Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
tatlış nasılsın can arkadaşım benim neler yapıyorsun güzelim hu huuu:3:

arkadaslar bende araniza yeni katildim 2 aylik evliyim ve esimin testisleri kucukmus fsh14 lh7 testesteron1.75 ve ben genetik bir problem var diye supheleniyorum. cooook mutsuzum klinefelter platformunada yazdim ama orda pek hareket yok:( kimse cvp yazmiyo. nurusima klinefelter platformundaki butun yazilari okudum eger ayni kisiyseniz:( ama cocuk sahibi olanlar varmis diye biraz moralim duzeldi. dugunde dis cekim fotograflarimizi bile daha yeni elime almisken bu problem beni hayattan kopartti resmen:( ne yedigimden bise anliyorum ne gezdigimden:(

Merhaba arkadaşlar nasılsınız , transferi olan arkadaşlar hayırlı olsun , bügün bizde merkezdeydik o bayanın konuşmalarını bizde duyduk :) maşşallah Rabbim herkese yaşatsın . Sonuç değerlendirmesini yaptık selen hanımla 3. Güne kadar embriyolar yumurtaların performansına bağlıymış 3. Günden sonra spermler aktif oluyormuş ve dna ları harekete geçiyormuş yani sonrası spermlerin kalitesiyle ilgiliymiş bir arkadaşta yazmıştı daha önce . Bu konuşmayı dün memorıalda görüştüğümüz Prof Dr murat Başar ve Nur doku zEylül'de ayrı ayrı aynı şekilde yaptılar . Yani 3. Gün 5.gün olayı buymuş ayrıca embriyoları 5 . Güne taşımak merkez açısından ayrıca külfetmiş dün memorıaldaki Dr Nur hn söyledi doğrusunu yapmışlar bizde olsak öyle yapardık dedi. Dün gitmişken orda da muayene oldum farklı biley söylemedi bir sıkıntı yok , bizim peoblemimiz erkek infertilitesi :( Eşim murat beyi pek sevmedi aslında şöyle söyleyim Emre beyi çok seviyor o nedenle başka Dr a gitmek istemiyor , murat bey ikinci tesenin sperm bulma açısından riskli olduğunu söyledi %30 şans verdi tese öncesi de en fazla 6 ay mutlaka iğne tedavisini önerdiğini söyledi . Öte yandan Emre bey kesinlikle iğne tedavisine karşı ancak bir eksiklik durumunda iğne tedavisi olabileceğini söyledi . Emre bey 9. Ayda gel hormonlara bakalım sonrasına karar veririz dedi çok umutlu değil ama çıkabilirde diyor . Ayrıca umutla ilgili olumsuzlukları selen hnmla konuştum ön büro elemenlerının be işletme müdürlerinin değiştiğini , kendilerinin de sıkıntı yaşadıklarını söyledi ayrıca devlet hastanesine benden başka benzeyenlerde varmış daha ben söylemeden kendisi söyledi:) daha büyük yer bakıyorlarmış . Çok uzun oldu kusura bakmayın arkadaşlar durum böyle memorıal daha kaliteli duruyor umut daha sıcak ve bizi bağlayan Emre bey ne yapacağımızı bilmiyoruz İnşallah hepimiz doğru kararlar veririz ...

Canım merhaba,

Dün ve bugün doktorlarla randevunuz vardı sanırım İnşallah olumlu konuşmuşlardır. Neler söylediler? Bizim eşlerimizin durumları cok benziyor sanırım o yüzden daha da merak ediyorum. İnşallah hep iyi ihtimaller başımıza gelir hepimizin :(

Cnm imemiş testiste bulunma ihtimali hep yüksek inşallah sizde boş bol bulunur . Biz Emre beyde mikrotese olduk ve çok az sayıda 15 tane hareketli sperm bulundu . Emre beyin söylediğine göre çoğunlukla fazla fazla bulduklarını ve dondursukaınk söyledi ama maalesef bizde öyle olmadı:( eşim Emre beye öok inandı ve ameliyat olmak istedi çünkü Emre bey ilaç iğne tedavisine karşıydı ama öncesinde tedavi olsa bence daha iyi olabilirdi ama sözüm geçmedi eşime:( dün memorıalda Prof Dr Murat Başar a gittik o da her hastada değil ama bazı hastalarda mutlaka ilaç tedavisi yaptığını söyledi bizede mutlaka ilaç tedavisi önerdi 2. Tese öncesi iğne tedavisi ama kızlar en fazla 6 ay yapılabilir bu tedavi dedi bilginiz olsun. Belkide tedavi olsaydınız spermler daha kaliteli olabilirdi dedi:( bugün de Emre beyle görüştük işte ama eşim yine illa Emre bey diyor artık naparız bilmiyorum. Sende canını sıkma ufak ufak başlayın tedaviye devlet hastanesinden üroloji uzmanını dan randevu al en azından testleri tahlilleri yaptırmış olursun..

Cnm imemiş testiste bulunma ihtimali hep yüksek inşallah sizde boş bol bulunur . Biz Emre beyde mikrotese olduk ve çok az sayıda 15 tane hareketli sperm bulundu . Emre beyin söylediğine göre çoğunlukla fazla fazla bulduklarını ve dondursukaınk söyledi ama maalesef bizde öyle olmadı:( eşim Emre beye öok inandı ve ameliyat olmak istedi çünkü Emre bey ilaç iğne tedavisine karşıydı ama öncesinde tedavi olsa bence daha iyi olabilirdi ama sözüm geçmedi eşime:( dün memorıalda Prof Dr Murat Başar a gittik o da her hastada değil ama bazı hastalarda mutlaka ilaç tedavisi yaptığını söyledi bizede mutlaka ilaç tedavisi önerdi 2. Tese öncesi iğne tedavisi ama kızlar en fazla 6 ay yapılabilir bu tedavi dedi bilginiz olsun. Belkide tedavi olsaydınız spermler daha kaliteli olabilirdi dedi:( bugün de Emre beyle görüştük işte ama eşim yine illa Emre bey diyor artık naparız bilmiyorum. Sende canını sıkma ufak ufak başlayın tedaviye devlet hastanesinden üroloji uzmanını dan randevu al en azından testleri tahlilleri yaptırmış olursun..

Canım açıklamaların için sağol Allah razı olsun.
CAnım peki Emre bey bol bol buluyoruz derken geç indirilmiş testis durumunu mu kastettti? Küçükken ameliyat yaşının önemi varmıymış bir şey dedii mi? Sizin de bir testis küçüktü galiba ameliyatta 2sini de mi açmış normal olanı mı sadece? 15 tane de az ddil ki :( bir yumurta bir spermle döllenmiyor mu neden kalanlar dondurulmadı :(
Ben de nedense kısa bir süre de olsa tedaviden yanayım. Yani çok uzun süre hormonlarla oynanması bence de pek iyi değil ama bir süre tedavi sanki olan spermleri güçlendirir gibi geliyor :( Sonuçta ikisi de alanında uzman iki doktor. Emre bey tedaviye neden bu kadar karşı anlamıyorum. Hangisi doğru inan ben de şaşırdım. Ben de maille Müfit Günelden bilgi almıştım o da "Bir testisin boyu normale yakınsa tedaviyle belki meniden sperm çıkabilir " demiş. Yani hem microteseye %50 şans verirken hem de tedaviyle NORMAL çıkış olabilr diyor. Gerçekten o kadar karılştım ki anlatamam.
Eşini şu yönde ikna edemez miisn Murat bey de tedavi olup microtesesini yine Emre beye yaptırsın.

Canım sen benim gerçekten umudumsun .Çok soru sordum kusura bakma lütfen...

Canım açıklamaların için sağol Allah razı olsun.
CAnım peki Emre bey bol bol buluyoruz derken geç indirilmiş testis durumunu mu kastettti? Küçükken ameliyat yaşının önemi varmıymış bir şey dedii mi? Sizin de bir testis küçüktü galiba ameliyatta 2sini de mi açmış normal olanı mı sadece? 15 tane de az ddil ki :( bir yumurta bir spermle döllenmiyor mu neden kalanlar dondurulmadı :(
Ben de nedense kısa bir süre de olsa tedaviden yanayım. Yani çok uzun süre hormonlarla oynanması bence de pek iyi değil ama bir süre tedavi sanki olan spermleri güçlendirir gibi geliyor :( Sonuçta ikisi de alanında uzman iki doktor. Emre bey tedaviye neden bu kadar karşı anlamıyorum. Hangisi doğru inan ben de şaşırdım. Ben de maille Müfit Günelden bilgi almıştım o da "Bir testisin boyu normale yakınsa tedaviyle belki meniden sperm çıkabilir " demiş. Yani hem microteseye %50 şans verirken hem de tedaviyle NORMAL çıkış olabilr diyor. Gerçekten o kadar karılştım ki anlatamam.
Eşini şu yönde ikna edemez miisn Murat bey de tedavi olup microtesesini yine Emre beye yaptırsın.

Canım sen benim gerçekten umudumsun .Çok soru sordum kusura bakma lütfen...

Cnm bnm istediğin kadar sor lafı olmaz . Bizim bşr testis atrofili inim yani yok gibi bişey ona bakılamoyor zaten diğeride normalden küçük . Tek testis olduğu için de sıkıntı oluyor ikinci ameliyat :( Emre bey boyutlar önemli diyor dünkü profta çok önemli değil dedi bazen normalden bulamayıp küçükten buluyoruz dedi. O kadar çarpıcı örnekler verdiki , bnm eşimin ameliyatı 5 yaşında olmuş , 6 yaşından önce mutlak olmalı şuan en geç iki yaş diyoruz dedi. Ama 2 yaşında bu ameliyatı geçirmiş hastasından bılamzken 29 yaşında indirilmiş testislerde sperm bulmuş ne tuhaf demi. Şöyle bir örnek daha verdi mikroskop görüntüsüne kadar aynı vakaların birinde bulunuyor birinde bulunamıyor dedi. Iki kere tese olmuş hastam var tedavi sonrasında 3 . Tese de bulundu öte yandan ilk tesede bulunup ikincinde bulamadıklarımız da var dedi:( ya o kadar değişikki şans mı deyim talih mi Rabbim ne diyorsa o oluyor işte. 15 taneok değilmiş cnm Emre bey bugün sen hazır olmasaydın bunları donduramazdık dedi:( 1 spermler olanları duydum bu topikte olmayınca olmuyor işte:( ben umudumu kaybettim Emre bey çok olumlu konuşmadı:( alınan canlı dokular kendini yenileniyormuş bir daha belkide başka doku kalmadı :( ya kusura bakma seninde içini kararttım:(

kardeşim evlilik adımında attığı ilk adım inşlh huzurlu ve mutlulukla gelir.. eşinin dedesine rahmet olsun ... iğneler hakkında ne desek boş kaderde olanı yaşıyoruz inşlh bi sıkıntı yaşamayız hiç birimizz... inşlh kendi evladın olur da benim evladım dersin herkese:34::34:

tatile daha gitmedim cnm eylülün ilk haftası gidicez inşlh onun ardından bakalım hangi tarih beni bebeğime götürecek:26::26:sen neler yapıcan bundan sonra bakalım...

cnm yaaa yaşadığın kolay değil ki bide 2 gün sonra niye arıyorlar yaa üzüntün artmıştır dahada.. bundan sonrası güzel olur inşlh

cnm kolay değil yaşadığın bende aynı şeyleri yaşadım çünki acısı hiççç hafiflemicek gibi geliyor ama hafifliyor cnm inan ki.. inşlk yeni kapılar açar yaradan size...

cnm hoşgeldin kız nerelerdesin sen işe girdin bizi unuttun:5::5: herşey yolundaysa ne güzel cnm inşlh artık spermler bu sefer canlı kanlı bol kaliteli çıkar sende tüp bebek yollarına düşersin emiiiiiiiiiiiiiiiiiii:29::29:

hakkınıza hayırlısı olsun şekercimmmm:29:

sonuçlar ii cnm hadi bize spermler gelsin ohhh deymeyin keyfinizeeeeeeeeeeeeee:52::52:

benim eşimde de terleme var yani normal dede terler zaten...
sen ne yapıyorsun başladın mı tüp bebeğe test yaptımı eşinnn:26:

canımmmmm çok özledim sizi :48::48::48::48::48::48:
unuturmuyum aşkolsun :17:
iş çok yoğun vakit bulamıyorumm ama hep aklımdasınız :16::16::16:
ayyy İNŞALLH bol bol kaliteli çıkarlar bende bebişlerime kavuşurum çok istiyorum tüp bebeke başlamayı :52::52:
sizde durum nasıl hiç dondurdunuz mu sperm ???
sende yakın zamanda başlarsın tüp bebeğe sonrada :49::49::49::49::49:

cnm benim biz ilk defa celalettin hocaya gittik. ondan önce 2 sene kaan hocada tedavi görmüştük. o yuzden eşim hep pregnil kullanmıştı. hoca bize aynı diye choragon verdi. hatta kullanımı kolay dolaptada saklanmıyor dedi. biz de 2 ay kullandık. 2 ayın sonunda sonuçlarımız bırak ilerlemeyi germlerimizde biraz düşüş vardı. hoca bize bu ilacın bize kullanımını yanlış soylemişler dedi. diğer hastalarımda olduğu gibi sizdede işe yaramamış tekrar pregnile geçelim dedi. inan amacım senii korkutmak değil. sonuçlarımızda virgüllü degerler artsa bile ne kadar seviniyoruz ya da azalsa üzülüyoruz. sadece uyarmak istedm hala devam ediyorsanız bir danışın dedim.
canım biz 4 aydır kullandık iğneler bitti
eşim 13 ağustosta istanbula gidecek o zaman sorsun
biz hiç hormon testi vermedik eşim bugün test vermiş hormon ve spermiogram testi
İNŞALLAH şifa olmuştur eşime bunca emek 2 günde bir iğne kullanıyor :50:

çok üzüldüm ama yeniden tedaviye başlayıp güzel sonuçlar alırsınız.

Hoşgeldin canım...Gidişatınız iyi gibi Allahım daha iyi etsin inşh.
dualarımzdasın elbette....:16:

canım hoşgeldin....
doğu fetilde umarım güzel sonuçlar alırsınız...:16:

evet işte budur....:nazar:

güzelmiş canım değerleriniz Allahım daha iyi etsin.
Hergün beni bilgilendirdiğin için Allah razı olsun.

Canım annemin tedavisini bekliyoırum işten ayrılmam lazım Kocaelide İstanbula git gel yapıcam çünkü...
Umutu düşünüyorum ama biraz olumsuzluk var gibi orda...o topiğide kontrol ediyorum.
bakalım hakkımızda hayırlısı....

Hoşgeldin...Umarım tez zamanda tedavilere başlama gücü bulursun.:16:

hoşbulduk canımm :16::16:
celalettin beyde spermi gördük bolca kaliteli sperm çıkar İNŞALLAH
yavaş yavaş ilerleme oluyor dahada iyiye gider İNŞALLAHHH
çok saol sizlerde benim dualarımdasınız :70::70::70::70::70::70:

hoşbulduk canımm :16::16:
celalettin beyde spermi gördük bolca kaliteli sperm çıkar İNŞALLAH
yavaş yavaş ilerleme oluyor dahada iyiye gider İNŞALLAHHH
çok saol sizlerde benim dualarımdasınız :70::70::70::70::70::70:
Canim merhabalar sperm cikisinz var galiba sizde hicmi yoktu sorun neydi anlatabilirmsn insallah tup bebege gecip evladinizi alirsnz kucagniza:16:

Canim merhabalar sperm cikisinz var galiba sizde hicmi yoktu sorun neydi anlatabilirmsn insallah tup bebege gecip evladinizi alirsnz kucagniza:16:

merhaba evet bizde sperm çıktı haraketsiz sperm çıktı
eşimde genetik azfc delasyonu var genetik rahatsızlık
y delasyonu oluyor bununla ilgili çok yazı okudum tek bildiğim sperm çıksada marfoloji bozuk oluyor
genetik rahatsızlık olan hastalarda şiddetli oligasipermi yada azospermi görülüyor en önemliside doğacak erkek bebeğede geçmesi bunun için tüp bebekte pgt yapılması lazım her aşaması çok zahmetli
2011 den beri bu hastalıkla savaşıyoruz eşim 2011 aralık ayında mikro tese oldu sperm bulundu haraketsiz sonra tüp bebek yaptırdık biz 1 tane embriyonuz oluştu dediler o da transfer edildi malesef tutmadı:50:
2013 nisan ayında celalettin beyle tedaviye başladık bir seneyi geçkindir celalettin beyde tedavi oluyoruz
en son yaptırdığımız spermiogram testinde 15/04/2014 2 adet non motil sperm bulundu bu istanbulda yapılan test andromerde yapılan testte
istanbula gitmeden önce eşim konyadada test vermişti burdada 2 adet sperm çıkmıştı
bu gün eşim spermiogram ve kan tahlili yaptırmış pazartesi sonuçları alacak 13 ağustosta celalettin hocanın yanına gidecek
İNŞALLAH herşey çok güzel olur bol bol kaliteli spermler çıkar
bizim hikaye böyle
sizde durum ne ?

arkadaslar bende araniza yeni katildim 2 aylik evliyim ve esimin testisleri kucukmus fsh14 lh7 testesteron1.75 ve ben genetik bir problem var diye supheleniyorum. cooook mutsuzum klinefelter platformunada yazdim ama orda pek hareket yok:( kimse cvp yazmiyo. nurusima klinefelter platformundaki butun yazilari okudum eger ayni kisiyseniz:( ama cocuk sahibi olanlar varmis diye biraz moralim duzeldi. dugunde dis cekim fotograflarimizi bile daha yeni elime almisken bu problem beni hayattan kopartti resmen:( ne yedigimden bise anliyorum ne gezdigimden:(
aramıza hoşgeldin demekten başka lafım olamaz cnm inşlh dahA sıkıntılı günlerin olmasın genetik problem varsa bi gidip genetik test yaptırın eşin sperm testti versin ondan sonra düşün cnm şimdi kendini sıkma en güzel günlerini mahvetme inşlh kötü sonuçlarınız olmayacak bende eşimin azosperm hastası olduğunu 3 aylık evliyken öğrendik ve evliliiğim bunca yıl hep evlat arayısıyla geçti sen önce bütün tetkikleri yap ondan sonra üzül ne olur şimdi kendini üzme bide eşinin testislerinin küçük olduğunu kendiniz mi anladınız yoksa dr.a gidip mi, öğrendiniz...
Cnm telden yazdığım için yazılılar yanlış olabiliyor , 15 tane hareketli bulunmuş bence de az değil ama azmış işte:(
cnm yazılarını okudum da bu 15 taneden hiç kalan olmamış mı yanlış anlama hani sana transferden sonra kalan olmamış mı....
canımmmmm çok özledim sizi :48::48::48::48::48::48:
unuturmuyum aşkolsun :17:
iş çok yoğun vakit bulamıyorumm ama hep aklımdasınız :16::16::16:
ayyy İNŞALLH bol bol kaliteli çıkarlar bende bebişlerime kavuşurum çok istiyorum tüp bebeke başlamayı :52::52:
sizde durum nasıl hiç dondurdunuz mu sperm ???
sende yakın zamanda başlarsın tüp bebeğe sonrada :49::49::49::49::49:
ay cnm benim ya eskilerden biri ni görmeğe bayılıyorum burda:29::29: tabiki şaka şekerim işler yogun olunca ben ev hanımıyım okula gidiyom da vakit kalmıyor sen haklısın inşlh 13 de güzel haberini alıcam ya hadi başla sende az az dondurulsun gerisi gelsin iğnlereeeeeeee ama buı sefer sen yicen o iğneleri heeee:9::9::9::9::9:
bizim dond:9:urulmuşalrımız var hamdolsun ki, bin tane ama tabii onlara güvenip başlamıyor benim kociş:47: haklı olarak daha kaliiteli olsun kafamız rahat ilerlesin tüp bebek diyor bende tmm dedim şimdi eylülün başında tatile gidicez gelince bakıcaz yolumuza hangi ay beni bebeğime götürürse artık...

aramıza hoşgeldin demekten başka lafım olamaz cnm inşlh dahA sıkıntılı günlerin olmasın genetik problem varsa bi gidip genetik test yaptırın eşin sperm testti versin ondan sonra düşün cnm şimdi kendini sıkma en güzel günlerini mahvetme inşlh kötü sonuçlarınız olmayacak bende eşimin azosperm hastası olduğunu 3 aylık evliyken öğrendik ve evliliiğim bunca yıl hep evlat arayısıyla geçti sen önce bütün tetkikleri yap ondan sonra üzül ne olur şimdi kendini üzme bide eşinin testislerinin küçük olduğunu kendiniz mi anladınız yoksa dr.a gidip mi, öğrendiniz...

cnm yazılarını okudum da bu 15 taneden hiç kalan olmamış mı yanlış anlama hani sana transferden sonra kalan olmamış mı....

ay cnm benim ya eskilerden biri ni görmeğe bayılıyorum burda:29::29: tabiki şaka şekerim işler yogun olunca ben ev hanımıyım okula gidiyom da vakit kalmıyor sen haklısın inşlh 13 de güzel haberini alıcam ya hadi başla sende az az dondurulsun gerisi gelsin iğnlereeeeeeee ama buı sefer sen yicen o iğneleri heeee:9::9::9::9::9:
bizim dond:9:urulmuşalrımız var hamdolsun ki, bin tane ama tabii onlara güvenip başlamıyor benim kociş:47: haklı olarak daha kaliiteli olsun kafamız rahat ilerlesin tüp bebek diyor bende tmm dedim şimdi eylülün başında tatile gidicez gelince bakıcaz yolumuza hangi ay beni bebeğime götürürse artık...
bende çok özlemişimmmmm :29::29::29:
okul nasıl gidiyor bende bu sene kamu yönetimi 3 bitti 4 e geçtim :65::65::21::21:
aday memur eğitimine gitiim geldim çok yoğundum çok ihmal ettim burayıı ama hep aklımdasınız arada yazılanları okuyorum çıkıyorum

canııımmm çok sevindimmm bin tane haa ne kadar güzelll ayyy çok güzell yaaa:52::52::52:
dahada iyi olmuştur spermenler İNŞALLAHHH çok kaliteli olurlar veee göbüşünde büyürler
eşin garantici desene aslında haklı acele etmemek lazım :16:
çok az kaldı bebişlerine kavuşmana ALLAHIN ne büyüksünn
kararlaştırdınızmı hangi tüp bebek merkezinde yaptıracaksınız ??

bende çok özlemişimmmmm :29::29::29:
okul nasıl gidiyor bende bu sene kamu yönetimi 3 bitti 4 e geçtim :65::65::21::21:
aday memur eğitimine gitiim geldim çok yoğundum çok ihmal ettim burayıı ama hep aklımdasınız arada yazılanları okuyorum çıkıyorum

canııımmm çok sevindimmm bin tane haa ne kadar güzelll ayyy çok güzell yaaa:52::52::52:
dahada iyi olmuştur spermenler İNŞALLAHHH çok kaliteli olurlar veee göbüşünde büyürler
eşin garantici desene aslında haklı acele etmemek lazım :16:
çok az kaldı bebişlerine kavuşmana ALLAHIN ne büyüksünn
kararlaştırdınızmı hangi tüp bebek merkezinde yaptıracaksınız ??
okul nasıl olsun düz liseden imam hatibe geçtim haftada 2 gün yüz yüze eğitim görüyorum okula gidiyorum ayy bu yaştan sonra komik oluyor ama nasılsa sınıfın hepsi ben yaşlarında süper eğlenceli oluyor ben bide sınıfta yaramazlardanım galiba:1::1: ama çalışkan yaramazlardan he ..şimdi 3.cü sınıfa geçtim bende işte böyle devam ediyor hayat..:46::46::46:bravo sana bak hele aralarda neler yapmışs kadın inşlh idealine kavuşursun
evet hamdolsun darısı katbe kat size olsun cnm adam haklı sabırsız olan benim bende bekliyorum zaten zamanı gelmedi ki başlamak nasip olmadı nasılsa buralara geldik ya devamı inşlh kolayca gelir..
aslında yer tam kafamızda yok ama büyük olasılık alman hastanesi diyor ya bakalım tatile gidip geldikten sonra daha da netleşicek inşlh sende ara sıra gir cnm özletme kendini

merhaba evet bizde sperm çıktı haraketsiz sperm çıktı
eşimde genetik azfc delasyonu var genetik rahatsızlık
y delasyonu oluyor bununla ilgili çok yazı okudum tek bildiğim sperm çıksada marfoloji bozuk oluyor
genetik rahatsızlık olan hastalarda şiddetli oligasipermi yada azospermi görülüyor en önemliside doğacak erkek bebeğede geçmesi bunun için tüp bebekte pgt yapılması lazım her aşaması çok zahmetli
2011 den beri bu hastalıkla savaşıyoruz eşim 2011 aralık ayında mikro tese oldu sperm bulundu haraketsiz sonra tüp bebek yaptırdık biz 1 tane embriyonuz oluştu dediler o da transfer edildi malesef tutmadı:50:
2013 nisan ayında celalettin beyle tedaviye başladık bir seneyi geçkindir celalettin beyde tedavi oluyoruz
en son yaptırdığımız spermiogram testinde 15/04/2014 2 adet non motil sperm bulundu bu istanbulda yapılan test andromerde yapılan testte
istanbula gitmeden önce eşim konyadada test vermişti burdada 2 adet sperm çıkmıştı
bu gün eşim spermiogram ve kan tahlili yaptırmış pazartesi sonuçları alacak 13 ağustosta celalettin hocanın yanına gidecek
İNŞALLAH herşey çok güzel olur bol bol kaliteli spermler çıkar
bizim hikaye böyle
sizde durum ne ?
Delesyon oldugunda sperm cikisi olabiliomus demekki.peki microteseden once cikmamismydi...cnm biz 1.5 yillik evliyiz 9.ayimzda ogrendik sebep belli degil atesli hastalik gecrmems genetik testler yapildi tam sonucu almadik ama hoca % 99 temiz dedi tam bakilmams daha.. hormonlarda deger araligindaydi testesteron ilk testte 5 3.de 3.95 cikti prolaktin yuksek cikiyo asiri yuksek olmasada hep ust degerin ustunde.. fsh 7 cikiodu pregnylden sonra o 0.23 e dusmus testesteron 12 ye yukselms.yani sebep belli degil celallettin hoca 15 yaslarnda hasar gormus olabilir dedi.bilmiyorz bide hipofiz mri istedi cektrmdk daha.nisanda gittik 2 aydr igne kullaniyorz bitkiselleride 3aydr kullaniyorz.spermiogramda hic hucre cikmadi germ hucre bile cikmadi. Insallah ise yariyodr ilaclar..allah yardmcmz olsun insallah sizdede spermler artmistr cnm

okul nasıl olsun düz liseden imam hatibe geçtim haftada 2 gün yüz yüze eğitim görüyorum okula gidiyorum ayy bu yaştan sonra komik oluyor ama nasılsa sınıfın hepsi ben yaşlarında süper eğlenceli oluyor ben bide sınıfta yaramazlardanım galiba:1::1: ama çalışkan yaramazlardan he ..şimdi 3.cü sınıfa geçtim bende işte böyle devam ediyor hayat..:46::46::46:bravo sana bak hele aralarda neler yapmışs kadın inşlh idealine kavuşursun
evet hamdolsun darısı katbe kat size olsun cnm adam haklı sabırsız olan benim bende bekliyorum zaten zamanı gelmedi ki başlamak nasip olmadı nasılsa buralara geldik ya devamı inşlh kolayca gelir..
aslında yer tam kafamızda yok ama büyük olasılık alman hastanesi diyor ya bakalım tatile gidip geldikten sonra daha da netleşicek inşlh sende ara sıra gir cnm özletme kendini

sınıfın yaramazı seniiii neler yapıyorsun bakalım da yaramaz ilan edildin :4::4::4::21::21:
çok güzel 3 e geçmişsin bi bakmışsın mezun olmuşsun zaman çok çabuk geçiyor
seneye göbüşünde evlatlarınla gidersin :16::16:
ayağını sürü kız bizde gelelim arkandan :10::10:
bende hiç boş durmuyorum iş okul ev tedavii herşeye ayrı ayrı kafa yoruyorum :27:
hayırlısı canımm yaaa neresi olursa hayırlısı olsun :16::16:
spermleri nerede dondurdunuz ?

merhaba arkadaslar. daha tam 2 ay bile olmadi evleneli:( en guzel gunlerim zehir oldu balayina gitmeden doktora gitti esim ve doktor testislerin kucuk demis ramazandan sonra balayina gidip gelin oyle detayli inceleyelim demis. internetten arastirdim falan yikildim resmen :( ona biseyde diyemiyorum ama balayim zehir oldu bana:( depresyondayim sadece uyumak istiyorum. hicbi is yapasim yok:( xxy belirtileri var sanki boy uzun fln:( sadece suan bildigim fsh 14 lh 7 testesteron 1.75 bu degerler xxy gosterirmi yada sizin eslerinizin degerleri nedir soyleyebilirmisiniz. ama sabahtan beri burdan ve klinefelter platformundan cocuk sahibi olanlari okudukca umudum oldu. Rabbim hepimize nasip etsin

Son düzenleme:
Back
X