- 13 Temmuz 2011
- 2.151
- 3.451
- 248
Merhaba Arkadaşlar,
Ben iki gün önce öğrendim azospermi olduğumuzu. Eşim 6 yasındayken inmemiş testis ameliyatı olmuş. Biri atrofik biri normale yakınmış.fshi 14müş.Biz yıkıldık.. zaten zor zamanlar geçiriyduk.. Büyük bir aşkla güzel bir düğünle evlendik 3 sene önce.. Önce maddi sıkıntılar başladı sonra aramıza soğukluk girdi..ben 2 senedir iş bulamıyorum. Şimdi de bu..bir kabusta yaşıyorum sanki.. tek yaptığım bu forum açıldığından beri yazılanları okumak..ailem dışında kimse bilmiyor ve söylemeyi düşünmüyorum. beni en iyi sizden başka kimse anlamaz..
Evliliğin ilk zamanları... borçlar, birbirine alışma süreci didişmeler.. Seni çook iyi anlıyorum.. Bizde neredeyse 3 sene önce büyük bir aşkla güzel bir düğünle evlendik dediğin gibi.. Ama aramızdaki fark ben biliyordum evlenmeden önce herşeyi.. Nişanlıyken öğrendim. Hiç umursamadım bile olur dedim olmazsa da o yanımda olsun yeter dedim.. Tıp ilerledi olur neden olmasın dedim.. (İyiki de böyle demişim)
Ama dediğin gibi sıkıntılar kovalıyor peşimizi bırakmıyor ki.. lütfen üzülme.. Çünkü bu günler geçiyor. Bitiyor bir şekilde.. Birbirinizi teselli etmeye başlayacaksınız bir süre sonra.. Hayatta ki tek amacımız çocuk doğurmak olamaz diyeceksiniz..Çünkü gerçekten biz birlikteysek eğer eşlerimizle muhakkak başka sebebpleri de olmalı. Belki hayır beliki şer bilemeyiz.. Ama Rabbimden herşey için hayırlısını istiyoruz yinede. Şükrediyoruz hergün.. Çünkü çok daha farklı durumlarla başbaşa kalan insanlar var.. Rabbim çekeceğimizden fazla yük vermesin omuzlarımıza.. En kötü anılarımız bunlar olsun inşallah.
Atrofik testis bizde de var. Fsh da bu yüzden yükseliyor zaten.. hem bak sizin biri daha iyi durumdaymış.. Bizde ikisi de atrofik. Fsh ilk öğrendiğimiz zamanlar 10 katı kadar yüksekti normal değerlerin. Şimdi düştü ama yine de yüksek.. Okumaya başladıysan sayfaları ne yapacağın hakkında muhakkak bir fikir sahibi olursun.. Rabbim yardımcınız olsun inşallah..