı:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:kürlerle eşimin fsh değeri 36ya indi ve ben tüpbebek tedavisi gördüm maalesef bebeğim tutunmadı ama hala umudum var.benim sana tavsiyem bu fshla eşim sakın ameliyat olmasın sperm çıkması çok zor bu arada önce azosperm sebebinizi öğrenin daha sonra tedavi görün ve sonra ameliyata başvurun.eğer tedavi olmasını istiyorsan eşini istanbul'da bezmi alem vakıf gureba hastanesinde celalettin peru beye gidin.burdaki çoğu arkadaşın eşinde ameliyatta sperm çıkmamasına rağmen gördüğü tedavi sonrası olumlu sonuç alanlar oldu sizde bir araştırın ve önce tedavi olsun isterseniz

İlgine çok teşekkürler :) Allah'tan tek dileğim senin, benim, hepimizin yüzünü tez zamanda güldürmesi. Evet, senin dediğin gibi bir yol izleyeceğiz Allah'ın izniyle. 47xxy olup olmadığımızı şuan için bilemiyoruz; çünkü saygıdeğer doktorumuz bizden böyle bir tahlil istemedi. Sanırım teşhisin ne olacağını önemsemeyip, direkt tedaviye odaklanmış çoğu hekim.
Nurusima; bu sendrom ne tür bir tahlille anlaşılıyor? Cevaplayabilirsen çok sevinirim.

Dünde kontrolümüz vardı.
Eşim 1 aydır idrar yollarında enfeksiyon vardı burda bi üroloğa gitmişti anitbiyotik kullandı geçmedi iğne kullandı geçmedi.
yanma ve akıntısı vardı. Daha sonra bi ara geçer gibi oldu sonra yanma devam etti.
Dün celalettin hocaya durumdan bahsettik oda idrar tahlili yaptırdı. ve idrarda enfeksiyon çıktı. hala geçmemiş.
Bu arada sperm testi yaptırmıştık. Bu enfeksiyondan çıkan germ hücrelerde düşüş olmuş. önceki 405 000 çıkmıştı şimdikinde ise 345 000 çıkmış. ve aşırı derecede lökosit çıktı. %77 lökösit varmış.
Bununla ilgili hocada bize bana ve eşime 7 günlük antibiyotik verdi her ayın ilk 7 günü kullanacakmışız.eşimden bana geçmesin benden ona geçmesin diye ikimizde kullanmamız gerekiyormuş.
Bizim çok zor bi vaka olduğumuzu söyledi tedavimizin 2,2.5 yıl sürebileceğini sabırlı olmamız gerektiğini söyledi.
Eşimde kendini o kadar kaptırdı ki bu sefer sperm çıkacağına çok inandırmış kendini.çıkmayınca çok üzüldü.ama ben biliyordum o yüzden ümitlenmemiştim.Bu arada biz testis ultrasonu çektrdik. iğneleri kullanıyoruz kaç aydır yan etkisi varmı yokmu bakılmasını istedik bu arada beta hcg hormonu eşimin 181 çıktı ultrasonda baktırdık çok şükür bişey çıkmadı. ve hatta varikoseli kalmamış.çok az varikosel varmış öncesinden o yok olmuş.ve testislerde dolgunluk oluşmuş. hatta biz azosperm değil oligosperm olmuşuz. yani hücremiz varmış.bunları bize ultrasonu çeken dr söyledi.

Merhabalar canım.Hoşgeldin tekrar.
Bak ne güzel ultrason sonucunuz temiz çıkmış hatta azosperm değilmişsiniz
Bu bile güzel gelişme.
Ya sabır mevlam ya sabır.
Mevlam neylerse güzel eyler.
Sperm çıktığı günleride göreceğiz İnşallah

bu konu hakkında bilgim olmadıgı için sormak istiyorum
azospermi nasıl anlaşışıyo yani herşey normal de çocuk olmayınca doktora gittiğinizde mi anlaşılıyo yoksa normalde de gözle görünür bi sorun oluyo mu?

O halde seni bildiğim kadarı ile bilgilendireyim.
Bebek olmayınca eşler doktora gidiyor.
Erkek sperm testi veriyor.Eğer sperm sayısı kocaman bir sıfır "0" ise azosperm demek.
Rabbim düşmanımın başına dahi vermesin İnşallah.:14:

sağol canım güzel dileklerin için,estağfrullah canım sorabilrsin,biz tedaviye başlayalı henüz 3 ay oldu daha önce ne ameliyat olduk ne iğne kullandık .ilk celaleddin hocayla başladık yani.preglny ve menegon kullanmadık işte yeni geçeceğiz,hoca sadece nebido vermişti 45 gün arayla vuruldu eşim,onun yanı sıra önce ermiş aktarın böğürtlen kökü ve g5 macununu kullandı daha sonra 42 gün ersel beyin bitkisellerini kullandık kullanmaya da devam edeceğiz ,sonuç 330 000 hücre tabi daha yeni yeni hücreler ama hoca da söyledi preglny ve menogon bunları artıracak inşallah,bu arada eşimin azo sebebi de fsh yüksekliği ve testis yetrsizliğydi bunun haricinde bilinen sebep yok canım .bi de hoca ikimize birden antibiyotik vermiştti ,
inşallah hepimiiz kurtıuluruz bu sıkıntıdan ve bebklerimize kvuşuruz..

Sağol canım cevapların için,çok güzel bir gelişme göstermişsiniz, nebidodan sonra hiç pregnyl ve menagon kullanmadan hücre çıkmaya başlaması gerçekten büyük birşey,pregnyl ve menagonla kısa zamanda spermde çıkacaktır inşallah,Allahım çok bekletmesin en yakın zamanda hepimiz görelim spermleri.Bide canım testis yetersizliği demek,testisler olduğundan küçük demek dimi?bizdede o sorun varda oyüzden soruyorum

Merhaba arkadaşlar,
4-5 aydır bu topiği okuyup duruyorum. Pekçok şey öğrendim sizlerden. Hepinize azoospermi ile savaşınızda başarılar diliyorum. Savaşı kazananları ise tebrik ediyorum...
Ben de bu savaşa yeni başlayanlardanım; yaklaşık 2 ay oldu. Ama kendime ve eşime bir yol çizmekte çok zorlanıyorum. Kafa karışıklığı ve kararsızlıklar içinde debelenip duruyorum anlayacağınız.
Bir sürü kürler, bitkisel destekler, iğne isimleri, doktor isimleri kafamda birbirlerine çarpmadan uçuşup duruyor.
FSH değerimiz 60'ın üstünde, LH derseniz o da normalin iki katı çıktı. Uzun uzun düşünüp Kaan Hoca ile yola çıktık; hemen microtese yapalım diyor. Hatta şu saatlerde benden bir cevap bekliyor olsa gerek! Ama bu değerler bünyenin hiç üretim yapamadığını gösteriyorsa, microtesede bulunma ihtimali pek de olmaz gibi geliyor bana.
Acele edip de umutlarımızı iyice kaybetmek ihtimalinden öyle korkuyoruz ki; bunun tarifi yok!!! Ameliyatın maddi, manevi külfeti de cabası tabii.
Burada pekçok arkadaş Celalettin Hoca'dan bahsediyor ve ben de kendisine bugün bir mail gönderdim. Umarım geri döner ve umarım bize de umut verir.
sevgili pinkstar06 benim eşimde aynı durumda fsh 62 lh çok yüksek testisler ufak yani üretim yok bugüne kadar hiçbrişey yapmadık microtese bu durumda banada mantıksız geldi şimdi celalettin hocaya gittik bir iki kez oda testler tahliller istedi yaptırdık ama oda bu durum biraz zor ilk defa fsh ı bu kadar yüksek bir hastam geldi dedi ama bir daha gitmedik sanırım eşimin ümidi kırıldı dr.emre bey direk microtese önerdi sadece ilaç vermiyorum dedi YANİ SENİN ANLAYACAĞIN 10 YILLIK BİR EVLİLİK VE ORTADA BİŞEY YOK

İlgine çok teşekkürler :) Allah'tan tek dileğim senin, benim, hepimizin yüzünü tez zamanda güldürmesi. Evet, senin dediğin gibi bir yol izleyeceğiz Allah'ın izniyle. 47xxy olup olmadığımızı şuan için bilemiyoruz; çünkü saygıdeğer doktorumuz bizden böyle bir tahlil istemedi. Sanırım teşhisin ne olacağını önemsemeyip, direkt tedaviye odaklanmış çoğu hekim.
Nurusima; bu sendrom ne tür bir tahlille anlaşılıyor? Cevaplayabilirsen çok sevinirim.
rica ederim arkadaşım elimden geldiğince yardımcı olurum ne sormak istersen sorabilirsin.bende daha önce başka arkadaşların yardımlarıyla bu aşamalara geldim.canım biz araştırma hastanesine gittik çapaya orda doktor sperm testi sitedi 3 ker sıfır çıktı birde fsh ve lh yüksek olduğu için doktor genetik test istedi buda kandan baklıyor y mikrodelesyon ve karyotip analiz istendi.y mikrodelesyon temiz çıktı karyotip testin sonucuda 45 gün sonra çıktı onda 47xxyli olduğu öğrenildi.daha sonra umuttüpbebeğe gittik eşimin doktoru emre bakırcıoğlu çok iyi bir doktor ameliyatı az hasarla yaptı eşimin ameliyatı 2,5 saat sürdü ve şükürler olsun sperm bulundu .darısı başınıza ama yine tekrarlıyorum lütfen hemen ameliyat olmayın hakkınızda hayırlısı neresiyse oraya yönlendirsin mevlam sizi tekrar geçmiş olsun.istediğin gibi soru sorabilirsin ben burda olmasamda diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır:34::34::34:

Herkese Merhaba,

Foruma yeni üye oldum ve size yazmak istedim. Maalesef bizde aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Eşimin azospermi olduğunu öğreneli 1,5 sene oldu. İlk öğrendiğim de dünya başıma yıkıldı. Günlerce ağladım ki halada iyi değilim. Allah kimseyi çocuk hasreti ile sınamasın.

Merhabalar canım.Hoşgeldin tekrar.
Bak ne güzel ultrason sonucunuz temiz çıkmış hatta azosperm değilmişsiniz
Bu bile güzel gelişme.
Ya sabır mevlam ya sabır.
Mevlam neylerse güzel eyler.
Sperm çıktığı günleride göreceğiz İnşallah

Merhaba canım.
Çok şükür canım temiz çıktı.
İşte hep iyi çıkacak diye bekliyoruz o kadar zamndır iğne bi işe yaramıştır diye düşündük.
Eşim çok umutluydu. hatta çıkarsa sigarayı anında bırakıcam dedi.
Çıkmadığı zaman çok üzüldü. onun üzülmeside beni üzdü.
İnşallah bugünlerde geride kalırda spermleri görebilirz.

sevgili pinkstar06 benim eşimde aynı durumda fsh 62 lh çok yüksek testisler ufak yani üretim yok bugüne kadar hiçbrişey yapmadık microtese bu durumda banada mantıksız geldi şimdi celalettin hocaya gittik bir iki kez oda testler tahliller istedi yaptırdık ama oda bu durum biraz zor ilk defa fsh ı bu kadar yüksek bir hastam geldi dedi ama bir daha gitmedik sanırım eşimin ümidi kırıldı dr.emre bey direk microtese önerdi sadece ilaç vermiyorum dedi YANİ SENİN ANLAYACAĞIN 10 YILLIK BİR EVLİLİK VE ORTADA BİŞEY YOK

:( Çok çok geçmiş olsun selin1997... Ben 1 yıllık evliyim; ama yaş oldu 38 :( Allah'ım bizlere yardım etsin...

Merhaba canım.
Çok şükür canım temiz çıktı.
İşte hep iyi çıkacak diye bekliyoruz o kadar zamndır iğne bi işe yaramıştır diye düşündük.
Eşim çok umutluydu. hatta çıkarsa sigarayı anında bırakıcam dedi.
Çıkmadığı zaman çok üzüldü. onun üzülmeside beni üzdü.
İnşallah bugünlerde geride kalırda spermleri görebilirz.

Çok haklısın canım ister istemez hep o konuya odaklandığımız için çöküntü yaşayabiliyoruz
Ağustos ayındaki kontrolde bende fazla umutlanıp moralimi bozmayacağım.
Sperm çıkarsa çıkar.çıkmazsa çıkmaz diyorum artık.Her şerde bir hayır vardır elbet.

Dünde kontrolümüz vardı.
Neguzel tedavıden olumlu sonuclar alıyorsunuz ,ıns ılerleyen zamanlarda sperm de cıkar
Olıgospermıyse uretım var demekmı oluyor

merhaba canlarım ,ayağımın tozuyla sevincimi paylaşayım dedim sizinle..
bugün hocanın yanına gittik sabah kan tahlilini ve sperm testini verdik ,sonuçlar güzel 330000 immatür germ hücre çıktı çok şükür daha başlangıç tabi ama bu da mutluluk verici..çünkü herşeyimiz 0 idi.hoca da hormanların iyi olduğunu söyledi fsh 19 lardan 0,64 e düşmüş tedaaviye yeni başladık gayet güzel dedi inşallh bu hücrelerde sperme dönüşür biran önce.
preglny ve menogona başlayacağız Allah ın izniyle de .
önce anlamadım ama sonuçlar şimdilik güzelmiş.Allah ın iizniyle en yakın zamnda hepimiz görelim şu spermleri.

bu arada merak eden dualarını esirgemeyen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun başta bu tedaviye başlamamıza vesile olan bursa5816 dan sağol arkadaşım ben bursadan kim var ne yapacam diye çırpınırken bana çok yardımcı oldun ve yüzümüzün bir nebze gülmesine vesile oldun.

hepinize hayırlı ramazanlar hepinize bol bol dua edicem hepinizi seviyorum Rabbim gönlünüzdekileri hayırlı eylesin inşallah.

Gozunuzaydın ne guzel bır haber:nazar:
Kac aylık tedavıden sonra bu sonucu aldınız?neler kulandınız???

canlar biz geldikkkkkkk çok şükür kesemizi gördükkkkkkk :52::52::52:
dr ultrasonla bakar bakmaz gördüm miniğimi :nazar:
"gözünüz aydın keseyi gördük" dedi dr benim şaşkın aşkım "oleyyyyyyyyyyy" diye bi bağırdı beni de druda korkuttu :52::52::52:
dr "kese çok iyi çok daha güzel bi yere yerleşmiş herşey yolunda" dedi çok şükür :16:
23 temmuza kalp atışı için gün verdi...
inş hayırlısıyla kalp atışlarınıda duyarız meleğiminnnnn :16::16::16:
rabbim hepinize yaşatsın bu mutluluğu inş :16::16::16:

Cok guzel ya masaallah:nazar::emir_bebek:
hamılelerın duası kabul olur ramazanda bıze dua et bahar

HAYIRLI RAMAZANLAR ARKADAŞLAR,bidahaki ramazanda isteyen herkesin bebekleri yanında olsun inşallah.Kızlar iğne vurdurmak orucu bozmuyormuş ,diyanette öyle açıklamış,siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
cnm diyanet açıklasa bile insan orucunu riske atmak istemez eşime dedim yok akşam hast. gider iftardan sonra olurum ramazna boyunca iğne mi dedi:26::26:
hepinizden tek tek allah razı olsun,iyi gönüm de kötü gönümde hep yanım da oldunuz.sözlerinizle teselli etmeye çalıştınız.
mubarek ramazanlar hürmetine allah gönlünüzdekini hayırlı eyler,gelecek razamana bebişlerimiz bizlerle olur inşallah..
2 tüp dondurulmuş spermimiz var tek şansmımız malesef.
ben hala pes etmedim ,orada o spermler dururken denememek olmaz diye düşünüyorum.
eylül,ekim gibi 6.deneme için kolları sıvayacağım kısmetse.( eşimi ikna edebilirsem)...bu arada başka merkezlede görüşeceğim.2 negatifften sonra merkez değiştirmek mantıklı gibi geliyor..
baktık 6.da olmazsa,geleceğe karşı hedefsizlik,yaşamda koca bir boşluk,umutsuzluk yaşamamak için :evlat edineceğiz bizde..sonuçta herkez anne olacak diye bir şey yok.önemli olan doğurmak değil,bebeğini yüreğinde ,gögsünde ,ruhunda büyütmek..herkez anne olursa o kadar annesizz babasız sevgiye muhtaç bebekler ne olurdu..
zaten kendi çocuğum olsa bile koruyucu ailelik veya evlat edinmeyi hep düşünüyorduk..
çok uzun yazdım yinee kusura bakmayın,bakalım zaman bize geler getirecek,rabbim büyükkk.
bu derdi bana verdi ,bu dert sayesinde iyi bir kul almak için çaba gösteriyor ve şükür diyorumm.
rabbim bizlere hz eyüp peygamberin sabrını versin.o ki vucudunu kaplayan yaralarda ki kurtlar yere düşünce alıp tekrar yaraların üzerine koyuyormuş,onlar rabbimden geldi diye...bizler de halimize şükretmeliyiz diye düşünüyorum,tek istediğim hayataımıza ekstra mutlulukk,sevinç katmak değilmi..
allah hepimizn yardımcısı olsun ..
cnm ne güzel yazmışsın vazgeçmek yokk yola devam inş mevlam bu sefer meleğini sana getirecek cnm
zamanı gelecek tedavidedir inşllhhhh:16::16::16:
Dünde kontrolümüz vardı.
hoşgeldin cnm
yazını okuyunca üzüldüm ne desem bilemedim eşinde iltihap olduğunu biliyordum ama azaldığını düşünüyordum heppp
olsun bundan sonra tedavi iyiye gitsin de varsın spermler bi daha kine çıksın eşinin sıkıntısı önce geçsin güzelim inş antibiyotikler şifa olur size:34::34:
Merhaba arkadaşlar,
aramıza hoşgeldin cnm öncelikle inş sende anne olursun bziler de..
cnm daha çok yeni ve hemen asla ameliyat olmayın o hataya düşmeyuin biz düştük siz yapmayın önce bi tedavi görün hormon değerleriniz normallere insin ondan sonra olucaksa ameliyat olsun eşin umarım celalleltin beyde tedavi olur ve sperm çıkışınız olur güzelim gelişmeleri yaz olur mu:34::34:
Herkese Merhaba,

Foruma yeni üye oldum ve size yazmak istedim. Maalesef bizde aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Eşimin azospermi olduğunu öğreneli 1,5 sene oldu. İlk öğrendiğim de dünya başıma yıkıldı. Günlerce ağladım ki halada iyi değilim. Allah kimseyi çocuk hasreti ile sınamasın.
pembe arkadaş hoşgeldin inş hamiş olduğun yazıları da yazarsın topiğimize...
ilk zamanlar zordur çokkk iii bilirim inş bu günlerde geçeek güzel günler gelecek..:16::16:

Back
X