• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
...........................................................................................................................

canım benim eşimde de varikosel var.Ameliyata gerek yok dedi doktorlar.Ve biz iyi diye bildiğimiz güvendiğimiz bi merkezde tüp bebek tedavisine başladık eşim mikrotese oldu.Ama sonuç yine sıfır oldu.Malesef sperm çıkmadı.Şimdi eşimin doktoru M.Müfit Günel ona çok güveniyoruz.Eşimi ameliyat edecek.Sizde varikosel ameliyat edilmeden nasıl mikrotese yapıyorlar demiş eşime.Çünkü çıkma olasılığı çok düşükmüş.Ama önce ameliyat edilseydi böyle olmazdı.yannlış yapan biri olarak size tavsiyem önce ameliyat olun.Sonra eğer çıkış olmazsa mikroteseyi düşünebilirsiniz

allahımrazı olsun cok saol canım......rabbim emeklerinşizi boşa cıkarmayıp şifa versin sende artık dualarımdasın....

öncelikle inş tedavinizin sonucunda guzel degerlerle ulasmıssınız..masaaalaah allahım devamınıda nasıp etsın yavrunuzu kucagınıuza aldırısın ...

eşiminde ne ölü ne canlı hıc yok canım...varıkoselı var..doktorumuz yanı ürolog demek ki dandık bı doktormus...bize ikinci sperm testınde de sıfır cıkarsa tüp dedi bize direk varıkosel amelıyatı olalım mı dedık gerek yok dedı...

ozaman biz adam gibi doktor bulup varıkosel amelıyatı olmamız gerekır deıl mı

canım saolasın.inşallah hepimiz hamile kalıp bebeklerimizi kucağımıza alırız.
sebep sadece varikoselmi sizin?hormon değerlerinizde önemli canım.kromozon analizi yapıldı bize mesela.genetik bir problem varmı diye.ondada bi sorun çıkmadı.tek sebep varikosel kalmıştı.
bizde 2. hatta 3. sperm testide sıfır çıkmıştı canım.ama varikosel olduğunu bile bile kesinlikle tese yapıp tüp bebek yapalım demedi doktorumuz.
hatta ilk hemen teseyi önermem dedi.varikosel amaliyatı olmak lazım dedi.
ameliyat için ultrason ve hatta elle muayene çok nemli canım.bizim 4 damar bağlandı mesela.
eğer sadece varikoselse sebep işin biraz daha kolay gibi.

bizde tüp bebek yaptırdık.ama kendiliğinden çıkış başlayınca mesela.tese ameliyatı olmadı hemen eşim.
bencede iyi araştırın.zaman kaybetmeyin.iyi bir doktorla hemen başlayın bi yerlerden.
biz doktorumuzdan çok memnun kaldık.bi arayın görüşün derim ben.
interet siteside var.orda tel nosu var.
hakkınızda hayırlısı olsun.rabbim yardım etsin canım...

canım zaten bende durumumuzu anlamıya calısıyorum...evet sayfaları okudum herkes sin savası var başınızı şişerecegım ama napayım anlamaya calısıyorum...

öncelikle bız özellde ürologa gıttık elle muayene edıp ultrasona gırdık eşim testestorana baktı varıkosel var dedı 2 sperm testımızde sıfır cıktı.testıslerı küçük dedi bu kadar...ben sıze yardımcı olamam tüp bebek dedi bize...yanı spermın sıfır olması varıkoselden mı baska seyden mı bıze bısey soylemedı canım...bızde zaten bunları ögrenınce sok olduk sorup sorusturmaya yenı baslıyorum ben...

biz başka sehırdeyız...sürekli gelip gitmemiz gerekir deıl mı..bulundugumuz yerde en ıyılerı var mı bılmıyorum.

ozaman önce varıkosel amelıyatı olması gerekır deıl mı?

canım varikoselden sonra sperm çıkıyor genelde yani çıkmadı diyenleri görmedim ankaradaymışsınz sanırım bdt ler müfit hocaya gitmişler genart ta sizde bi muayene olun isterseniz ona varikosel için

canım zaten bende durumumuzu anlamıya calısıyorum...evet sayfaları okudum herkes sin savası var başınızı şişerecegım ama napayım anlamaya calısıyorum...

öncelikle bız özellde ürologa gıttık elle muayene edıp ultrasona gırdık eşim testestorana baktı varıkosel var dedı 2 sperm testımızde sıfır cıktı.testıslerı küçük dedi bu kadar...ben sıze yardımcı olamam tüp bebek dedi bize...yanı spermın sıfır olması varıkoselden mı baska seyden mı bıze bısey soylemedı canım...bızde zaten bunları ögrenınce sok olduk sorup sorusturmaya yenı baslıyorum ben...

biz başka sehırdeyız...sürekli gelip gitmemiz gerekir deıl mı..bulundugumuz yerde en ıyılerı var mı bılmıyorum.

ozaman önce varıkosel amelıyatı olması gerekır deıl mı?

Evet canım.. Gidip gelmeniz gerekecek.. Bulunduğunuz yerde iyi bir dr bulmaya çalışın.. Ameliyat olması gerekir canım. Olunca zaten herşey hemen değişiveriyor.. Çıkış hemen başlıyor.. :16:

canım benim eşimde de varikosel var.Ameliyata gerek yok dedi doktorlar.Ve biz iyi diye bildiğimiz güvendiğimiz bi merkezde tüp bebek tedavisine başladık eşim mikrotese oldu.Ama sonuç yine sıfır oldu.Malesef sperm çıkmadı.Şimdi eşimin doktoru M.Müfit Günel ona çok güveniyoruz.Eşimi ameliyat edecek.Sizde varikosel ameliyat edilmeden nasıl mikrotese yapıyorlar demiş eşime.Çünkü çıkma olasılığı çok düşükmüş.Ama önce ameliyat edilseydi böyle olmazdı.yannlış yapan biri olarak size tavsiyem önce ameliyat olun.Sonra eğer çıkış olmazsa mikroteseyi düşünebilirsiniz

canm mrb sizin varikoselin derecesi ne ultrasonda ne kadar çıktı

öncelikle tesekkür ederim cevabın için canım...allahım şifalar versın eşinize inş...
bizede tüp bebek olur baska cocuk sahıbı olamazsınız dedı ürolog...cok saol canım...inş eşinizin degerleri guzel olur amelıyattan sonra...ozaman eşiminde ameliyat olması gerekır...bu gıttınız merkez özel mi...varıkosel amelıyatını bu tüp bebek merkezınde mı yapacaksınız

canım sağolasın bizimde 3.6 sol tarafta varikosel elle muayene olmadı daha sonra bakıcaz demiş celalettin hoca ama benm aklımdan çıkmıyo çünkü varikosel ameliyatından sonra hep çıkış oluyo eşimin ailesi ankarada gittiğimizde bende muayene olsun istiyorum eşimin müfit hocaya. ameliyat öncesi testisinde sıcaklık felan varmıydı canm eşinin fark ettinzmi hiç benm eşiminki sıcak geliyo bana ayrıyetten damarıda görüyorum bakalım hayırlısı hakkımızda

ayy canımmm...sizin bizden daha fazlaymış.
bak bizim ultrasonda 2,5 mm sol varikosel çıkmıştı.önce bi özel hastanede üroloji doktoruna gitmişti eşim.bu çok sorun değil demiş o doktor.genetik yada hormanal bir sorun olabilir demiş.baktık böyle olmucak.ben netten müfit hocayı buldum.
gitmeden önce o kadar araştırdımki varikosel nedir diye.sonra dedimki eşime okuduklarımdan.ultrason kadar elle muayene çok önemliymiş.iyi bir doktor o şeklide anlarmış dedim.üzülme ne olur dedim.birde ameliyat isteyebilirlermiş hazırla kendini üzülme dedim.netten okuyorum gece gündüz.
müfit hocaya gittik.dediğim gibi oldu.elle muayede kesinlikle daha fazla.ameliyat şart dedi.ve ameliyatta 4 damar bağlandı.
hep umut verdi.bende varikosel hastasıyım.2 kızım var dedi.

ameliyatta önce hep sıcaktı.anlam veremiyorduk bir türlü.şuan o sıcaklık kalmadı.damarlar çok görünmüyordu.buna rağmen şükürler olsun çıkış başladı.
ankaraya hemen gelin bi görünün derim ben.biz çok memnun kaldık.
zümra11 arkadaşımızın eşide müfit hocaya çıktı geldiler.onlarda varikosel ameliyatlarını hocaya yaptırcaklar burda.birde ona sor istersen fikir edinmek için canım.aklında olsun.

sebep sadece varikoselmi sizin?hormon değerlerinizde önemli canım.kromozon analizi yapıldı bize mesela.genetik bir problem varmı diye.ondada bi sorun çıkmadı.tek sebep varikosel kalmıştı.
bizde 2. hatta 3. sperm testide sıfır çıkmıştı canım.ama varikosel olduğunu bile bile kesinlikle tese yapıp tüp bebek yapalım demedi doktorumuz.
ameliyat için ultrason ve hatta elle muayene çok nemli canım.bizim 4 damar bağlandı mesela.

bizde tüp bebek yaptırdık.ama kendiliğinden çıkış başlayınca mesela.tese ameliyatı olmadı hemen eşim.
bencede iyi araştırın.zaman kaybetmeyin.iyi bir doktorla hemen başlayın bi yerlerden.

sebebini tam bilmıyoruz canım yanı doktor bıze sperm testı elle muayene ve ultrason bırde testestoron a bakıp dırek varıkosel ve tüp bebek dedi...tam neden sperm yok bılmıyoruz yanı...içine yenı gırıyoruz bu olayların tam sorup sorusturamadık yanı..
masaallah ne guzel cıkıs baslamız sızde bızde o aşama olsa cıkıs yok bızde tam sebebı bulmak ıcın duzgun bır doktora gıtmemız gerekıcek ozaman canım deil mi tam tesekküllü bakması gerek doktorun deıl mı

canım varikoselden sonra sperm çıkıyor genelde yani çıkmadı diyenleri görmedim ankaradaymışsınz sanırım bdt ler müfit hocaya gitmişler genart ta sizde bi muayene olun isterseniz ona varikosel için

yok canım ankarada deılız.. evet muayene için arayıp konusacagım canım..allahım hepimizin kucagını hayırlısıyla doldursun inş..

Evet canım.. Gidip gelmeniz gerekecek.. Bulunduğunuz yerde iyi bir dr bulmaya çalışın.. Ameliyat olması gerekir canım. Olunca zaten herşey hemen değişiveriyor.. Çıkış hemen başlıyor.. :16:

canım bızım burda sanmam iyi doktor olsun..

ANKARA ya yakınız ANKARA dan DOKTOR ÖNEREN var mı ????

canım nasılsın.Testlerinizi yaptırmışsınız inşallah iyi sonuçlar alırsınız.Ankarada olmanız da gerçekten büyük nimet ya valla ben ençok ta ona üzülüyorum zaten.Uzak olmak ta bazen insanın imkanlarını kısıtlıyor.Mesela burda devletten başka hastane yok.Tüp bebek merkezi yok.Başka bir yere gitmekse çoğu zaman bir işkence.Zaten izin durumumuz malum herşey ortada.daha bi ameliyatı bile beceremedik.Bir hafta izin alıyoruz.Önümüzdeki hafta inşallah bi sorun çıkmazsa.Şimdi ameliyat için gün alıcaz canım daha aramadık.Doktorun yoğunluk durumu nedir onuda bilmiyorum.Ameliyattan sonra kontrol var.Ondan sonra belki de ayda bir tahlil vermeye gitmemiz gerekecek.Biz dede bu patronlar varken Allah bizim yardımcımız olsun napcaz bilmiyorum.Neyse şu ameliyat bitsin de bi çaresini bulucaz artık.İnşallah seninle tanışmakta nasip olur

öncelikle tesekkür ederim cevabın için canım...allahım şifalar versın eşinize inş...
bizede tüp bebek olur baska cocuk sahıbı olamazsınız dedı ürolog...cok saol canım...inş eşinizin degerleri guzel olur amelıyattan sonra...ozaman eşiminde ameliyat olması gerekır...bu gıttınız merkez özel mi...varıkosel amelıyatını bu tüp bebek merkezınde mı yapacaksınız
Amin canım Rabbim hepimize şifa versin.Anne olmayı mnasip etsin inşallah.Bize de tüp bebek tek çare dediler.İlk öğrendiğimizde neye uğradığımızı bile anlamadan hemen başladık tedaviye.4 yada 5 doktora gittik hepsi aynı şeyi dedi.Ameliyata gerek yok çünkü çıkış olmaz.Mikroteseyle buluruz dediler.ama yok ne yazıkki.Aneliyatı genart tüp bebek merkezinde yaptırıcaz.Btd arkadaşımızın eşide orda olmuştu ben doktorunda başarılı olduğunu düşünüyorum.İnşallah güzel sonuçlar alırız canım.Sizin hormonlar normal mi varikoselin derecesi nasıl?

ayy canımmm...sizin bizden daha fazlaymış.
bak bizim ultrasonda 2,5 mm sol varikosel çıkmıştı.önce bi özel hastanede üroloji doktoruna gitmişti eşim.bu çok sorun değil demiş o doktor.genetik yada hormanal bir sorun olabilir demiş.baktık böyle olmucak.ben netten müfit hocayı buldum.
gitmeden önce o kadar araştırdımki varikosel nedir diye.sonra dedimki eşime okuduklarımdan.ultrason kadar elle muayene çok önemliymiş.iyi bir doktor o şeklide anlarmış dedim.üzülme ne olur dedim.birde ameliyat isteyebilirlermiş hazırla kendini üzülme dedim.netten okuyorum gece gündüz.
müfit hocaya gittik.dediğim gibi oldu.elle muayede kesinlikle daha fazla.ameliyat şart dedi.ve ameliyatta 4 damar bağlandı.
hep umut verdi.bende varikosel hastasıyım.2 kızım var dedi.

ameliyatta önce hep sıcaktı.anlam veremiyorduk bir türlü.şuan o sıcaklık kalmadı.damarlar çok görünmüyordu.buna rağmen şükürler olsun çıkış başladı.
ankaraya hemen gelin bi görünün derim ben.biz çok memnun kaldık.
zümra11 arkadaşımızın eşide müfit hocaya çıktı geldiler.onlarda varikosel ameliyatlarını hocaya yaptırcaklar burda.birde ona sor istersen fikir edinmek için canım.aklında olsun.

valla çok sağol canım açıklamaların için benmde hep aklımda eşim taktın varikosele diyo :) üniversite hastanesinde yaptırmıştı orda 2.2 çıkmıştı sonra renkli dopplerde 3.6 çıktı üni çok önemli değil demiş ama sıcak yani testis normalde soğuk olması geren yer sıcak damarlarıda görüyorum yani üstelik yatarken ayakta kimbilir nasıl oluyo inş yakın zamanda gelcez hocaya kafama koydum eşimi zorla götürcem olmazsa :) çok çok sağol canm gerçekten rahatlattın beni biraz

canım bizim 3.derece en kötünün bi altı diyeyim en zoru 4.dereceymiş.Ama en cok başarı oranıda 2 ve 3.derece varikoselde oluyormuş.Elle muayene sonucu canım bu ultrason istemedi doktor

sizin baya ileri evredeymiş canm bence kesin sonuç alırsınız rabbim elimizi boşa çıkarmasın inş

Amin canım Rabbim hepimize şifa versin.Anne olmayı mnasip etsin inşallah.Bize de tüp bebek tek çare dediler.İlk öğrendiğimizde neye uğradığımızı bile anlamadan hemen başladık tedaviye.4 yada 5 doktora gittik hepsi aynı şeyi dedi.Ameliyata gerek yok çünkü çıkış olmaz.Mikroteseyle buluruz dediler.ama yok ne yazıkki.Aneliyatı genart tüp bebek merkezinde yaptırıcaz.Btd arkadaşımızın eşide orda olmuştu ben doktorunda başarılı olduğunu düşünüyorum.İnşallah güzel sonuçlar alırız canım.Sizin hormonlar normal mi varikoselin derecesi nasıl?

aminnn inş canım..canım eşimde sol da 3,7 varıkosel var..testestoron hormonu3,51...sperm sıfır...bize bunklar yapıldı baska bısey yapılmadı...
dıger hormon testlerını yapmadı ürolog...derecesını soylemedı dırek tü bebek dedı..bizde bu dedınız merkezle görüşüp eşim muayene olsun ozaman nedır nedegıldır ögrenelım degıl mı

inşallah canım.rabbim yeniden hamile kalabilmeyi ve bu kez kucağıma almayı nasip eder.
kürtajı yapan doktorum maliyetli testler istersen devlette yaptır dedi.
eğitim araştırma hastanesine gittim ben.orda yapıyorlar.tromboli testleri adı altında 5 tane test bunlar.ve genetik laboratuvarında yapılıyor.
yani gittiğin devlet hastanesinin genetik lab.olmalı.
evet biraz pahalı.hastanede bana yazmak istemedi doktor.3.kayıplarda bakıyoruz biz dedi birde.zor ikna ettim.sistemde 587 tl olarak gözüküyor dedi.
özel labaratuvarlarda daha pahalıdır sanırım.600-700 tl yi bulur herhalde.belki daha fazla.

canım biz 1 ay önce kullanmaya başladık.bizde ocak ayında çıkış başladı.şubat ayında sayımız 100 bindi.nisanda başladık ilaca geçen hafta testte sayı 300 bin çıktı.ileri hareketli yüzdesi artmış.ve şubata göre daha kaliteliler.doktorum eşiniz kendini aştı dedi resmen.biz faydasını gördük canım.
ama azospermde da aynı başarıyı gösterirmi iaç bilmiyorum.
yeşil34 arkaşadaşımızın eşide kullandı teseden önce.bide ona sor istersen.bende onunla görüşmüştüm kullanmaya başlamadan önce.daha iyi yardımcı olur belki.

ayyy canım yaaa...içimde yaşadıklarımı bir bilsen.korkuyorum heyecanlanıyorum.
çok umutluyum aslında ilki tuttu buda olur inşalah diyorum.ama bebeğimin hala benimle olmadığı aklıma gelince endişeler başlıyor.
şu kromozon analizimin sonucuda bi çıksaydı.genetik sorunlar çıkacak diye ödüm kopuyor.
gerçi ne olursa olsun embriyolara pgt yapılacak bu kez.
şükürler olsun rabbime sperm çıkımız var.dondurulmuş 3 tüp spermimiz var.bende bi sorun yok.şavaşa devam canım.
sabırlı ve güçlü olmak zorundayız yapacak bişey yok.
herşeyin hayırlısı tabi.rabbim ne zaman neyi uygun görürse onu yaşıcaz elbet.
öpüyorum canım.

bizim ikimizinde genetik yapıldı ama pıhtılaşma yapılmadı, eşimde y delesyon çıktı. Genart ta ne kadar tüp bebek fiyatları ?

sizin baya ileri evredeymiş canm bence kesin sonuç alırsınız rabbim elimizi boşa çıkarmasın inş

Amin canım inşallah.Burada herkes o kadar emek veriyor ki biz daha yeni başlıyacağız.Rabbim görüyor halimizi.İnşallah hepimizin kucağını çifter çifter doldursun.Emeklerimiz boşa çıkmasın inşallah.Siz de bi gidin canım bakalım doktor ameliyat olun diyecek mi bi deneyin.Ya öyle karışık bişey ki bu varikosel insan mantık yürütemiyor.Ben bazen varikoselle mücadele topiğini okuyorum.3.derece varikoselleri olanlarda milyonlarca sperm var ama morfolji sorunları var sadece.Ama bizde bir tane bile sperm yok.Denemekte fayda var canım.Faydasını görürüz inşallah

aminnn inş canım..canım eşimde sol da 3,7 varıkosel var..testestoron hormonu3,51...sperm sıfır...bize bunklar yapıldı baska bısey yapılmadı...
dıger hormon testlerını yapmadı ürolog...derecesını soylemedı dırek tü bebek dedı..bizde bu dedınız merkezle görüşüp eşim muayene olsun ozaman nedır nedegıldır ögrenelım degıl mı

Evet canım ilk olarak oraya bi gidin ona göre bi yol çizersiniz bakalım hoca ne diyecek.Bizede ameliyat şart diyen tek doktor o oldu.Ve normal yoldan çıkış olabilir diyor bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

sebebini tam bilmıyoruz canım yanı doktor bıze sperm testı elle muayene ve ultrason bırde testestoron a bakıp dırek varıkosel ve tüp bebek dedi...tam neden sperm yok bılmıyoruz yanı...içine yenı gırıyoruz bu olayların tam sorup sorusturamadık yanı..
masaallah ne guzel cıkıs baslamız sızde bızde o aşama olsa cıkıs yok bızde tam sebebı bulmak ıcın duzgun bır doktora gıtmemız gerekıcek ozaman canım deil mi tam tesekküllü bakması gerek doktorun deıl mı

canım birde hormon değerlerinizi yaz bakalım.bizimki ile benzermi değerler.
sen umudunu kaybetme, güçlü ol, bol dua et rabbim yardım edecek inşallah.sizlerdede olur çıkışlar.burda hep beraber kutlarız canım.
bizde ilk öğrendimizde yıkıldık.ama baktım bu bir savaş.bizimde birer savaşçı olmaktan başka çaremiz yok.
imtihan dünyasındayız.inşallah hatasız geçeriz imtihanlarımızı canım.
üzülme ve eşine destek ol.hadi bakalım.:16::16::16::16:

canım nasılsın.Testlerinizi yaptırmışsınız inşallah iyi sonuçlar alırsınız.Ankarada olmanız da gerçekten büyük nimet ya valla ben ençok ta ona üzülüyorum zaten.Uzak olmak ta bazen insanın imkanlarını kısıtlıyor.Mesela burda devletten başka hastane yok.Tüp bebek merkezi yok.Başka bir yere gitmekse çoğu zaman bir işkence.Zaten izin durumumuz malum herşey ortada.daha bi ameliyatı bile beceremedik.Bir hafta izin alıyoruz.Önümüzdeki hafta inşallah bi sorun çıkmazsa.Şimdi ameliyat için gün alıcaz canım daha aramadık.Doktorun yoğunluk durumu nedir onuda bilmiyorum.Ameliyattan sonra kontrol var.Ondan sonra belki de ayda bir tahlil vermeye gitmemiz gerekecek.Biz dede bu patronlar varken Allah bizim yardımcımız olsun napcaz bilmiyorum.Neyse şu ameliyat bitsin de bi çaresini bulucaz artık.İnşallah seninle tanışmakta nasip olur

iyiyim canım yaa.bazen yıkılıyorum topluyorum sonra kendimi.geçiyor günler.tabiki buna şükürler olsun.bu günümüzden geri koymasın rabbim.
valla şükrediyorum hep.burda yaşadığımız için.evimden çıkıyorum 15-20 dk ya merkezdeyim.
tüp bebekte bile yumurta takiplerini öğle aramda hallettim.düşün 1 saatte gittim muayene oldum eczaneden ilaçlarımın gelmesini bekledim ilaçları aldım geldim.şükür allahıma.sizlere yardım etsin güzel allahım.
valla gelcem şu patronun yanına artık haa:20::20.:20:
inşallah halledip izin işini gelidiniz biran önce.
bi kaçgün önce muhakkak arayın doktoru.o kendini ayarlar sonuçta şehir dışından geliyosunuz.ama birde ameliyahneyi ayarlıyorlar ya.
hadi haftaya bekliyoruz sizi.:46::46::46:
benimde testler haftaya cuma gibi çıkar sanırım.doktorum arar beni.gel derse cumartesibende giderim.ayy hadi belki denk geliriz tanışırız canım.
ayyy hadi çıksın şu spermler.benim tüp bebek doktorumda süper.o da senin doktorun olur belki.:52::52::52:ayy hadi canımmm...
öpüyorum seni.

valla çok sağol canım açıklamaların için benmde hep aklımda eşim taktın varikosele diyo :) üniversite hastanesinde yaptırmıştı orda 2.2 çıkmıştı sonra renkli dopplerde 3.6 çıktı üni çok önemli değil demiş ama sıcak yani testis normalde soğuk olması geren yer sıcak damarlarıda görüyorum yani üstelik yatarken ayakta kimbilir nasıl oluyo inş yakın zamanda gelcez hocaya kafama koydum eşimi zorla götürcem olmazsa :) çok çok sağol canm gerçekten rahatlattın beni biraz
bizimde renkli dopplerde 2,5 mm çıkmıştı.sizinki daha da fazla.
hayırlısı olsun canım.ama varikoseli ihmal etmeyin derim.
inşallah sizlere umut olurum.bi faydam dokunur.allah razı olsun deyin,
2.tedavim için sağlıklı bir şekilde yavrusunu kucağına alsın deyin yeter canım :emir_bebek::emir_bebek:

Canim bizim sol tarafta 1 grade varikosel cıkmisti sence nasıl. . Tedavi gerektiren bi durum mu

Back
X