Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba Arkadaşlar,

Ben iki gün önce öğrendim azospermi olduğumuzu. Eşim 6 yasındayken inmemiş testis ameliyatı olmuş. Biri atrofik biri normale yakınmış.fshi 14müş.Biz yıkıldık.. zaten zor zamanlar geçiriyduk.. Büyük bir aşkla güzel bir düğünle evlendik 3 sene önce.. Önce maddi sıkıntılar başladı sonra aramıza soğukluk girdi..ben 2 senedir iş bulamıyorum. Şimdi de bu..bir kabusta yaşıyorum sanki.. tek yaptığım bu forum açıldığından beri yazılanları okumak..ailem dışında kimse bilmiyor ve söylemeyi düşünmüyorum. beni en iyi sizden başka kimse anlamaz..

Evliliğin ilk zamanları... borçlar, birbirine alışma süreci didişmeler.. Seni çook iyi anlıyorum.. Bizde neredeyse 3 sene önce büyük bir aşkla güzel bir düğünle evlendik dediğin gibi.. Ama aramızdaki fark ben biliyordum evlenmeden önce herşeyi.. Nişanlıyken öğrendim. Hiç umursamadım bile olur dedim olmazsa da o yanımda olsun yeter dedim.. Tıp ilerledi olur neden olmasın dedim.. (İyiki de böyle demişim)

Ama dediğin gibi sıkıntılar kovalıyor peşimizi bırakmıyor ki.. lütfen üzülme.. Çünkü bu günler geçiyor. Bitiyor bir şekilde.. Birbirinizi teselli etmeye başlayacaksınız bir süre sonra.. Hayatta ki tek amacımız çocuk doğurmak olamaz diyeceksiniz..Çünkü gerçekten biz birlikteysek eğer eşlerimizle muhakkak başka sebebpleri de olmalı. Belki hayır beliki şer bilemeyiz.. Ama Rabbimden herşey için hayırlısını istiyoruz yinede. Şükrediyoruz hergün.. Çünkü çok daha farklı durumlarla başbaşa kalan insanlar var.. Rabbim çekeceğimizden fazla yük vermesin omuzlarımıza.. En kötü anılarımız bunlar olsun inşallah.

Atrofik testis bizde de var. Fsh da bu yüzden yükseliyor zaten.. hem bak sizin biri daha iyi durumdaymış.. Bizde ikisi de atrofik. Fsh ilk öğrendiğimiz zamanlar 10 katı kadar yüksekti normal değerlerin. Şimdi düştü ama yine de yüksek.. Okumaya başladıysan sayfaları ne yapacağın hakkında muhakkak bir fikir sahibi olursun.. Rabbim yardımcınız olsun inşallah..

canım bizde 6 ay önce öğrendik bende senin gibi hissetmiştim herşey bitti demiştim ama burdaki arkadaşlar çok yardimci oldular nerden başlamam gerektiğini anlattılar şimdi adım adım ilerliyoruz sıkma canını sen iyi olucaksınki eşinin de morali iyi olsun herşeyin bi çaresi var arkadaşlarında dediği gibi burada çok muziceler yaşanıyor inşallah hepimiz kavuşucaz mucizelerimize[/Q

İnşalah canm İnşallah..... ben de forum açıldığından beri yazılanları okuyorum. 2009 yılından beri yani..

olmadı kızlar bebeğim bıraktı beni :(

Canım ya çok zor bir durum bilirim ben bu duyguyu ama herşeyin hayırlısı.Allah gönlüne göre versin.Dua ve sabır başka bir şey elimizden gelmiyor güzel haberler yazmak nasip etsin Allah.

Merhaba Arkadaşlar,

Ben iki gün önce öğrendim azospermi olduğumuzu. Eşim 6 yasındayken inmemiş testis ameliyatı olmuş. Biri atrofik biri normale yakınmış.fshi 14müş.Biz yıkıldık.. zaten zor zamanlar geçiriyduk.. Büyük bir aşkla güzel bir düğünle evlendik 3 sene önce.. Önce maddi sıkıntılar başladı sonra aramıza soğukluk girdi..ben 2 senedir iş bulamıyorum. Şimdi de bu..bir kabusta yaşıyorum sanki.. tek yaptığım bu forum açıldığından beri yazılanları okumak..ailem dışında kimse bilmiyor ve söylemeyi düşünmüyorum. beni en iyi sizden başka kimse anlamaz..

3 sene diyorsun bizim ne üç ve on üç sene, yıllar geçti.3 mikro tese sığdırdım hayatımı.Bu yükü yalnız taşımak çok zor.
Ama Allahtanda hiç ümit kesilmiyor.Dua ediyoruz Allah kabul eder inşallah başka da bir şey gelmiyor elimizden.Her şeyin hayırlısı ama çevredekilerin soruları zamanla bıktırıyor hesap vermek zor sıkılıyorsun sürekli ağlıyorsun neler çekiyoruz neler.Ama Allah büyük inşallah dualarımız kabul olunacak bizde annelik duygusunu tadacağız.Allahım dualarımızı kabul etsin hayırlısı ile güzel haberler vermek nasip etsin, evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin hayat çok hızlı gidiyor zaten.Seni sadece sen gibi olanlar anlar gerisi de boş.

Evliliğin ilk zamanları... borçlar, birbirine alışma süreci didişmeler.. Seni çook iyi anlıyorum.. Bizde neredeyse 3 sene önce büyük bir aşkla güzel bir düğünle evlendik dediğin gibi.. Ama aramızdaki fark ben biliyordum evlenmeden önce herşeyi.. Nişanlıyken öğrendim. Hiç umursamadım bile olur dedim olmazsa da o yanımda olsun yeter dedim.. Tıp ilerledi olur neden olmasın dedim.. (İyiki de böyle demişim)

Ama dediğin gibi sıkıntılar kovalıyor peşimizi bırakmıyor ki.. lütfen üzülme.. Çünkü bu günler geçiyor. Bitiyor bir şekilde.. Birbirinizi teselli etmeye başlayacaksınız bir süre sonra.. Hayatta ki tek amacımız çocuk doğurmak olamaz diyeceksiniz..Çünkü gerçekten biz birlikteysek eğer eşlerimizle muhakkak başka sebebpleri de olmalı. Belki hayır beliki şer bilemeyiz.. Ama Rabbimden herşey için hayırlısını istiyoruz yinede. Şükrediyoruz hergün.. Çünkü çok daha farklı durumlarla başbaşa kalan insanlar var.. Rabbim çekeceğimizden fazla yük vermesin omuzlarımıza.. En kötü anılarımız bunlar olsun inşallah.

Atrofik testis bizde de var. Fsh da bu yüzden yükseliyor zaten.. hem bak sizin biri daha iyi durumdaymış.. Bizde ikisi de atrofik. Fsh ilk öğrendiğimiz zamanlar 10 katı kadar yüksekti normal değerlerin. Şimdi düştü ama yine de yüksek.. Okumaya başladıysan sayfaları ne yapacağın hakkında muhakkak bir fikir sahibi olursun.. Rabbim yardımcınız olsun inşallah..

Canım teşekkürler,

Gözlerim dolarak okudum yazdıklarını.
Aslında ben de evlenmeden önce bişeyler biliyordum.Yani küçükken bir ameliyat olduğunu. Ama ne ameliyatı olmuş nedenmiş niçinmiş sonucu neymiş bilmiyordum.. hiç de araştırmadım nasılsa tıp ilerledi dedim..
O da öğrenince şok oldu sıfır çıkmasını beklemiyordu..
Son bibuçuk aydır maddi sorunlar yüzünden depresyona girmişti( O kadar pozitif neşeli bana deli gibi aşık olan adamı tanıyamıyordum..REsmen şoka girdim..Hergünüm ağlamakla geçti.. Şimdi de bunu öğrendik... Ben yanına gidiyorum öpüyorum kokluyorum karşılık vermiyor..
İşin kötü tarafı da bu zaten tedaviye başlamak için ne maddiyat var ne moral..
Sanırım yukarı çıkmak için en dibe batmak gerekiyor..Ben en dipteyim.. ya çıkcam ya da....

3 sene diyorsun bizim ne üç ve on üç sene, yıllar geçti.3 mikro tese sığdırdım hayatımı.Bu yükü yalnız taşımak çok zor.
Ama Allahtanda hiç ümit kesilmiyor.Dua ediyoruz Allah kabul eder inşallah başka da bir şey gelmiyor elimizden.Her şeyin hayırlısı ama çevredekilerin soruları zamanla bıktırıyor hesap vermek zor sıkılıyorsun sürekli ağlıyorsun neler çekiyoruz neler.Ama Allah büyük inşallah dualarımız kabul olunacak bizde annelik duygusunu tadacağız.Allahım dualarımızı kabul etsin hayırlısı ile güzel haberler vermek nasip etsin, evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin hayat çok hızlı gidiyor zaten.Seni sadece sen gibi olanlar anlar gerisi de boş.[/QUOTE]

Allahım en kısa zamanda yüzünü güldürsün inşallah.. Bu forumu acıdığından beri okuyorum. Güç almaya çalışıyorum..Şuanda zaten bebek resmi ne tvde ne dışarda görmek istemiyorum.. Facebooku instagramımı bile kapatmayı düşünüyorum..Allah yardımcımız olsun.. İnşallah biz de tedaviye başalayacak hem parayı hem gücü buluruz da burdan iyi haberler veririm..

Ama Allahtanda hiç ümit kesilmiyor.Dua ediyoruz Allah kabul eder inşallah başka da bir şey gelmiyor elimizden.Her şeyin hayırlısı ama çevredekilerin soruları zamanla bıktırıyor hesap vermek zor sıkılıyorsun sürekli ağlıyorsun neler çekiyoruz neler.Ama Allah büyük inşallah dualarımız kabul olunacak bizde annelik duygusunu tadacağız.Allahım dualarımızı kabul etsin hayırlısı ile güzel haberler vermek nasip etsin, evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin hayat çok hızlı gidiyor zaten.Seni sadece sen gibi olanlar anlar gerisi de boş.

Allahım en kısa zamanda yüzünü güldürsün inşallah.. Bu forumu acıdığından beri okuyorum. Güç almaya çalışıyorum..Şuanda zaten bebek resmi ne tvde ne dışarda görmek istemiyorum.. Facebooku instagramımı bile kapatmayı düşünüyorum..Allah yardımcımız olsun.. İnşallah biz de tedaviye başalayacak hem parayı hem gücü buluruz da burdan iyi haberler veririm..[/QUOTE]

Geçecek canım.. Sakin ol sen yönlendireceksin eşini.. Emin ol daha güçlü olman gereken durumlar olacak.. Bu süreç uzun bir süreçç.. Rabbim bilir aslında onun işine karışmak olmaz.. Bir bakmışssın oluvermiş hamilesin..:16::16: İsyan etme, çok yorma kendini.. Dik dur güçlü ol pozitif ol.. Gör bak nasıl değişiveriyor herşey..

Dediğim gibi senin tek amacın dünyaya bir çocuk getirmek mi?.. Değil tabiki.. Ailelerimiz eşimiz ve çevremiz var.. Belki yardımımız dokunacak farklı insanlar var.. Belki bir şer var kaderimizde ve hayırlısı çocuğumuzun olmaması olacak.. Sen sadece pozitif ol.. Ve istemeye devam et tabiki.. Rabbim gönlüne göre versin canımmmm :16::16:

Yaşandı di mi????..Benim de bir arkadaşim aynı durumdaydı ama onun sebebi belli değildi. 2.tesede bulunda ve şuan ikizleri var. Ama herksein durumu farklı tabi.. İnanır mısın Allaha dua ederken ne için dua etceğimi bile şaşırıyorum..Hiçbirşey yiyemiyorum devamlı kilo veriyorum.. Allah herkesin yardımcısı olsun..

canım lütfen kendini yıpratma bukadar, geçen sene bu zamanlar bende senin gibiydim, olumlu birşeyler okuyabilmek için altını üstüne getiriyodum bu sayfaların. ama inan Rabbim diledikten sonra olmazlar oluyo, kimisi ilaç tedavisiyle kimisi mikroteseyle.. yavrularına kavuşan birçok arkadaşımız var. isyan etme yeterki,kendini bırakma. ilk etapta bitkisel kürler deneyebilirsin evde ve 3 ay sonrasında iyi bir laboratuvarda eşinin testlerini tekrarlarsınız. ilk testte çıkmayıp sonra çıkış olan kişiler var. bunlardan sonuç alamazsanız,maddi manevi hazır olduğunuzda doktorları,tedavi süreçlerini değerlendirirsiniz.
lütfen üzülme,daha ağır imtihanları olanları düşün olurmu.. eksik dua etme,hayırlı olanı isteyelim hep..

Zaten denemeye karar verdik dedigin gibi az da olsa bir sans var. Hakkimizda hayirlisi.
Bu sekilde hamile kalmayi basarabilen kimseyi duydunmu?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Canım oranlar gebeliklere göre veriliyordur. Hiç gebelik olmasa böyle oran verilmez ki... Tabiki de olumsuz olma ihtimali daha yüksek. Bu nedenle beklentileri yüksek tutmamak lazım sonrası hüsran oluyor. Oran %1 de olsa Rabbim ol derse olur gerisi hikaye.

canım lütfen kendini yıpratma bukadar, geçen sene bu zamanlar bende senin gibiydim, olumlu birşeyler okuyabilmek için altını üstüne getiriyodum bu sayfaların. ama inan Rabbim diledikten sonra olmazlar oluyo, kimisi ilaç tedavisiyle kimisi mikroteseyle.. yavrularına kavuşan birçok arkadaşımız var. isyan etme yeterki,kendini bırakma. ilk etapta bitkisel kürler deneyebilirsin evde ve 3 ay sonrasında iyi bir laboratuvarda eşinin testlerini tekrarlarsınız. ilk testte çıkmayıp sonra çıkış olan kişiler var. bunlardan sonuç alamazsanız,maddi manevi hazır olduğunuzda doktorları,tedavi süreçlerini değerlendirirsiniz.
lütfen üzülme,daha ağır imtihanları olanları düşün olurmu.. eksik dua etme,hayırlı olanı isteyelim hep..

Teşekkürler canım,

Şu ilk şoku atlatayım(inşallah) ben de bitkisel kürleri uygulamayı düşünüyorum. Ama o kdar çok şey var ki hangisine güveneyim şaşırdım. Bir de kaş yapayım derken göz çıkarmak var. Mesela bazıları pshı yükseltiyormuş ki bizim düşmesi lazım testesteron normal zaten..
Haklısın çok haklsın.. Ben de kendimi motive etmeye çalışıyorum Şuan çok ama çok zorlanıyorum..
Bana umut veren herkese çok teşekkürler.
Allah herkesin yardımcısı olsun inşalah...

Teşekkürler canım,

Şu ilk şoku atlatayım(inşallah) ben de bitkisel kürleri uygulamayı düşünüyorum. Ama o kdar çok şey var ki hangisine güveneyim şaşırdım. Bir de kaş yapayım derken göz çıkarmak var. Mesela bazıları pshı yükseltiyormuş ki bizim düşmesi lazım testesteron normal zaten..
Haklısın çok haklsın.. Ben de kendimi motive etmeye çalışıyorum Şuan çok ama çok zorlanıyorum..
Bana umut veren herkese çok teşekkürler.
Allah herkesin yardımcısı olsun inşalah...

Canim istersen celalettin peru ve ersel meti ile görüşün biz onlarla tedawi oluyoruz ve cok şükür guzel ilerliyoruz

kızlar eşimin tstesteronu düşüktü ancak hiç isteksizlik olmamıştı menapur iğne ve sperma sıvı kullanıyoruz ve 1 haftadır inanaılmaz isteksiz sizde de böyle bir şey oldu mu hoca menapur için testesteronu baskılayabilir gibi bir şey demişti ya da ben uyduruyorum psikolojisi alt üst oldu inanılmaz sinirli ve mutsuz evde resmen çin işkencesi çekiyorum nohut ve incie kürü mü uygulasam diyorum ki ersel bey başka bir şey yapmayın demişti kafam çok karıştı yardım edin fikir verin lütfeeeen:50::50::50:

oruç tutuyorsa halsiz kalıyorlar isteği azaltıyor protein ağırlıklı yemekler yiyin kuru fasulye nohut tavuk balık vs.

canım biz selahattin çayanda devam ediyoruz vazgeçmedik.tedavi devam ediyor.selahattin hoca bizde normal çıkış olmayacağını söyledi.benim yaşım ilarlediiği için zaten 4 yıldır iğne kullanıyorsunuz daha fazlasının yararı olmaz dedi.hormonlar istenilen seviyeye geldiğinde teseye karar verelim dedi.teseyi selahattin çayan yapmayacak.adanada labaratuar nasıl bilmediğim için tedaviyi umutta olalım dedik.biliyorsun canım biz erkek faktörü olanların merkezden ziyade labarutar kısmı önemli.

hayırlısı olsun inşallah bu tedaviyle evlatlarına kavuşursun

Canim istersen celalettin peru ve ersel meti ile görüşün biz onlarla tedawi oluyoruz ve cok şükür guzel ilerliyoruz

Maşallah canım. Hep Emre ve Kaan beyin isimlerini gördüm. Senin söyledikelrini de araştırıyım. Gerçi biz ne zaman başlıcaz başalayabilcek miyiz tedaviye bilmiyorum..

inşallah bebişlerin tutunur sana
Bu ramazanın hürmetine inşallah evlatlarına kavuşursun

Maşallah canım. Hep Emre ve Kaan beyin isimlerini gördüm. Senin söyledikelrini de araştırıyım. Gerçi biz ne zaman başlıcaz başalayabilcek miyiz tedaviye bilmiyorum..

Cnm bizde celalettin hocada tedavideyiz ersel beyle birlikte çalışıyorlar.biz bitkiseller i ersel beyden değilde hocanin yonlendirdgi başka bi beyden bitkisel alıyoruz. Ve iğne kullaniyo eşim tabiki

bayramdan sonra celalettin hocaya gitmeyi düşünüyoruz
aynı hastanede mi halen
yeri değişti mi yazarsanız sevinirim

Back
X