• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ben onu sormadım canım.antepe ne zaman geliyorsun.bizde ramazandan önce kontrole gidelim dedik.bakalım artık.

Insanin fikri neyse zikride o olurmusss :)))) Antepe cuma gece gidiyorum canimmm.. su sinavida atlatsam bitse artik iyi olacaktı.

Varikosel olurken dr.saki bunun ardindan sperm cikar demeyi asla cikmaz demisti bizde heee deyip gecmustik cunki cogu varikoselin arfindan cikislar oluyordiger topiklerde yaziyor hatta sayisi az olanlar bile ameliyatin ardindan sayi cogaliyor tabiki bizde etkisi cokkk var..
Ne bilim keske ciksaydi o zamanlar bari simdi evladim 2 veya 3 yasinda olurdu:43::43:

Merhaba, eşiniz varıkosel amelıyatımı oldu ? Cıkış mı saglanmadı bana da bılgı verırsenız sevınırım !

Bu arada elzem arkadaşım komik bisey göremiyorum ben. anlatmis aciklamis eyinas. Burasi bilgi paylasim tecrube paylasim topigi yanlis mi biliyorum ben? Germeye gerilmeye gerek yok. Bilgi paylasiyoruz tartisiriz savunuruz onlarda bize birseyler katar değil mi?? Arkadaşız dertlesir bu işin dogasinda bu var zaten. Cemremle ikisi dertlesti olay bu. Sen okumayabilirsin istersen.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Komik olan ne biliyor musun birinin burada surekli karsisina birini bulup zorla gerginlik yaratmasi ve bi de sen de az degilsin gerginsin gibi karsisindakini suclamasi eyinas gecmisi okuyormus sen o kadar uzaktan baslama yakin gecmisi oku kimlerle ne kavgalar koptu gor. Sonra bi de sutten cikmis ak kasik edalari ben bunlara guluyorum diyerek ironi yaptim. Cemremle aralarindakine gelince dertlesmek deneyelim ona hesap sormak laf sokmak diyelim cemreme gecmisten bisey soruyor tamam sorabilir cemrem yanıtlıyor ama arkadaş inanmıyor ya da tatmin olmuyor ve tekrar alintilarla vs. usteliyor...yani şunu demeye çalışıyor aslinda sizde vardı sizin çıkışlar celalettin hoca sayesinde değil onu ovme demek istiyor çünkü arkadaşın buraya en büyük gelne amacı celalettin hoca ya karşı bişeyler bulabilmek yazabilmek. Ben kimsenin avukatı degilim hiçbir doktoru savunmam ama sürekli aynı şeyin yapilmasi da artık saçma.

Tekrar söylüyorum ben kimseyle daha önce tartismadim tartismam ama o arkadas her geldiginde gerginlik yaratıyor cemrem gibi ılımlı biriyle bile munakasa çıkarıyor ve ben bundan sikildigimi soyledim nasıl ki onlarin dertlesme tartisma her neyse ona hakkı varsa benim de sikildigimi söylemeye hakkim var senin de dediğin gibi sen de istemezsen benim yazdiklarimi okumazsin :)

Son düzenleme:
Tartışmayı uzatmanın bi anlamı yok hepimizin sorunları aynı paylaşmak önemli olan... burda ne güzel dua ediyoruz birbirimize :)))

merhaba arkadaşlar bizde sol testiste 3.2 mm, sağ testiste 1.4 mm varikosel tespit edildi ( grade 1 imiş), ancak ağrı yada başka bir şikayete sebep olmuyor. Sizce bu değerler ameliyat gerektiriyormu ? derece düşük olunca şüpheye düştük biz. acaba ameliyat olsak bu sperm çıkışını kolaylaştırabilirmi? tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica ederim.
cnm ben kaç grade de ameliyat olması gerekir onu bilmiyorum ama bizim solda 2 sağda 1 grade ve 1 shunt tipte varikosel yazıyordu cnm o yüzden hoca bakınca ameliyat olman lazım dedi..
Canin yanlis anlamadiysam senin esindede seker cikmis benim esimdede seker hast var bizde yaklasik bir sene once celalettin hocada tedaviye baslamistik ama menogon ignesi esime alerji yapti birakmak zorunda kaldik uroloji doktoru menogonun seker hastalarinda kullanilmasinin sakincali oldugunu igneleri birakir birakmaz degerler eskisinden daha cok yukseldi ve hoca bize hic bir yok gostermedi tedaviyi biraktik onun icin iyice arastirin bence oyle kullanin..
cnm hastalık olunca tedavi şekli aynı olmuyor malesef ama olsun üzülme inşlh selaetttin bey size şifa olur alalhın izniyle cnm...
Merhaba, eşiniz varıkosel amelıyatımı oldu ? Cıkış mı saglanmadı bana da bılgı verırsenız sevınırım !

eşim varikosel ameliyatını 2013 ocak ayında oldu ardından hormon tedavisiyle yaklaşık 6 ay sonra sperm çıkışı oldu bizde cnm
hani herkes varikosel olmalı değil çünki onun belli bi sınırı var ama ben bilmiyorum cnm zaten dopplerde çekilince orda anlaşılıyor ameliyatlık mı değil mi belli oluyor..

herkese günaydın..
dünün ardından bugünümüz daha da güzel olsun.
bugün eşim evde işyerine alışverişe gidicez akşama görüşürüz kısmetse:3::3:

Günaydınn canımmm.. Ohh iyi gezmeler size :16::16::16::16::16::16:
sağol cnm gezmek sayılmıyor dükkana alışveriş tabi arada eve de alıyorum :9::9:
bu aralar gezmek yok bana okul sınav derken inşlh haftaya salıdan sonra ders mers kalmıcak ohhhh dicem
sizde ramazana kadar dr. selahattin beye gidecekmişsiniz inşlh şifa olur güzel gelişmeler yazarsın burdan hep:16::16:

Komik olan ne biliyor musun birinin burada surekli karsisina birini bulup zorla gerginlik yaratmasi ve bi de sen de az degilsin gerginsin gibi karsisindakini suclamasi eyinas gecmisi okuyormus sen o kadar uzaktan baslama yakin gecmisi oku kimlerle ne kavgalar koptu gor. Sonra bi de sutten cikmis ak kasik edalari ben bunlara guluyorum diyerek ironi yaptim. Cemremle aralarindakine gelince dertlesmek deneyelim ona hesap sormak laf sokmak diyelim cemreme gecmisten bisey soruyor tamam sorabilir cemrem yanıtlıyor ama arkadaş inanmıyor ya da tatmin olmuyor ve tekrar alintilarla vs. usteliyor...yani şunu demeye çalışıyor aslinda sizde vardı sizin çıkışlar celalettin hoca sayesinde değil onu ovme demek istiyor çünkü arkadaşın buraya en büyük gelne amacı celalettin hoca ya karşı bişeyler bulabilmek yazabilmek. Ben kimsenin avukatı degilim hiçbir doktoru savunmam ama sürekli aynı şeyin yapilmasi da artık saçma.

Tekrar söylüyorum ben kimseyle daha önce tartismadim tartismam ama o arkadas her geldiginde gerginlik yaratıyor cemrem gibi ılımlı biriyle bile munakasa çıkarıyor ve ben bundan sikildigimi soyledim nasıl ki onlarin dertlesme tartisma her neyse ona hakkı varsa benim de sikildigimi söylemeye hakkim var senin de dediğin gibi sen de istemezsen benim yazdiklarimi okumazsin :)

Daha önce senin söylediğin şeyi maalesef sana söylemek zorundayımmm.. Herkesin aklı fikri var kimsenin ne yaptığını bir başkasına senin anlatmana hiç gerek yok..Cemremi de eyinası da gayet iyi tanıyorum ve bana kimn tavrının nasıl olduğunu da anlatmana gerek yok. Kimse lafa girmezken kalkıp birşeyler için yorum yapma.. Herkes kimin ne yazdığını görüyor ve okuyor.. Kimse müdahale etmezken neden sen???????

Sana tavsiyem buradaki insanları dinlerken tahammülsüzlüğünün birilerini germesine müsade etme! Acı şeyler yaşayan bir insan acı konuşur.. Herkeste ılımlı yaklaşacak değildir bazı şeylere. Kimin tavrı nasıl olmalı sen sorgulayamazsın bunu.. Kabul edersin yada etmezsin ama burada bir dünya mesele konuşulurken bir şeyler kapatılmaya çalışılır uzatılmaz!!

Az önce feraheymen arkadaşımın yaptığı gibi mesela.. :16:

Kimseyle tartışmadığın belli oluyor tavrından.. Bunu defalarca söylemenin mantığı ikna etmeye çalışmaktır ama görüyorsun ki tartışıyorum seninle. Sende benimle tartışıyorsun. Tartışılabilir de zaten bunda büyütülecek bir durum yok. Olabilir..

Kim kime ne demeiş kimin tavrı neymiş senin bunlara ayna tutmak gibi asli bir görevin yok onu belirteyim öncelikle.. Aklımız yetiyor çok şükür..

Eyinasa da daha ılımlı daha tedbirli yaklaşalım eğer bir hata yapıyorsa bunu kendisi de görsün ama bu tavırla değil. Cemrem zaten ılımlı biri seninde dediğin gibi. Ve farkettiysen ılımlı yaklaşmış bu olayda da. Onlar halletti yani gördüğün gibi ortada bir sorun yok.

Neyse benim daha söyleyecek konuşacak çok lafım olur ama gerçekten uzatmak niyetinde değilim.. Ayrıca durup dururken kimsenin kalbini kırmak da istemem.

Sıkıldığını söyleyen belirten bunları okumak istemeyen sendin.. Benim rahatsız olduğum bir durum yok dolayısıyla istemezsen okumazsın sözü hala senin için geçerli. :1:

Uzatmayacağım bu konuyu bilgin olsun.

Bir dünya derdimizin arasında fazla basit kaçıyor bu konular.

sağol cnm gezmek sayılmıyor dükkana alışveriş tabi arada eve de alıyorum :9::9:
bu aralar gezmek yok bana okul sınav derken inşlh haftaya salıdan sonra ders mers kalmıcak ohhhh dicem
sizde ramazana kadar dr. selahattin beye gidecekmişsiniz inşlh şifa olur güzel gelişmeler yazarsın burdan hep:16::16:

Saol birtanemm ya.. Allah razı olsun. Haftaya salıdan sonra rahat rahat dinlenirsin canım benmmm.. Her işin bir zorluğu var senin işin de zor tatlım.. Selahattin bey hem bize yakın hemde gerçekten merak ediyoruz tatlım.. İnşallah vesilemiz olur.. Biliyorsun emre beyden memnunuz biz aslında ama microtese için düşünüyorum artık sadece emre beyi. Hayırlı haberler veririm size inşallah canımmmmmmmmmmmm benmm :16:

cnm hastalık olunca tedavi şekli aynı olmuyor malesef ama olsun üzülme inşlh selaetttin bey size şifa olur alalhın izniyle cnm...

Sagol canim allah razi olsun ama hoca esimde seker oldugunu biliyodu ama ayni herkese verdigi ilaclari bizede verdi ve ignelerden sonra tum degerler alt ust oldu sonrasindada bize hic yardimci olmadi amacim hocayi kotulemek falan degil ama keske biraz daha ilgili davransaydi

Sagol canim allah razi olsun ama hoca esimde seker oldugunu biliyodu ama ayni herkese verdigi ilaclari bizede verdi ve ignelerden sonra tum degerler alt ust oldu sonrasindada bize hic yardimci olmadi amacim hocayi kotulemek falan degil ama keske biraz daha ilgili davransaydi

Geçmiş olsun tatlımm.. Allah yardımcınız olsunnnn. Gördüm yazdıklarını ama bir türlü yazamadım sana.. Rabbim versin bir an önce şifasını.. Şeker için şu an neler yapıyorsunuz??

Canım sana birazdan cvp vereceğim özelden.. Şuan yazamıyorum 5 dk sonra yazacağım :)

Geçmiş olsun tatlımm.. Allah yardımcınız olsunnnn. Gördüm yazdıklarını ama bir türlü yazamadım sana.. Rabbim versin bir an önce şifasını.. Şeker için şu an neler yapıyorsunuz??
Sagol canim benim allah razi olsun ilac kullaniyor simdilik yediklerine dikkat ediyor doktoru insulin ignesine baslamayi dusunuyor hayirlisi bakalim

Sagol canim benim allah razi olsun ilac kullaniyor simdilik yediklerine dikkat ediyor doktoru insulin ignesine baslamayi dusunuyor hayirlisi bakalim

Dikkat edin tatlım kendi dr.nuz siz olun.. Gözden kaçırdıklarını defalarca kez dile getirmekten çekinmeyin.. Onlarda insan nihayetinde hata yapabilirler.. İnsuline hayırlısıyla başlasınlar inşallahh bir an önce yoluna girer herşey.. Güzel haberlerini alalım inşallah canım benmmm :16:

cemremin derdi seni gerdi bakıyorum.sanane hesap sorduysamki sen böyle düşünüyorsun konuştuk tatlıya bağladık.sana ne olduki.hem burada kafa dağıtılmıyorki canım.burası bırak evladı burası sperm görme savaşı topiği.bende kafamı dağıtmak istediğimde senin karamsar yazılarını okuyorum sıkılmıyorum.yok bebbek görmeye gideceğiz yok hamile gördüm.çok karamasarda olsan yaz.sıkılmıyorum..çünkü bu senin derdin.içinden öyle geçti yazdın.bence herşeydede art niyet arama olurmu.bak sende sürekli geçmişte yaşadıklarımı yazıyorsun.cemreme ben bir şey sordum inandım.sen beenim adıma konuşma tamammı.cemrem akşam gel konuşalım şimdi derse gidiyorum dedi.beni davet etti.çünkü alıntılarıma bakarsan cemremde hücre görülmüş.bende meraklandım.oda cevapladı.bence sende avukatlığı bırak.cemrem kendine sorulanları cevapladı.

merhaba arkadaşlar bizde sol testiste 3.2 mm, sağ testiste 1.4 mm varikosel tespit edildi ( grade 1 imiş), ancak ağrı yada başka bir şikayete sebep olmuyor. Sizce bu değerler ameliyat gerektiriyormu ? derece düşük olunca şüpheye düştük biz. acaba ameliyat olsak bu sperm çıkışını kolaylaştırabilirmi? tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica ederim.

canım benim eşim aralık ayında ameliyat oldu.kısaca sana yaşadıklarımdan araştırmalarımdan bilgi vereyim belki fayfası olur.

* canım varikosel kiminde sayıyı azaltıp morfolojiyi bozarken, kiminde sayıyı sıfırlayıp azosperm olmaya sebep olabiliyor.(tıpkı bizde olduğu gibi)
* ultrasonda çıkan değerlerden sonra muhakkak uzman bir ürolog tarafın tarafından elle de muayene şart.
* illa yoğun ağrılara sebep olmayabilir.(bizde şiddetli ağrı yoktu)
* testislerde yoğun sıcaklık yaratır. (bizde o şeklideydi)
* ilaçla tedavisi pek mümkün değil.bozulan damar yapısı için bu gereksiz.sadece zaman kaybı.
* ameliyat gerekli çünkü düzelme olmadığı gibi gün geçtikçe artabiliyor.
* ameliyatta sperm hemen çıkmasa bile hücreler muhakkak artacak ve zamanla sperm çıkışına sebep olacaktır.
* varikosel olan bir hastada tese kesinlikle ilk aşamada düşünülmemelidir.

canım araştırmalarım ve doktorumuzun bizimle paylaşımına istinaden yazdım bunları.
bizim ameliyattan 1 ay sonra oldu sperm çıkışı. yalnız hormonlar normal değerlerde, kromozon analizinde genetik hiçbir sorun bulunmamaktaydı.
benim şahsi düşüncem; renkli doopplerin değerlendirilmesinde, elle muayene yapılıp ameliyata karar verilme aşamasında uzman bir ürologla görüşülmesinde fayda var.onca ilaç ve iğne kullanmaya ve zaman kaybetmeye gerek yok diye düşünüyorum.
bu arada biz ameliyatı olduğumuzda ultrasonda sadece 2,5 mm sol varikosel çıkmıştı.doktorumuz muayeden sonra kesinlikle daha fazla ameliayat şart dedi.ve biz muayeden 2 hafta sonra ameliyat olduk.
inşallah faydalı olur yazdıklarım, bişeye ihtiyacın olursa yine yaz canım.
öpüyorum...:16::16::16::16::16::16:

Son düzenleme:

şunuda belirtim.bu doktor bana o kadar umut verdiki.neden sonra arkasında durmadı.ilk gittiğimde eşimi nebidoyla bebek,pregnlyle emekleyecek,meneogonla yürüyp koşan bebek gibi olacak dedi.menegondan beklentimi o kadar yüksek tuttuki ben sandım gerçekten menegonu alınca spermle sıraya girecek ben çıkacağım ben çıkacağım diye kavga edecekler.ama ne oldu biliyormusun ben eşim hep emekledi hatta süründü.bir türlü çoşamadı.velevki tedavi ters tepti.neden o gülücükleri ve umut yüklü konuşmalar olmadı.bırak umudu neden hiç dönüş olamdı.benim doktorumsa iyisiyle kötüsüyle dönmeli bana.malesef dileğim yaşadıklarım başına gelmez.sana o umut veren doktorun tedavin ters gittiğinde aynı şeyleri yaşamazsın.bir küçücük ışık aradığında kendini burda şikayet ederken bulmazsın canım.belki şimdilik bunlar sana uzaktır ama unutma her zaman olma olasılığı vardır.hiç düşündünmü.her giden ne hayallerle spermiyogram yaptırıyor.ve sonunda sperm görememe üzüntüsünü psikolojisini üstünden atma ne kadar sürüyor.belki ben çok duygasalım ama bizim toparlanmamız öyle kısa sürmüyor.ben yazacağım vede yazmaya devam edeceğim.yeni gidenler bu kadar beklentili gitmesinler.benim yaşadığım yıkımı yaşamasınlar.birazda hayatta gerçekşi olmak lazım.herkese mavi boncuk vermemek gerek.benim eşim onun yüzünden beni boşa bırak beni günlerce eve almadı.o doktor yüzünden eşim bana.yeter artık ben hep sürüneceğim hiç bir zaman yürüyp koşamayacağım,anne olamayacaksın yeter artık ben tedavi olmak istemiyorum boşanalım diye günlerce inledi.o anlık öfkeyle eve dönmeseydim onun yüzünden yuvam yıkılacaktı.ben çok doktor gezdim ama hiçbiri böyle umut verip bizi yıkmadı.hala eşime kırgınım.ne kadar gülmeye çalışsamda içim kanar.ve onu rabbil alemine havale ettim.biliyorum yaşadıklarım karşılıksız kalmayacak.ona hakkımı asla helal etmiyorum.foto istedi ve sevimli sevimli spermiyogram yaptırın demesini unutamıyorum.oysa foto istediğinde fsh olmuş 37.neyin spermi çıkacak.hala yeni doktora diyordum hocam bir spermiyogram yaptıralım belki çıkar.selahattin hoca.çıkmaz yemin ederim çıkmaz bu sizi hem üzer hemde maddi külfet olur dedi.şimdi sen bu yazdıklarımı beni kendi yerine alarak oku ve ne demek istediğimi anlayana kadar oku.ben doktorun tedavisinden bahsetmiyorum bana yaşattıkarından,tavrından bahsediyorum.bana umut yoktuysa umut vermeseydi.bana microtese çok zararlı deyip dakika geçmeden sizde microtese gerekiyor demeseydi.ben microtese olmak için 2 yıl süre istemeseydi.evet bengusunun dediği gibi hatırlatıyorsun bazı şeyleri ama ezbere gidiyor.hocam 2 yıl sonra ben kaç yaşında olacağım biliyormusun diyorum.cevap yok.evet ben sorgularım cevap yoksa inanmam.

şunuda belirtim.bu doktor bana o kadar umut verdiki.neden sonra arkasında durmadı.ilk gittiğimde eşimi nebidoyla bebek,pregnlyle emekleyecek,meneogonla yürüyp koşan bebek gibi olacak dedi.menegondan beklentimi o kadar yüksek tuttuki ben sandım gerçekten menegonu alınca spermle sıraya girecek ben çıkacağım ben çıkacağım diye kavga edecekler.ama ne oldu biliyormusun ben eşim hep emekledi hatta süründü.bir türlü çoşamadı.velevki tedavi ters tepti.neden o gülücükleri ve umut yüklü konuşmalar olmadı.bırak umudu neden hiç dönüş olamdı.benim doktorumsa iyisiyle kötüsüyle dönmeli bana.malesef dileğim yaşadıklarım başına gelmez.sana o umut veren doktorun tedavin ters gittiğinde aynı şeyleri yaşamazsın.bir küçücük ışık aradığında kendini burda şikayet ederken bulmazsın canım.belki şimdilik bunlar sana uzaktır ama unutma her zaman olma olasılığı vardır.hiç düşündünmü.her giden ne hayallerle spermiyogram yaptırıyor.ve sonunda sperm görememe üzüntüsünü psikolojisini üstünden atma ne kadar sürüyor.belki ben çok duygasalım ama bizim toparlanmamız öyle kısa sürmüyor.ben yazacağım vede yazmaya devam edeceğim.yeni gidenler bu kadar beklentili gitmesinler.benim yaşadığım yıkımı yaşamasınlar.birazda hayatta gerçekşi olmak lazım.herkese mavi boncuk vermemek gerek.benim eşim onun yüzünden beni boşa bırak beni günlerce eve almadı.o doktor yüzünden eşim bana.yeter artık ben hep sürüneceğim hiç bir zaman yürüyp koşamayacağım,anne olamayacaksın yeter artık ben tedavi olmak istemiyorum boşanalım diye günlerce inledi.o anlık öfkeyle eve dönmeseydim onun yüzünden yuvam yıkılacaktı.ben çok doktor gezdim ama hiçbiri böyle umut verip bizi yıkmadı.hala eşime kırgınım.ne kadar gülmeye çalışsamda içim kanar.ve onu rabbil alemine havale ettim.biliyorum yaşadıklarım karşılıksız kalmayacak.ona hakkımı asla helal etmiyorum.foto istedi ve sevimli sevimli spermiyogram yaptırın demesini unutamıyorum.oysa foto istediğinde fsh olmuş 37.neyin spermi çıkacak.hala yeni doktora diyordum hocam bir spermiyogram yaptıralım belki çıkar.selahattin hoca.çıkmaz yemin ederim çıkmaz bu sizi hem üzer hemde maddi külfet olur dedi.şimdi sen bu yazdıklarımı beni kendi yerine alarak oku ve ne demek istediğimi anlayana kadar oku.ben doktorun tedavisinden bahsetmiyorum bana yaşattıkarından,tavrından bahsediyorum.bana umut yoktuysa umut vermeseydi.bana microtese çok zararlı deyip dakika geçmeden sizde microtese gerekiyor demeseydi.ben microtese olmak için 2 yıl süre istemeseydi.evet bengusunun dediği gibi hatırlatıyorsun bazı şeyleri ama ezbere gidiyor.hocam 2 yıl sonra ben kaç yaşında olacağım biliyormusun diyorum.cevap yok.evet ben sorgularım cevap yoksa inanmam.

Sen yaşadıklarında ve yazdıklarında çok haklı olabilirsin birtanem.. Yaşadıklarına saygı duyuyorum.. Ama bitirelim artık Celalettin beyin senin için anlamını olur mu.. Hepimiz anladık ve çok iyi biliyoruz ayrıca seni destekliyoruz yaşadıkların için üzüntülerin için.. Ama bu konu çok talihsiz olmuş artık.. Herkes temkinli davranır eminimmm dr ve tedavi konusunda.. Çünkü sen bence önemli bir konuya da değindin bizim psikolojimiz bozuluyor bu aşikar ama bir yandan eşlerimizin psikolojisi yaşadıkları ve düşündükleri ne kadar değişiyor Allah bilir.. Konuşmayalım artık.. Bu durumu bu konuyu konuşmayalım.. Seninde sıkıldığını çok iyi biliyorum.. Yeter dimi birtanemmm :34: seni seviyoruzzzz :16::16::16::16::16:

Back
X