• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
nurusima guzelim sende basliyorsun galiba yakinda tup bebege seninde gobisin dolar inslh tatlim:49::16:
Ikinizin de guzel haberlerini aldigimiz gun gelir:29:
evet canım kısmetse tedaviye başlıyorum bugün seninle konuştuktan sonra aradım merkezi süleyman bey müsait tedaviye başlayabilirsiniz dedi.bende pazartesi günü gidip rapor işimi halletmeye çalışıcam inşallah hakkımzda hayırlısı olsun rabbim sonucunu hayırlı ve bebişli etsin cümlemize evlat sahibi olmayı nasip etsin ayağımı sürüycem canım inşallah sende arkamdan gelirsin
slm nursima temizlik yapıyormuşsun kolay gelsin canım inş. Senin de son tedavin olur kavuşursun bebişine
rabbim niyetini kabul etsin:16::16:

Aleyküm selam tatlım evet temizlik yapıyorum tatlım malum alışkanlık tedavi öncesi temizlik yapıyorum işte belli bir süre yapamayacağım için .inşallah tatlım seninde tedavin bebişli sonuçlanır rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın
inşallah cemrem canım benim sende en kısa zamanda koca göbişli olursun:16::16:
aminnnnnn
pitircik ben nursimanin lem yelidi okudum.

Nursima canim tedavin hayirlisiyla olsun.kucagin evlat kokulariyla dolsun.hamile ve anne olmayi nasip etsin.
allah razı olsun canım amin inşallah rabbim benim için ettiğiniz dular hürmetine sizede salih evlatlar nasip etsin
cnm amcana çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin cnm süleyman hocayla ben bu ay başlıyacaktım geçen ay görüştük herhangi bir yoğunluğu yoktu ne güzel beraber başlıyacaktık olsun önce sen sonra arkandan geliriz
allah razı olsun arunam amin dualarınızı eksik etmeyin buna çok ihtiyacımız var.evet canım sen bu ay başlayacaktın tedaviye olsun geç olsun sonucu güzel olsun canım bende elimden geleni yapıcam kısmet inşallah hakkımda hayırlısıysa tedaviye başlarım canım ayağımı sürüycem arkamdan gelin bekliyorum
canım ben nurusimanın lem yelidi okudum rabbim hayırlı evlatlar nasip eder inşaallah..
allah razı olsun birtanem rabbim sizlerede banada hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin duaların için çok teşekkür ederim
nurisima için 2560 adet okudum.hep elim karnımda dua ettım.remziye kardeşimede böyle ikizler nasip et ,eşiyle çocuklarıyla mutlu mesut saglıklı günler nasip et diye...allah büyüktür olacak canım hiç üzülme.tedaviyle dualarla sabırla olacak .
canım benim bu negüzel dua etme şeklidir çok teşekkür ederim rabbim inşallah öncelikle sana hayırlısıyla sıkıntısız bir şekilde evlatlarına kavşmanı nasip etsin ardından bana ve isteyen herkese ikiz evlatlar versin içten gelerek ettiğn duan için çok teşekkür ederim
pıtırcık nursimanın lem yelidlerini okudum inş. Bu tedavisinde bebişlerine kavuşur
çok teşekkür ederim canım bimukabele benimde dualarım senin için inşallah aynı anda bu mutluluğu yaşarız amin
canım nurisima nın dualarını okudum. Allah yüzlerini güldürsün inş.
allah razı olsun canım rabbim sanada hayırlı evlatlar nasip etsin amin
canım nurusima' nın lem yelidini okudum allah kabul etsin inş.
amin allah razı olsun rabbim sizinde gönlünüze göre versin
canlar ben hast.yatıyorum gece 5.30 başladı.biraz suyunda gelmiş dediler.dularınıızı bekliyor.okuyabildgm kadar lamyelidlerı okumaya çalışaçagm
birtanem çok üzüldüm rabbim yardımcınız olsun dualarım seninle inşallah sıkıntıların geçer rabbim senide evlatlarınıda korusun amin
canım ben nurusima arkadasımızın lem yelidini okudum allah tez zamanda niyetini gerçekleştirsin ınşallah.
balım allah razı olsun duan için tekrar teşekkür ederim rabbim seninle gönlünün muradını versin amin
arkadaşım nurusima arkadasımın duasını bitirdim,allahım evini kendi cocuklarıyla şenlendirsin
amin allah razı olsun canım rabbim seninde evini evlatlarınla şenlendirsin inşallah

canım istanbula geldiğimizde görünecek eşim hocaya ama ben biraz aceleciyim çevrenin soruları beni sıkıyor direk tüp bebek yapıp işi bitirmek isityorum birinci biraz büyüyene kadar eşimde tedavi olur ALLAHIm şifa versin hepimize zor bi imtihan biliyorum bizde yeni başlıyoruz tese her koşulda olacak sperm bulunması için bende iyiyken (şükür yüce YARADANA )tüp bebek yapalım diyorum başka yol yok ki:43::43::43::43: tedavi çok uzun çokkkkk :43::43::43::43:

Canım merhaba,

Seni anlıyorum.Bu işler aceleye gelmez, eşini yorarsın ve üzersin canım.Biz de seninle aynı kaderi paylaşıyoruz, bize de çevreden acaip baskı var ne yapalım yani.

Direk tüp bebek yapıp bu işi bitirmek istiyorum demişsin,.önceki yazılarını da okudum.Sperm yok demişsin. Sperm yoksa tüp bebek yapamazsınız.Bak canım ben sana süreci tekrar anlatayım.

1-) Tüp bebek yapılması için muhakkak kaliteli sperm bulunmuş olması gerekir.

Ama anladığım kadarıyla maalesef eşinizde sperm çıkışı yok.

2-) Sperm bulunması için şu anda iki tane yöntem var.

- 1. yöntem, Mikro tese veya tese ameliyatı ile sperm arama işlemi (İnmemiş testisi bulunan erkeklerin vücut sağlığının olumsuz etkilenmemesi için doktorlar inmemiş testi ameliyatı yaptıktan en az 6 ay sonra tese ameliyatı yaparlar.): Mikro tese ameliyatı ile sperm çıkması kesin değildir.Sperm çıkmaya da bilir. Burada yaşadıklarını yazan arkadaşlarımızın çoğu mikrotese veya tese ameliyatını doğru bulmamaktadır. Çünkü bu ameliyat sonucunda eşlerimizin testislerine zarar verebilmektedir.Bu da ilerleyen dönemlerde sperm üretebilme ihtimali olan testislerin olumsuz etkilenmesi ve zarar görmesi anlamına gelmektedir.
- 2. yöntem ise Celalettin Hoca'nın uyguladığı yöntem : Tedavi ederek, doğal yollardan sperm çıkışını sağlamaya çalışmaktadır.Bu hastanın durumuna göre farklılık göstermekle birlikte 2 yıla kadar süre uzayabilmektedir. Hoca önce testleri yaptırıyor, hastanın durumunu ortaya koyuyor. Akabinde tedavi başlıyor. Germ hücresi yoksa.Önce germ hücre üretimi sağlanıyor.Akabinde kök hücre üretimi sağlanıyor.Son olarak da sperm üretimi gerçekleşiyor.Yani üç aşamadan oluşuyor.1-Germ hücre 2-Kök hücre 3-Sperm Üretimi

3-)Kaliteli Sperm bulunduktan sonra tüp bebek aşamasına geçilir.ve sonra mutlu son...

İnmemiş testisler eşlerimizin sağlığı açısından da çok önemlidir.Testislerin muhakkak ama muhakkak yerine indirilmesi veya hasar gördüyse doktorun kararına bağlı olarak vücuttan alınması gerekir. Yerinde olmayan testislerin yerinde olan testislere göre yaklaşık 10 kat daha fazla testis kanseri riski bulunmaktadır(Tabi ki şu anda bulunduğu yerde önemli kasıklarda mı? karın boşluğunda mı? ).

Canım lütfen panik yapma , bak biz buradan bütün arkadaşlar sana yardımcı olacağız. Yukarıda yazdıklarımı dikkate almanı rica ederim. Çünkü senin başında olduğun yolun oldukça ilerisindeyiz ve buralara gelene kadar doğru süreci bulmak için çok zaman ve çok para kaybettik ve çoooook yorulduk.

Canım, tüp bebek merkezine gitmeden bir an önce eşini Celalettin hoca'ya gönderirsen, o sizin neler yapmanız gerektiğini benim yukarıda belirttiğim süreçlerin benzerini ve gitmeniz gereken doğru tedavi merkezlerini anlatacaktır.Biz hiç bu kadar hastalarına yardımcı olan bir doktor görmedik.

Canım , senin yaşadıklarını yaşadığım için sana yardımcı olmak istiyorum.Beni yanlış anlama lütfen.

Merhaba arkadaşlar.Ben ve eşim çocuk sahibi olmak ıstıyoruz.Fakat Eşimin test sonuçları düşük çıktı.Sperm sayısı ve testosteron hormonu düşük çıktı.Ne yapmalıyız bilemiyoruz.Bursa çivarından bildiğiniz iyi bir ürolog varmı?

Canım merhaba, sperm sayısı ve testestereon (üst sınır alt sınırı da yazabilirmisin.) sayısı ne çıktı.

Kizlar iyi aksamlarr duruderyadenuz cnm hakkiniza hayirlisi olsun eger kaderde erken dogum varsa bi avazda olsu jns guzelim dualarimiz seninle bizi bilgilendir cnm seni merak ederiz:18:

Hersey guzel olacak cnm bence biraz bekle cunki hic ummadigin anda normal yoldan gelir bebisin:16: senin icin hayirlisi olsun

Nurusima cnm sevindim ohh sukur bu ay basliyorsun hadi ayagini surude bende kosa kosa geleyim:52:

kizlar size bi sorum olacak ersel beyin gonderdigi sivi ve haplari ne kadara aldiniz merak ettim de:26:

canların agrımı ve kanamayı kesmek için ilaç verdiler.acılma ve su şimdilik iyi dediler.ama hiç rahat degilim Allahım onları bizden almaz inş.
PITIRCIK CANIM BENİ LİSTEDEN ÇIKAR lütfen vicdanım rahat değil çünkü listedekılere okuyamayacagm.sende çok yogunsun sanada kıyamam lütfen.Hepinizi öpüyorm Allaha emanet olun.hakkınızı helal edin.

canların agrımı ve kanamayı kesmek için ilaç verdiler.acılma ve su şimdilik iyi dediler.ama hiç rahat degilim Allahım onları bizden almaz inş.
PITIRCIK CANIM BENİ LİSTEDEN ÇIKAR lütfen vicdanım rahat değil çünkü listedekılere okuyamayacagm.sende çok yogunsun sanada kıyamam lütfen.Hepinizi öpüyorm Allaha emanet olun.hakkınızı helal edin.

Cnm bende sana cvp yazmistim simdi ohh sukur senin yaramazlar biraz rahat durucaklar kiz senin bebislerinle isin var dogmadan seni korkutup duruyolar dogunca vay haline senin:1:canlari sagolsunda anneleri onlara nasil bakar:16:dualarim seninle yarin senin icin 1Yasin okucam:16:

Kizlar iyi aksamlarr duruderyadenuz cnm hakkiniza hayirlisi olsun eger kaderde erken dogum varsa bi avazda olsu jns guzelim dualarimiz seninle bizi bilgilendir cnm seni merak ederiz:18:

Hersey guzel olacak cnm bence biraz bekle cunki hic ummadigin anda normal yoldan gelir bebisin:16: senin icin hayirlisi olsun

Nurusima cnm sevindim ohh sukur bu ay basliyorsun hadi ayagini surude bende kosa kosa geleyim:52:

kizlar size bi sorum olacak ersel beyin gonderdigi sivi ve haplari ne kadara aldiniz merak ettim de:26:

canım bize bugün geldi ama fiyat hakkında birşey söylemedi ben size hesap numarasını ve kaç tl olduğunu mesaj atarım dedi daha mesaj falan gelmedibende merak ediyorum yine 400 falan dermiki acaba..

canım bize bugün geldi ama fiyat hakkında birşey söylemedi ben size hesap numarasını ve kaç tl olduğunu mesaj atarım dedi daha mesaj falan gelmedibende merak ediyorum yine 400 falan dermiki acaba..

Canım merhaba, bu sıvıların öncesinde ne kullandı eşleriniz ve ne kadar süre kullandı.Bu sıvı ilaçlar neyi tedavi ediyor.Biliyormusunuz acaba. Bizim ki seroly leydig kullanıyor bir de pregnyl 5000

Canım merhaba, bu sıvıların öncesinde ne kullandı eşleriniz ve ne kadar süre kullandı.Bu sıvı ilaçlar neyi tedavi ediyor.Biliyormusunuz acaba. Bizim ki seroly leydig kullanıyor bir de pregnyl 5000

canım haziran ayında başladık biz tedaviye kfrex,hprex adlı hapları kullandık önce onlar bitince sertoli ve leydinge başladık fsh ve lh yüksekti bunları kullandıktan sonra tahlil yaptırdık bi değişiklik olmadı eylülde prenglye başladık haftada 2 defa şimdide ersel beyi aramıştık sonuçlardan sonra sıvı ilaç ve bi ferex diye bi ilaç daha geldi sıvı ilaç spermin daha çabuk olgunlaşmasını sağlıyormuş bildiğim kadarıyla bakalım birde bunları kullanıp ay sonu gibi celalettin hocaya gidip sperm testi yaptırcaz..

canım haziran ayında başladık biz tedaviye kfrex,hprex adlı hapları kullandık önce onlar bitince sertoli ve leydinge başladık fsh ve lh yüksekti bunları kullandıktan sonra tahlil yaptırdık bi değişiklik olmadı eylülde prenglye başladık haftada 2 defa şimdide ersel beyi aramıştık sonuçlardan sonra sıvı ilaç ve bi ferex diye bi ilaç daha geldi sıvı ilaç spermin daha çabuk olgunlaşmasını sağlıyormuş bildiğim kadarıyla bakalım birde bunları kullanıp ay sonu gibi celalettin hocaya gidip sperm testi yaptırcaz..

azonun neydi sizde canım? Benim eşim hprex , kfrex leydik sertoly ve pregnyl 5000 aynı anda kullanmaya başladı ama hata yapmış haplar bittikten sonra tozlara başlayacakmışız.Bunu biraz geç öğrendik. :) bizde fsh ve lh 1 lere yaklaştı.Sizde fsh lh ne dir şu an?

arkadaşlar ya bu zaman neden hiiç geçmiyor eşimin dr gitmesine daha 33 gün var yaaaaa çok moralim bozuk bir kaç gündür çok taktım biran önce dr gidip tahliller testler vermek iyi haberler almak istiyorum burdan hepinizi takip ediyorum canlarım hepimiz çok emek ve umut veriyoruz inşlh sonucu güzel olacak yakında dr gidecek olanlardan güzel haberler alıp inşlh çok seviniceğiz bizede umut ve moral olacak cancağızlarım akşam eşime dedimki iğnen var eve gelmeden yaptır eşimde diyoki ben onu unutmuştum hatun acı ya hiç hatırlamıyorum dedimki olsun inşlh her acı şeyin sonu tatlı olur böyle düşün bebeğim yaaa kıyamam ona ama olsun iğnemiz ilacımız var hamd olsun şükürler olsun bir zamanlar hiç biri yoktu RABBİM E sığındık hepimiz inşlh bu mücadeleyi kazanacağız hepinizi çokkkk öptümmmm

Merhaba Arkadaşlar..

Eşim iki gündür midesi bulandığını ve zaman zaman halsiz hissettiğini söylüyor.. Preglyn etkisi olabilir mi ki??? Benzer şikayeti olan var mı?

canlar ben hast.yatıyorum gece 5.30 başladı.biraz suyunda gelmiş dediler.dularınıızı bekliyor.okuyabildgm kadar lamyelidlerı okumaya çalışaçagm

canımm Rabbım senı ve bebeklerini korusun dualarım senınle canım senın ıcın dualar edeceğim inşllh hayırlsıyla sağlıklı bısekılde kucagına alacaksın canımm dualarımdasınn

Pitircik canim nurusima icin lem yelid okudum canimRabbim yeni tedavisinde yardimcisi olsun gonlunun muradini versin amin

celalettin peruya tedavi için gitmek istiyorum. gidip iyileşen var mı? varsa ne kadar zamana olmuş. ben de testis yetmezliğine bağlı azospermi var.. hocanın bu tür hastalarda tedavileri ne şekilde oluyor. bende fsh lh yüksek teststorn normal ama düşük seviyede.

Allah kolaylık versin. İnşallah günlerini tamamlarlar.

canımmm benim bütün dualarım seninle Allah yardımcınız olsun.

canım sen hiç en kötüsünü düşünme her zaman dualarmda olacaksın Allahın izniyle zamanı geldiğin de bebişlerin kollarının arasında
olacak sen onları doyasıya büyüteceksin güzel kalpli arkadaşım:16::16:
en güzel günler yakında.....

cnm benim hikayeme çok benziyor hikayen bizimde serüvenimiz iki yıl önce başladı ilk üç yıl korunduk sonra bir yıl oldu olcak derken dr yollarına düştük çpa etfal kadıoğlu sperm değerlerimiz dediğin vitaminlerle 20 milyonla 90 milyon arası morfoloji 3 ile 7 arası çok güzel diyip duruyorlar ben sorun var diyorum eşim sen dr iyi bileceksin morfoloji önemli değil diyor geçen yıl emre beye gittik süleyman hoca 5.gün iki tane embriyo transferi ama tutmadı biz ipin ucunu bıraktık vitaminleri filan sayı 30 milyonlara düştü dr ize sağlıklı sperm çok zor bulunduğu söyledi genetik test yaptırdık morfoloji sonucumuzla orantılı cevap geldi 4 bir sağlıkl bebek şansınız var pgt yaptırın dendi şu an celalettin hoca da tedavideyiz dr kasımda bekliyordu bugün hastalandım içim gitti dr aramak istedim hoca çok erken dedi cnm çok uzattım önce zeynepkamilde genetik test yaptırın morfoloji çoook önemli

ne uzatması aruna yaaa çok memnun oldum...
ben biri cevap versin benimle dertleşsin yol göstersin ölüyorum burda.
çok sağol öncelikle cevap verdiğin için.

varikosel var mı canım sizde?bizde 3 seviyede...ama Emre Bey nedense pek olmamız yönünde değil bekleyin diyor ama genede bize bırakıyor gibi....

dün akşam Emre Bey eşimi aramış bu tunnel dna sperm hasar testi çıkmış ve sorun yokmuş demiş testinizde bu hafta sonu eşinizle gelin yüzyüze konuşalım demiş.ama asıl ne yapmak istediğimizin cevabını bizden bekliyor.bahsettiğin test bu mu acaba sizde bunu yaptırdınız.%1 morfolojimiz ama doktor sorun yok demiş hasar testinde.neye göre dedi bilmiyorum.

pgt yaptırın demişsin kusura bakam bu ne demek?

ben senden daha uzun yazdım bak kusura bakma.sizler bende 1 adım daha önde olduğunuz için heyecanım meraklarım ondan sıralıyorum.

canım benim inşh en yakın zaman da celalettin hocadaki tedavin karşılığınıg görür.Normal yolla gelir bebişler biz böyle konuştuğumuzşa kalırız :)

Back
X