Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Yeni eviniz inşallah size uğur ve bebiş getirir.:16:
Bende merak etmiştim seni uzun zamandır göremedeğim için.
Canım neler yaşamışsın öyle ya çok üzüldüm.:43:
İnsan ister istemez hüzünlebiliyor :50:
Bu duyguları hepimiz yaşıyoruz.
Benim eltimde yani evlendi.
Beni her aradığında hamile haberini verecekmiş gibi geliyor.
Bizimkisi asla kıskançlık değil sadece bir ihtiyaç istek
Anlaşılan eşin bu duruma daha kabüllenememiş
Canım sana tavsiye eşini bi psikiyatriye götürsene
Konuşarak psikoterapi alsın başka türlü olmayacak
Yoksa insan daha da kafayı yiyecek
Eşim hiç kafaya takmıyor.Ben takıyorum aksine.

Canım ne kadar da istemesek de bu bilinçaltımıza yerleşmiş bir kere
Geçen gün rüyamda kuzenimin 6 aylık hamile olduğunu öğreniyorum.
Onlar 5 yıllık evli ama şimdilik düşünmüyorlardı.
Ama nasıl ağlıyorum böyle gözyaşlarımla içten içe ağlıyorum. :14::14::14::14:
İnannırmısın ağlamayla uyandı gözüm yaşlar içinde.
Hiç böyle rüya görmemiştim.kalktım gözyaşlarımı sildim.
Sonrada uyuyamadım.
Bu tür olaylar hepimizi çok etkiliyor.Kafaya takmıyorum diyorum ama
Kendimi kandırıyormuşum meğer.
Ama şuna inan ki hepimiz bu dertten kurtulacağız sadece ve sadece imtihan da olduğumuzu eşine hissettir.
Bizim buradan başka içimizi dökecek bir yer yok ki tatlım.

SAOLASIN CNM İNŞLH BU EV BİZE UĞUR GETİRİR:25::25::25:
İŞ VE EV YOĞUNLUĞU VE BU DURUMLARDAN DOLAYI GİREMEDİM
MESAJINIDA ALDIM AMA CEVAP VERECEK GÜCÜM BİLE YOKTU:14::14:
BU ÖZLEM BİZDE OLDUĞU SÜRECE BU GÖZLERDEN HEP YAŞLAR AKACAK:43::43:
ARTIK ÇEVREDEN TANIDIKLARDAN GÖRÜŞTÜĞÜM KİŞİLER YOK
ÇÜNKÜ HEPSİNİN ÇOCUĞU VAR VE MUHABBETLER FARKLI:43::43::43:
BEN KENDİMİ Bİ GARİP HİSSEDİYORUM...:14::14:
GÖRÜMCEMDE BEBEĞİNİ EMZİRİYOR ELTİME TAVSİYELER KOMŞULAR VE ÇEVRE
ONLAR BİRBİRLERİNE BEBEK ZİYARETLERİ YAPIYOLAR KONUŞUYORLAR MUHABBETLERİ BİR
BENDE HERKESE YAPIYORUM İÇİM KAN AĞLAYARAK AMA :43::43::43::43:
KİMSE BANA YAPMAYACAK SANKİ:14::14::14:

QUOTE=PITIRCIK_43;33069688]canım yaaaa..... neler yaşamışsın.
bunlar son imtihanın olur inş.
yeni eviniz hayırlı olur ve yeni evinizde çifter çifter bebişlerinizde huzurlu mutlu yaşarsınız inş
inan ağlayarak okudum yazdıklarını.
eşlerimiz takmıyor gibi kafaya ama içlerinde fırtınalar kopuyor aslında.
geçen gece eşimi gizlice ağlarken gördüm bende.
bana hissettirmemek için geceleri ağlıyor.
bizler en azından burada sizlerle paylaşıyoruz. içimi döküyoruz ama eşlerimiz kimseyle paylaşamıyorlar
ve bir yerde patlıyor böyle.
çok iyi anlıyorum canım seni eşini...
inan yanında olmayı sarılıp ağlamayı ve sana destek olmayı çok isterdim şimdi.

geçecek inş canım bunlar .
hepsi imtihan.
çevremiz bile bizimle imtihan oluyor aslında.çoğu farkında değil belki ama inan hepsi diğer dünyada karşımıza çıkacak
aa burada da mı sabretmişim diyeceğiz inş ve bu sabır ettiklerimizin mükafatını inş kat kat alacağız.

yazdıklarında sonuna kadar haklısın.
kıskançlık değil canım eziklik hissediyoruz sadece.
ama inş en güzel şekilde ve en kısa zamanda bizlerde kurtulacağız bu illetten.
o zaman işte o zaman hepsini unutacağız bu yaşadıklarımızın.
inanıyorum ben .. sonuna kadar inanıyorum.
dediğin gibi öyle biran geliyor ki ölüm kurtuluşmuş gibi geliyor ..
sabırla dua ile inş atlatacağız bunları..

eşini de tülayın dediği gibi psikolik destek için psikoloğa ikna et.
Allah yardımcın olsun canım.[/QUOTE]

EVT CNM SAOLASIN ALLAH RAZI OLSUN
EŞİMDE ÇOK ÜZÜLÜYOR ODA BENİM GİBİ KENDİNİ TUHAF HİSSEDİYOR
NE KADAR BELLİ ETMESEDE Bİ YERDE PATLADI
OKUNAN EZANLAR HÜRMETİNE RABBİM BİZİMDE GÖNLÜMÜZÜN MURADINI VERSİN ATEŞİNİ SÖNDÜRSÜN ARTIK HİÇ GÜCÜMÜN KALMADIĞINI HİSSEDİYORUM DOLAŞAN Bİ ÖLÜ GİBİYİM NE YAPTIM NE ETTİMSE Bİ ÇARE OLMADI YANİ...:43::43::43:

kızlar içim bir tuhaf bugün topiğin yarısından fazlası celalettin hocada tedavideyiz, tedavisi güzel sonuçlanan arkadaşlar hep hipolu sağanak arkadaşımızın yazdıklarından sonra iyice karamsarlığa kapıldım boşa mı kürek çekiyoruz:43::43::43::43::43: yuvarlak hücreleri o kadar dikkate almalımıyız bilemiyorum emre hoca önemsiz olduğunu söylemişti off karmakarışığımm:43::43::43:
çevreyle ilgili yaşadıklarınız o kadar kötü yapmış ki beni bütün gece kabus gördüm yaşayacaklarımdan korkmaya başladım:43::43::43:
Allahım bu cuma gününün yüzü suyu hürmetine merhametini bizlerden esirgemesin ,bugünümüzü aratmasın umutsuz bırakmasın...

merhaba arkadaşlar. bende bu siteyi 1 yıldır takip ediyorum. ama hiç yazma cesaretinde bulunamadım. her yazdığınızı okuduğumda yaşadıklarımı görüyorum. eşimle evleneli 1 yıl 5 ay oldu. biz evlenir evlenmez bebek istediğimiz içinde evliliğimizin 5. ayında doktora gittik ve eşimin azosperm olduğunu öğrendik. bir yıldır da tedavi görüyoruz.eşim mikro tese oldu sonuç negatif çıktı sonra bildiğiniz gibi pregnil iğnesi bitkiseller.... inanın şu satırları yazmak için gözyaşlarımla savaşıyorum sanki. bu çok zor bi imtihan hele ki ümidini kaybetme duygusu en zoru da bu belki. hepimiz için dua ediyorum dualarınızda beni de unutmayın Allah yar ve yardımcımız olsun.....:,(

hepinizden Allah razı olsun beni merak eden arkadaşlar olmuş bu sabah geldik istanbuldan eşimin hormon değerleri düşümüş fsh 19 larda Lh 10 du yeni sonuçlarımız aşağıdaki gibi hoca bu güzel bir gelişme dedi sperm sonucunda yine sperm çıkmadı malesef 390 000 /cc lökosit sayısı,immatür germ hücrelerde 610 000cc çıkmış ,raunde cell sayısı 1 000 000 /cc çıktı biz sperm ilk defa yaptırdık ilk gittiğimizde istememişti bizden şimdilik böyle sonuçlar hoca güzel dedi ama bilmiyorum herkesinki hemen hemen aynı çıkıyorr.prenglye ek olarak haftada 3 kez menagon,rulid,tetradox.comvitex ve arginmax adlı ilaçlardan verdi birazda bunları kullancaz bakalım eşime çok üzülüyorum ersel beyden ilçalrda kullanıyor adamın içi dışı iğne ilaç oldu inaşşallah sonu iyi olurda bu çektiklerine değer işte bizde bu kadar kızlar..sonuçlarımız nasıl sizce

LH 0,14 mlU/mL
FSH 0,70 mIU/mL
E2 78,80 pg/mL
Testosteron, Total 6,26 ng/mL

canım yazını okuyunca hepimizin zaman zaman yaşadığı durumlar olduğunu anladım.
Ve farketmeden bizleri içsel bunalıma süreklüyor. Aslında biz çok üzülmüyoruz çoğu zaman diyoruz ama bu gibi durumlar
bilinçalıtmıza yerleşmiş en ufak şeylerde karşımıza çıkıyor. Hiç unutmam biryere misafirliğe gitmiştik benimde eltim yeni hamileydi
bilirsin sürekli sorarlar bebek varmı ne durumdasınız diye öyle sorulardan biri o koca toplumda bana soruldu yaklaşık 10-12
laf meraklısı kadınlar kayınvalidem ben görümcem ve eltim vardık bende doğal olardak değilim dedim. Sanki yarıştaymışız gibi
eltim ben değilim dedikten sonra "ben hamileyim daha 1,5 aylık" dedi sanki kendine soruldu da atladı hemen cevapladı
o toplumda sanki minicik kalmıştım çok ezilmiş gibi hissettim kendimi sonra doğurdu ayenen senin dediğin gibi prenses edaları ile
gezinmeler kıskandırma çabaları :43::43:ahhh ahhh neler yaşatmışım içimde anlatsam var yaaa dağlar tepeler ağlar vallahi

evt cnm söylediklerin çok doğru
ne kadar güçlü dursakta içimizdeki fırtınalar sürekli esmekte:14::14::14:
Evt cnm benim eltimde benden küçük onu çok sevmeme rağmen
beni çok kırdı
ilk hamileliğini sakladı düşük yaptı başında ben kaldım
hala yalan söyledi düşünce öğrendik diye ama
raporların içinde bende hamilelik raporunun tarihini gördüm
ozamanda çok üzülmüştüm
ve bunun gibi neler gördüm hamilelik sürecinde hep uzak kaldım
tavırları çok inciti olduğu için ama ne kadar kaçsanda yaşanması gereken anlar yinede yaşanıyor...:43::43:

canım yeni eviniz size uğur getirsin inşallah allah güle güle oturmaı nasip etsin.
Yazdıklarını okuyunca kendimi tutamadım,biz azolu eşler nekadar birbirimizi sevsekte,yaşadığımız hiçbirşeyden zevk alamıyoruz.
Herşey dönüp dolaşıp çocuğa geliyor,orada tıkanıyor herşey,hep aklımızda o var.
Gülmelerimiz,sevinmelerimiz hep buruk,doya doya gülemiyoruz bile,
eşini çok iyi anlıyorum öncelerden benim eşimde öyleydi,çocuk görmeye dayanamazdı,en yakın arkadaşının çocuğu olacağıının haberini aldığında tebrik etmek için bile arayamamıştı,sonrada arkadaşına ben seni kıskandım galiba demişti ama şimdi arkadaşının çocuğuna aşık resmen,sürekli ona hediyeler alıyor.
Eşim celalettin hocayla tedaviye başladıktan sonra psikolojik olarak çok daha iyi,çünkü artık umudu var,ama malesef şimdide ben çok kötüyüm,psikolojik olarak çökmüş durumdayım ama benimki sadece çocuk yüzünden değil genel olarak çocukluğumdan bu zamana kadar birikmişliklerim yüzünden,kendimi hiç iyi hissetmiyorum psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.
Canım sende eşini ikna et ve psikolağa gidin,sadece siz değil bence bütün azolu çiftler gidip yardım almalı,çünkü gerçekten bunu tek başına kaldırmak,başetmek çok zorrrr

saolasın cnm allah razı olsun
evt bizlerin durumu çok zor çok kötü
hassasiyetimiz de bebek olunca insan durumuna üzülmeden edemiyor
çünkü elinde olmuyor
evt eşimle psikolojik olarak çökmüş durumdayız
ben dr gidicem ama eşim gidermi ikna edebilirmiyim bilmiyorum...:50:

hepinizden Allah razı olsun beni merak eden arkadaşlar olmuş bu sabah geldik istanbuldan eşimin hormon değerleri düşümüş fsh 19 larda Lh 10 du yeni sonuçlarımız aşağıdaki gibi hoca bu güzel bir gelişme dedi sperm sonucunda yine sperm çıkmadı malesef 390 000 /cc lökosit sayısı,immatür germ hücrelerde 610 000cc çıkmış ,raunde cell sayısı 1 000 000 /cc çıktı biz sperm ilk defa yaptırdık ilk gittiğimizde istememişti bizden şimdilik böyle sonuçlar hoca güzel dedi ama bilmiyorum herkesinki hemen hemen aynı çıkıyorr.prenglye ek olarak haftada 3 kez menagon,rulid,tetradox.comvitex ve arginmax adlı ilaçlardan verdi birazda bunları kullancaz bakalım eşime çok üzülüyorum ersel beyden ilçalrda kullanıyor adamın içi dışı iğne ilaç oldu inaşşallah sonu iyi olurda bu çektiklerine değer işte bizde bu kadar kızlar..sonuçlarımız nasıl sizce

LH 0,14 mlU/mL
FSH 0,70 mIU/mL
E2 78,80 pg/mL

A.slm canım hoş geldin.
Sonuçlar bence de süper görünüyor.:46:
Fsh yükselince ancak o zaman sperm çıkışı olacak.:16:
İnşallah bir daha ki kontrolleriniz daha da güzel geçer.
Yalnız Celalettin hoca nın ilk defa comvitex ve arginmax ilaçlarını vermesini ilkdefa sizden duyuyorum.
İlaçların hepsi eşine şifa olsun inşallah.:16::16:

LH 0,14 mlU/mL
FSH 0,70 mIU/mL
E2 78,80 pg/mL

Bengusuu canım hoşgeldin,sonuçlarınız bence çok iyi çıkmış,sperm çıkışı menagona başladıktan sonra bekleniyor,birdaki kontrolünüzde bol bol sperm çıkar inşallah.
Kullandıkları eşlerimize inşallah şifa olur,bir zararı olacak diye bende çok korkuyorum,sonu hayırlı olsun

kızlar içim bir tuhaf bugün topiğin yarısından fazlası celalettin hocada tedavideyiz, tedavisi güzel sonuçlanan arkadaşlar hep hipolu sağanak arkadaşımızın yazdıklarından sonra iyice karamsarlığa kapıldım boşa mı kürek çekiyoruz:43::43::43::43::43: yuvarlak hücreleri o kadar dikkate almalımıyız bilemiyorum emre hoca önemsiz olduğunu söylemişti off karmakarışığımm:43::43::43:
çevreyle ilgili yaşadıklarınız o kadar kötü yapmış ki beni bütün gece kabus gördüm yaşayacaklarımdan korkmaya başladım:43::43::43:
Allahım bu cuma gününün yüzü suyu hürmetine merhametini bizlerden esirgemesin ,bugünümüzü aratmasın umutsuz bırakmasın...

Canım senin bu düşündüğünü bende düşündüm,bizim gibi testis kaynaklı azosperm olan arkadaşlardan cemrem arkadaşımız haricinde sperm çıkışı olan olmadı ama şuda varki bizde mikro-tesede bile germ hücre çıkmamıştı,sperm testinde çıkması bizim için çok önemli germ hücre olacakki,germ hücreler sperm üretsin.
Ben zaten 6.aya kadar Celalettin hocada tedaviye devam edip eğer ozamana kadar 1 tane bile sperm çıkışı olmazsa,tedaviyi bırakıp ankalife'fa başvurmak istiyorum daha fazla iğne kullanmasını istemiyorum açıkcası,tabi zaman ne gösterir bilemiyorum.Allah hakkımızda hayırlısını nasib etsin.

cnm celalettin hocanın tedavisine mi yanlış dedi:18: sizin azo sebebiniz neydi ve bu hoca kim ayrıntı verirmisin

canım celallettin hocaya değil yanlış anlaşılmasın. celalettin hoca ile yeni bulduğumuz dr. benzer şeyleri dediği için istanbula gitmeyelim dedik. kalma gitme problemlerinden dolayı. yakın olsuk istedik.
bizi 9 ay tedavi eden ilk dr. için dedi yanlış tedavi uygulamış diye.
buarada ilacı da yanlış yazmışım ovitrelle+puregon ile sperm çıkışı oldu.
tedavi yanlış dediği dr. ovitrelle+menegon ikilisi içindi :D heyacandan biraz karışıklık olmuş

Canım senin bu düşündüğünü bende düşündüm,bizim gibi testis kaynaklı azosperm olan arkadaşlardan cemrem arkadaşımız haricinde sperm çıkışı olan olmadı ama şuda varki bizde mikro-tesede bile germ hücre çıkmamıştı,sperm testinde çıkması bizim için çok önemli germ hücre olacakki,germ hücreler sperm üretsin.
Ben zaten 6.aya kadar Celalettin hocada tedaviye devam edip eğer ozamana kadar 1 tane bile sperm çıkışı olmazsa,tedaviyi bırakıp ankalife'fa başvurmak istiyorum daha fazla iğne kullanmasını istemiyorum açıkcası,tabi zaman ne gösterir bilemiyorum.Allah hakkımızda hayırlısını nasib etsin.

cnm çok sağol cevapladığın için diğer arkadaşlarda düşüncelerini yazarlarsa çok sevinirim... evet bi tek cemrem gçenlerde onun eşinin de varikosel ameliyatı olduğunu duydum umudum kırıldı açıkçası:43: hiç testis kaynaklı hedefe ulaşan yok :43::43:
biz daha toz ilaçlardayız bende hazirana kadar zaman verdim yani mayıs sonuna kadar bişe olmazsa m.tese olsun eşim diyorum bilmiyorumki acele mi ediyorum ya önümüzde bir kaç örnek olsa valla beklicem ama yokk tesetis kaynaklı olupta hedefe ulaşan bir kişi yok maalesef:43::43::43:

canım celallettin hocaya değil yanlış anlaşılmasın. celalettin hoca ile yeni bulduğumuz dr. benzer şeyleri dediği için istanbula gitmeyelim dedik. kalma gitme problemlerinden dolayı. yakın olsuk istedik.
tedavi yanlış dediği dr. ovitrelle+menegon ikilisi içindi :D heyacandan biraz karışıklık olmuş
cnm ya maşşallahhh ya tedavi eden dr u bulalımda her yere gitmeye razıyız sizin azo sebebiniz neydi en önemli nokta bu aslında lütfen yazarmısın

dün arkadaşımıızn yazısın ben de okudum, onun eşine de mersin deki prof. menegon ve ovitrelle tedavisi uygulamış. Aslında Celalettin hocanın tedavisinin aynısı. Tabii dozlar nasıl oldu onu bilemicem. Ama izlenen yol aynı. Kaan hocanın sitesini okudum ki hepimiz okumuşuzdur, o da genel olarak aynı yolu izliyor. Sonuçta ya tese olucaz çıkan çıkacak ya da en az 1 yıl genel kabul gören bu tedavi yoluna devam edicez. Benim şimdilik içim rahat, çünkü genel olarak aynı tedavi yolları izleniyor. Yuvarlak hücre ile ilgili de neredeyse dünyadaki bütün makaleleri okudum :1: sonuçta yuvarlak hücre olması bir artı olarak görülüyor bu da araştırmalarla ortaya çıkmış. Duana AMİN diyorum canı yürekten, tez vakitte hayırlı güzel haberler alalım inşallah.

cnm sanırım yazını okuyan herkes gibi bende ağladım:43: Allahım hepimize sabır versin .. Tabiki kıskançlık değil bu neyi kimi kıskanıcaz , evet başkalarının bebekleri oluyor ne güzel bize tebrik etmek düşüyor başka bişey aramasınlar bakışlarımızda biz kendi bebğimizi meleğimizi istiyoruz daha çok yeniyim yaşamadım anlattıklarınızı ama okurken bile çok sinirleniyorum nasıl vicdansızlık bu bebeği olmayan birine hamile biri nasıl nispet yapar allah tan da mı korkmaz :47::47:
Biz hep dik duralım tabiki dışarı karşı içimizde fırtınalr kopsa da :43::43::43:

evt cnm bu durum beni oldukca yıprattı
sen inşlh çok uzun yıllar bu acıyı çekmeden
hemen bebeğini kucağına alırsın:25::25::25:
Söylemek istediğim çok şey var ama içimde yaşıyorum
ve beni üzenleri bizi önemsemeyip hafife alıp ve alay edercesine konuşanları allaha havale ediyorum...
:14::14::14:
canım bende seni çok iyi anlıyorum.. Benimde bir görümcem var ve anlam veremdığım halde benımle bır yarış ıcerısınde..
Eşimden 3 yas buyuk.. Kardesının azosperm oldugunu bıldıgı kaynanam ıle bırlıkte allah'a ılk gorumceme cocuk versın dıe dua edıorlar ve bunu utanmadan eşimle benım yanımda yapıorlar...
Bugune kadar ah vah demekten baska bısı yapmadılar.. Bız tedawıde oldugumuz halde bıze her doğan bebegı her hamıleyı anlattılar..
ınanın kıskanmak deıl ama can yakıo.. En cok eşime uzuluyorum cunku onun canı cok yanıo..gecenlerde doktora gttıler bı sorun varmı dıe kontrole.. Gorumcemde ve esınde sorun cıkmamıs dr. Olur demıs.. Eve donduklerınde eşim uyuyordu bende yanındaydım..
Evde bı bayram havası estı sorunları yok dıye.. Ve görumcem eşimin duyacagı seste bızde sorun yok olcak dedı doktor dedı eşiyse 1 2 aya gelır torun dedı.. Oan nabmam gerektıgını bılemedım.. Ağlasam yanıma gelıp tesellı etceklerıne bızımde torunumuz olmuo dıyorlar.. Eşim her ılaç ıctıgınde bı bıtmedı bunlar dıyor ama ablanın daha önce olsun dıe bı dusunceyle oğlunun canını yakıor...
Nabmam gerek anlamadım.. ınanın son 15 gundur duam ılk onun cocuğu olmasından yana..eşimse eğer rabbım ızın verırde ılk bızde gebelık olusursa ailesine bısure söylememeye karar verdi..

aynen cnm kayınvaldeleden görümcelerden eltilerden neler duyduk ne tavırlar gördük
ama herşeye sabrettik şükrettik nispetle bizi üzenleri allaha havale ediyorum ...:43::43:

iğnelerin içeriğini aslında hepsi birbirinin aynı, sadece isimleri değişik. Ufak tefek farklar var, mantık açısından ve her yönden araştırıp bakıyorum. Mesela Pregnly ile ovitrelle arasında yapım aşamasında bir fark var, menegon ve puregon da hemen hemen aynı. Bir çok yerden bakıyorum. Teşekkür ederiz bizi aydınlattığın için , ben de ilk aşamada korktum biraz tedavi yoluyla ilgili ve dün hemen araştırmaya başladım. Şimdi biraz rahatladım sanki :)

Merhabalar Hepinize Canlar;

Yeni haberleri iletmek için geldim...

pıtırcık canım aramışsın kendi evimi süpüyordum duymadım sonra siteyi okumaya başladım ağlama nöbetine girdim.
tekrar sesini duyarsam ağlarım diye arayamadım arıcam seni güzelim çok sağol sen çok kadim bir dost olacaksın hayatımda....

ameliyatı oldu annem.çok sancılı 3-4 gün geçirdik.ameliyatı iyi geçtiği koltuk altında boyamayla birşey çıkmadığı ama hoca elle muayenesinden hissettiği kitle üzerine koltuk altınıda kazıdı.meme korumalı bir ameliyat oldu hepsi alınmadı.

bu haberle biraz ümitlenmiştim ben belki kemoterapiye gerek kalmaz diye....

ama malesef gelen sonuçlar iç açıcı değil malesef onkoloji servisine sevk edildik ::(:(:(:(:(

6 kür kemoterapi ve 1,5 ayda radyo terapi alacak....inşh yaza güzel gircez bakalım inşh kurtulmuş olcaz...

2013 senesi benim hayattaki sınav senem gibiydi Allahım daha beterin korusun ama...

işimle ilgili çıkan sorunlarda sınandım.

babamın 4 ay süren yaşamla ölü arasındaki sürecinde sınandım.

evlat olmakla,kardeş olmakla sınandım abimlerimle arada kaldım.

eş olmakla sınandım bu kadar hastalıkla uğraşmamış bir eş benimle hastanedelerde sabahladı.evinde uyuyamadı.

anne olamamakla bunu bu sene öğrendim sınandım.:(:(:(

eşimin tedavi süreci ameliyatı olmuştu aynı gün annemin haberini aldık.

ve şimdi annemle bu sınanma sürecim devam ediyor.

kemoterapi radyoterapi ve sonrası....Allahım hayırlı yazılar yazsın inşh.

şuan evlat olmakla sınanıyorum işi bıraktım annemin evimdeyim gece uyumaya sadece kendi evime geliyorum.

tüm ev işleriyle ilgileniyorum ve çok yoruluyorum.

Hızlaca geçtim okudum yazdıklarınızı hiçbirşeyi kafanıza takmayın eşiniz ve siz ve aileleriniz sağlıklı olsun herşey hal olur.

Allahım hepimiz için hayırlı yazılar yazmış olsun.

2013 bitsin...Yeni bir yıl yeni güzellikler getirsin.Herkese Şifa Olsun.
ahhh canım benim inşallah annen en yakın zamanda şifasını bulacaktır.Rabbim yardımcınız olsun.
inşallah 2014 yılı sizin için çok güzel başlangışlara vesile olur .

merhabalar. uzun zamandır giremiyordum foruma kusura bakmayın dualarda da aksattım hatta haklı olarak sildiniz. Biliyorsunuz geçen yıl ekim ayında tedaviye başladık. ilk sperm test sonucumuz azospermik pellet pozitif çıktı.- hatta bunun ne demek olduğunu bir türlü bulamadım öyle ki tedavi gördüğümüz dr bile cevap veremedi :)-
Neyse 6 ay sonra tekrar sperm testi yapıldı ve bırakın çıkış olmayı pozitif olan sonuç negatif çıktı. Bu sonucu görmenin oluşturduğu duygu bozukluğunu anlatam kelimeler yetersiz kalır. Neyse Celalettin Peru ile görüştük tedavi şeklini değiştirdi ve uygulamaya başlayın 75 gün sonra yanıma gelin dedi.
Buarada başka bir prof. bulduk. dr. ne dese beğenirsiniz yanlış tedavi uygulanmış size kullandığın ilaçlar testesteron seviyeni o kadar yükseltmiş ki bu ilaçları bana versen benim bile çocugum olmaz dedi güler misin ağlar mısın....
Bize yeniden ilaç dozlarını ve menegon diye bi ilaç verdi ve eşim ovitrelle ve menegon kullanmaya başladı.
3 ay önce başladık bu ilaçlara....
ve mutlu son 1,5 milyon canlı ve sorunsuz ve kaliteli sperm çıkışı....
hala şoktayım ve bunun olabileceği aklımızın ucundan bile geçmiyordu hayaldi resmen ama şimdi gerçek :D:D:D allahım hepimizin yüzünü güldürsün...
çok çok özür dilerim 3 ay önce pozitiften negatife gerilemek inanılmaz sarstı beni depresan ilaçlar kullanmaya başladım duaları o yüzden istemeyerek aksattım ne desem az biliyorum ama bizim için dua eden tüm arkadaşlarıma çokçok çok çok teşşekkür ederim ve allahım sizlerin de dualarını kabul etsin inşallah...
Pıtırcık hala sen yapıyorsan dua listesine yeniden eklersen beni sevinirim ilaç kullanmayı bıraktım aksatmam artık :D
canım tebrik ederim inşallah sperm sayınız daha da çoğalır.:nazar::nazar:

Herkese merhabalar;
Beni de aranıza alır mısınız? Eşim bugün doktora gitti bir tarafta inmemiş testis var küçük diğer tarafta da varikosel var ve spermiogram azospermia. Yerde miyin gökte miyim bilmiyorum şu an eşime de belli edemiyorum ama içim cayır cayır yanıyor. Bu duruma alışılıyor mu yoksa bu acı hep böyle kalıyor mu. Şuan aklımda binlerce düşünce belki hiç anne olamayacağım düşüncesi nefessiz bırakıyor beni. Hiçbirşey acımı dindirmez gibi geliyor.
benim eşimde inmemiş testis :)
yıllardır uğraşıyorum 7 yıl olmuş desen nasıl geçti ilk yıllar ağlamayla geçti ama inan insan bunada alışıyor
önceden olsa bak bu üç gündür komalarda olmam lazımdı evde sürekli ağlamam depresyonun dibine vurmalıydım
şimdi ise işteyim sultan gibi çalışıyorum :)
sana diyemem ki canın hiç acımıcak hepsi çaucak geçicek böyle desem yalan demiş olurum tahmin ettiğinden fazla canın acıcak her şey gözüne gelir batar olucak yada itinayla batırılcak
arkandan konuşmalar dra gitmiyormusunuz demeler sendemi eşindenmi olmuyor diye konuyu eşemeler
bir bebek görsen sevsen ayy yazık olmuyorya bak vah vah tüh tüh ler olucak hayatında
sanki senin yaşadıkların yetmezmiş gibi birde üstüne mahalle baskısının babasını uygulucaklar
buraya kadar da sen napıcaksın
ilk önce benim gibi yapmada naparsan yap :)
güçlü ol kimseden çekinme ver cevaplarını otuttur
mümkünse çok içli dışlıysan tabi çevreni değiştir
ama herşeyden önemlisi hayata bakış açını değiştir
dua bu zor zamanlarında en büyük sığınağın olmalı
zamanla acın hafiflicek aslında alışkanlık yapıcak
sen fark etmeden alışıcaksın almasına da gönlünde geçmiş olucak
zor bir yol kolay diyemem hele benim ibi inmamiş testisse Rabbim zorunuzu kolaylaştırsın
eşin ve sen önemli gerisi geride kalmalı eğer bunu başarabilirseniz işte ozaman bu süreç daha az yaralı kurtulabilirsiniz
cnm bnm ne diyim bu akşamların bi sabahı vardır elbet:( ,evlatlık olayı nasıl oluyor cnm neden bekleniyor yada ne kadar zaman geçiyor bebeği almak için çok soruyorum kusura bakma merak ettim bebeği seçebiliyomuyuz onlar mı veriyor

bacım önce evlatlık değilde ben evlat ediniyorum :)
1 yıl oldu olucak şu evlatlık kelimesine ısınamadım çok sevimsiz bir kelime :)
ilk önce başvurduğun için burnundan getiriyolar süreç çok ağır ve zorlu ama bunu zorlaştıran şansına düşen uzman:)
kimine iyi biri denk geliyor süreci çok kolay oluyor kiminede benimki gibi biri denk geliyor sürtüyor:)
şimdi evrak işleri var sağlık raporu amatem raporu sabıka kaydı nüfüs kaydı verem savaş raporu derken bir tomar rapor oluyor ama gözünü korkutmasın biz 2 günde tüm rapor işlerini halletmiştik tabi bizden amatem istenmedi birde tüm evraklar birden istenmiyor
sonra ev ziyareti oluyor belirleyici görüşmeler oluyor raporun yazım aşamasına giriyor sonra onay aşaması var en son sıra numaranı söylüyorlar
sıranı öğrendikten sonra istanbulda eğer rıza kız-erkek seçtiyseniz en geç 9-10 ayda bebğinizi alırsınız tabi bebek almak için 40 yaş sınırı var 40 yaşından büyüksen direk 1 yaşa çıkıyorsun eğer benim gibi terk ve kız istersen bu bekleme süresi 3 yıl kadar çıkıyor
bebeği görmeye gelince 3 tane hakkın oluyor
her seferinde 1 bebek gösteriliyor
bebekler ailelerin seçimleri doğrultusun da en uygun bebek sıradaki aileye gösteriliyor

LH 0,14 mlU/mL
FSH 0,70 mIU/mL
E2 78,80 pg/mL

canım hoşgeldiniz seni merak ediyordum bende,sonuçlarınız öncekilere göre daha iyi canım fsh ve lh düşmüş iğneler işe yaramış sizde de iğne kullanmadan önce düşmemişti sizinle aynı durumdayız,sperm çıkışı belki erken germ hücreler var en azından ,eşimde haftada iki gün pregnly üç gün menogon kullanıyor ayrıca ersel beyin ilaçlarını,comvitex ve arginmax da ilk size vermiş galiba hoca inşallah bundan sonra daha iyi olur bi daha ki kontrol ne zaman bellimi siz sıvı ilacı kullanmışmıydınız canım...

iğnelerin içeriğini aslında hepsi birbirinin aynı, sadece isimleri değişik. Ufak tefek farklar var, mantık açısından ve her yönden araştırıp bakıyorum. Mesela Pregnly ile ovitrelle arasında yapım aşamasında bir fark var, menegon ve puregon da hemen hemen aynı. Bir çok yerden bakıyorum. Teşekkür ederiz bizi aydınlattığın için , ben de ilk aşamada korktum biraz tedavi yoluyla ilgili ve dün hemen araştırmaya başladım. Şimdi biraz rahatladım sanki :)

Evet canım bende yazdıklarına katılıyorum,pregnyl ve ovitrella,menagonla puregon aynı görevleri görüyor,tabi dedğin gibi bazı farklılıklar var,hoca tedavide ovitrella yerine pregnylin daha uygun olduğunu söylüyor yapım aşamasındaki farklılık sebebiyle.
Puregon menagonun yerine tavsiye edilebilir,ancak hoca puregonun çok pahalı olmasından dolayı menagonu yazıyor,puregonda çok fazla fark çıkıyor diye biliyorum.

Ben de eşime vitamin kullandırıcaktım aslında ama bu kadar iğneyle ve içtiği şeyle asla benim dememle kullanmazdı :) Bakalım Şubat'taki kontrolde bize de verecek mi?

merhaba canım.. tedaviniz hayırlı olsun.. inş. tez zamanda güzel sonuçlar alısınız.. senide celalettin peru tedavi listesine ekleyeyim biraz tedaviden, kendinden, azo sebebinden bahsedermisin ???

Eşim de ben de 29 yaşındayız. 3 bucuk yillik evliyiz. Azospermi sebebini tam bilmiyorum çünkü hoca başka bir şey dedi ersel bey başka. Acikcasi doktorun çok yoğun bir gününe rastladik ayrıntılı konusamadik ama ersel bey sertoly cell only dedi. Yanlız esimde hipo belirtiler i de var bana göre. O kadar çok araştırma yaptim ki. Hocaya gittiğimde bunu sorucam tekrar. Esimde sadece lh yüksek onun dışında ki hormonlar normal. Su an sertoli ve leydig toz kullaniyoruz. Aralık 21 gibi tekrar test yapılacak

Back
X