Canım merhaba,
Seni anlıyorum.Bu işler aceleye gelmez, eşini yorarsın ve üzersin canım.Biz de seninle aynı kaderi paylaşıyoruz, bize de çevreden acaip baskı var ne yapalım yani.
Direk tüp bebek yapıp bu işi bitirmek istiyorum demişsin,.önceki yazılarını da okudum.Sperm yok demişsin. Sperm yoksa tüp bebek yapamazsınız.Bak canım ben sana süreci tekrar anlatayım.
1-) Tüp bebek yapılması için muhakkak kaliteli sperm bulunmuş olması gerekir.
Ama anladığım kadarıyla maalesef eşinizde sperm çıkışı yok.
2-) Sperm bulunması için şu anda iki tane yöntem var.
- 1. yöntem, Mikro tese veya tese ameliyatı ile sperm arama işlemi (İnmemiş testisi bulunan erkeklerin vücut sağlığının olumsuz etkilenmemesi için doktorlar inmemiş testi ameliyatı yaptıktan en az 6 ay sonra tese ameliyatı yaparlar.): Mikro tese ameliyatı ile sperm çıkması kesin değildir.Sperm çıkmaya da bilir. Burada yaşadıklarını yazan arkadaşlarımızın çoğu mikrotese veya tese ameliyatını doğru bulmamaktadır. Çünkü bu ameliyat sonucunda eşlerimizin testislerine zarar verebilmektedir.Bu da ilerleyen dönemlerde sperm üretebilme ihtimali olan testislerin olumsuz etkilenmesi ve zarar görmesi anlamına gelmektedir.
- 2. yöntem ise Celalettin Hoca'nın uyguladığı yöntem : Tedavi ederek, doğal yollardan sperm çıkışını sağlamaya çalışmaktadır.Bu hastanın durumuna göre farklılık göstermekle birlikte 2 yıla kadar süre uzayabilmektedir. Hoca önce testleri yaptırıyor, hastanın durumunu ortaya koyuyor. Akabinde tedavi başlıyor. Germ hücresi yoksa.Önce germ hücre üretimi sağlanıyor.Akabinde kök hücre üretimi sağlanıyor.Son olarak da sperm üretimi gerçekleşiyor.Yani üç aşamadan oluşuyor.1-Germ hücre 2-Kök hücre 3-Sperm Üretimi
3-)Kaliteli Sperm bulunduktan sonra tüp bebek aşamasına geçilir.ve sonra mutlu son...
İnmemiş testisler eşlerimizin sağlığı açısından da çok önemlidir.Testislerin muhakkak ama muhakkak yerine indirilmesi veya hasar gördüyse doktorun kararına bağlı olarak vücuttan alınması gerekir. Yerinde olmayan testislerin yerinde olan testislere göre yaklaşık 10 kat daha fazla testis kanseri riski bulunmaktadır(Tabi ki şu anda bulunduğu yerde önemli kasıklarda mı? karın boşluğunda mı? ).
Canım lütfen panik yapma , bak biz buradan bütün arkadaşlar sana yardımcı olacağız. Yukarıda yazdıklarımı dikkate almanı rica ederim. Çünkü senin başında olduğun yolun oldukça ilerisindeyiz ve buralara gelene kadar doğru süreci bulmak için çok zaman ve çok para kaybettik ve çoooook yorulduk.
Canım, tüp bebek merkezine gitmeden bir an önce eşini Celalettin hoca'ya gönderirsen, o sizin neler yapmanız gerektiğini benim yukarıda belirttiğim süreçlerin benzerini ve gitmeniz gereken doğru tedavi merkezlerini anlatacaktır.Biz hiç bu kadar hastalarına yardımcı olan bir doktor görmedik.
Canım , senin yaşadıklarını yaşadığım için sana yardımcı olmak istiyorum.Beni yanlış anlama lütfen.