Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaslar bende ayni dertten muzdaribim ama simdiye kadar burada okuduklarimdan bizimkine benzer hic kimseyi gormedim benim esimin sperm sayisi sifir herseyi sifir simdiye kadar gittiyim butun doktorlar normal yonden cikis saglanmasi imkansiz denildi mikro tese ameliyati olduk 4 kez 3 de sperm bulundu 8 ve 10 tane ama malesef tup bebek sonuzlarim negatif 10 senelik evliyim simdi son kez baslayacagim insallah cesaretimi toplarsam bu kez olacak insallah inaniyorum Allah olmayan herkese nasip etsin hepinize sonrada bana lutfen dualariniza benide katin
inşlh başlayacağın tedavin evladını getirir cnm sana....
bizde 10 aya yakın oldu çocuk istiyoruz benim bütün tetkiklerim yapıldı herhangi bir sorun çıkmadı en son rahim filmi çekincektim eşimede spermiyogram verdik biz böyle bir sonuç beklemiyorduk en kötü kanallarımda yapışıklık vardır diye düşünüyorduk doktor eşinin testinde hiç sperm göremedim deyince ikimizde şok olduk ilk başta çok kötü oldum 1 hafta oldu biz o tahlili vereli bu cumartesi medikal parkta ürologa gideceğiz ve dua ediyorumki inşallah hastanenin sonucu yanlıştır diye rabbim vermesn kimseye süreç ne olacak nasıl bir durum söz konusu belirsizlik mahvediyor beni eşime bişey belli etmek istemiyorum ama çok düşünceliyiz ikimizde rabbim nolur sonuç yanlış olmuş olsun...
arkadaşım inşlh sonuçalr yanlış çıakrda bol bol sperm bulunur testte....
Kızlar iki ay evvel eşime azospermi tanısı konuldu ( hiç spermin olmayışı ) tabiki yıkıldık..
biraz toparlandıktan sonra özle doktora gittik eşimi kontrol edip semen testi istedi ve malesef yine aynı sonuç çıktı ama herşeyin normal gözüktüğünü söyledi hormon testi de yaptırdık fsh hormonu olsun hepsi olması gerektiği gibiydi ve o değerler sperm üretildiğini gösteriyormuş..
ilaç ve iğne yazdı eşime 1 ay sonucunda tekrar gidip semen testi verdi bu sefer sperm çıktı fakat hepsi ölüydü ama olsun biz buna bile sevindik :KK9:sperm kanalı tıkanık olduğundan spermler testide sıkışıp ölüyorlarmış.. tıkanıklık vücüdtaki iltahaptan dolayı..
ilaçlara devam ediyor bakalım önümüzde ki ay inşallah daha güzel haberler alırız
hemen ümitsizliğe kapılıp kendinizi yıkmayın başka bir doktora daha gidin iyi düşünün ve dua edin :KK68:
güzel haberler bekliyoruz arkadaşım...
canım size az bile söylemişler. bize Emre Bakırcıoğlu sadece tese için 3000 tl dedi. o da bana hiç birşey yapılmayacak sadece eşim tese olacak. Bende baya şaşırdım ama yapacak birşey yok elimiz mahkum. yeter ki sonucu güzel osun
cnm nerdesin sen bayağıdır yoksun nasılsın nerelerdesin biraz anlat...
Kızlar çok moralsizim, eşim çift taraflı varikosel ameliyatı oldu 1 Ay önce,bu gün kontrole gitti, hidrosel oluşmuş tekrar ameliyatla o su kesesi alınacakmış, benzer durum yaşayan varmı,daha ilk ameliyat iyileşmeden ikinci geliyo, mutsuzum ...
bazı ahstalarda olabiliyor cnm inşlh bun u da atlatır eşin....
eşim ameliyat oldu şuan dinleniyor, kitleli testisi almışlar patolojiye gidecek, inşallah temiz gelir sonuç. Diğer testisten sperm bulmuş, şekil bozukluğu varmış. Rabbim onlarla sağ salim evlatlar nasip etsin. Canım arkadaşım Tülaylar bugün ziyaretimize geldi dönüşte floryaya gideceklerdi müsait olunca yazar, yoldadırlar herhalde. Şimdilik bu kadar.
cnm maşalalh şükür ki çıkmış sperm :KK9::KK9::KK9::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
inşl kalitel olup tüp bebeğe geçersin sonrada evladını kucağına alırsın..
slm kizlar sizden acil yardim bekliyorum bizim gibi patalojide hic bir hucreye rastlamayip celalettin hocada tedavi olanlar biraz kendilerinden yani su anki durumlarindan kisaca bahsedebilirmi bu esimi ikna etmem icin cok onemli de :KK43::KK43:
biziz cnm ameliyatımızda hucreye rastlanmadı yazıyordu ve bizde çıkıs var şuan da cnm ...eşim celalettin hocada başalmıştı tedaviye hala da devam ediyor önce hücre çıktı sonra sperm görüldü allahın izniyle...

Canim Celalettin hoca teseye karşı değilmiydi nie şimdi ona döndü?
canımyanlış anlaşılmak istemiyorum ama hocanın teseye karşı olduğunu hiç düşünmüyorum.bizde ilk giden hastalandanız ve bize 2 yıl tedaviden sonra size microtese yapılacak.sizde doğal çıkış olmaz demişti.sonra burda okuduktan sonra tese karşıtı gibi okudum.hocanın hastaları çoğalınca insanlarda umut bağladı umut verdiği için.sonra bize söylediklerinin aksini konuştu.sonra sabırsızlıkla itham etti.ki biz hocaya ilk başladığımızda 1 550 000 immatür germ hücremiz vardı.yani bakıyorum şuan hocada aylardır tedavi olan insanların daha önündeydik ve bize şimdi ameliyat olsanız sizde çıkmaz dedi.ve bunu neye dayanarak söyledi bilmiyoruz.hücreye bakarak söylüyorsa bizim iyi hücrelerimiz vardı.sperm boyamalarda bile hep elongeler çıkıyordu..hoca bu kadar kesin konuşmasıydı belki o zaman tese olcaktık.çünkü hocaya gitmeden iğne kullanıyorduk.madem teseyi önereceksin bunca insana umut bağlattın.aylarca o aktar iyi bu aktar yeni birşey bulmuş diye diye ceplerini doldurtun.pahalı hastanelerde insanları resmen soydun.bize ilk gittiğimizde hoca azosperm olan insanlar ve kanser hastaları en çok sömürlmeye müsait hastalar dedi.sakın her denilene inanmayın demişti.bizde kendisini dinleyip inanmayınca edepsiz ve sabırsız olduk.şimdi aylarını yıllarını paralarını aldığın insanları teseye yönlendirdin.sonra allah korusun tesedede çıkmadı o zaman cevap ne olacak doktorun.ben bu işlerin zaten nasip olduğunu biliyorum.ama ben verilen kesin umutlardan bahsediyorum.insanlara bunca güzel konuşuyorsunda ya sonrası......yazmayayım diiyorum ama bunca insanın kandırılmasına tahammül edemiyorum.bu kadar tesenin hasarından bahsediyorsun,testise geri dönülmez hasarlar bıraktığını savunuyorsun aama bununda çare olduğunu söylüyorsun.bu kadar tesenin geri dönülmez zararından bahsderken keşke şeker niyetine aylarca haftanın 5 günü verdiğin o ilaçların yan etkilerinide yazsaydın.hipoluları ayrı tutuyorum benim sözüm o gruptakilere değil.onlar mecbur yerine hormon alacaklar.ama bizde var olanı baskılayıp tekrar hortlatmanın anlamının olmadığını söylüyorum.benim asıl merak ettiğim.yıllarca dışardan aldığımız hormonları teseden sonra bırakınca ne olacak.vücut ne yapacak.bence bizim sınavımız o zaman başlayacak.vücut o zman çökecek.o zaman hastalanacak.şimdi bu tüpbebeğe hazırlanırken hergece yatakta gizli gizli ağlıyorum.eşime haksızlıkmı yaptım.bencilmiydim.anne olma isteğim neden bu kadar gözümü kör etmişti.eşim hergün benim korkuyla vurulduğum iğnelri acaba hiç korkmadanmı vurdu.inanın yazarken bunları kahroluyorum.yaşamayınca insan anlamıyormuş.temennim tesede sperm çıksın ama inanın çıkmazsa artık bu iğnelere karşıyım.asla artık eşime böyle bir kötülük yaptırmayacağım.eeğer nasip diye söylüyorsak ben bunu kabul ediyorum.nasibimde olmayan birşey içinde bu kadar kendimizi kandırmamıza gerek olmadığını söyleyip hayatıma bakarım.rabbimin vermediğiyle değilde verdiğiyle kendimi avuturum.

canımyanlış anlaşılmak istemiyorum ama hocanın teseye karşı olduğunu hiç düşünmüyorum.bizde ilk giden hastalandanız ve bize 2 yıl tedaviden sonra size microtese yapılacak.sizde doğal çıkış olmaz demişti.sonra burda okuduktan sonra tese karşıtı gibi okudum.hocanın hastaları çoğalınca insanlarda umut bağladı umut verdiği için.sonra bize söylediklerinin aksini konuştu.sonra sabırsızlıkla itham etti.ki biz hocaya ilk başladığımızda 1 550 000 immatür germ hücremiz vardı.yani bakıyorum şuan hocada aylardır tedavi olan insanların daha önündeydik ve bize şimdi ameliyat olsanız sizde çıkmaz dedi.ve bunu neye dayanarak söyledi bilmiyoruz.hücreye bakarak söylüyorsa bizim iyi hücrelerimiz vardı.sperm boyamalarda bile hep elongeler çıkıyordu..hoca bu kadar kesin konuşmasıydı belki o zaman tese olcaktık.çünkü hocaya gitmeden iğne kullanıyorduk.madem teseyi önereceksin bunca insana umut bağlattın.aylarca o aktar iyi bu aktar yeni birşey bulmuş diye diye ceplerini doldurtun.pahalı hastanelerde insanları resmen soydun.bize ilk gittiğimizde hoca azosperm olan insanlar ve kanser hastaları en çok sömürlmeye müsait hastalar dedi.sakın her denilene inanmayın demişti.bizde kendisini dinleyip inanmayınca edepsiz ve sabırsız olduk.şimdi aylarını yıllarını paralarını aldığın insanları teseye yönlendirdin.sonra allah korusun tesedede çıkmadı o zaman cevap ne olacak doktorun.ben bu işlerin zaten nasip olduğunu biliyorum.ama ben verilen kesin umutlardan bahsediyorum.insanlara bunca güzel konuşuyorsunda ya sonrası......yazmayayım diiyorum ama bunca insanın kandırılmasına tahammül edemiyorum.bu kadar tesenin hasarından bahsediyorsun,testise geri dönülmez hasarlar bıraktığını savunuyorsun aama bununda çare olduğunu söylüyorsun.bu kadar tesenin geri dönülmez zararından bahsderken keşke şeker niyetine aylarca haftanın 5 günü verdiğin o ilaçların yan etkilerinide yazsaydın.hipoluları ayrı tutuyorum benim sözüm o gruptakilere değil.onlar mecbur yerine hormon alacaklar.ama bizde var olanı baskılayıp tekrar hortlatmanın anlamının olmadığını söylüyorum.benim asıl merak ettiğim.yıllarca dışardan aldığımız hormonları teseden sonra bırakınca ne olacak.vücut ne yapacak.bence bizim sınavımız o zaman başlayacak.vücut o zman çökecek.o zaman hastalanacak.şimdi bu tüpbebeğe hazırlanırken hergece yatakta gizli gizli ağlıyorum.eşime haksızlıkmı yaptım.bencilmiydim.anne olma isteğim neden bu kadar gözümü kör etmişti.eşim hergün benim korkuyla vurulduğum iğnelri acaba hiç korkmadanmı vurdu.inanın yazarken bunları kahroluyorum.yaşamayınca insan anlamıyormuş.temennim tesede sperm çıksın ama inanın çıkmazsa artık bu iğnelere karşıyım.asla artık eşime böyle bir kötülük yaptırmayacağım.eeğer nasip diye söylüyorsak ben bunu kabul ediyorum.nasibimde olmayan birşey içinde bu kadar kendimizi kandırmamıza gerek olmadığını söyleyip hayatıma bakarım.rabbimin vermediğiyle değilde verdiğiyle kendimi avuturum.
Canim gunaydin. Bu yazinin ustune yaziyim bari ruyamda bi.arkadasim celalettin hocayla ilgili olumsuz yorumlri.olumsuz tedavileri bana internetten yolluyodu hayirdir insallah dedim.

Canim gunaydin. Bu yazinin ustune yaziyim bari ruyamda bi.arkadasim celalettin hocayla ilgili olumsuz yorumlri.olumsuz tedavileri bana internetten yolluyodu hayirdir insallah dedim.
aslında bende geçen gün ilk iğnemi vurulduğum gün celallettin peruyu rüyamda gördüm.bana siz daha tese olmadınızmı.siz olsanız sizde çıkardı diye söylüyor.bende hocam size defalarca sorduk olmayın diyen siz değilmiydiniz diyorum.

günaydın kızlar, ne yazıkki güzel haber getiremedim. bizim sıfır çıktı yine testte :(
spermatidler %10 dan %20 ye çıkmış lökosit biraz düşmüş ama biz tedaviyi sonlandırıp teseye karar verdik.
hocayla görüşmedik maddi sebeplerden dolayı. spermatid %20lerde olan kişilere ne yorum yapıyo bilen varm kızlar? enazında spermati,dlerin yükselmesi tesede şansımızı arttırır belki. hayırlısı Allahtan ne diyelim.. dularınızı esirgemeyin

aslında bende geçen gün ilk iğnemi vurulduğum gün celallettin peruyu rüyamda gördüm.bana siz daha tese olmadınızmı.siz olsanız sizde çıkardı diye söylüyor.bende hocam size defalarca sorduk olmayın diyen siz değilmiydiniz diyorum.
Hayirdir insallah.. insallah tedavinizin sonucunda evlatlarinizi kucaginiza alirsiniz.

günaydın kızlar, ne yazıkki güzel haber getiremedim. bizim sıfır çıktı yine testte :KK43:
spermatidler %10 dan %20 ye çıkmış lökosit biraz düşmüş ama biz tedaviyi sonlandırıp teseye karar verdik.
hocayla görüşmedik maddi sebeplerden dolayı. spermatid %20lerde olan kişilere ne yorum yapıyo bilen varm kızlar? enazında spermati,dlerin yükselmesi tesede şansımızı arttırır belki. hayırlısı Allahtan ne diyelim.. dularınızı esirgemeyin
Canimm ne diyimki Rabbim cabalarimizin sonucunu guzel eylesin. Hakkinizda hayirlisi olsun. Karariniz insallah guzel sonuclar alirsiniz.

günaydın arkadaşlar erkek kardeşim çok hasta sizden ricam dualarınızı eksik etmeyin kimin duasının kabul olacağı belli olmaz okuyabilecek olan varsa yasini şerif okurmusnuz ve okudum diye msj atarmısnız şimdiden hepinizden Allah razı olsun not:kardeşimin adı muhammed adıyla okursanız çok sevinirim.

günaydın arkadaşlar erkek kardeşim çok hasta sizden ricam dualarınızı eksik etmeyin kimin duasının kabul olacağı belli olmaz okuyabilecek olan varsa yasini şerif okurmusnuz ve okudum diye msj atarmısnız şimdiden hepinizden Allah razı olsun
canım ben yasin okuyamıyorum şu an ama duam sizinle.geçmiş olsun.

Canimmm kalpten dua ediyorumm insallahhhh 3 ay sonra sperm cikti haberlerini aliriz :) ee tesede sperm bulunma olasiligi nedr bu durumda sordunuzmu

Canım hayırlısı olsun sparmatitlerin artmasıda lökositlerinde düşmeside iyi yani.Allah gönlünüzün muradını versin inşallah.Kucağın sağlıklı bebişlerle dolsun.

tülaycığım spermatit artması çok güzel lökosit düşmüş gidişatın güzel olmasına çokk sevindim. Rabbim dualarımız kabul etsin tez zamnda inş.

Maşallah canım spermatitler artmış inşallah teseye gerek kalmadan spermler çıkmaya başlar,Allah hakkınızda hayırlısı neyse onu nasib etsin,spermatit oranı kaç çıktı canım buarada

Tülay gözün aydın desene sayılı günler kaldı sizin için inşallah tedavi işe yaramıştır 3ay sonra yüzünüz güler

Canim Celalettin hoca teseye karşı değilmiydi nie şimdi ona döndü?

çok geçmiş olsun canım.. inş. spermler sağlıklıdırlar da bu derdiniz son bulur. dualarımız seninle
canım içinde ne fırtınalar kopuyordur şimdi, ama sabır. ne umutlarla başladık bu tedaviye ama Rabbim vermeyince olmuyor işte. duadan başka elimizden bişey gelmiyor. siz tedaviyi bırakmayı düşünüyoruz falan dediniz mi de hoca tese dedi. kolay kolay tese demez di. inş 3 ay sonra güzel sonuç alırsınız eğer olmazsada bu kadar emeğin karşılığını tese de alacaksınız inş. hiç moralini bozma canımmm

Arkadaşlar desteğinize sonsuz teşekkürler
Dr son sperm testine göre tese de sperm çıkar dedi
Ama emin ellerde yapılması lazım dedi
Bir kaç dr adı söyledi şu anda değerlendirme aşamasındayız.
Germ hücre en son 1400 dü-Şimdi 1 300 olmuş
Spermatit en son %22 idi Şimdi %30 olmuş
Lökosit 750 bin di Şimdi 400 bin olmuş
İnmemiş Testise rağmen hücreler gayet güzel dedi
Daha 3 ay devam edecez ilaçlara
O zaman 2 yılı doldurmuş olacağız
Dr da zaten 2 yılı doldurun tedavi olarak,
Şİmdiye kadar diğer 2 ameliyatını hiç tedavi olmadan tese olmuştu
Tedavi gördüğü için biraz daha ümitliyiz

Tese konusunda gelince Eşim kendisi istedi.
Eşimin inatçı bir vücudu olduğu için spermler teşrif etmiyor
İğnelerden ve ilaçlardan bıktığını çok yorulduğunu söyledi
Eşime kalsa hemen olmak istiyordu
Ama Celalettin Hoca 2 yılı tamamlayalım öyle olun ve iyi bir dr da tese olun dedi
Dr da doğal çıkıştan yana ama olmayınca olmuyor
Bende eşim de çok yıprandık artık

Şu anda eşimde inmemiş testist sorunu var.Testistler yukarıda yani.
Daha öncede biyopside Maturasyon Arresti (sperm duraklaması)Çıkmıştı
Tese işi tamamen kendi isteğimiz arkadaşlar
Lütfen yanlış anlaşılmasın

Sevgili gkhnbsrd, bu durumla sadece birdefa da karşılaşmıcaksın, o nedenle bu eşiği kırman gerek, kendini bişe yokki bunda diyerek telkin et. Biz 5 aydır azosperm olduğumuzu biliyoruz. Gecen ay liseden en yakın arkadasımla buluştum, hatta eşiyle benim eşim tanıştırmıştı, şuanda hamile, tam da eğer bu hastalığımız olmasa benim de hamile olacağım aylarını yaşıyo, yaklaşık ben de 5-6 aylık hamile olurdum yani... Bişeler istedik tabi bi iştahla girişicem, arkadaşım mayonez olmasın meyve suyu içeyim sağlıklı besleneyim triplerinde tabi benim boğazıma dizildi yediklerim. Aksi gibi tam kafeden kalktık yan taraf bebek mağazası, arkadaşım içeri girince ben de girmek zorunda kaldım tek tek minik bebek elbiseleri beğendik... İnanın benim için çok zordu ama kendimle gurur duyuyorum ki atlattım, 1.5 yıllık evliyim bebek sorana da biz 4-5 yıl daha düşünmüyoruz, bol bol seyehat edicez diyorum. Sakın koyvermeyin aksine üstüne konuşun kaçmayın konudan...

İyi demişsin canım
Sana bebek soranlarla ben gezeceğim tozacağım eğleneceğim
Keyfime bakacağım de
Umreye gideceğim hacıya gideceğim de
Çocuk olunca bunları yapamam de
Ben öyle söyliycem artık

Ama Celalettin Hoca 2 yılı tamamlayalım öyle olun ve iyi bir dr da tese olun dedi

hakkınızda hayırlısı olsun vücudun inat durumu zaten ortada.bizlerin eşlerinin vücudu normal olsa en başından sperm üretecek.bunun inatla alakası olduğunu düşünmüyorum.zaten bir tek sizde değil sıkıntı.hepimizin eşlerinin durumu aynı.zaten vücut normal olsa ve tepki verse sperm çıkacak değilmi.tese kararını kimin vediğinin bence önemi yok.hakkınızda hayırlısı olsun.zaten eni sonu bu durum kaçınılmazdı.testisler yerinde değilken zaten doktor nasıl tedaviyi uzun sürdürüyor.emin ellerde testis yerine indirilmeden zaten tedavi yanlış canım.sen ne kadar müdahale edersen et testis batında vücut ısısının üstünde.sperm çıksada meniye dökülmeden ölecek.siz teseyi istemezsenide zaten ne kadar daha durum böyle devam edecek.2 yıl 3 yıl......daha sonrası.bence bu kadar uzun tutmaya gerek yok tedaviyi.inşallah tesede çıkarda artık sizde rahat bir nefes alırsınız.doktor umut verince insan inanmak istyor.keşke herkes o kadar şanslı olsa.6 ay 1 yılda sperm çıksa.siz çok inandınız mücadele verdiniz inşallah mükafatını alırsınız.tese okadar da korkulan birşey değil.zaten istesenizde ayda bir tese yapılmıyor.keşke tesede çıksa.en azından onda şanslı kullardan olalım ve yüzümüz gülsün.

mrb kızlar biz teseyi umutta emre beyle düşünüyoduk ama ayrılmış galiba. şu an nerede olduğunu biliyomusunuz internette bulamadım bi bilgi

merhaba kızlar hepimizin başına gelen bişeyi sorucam şimdi en yakın arkadaşım hamile ve ben arayıp tebrik edemiyorum ne yapıcam :KK43:

canım günaydın arayıp tebrik edeceksin sen kendini çok kötü şekilde psikolojik baskı uyguluyorsun ark. eğer eşinin durumunu bilmiyorsa seni yanlış anlar bebek olana kadar bunlara alışacaksın bn haftanın en az 6 günü yeğenimi görüyorum öpüyorum seviyorum oynuyorum üzlüyormuyum evet AMA ALLAHIN İZN. HEPSİ GECECEK DİYORUM HALİME ŞÜKREDİYORUM..

hakkınızda hayırlısı olsun vücudun inat durumu zaten ortada.bizlerin eşlerinin vücudu normal olsa en başından sperm üretecek.bunun inatla alakası olduğunu düşünmüyorum.zaten bir tek sizde değil sıkıntı.hepimizin eşlerinin durumu aynı.zaten vücut normal olsa ve tepki verse sperm çıkacak değilmi.tese kararını kimin vediğinin bence önemi yok.hakkınızda hayırlısı olsun.zaten eni sonu bu durum kaçınılmazdı.testisler yerinde değilken zaten doktor nasıl tedaviyi uzun sürdürüyor.emin ellerde testis yerine indirilmeden zaten tedavi yanlış canım.sen ne kadar müdahale edersen et testis batında vücut ısısının üstünde.sperm çıksada meniye dökülmeden ölecek.siz teseyi istemezsenide zaten ne kadar daha durum böyle devam edecek.2 yıl 3 yıl......daha sonrası.bence bu kadar uzun tutmaya gerek yok tedaviyi.inşallah tesede çıkarda artık sizde rahat bir nefes alırsınız.doktor umut verince insan inanmak istyor.keşke herkes o kadar şanslı olsa.6 ay 1 yılda sperm çıksa.siz çok inandınız mücadele verdiniz inşallah mükafatını alırsınız.tese okadar da korkulan birşey değil.zaten istesenizde ayda bir tese yapılmıyor.keşke tesede çıksa.en azından onda şanslı kullardan olalım ve yüzümüz gülsün.

Eşim şu anda inmemiş testist ameliyatı olsa başarılı olmaz
Çünkü zamanında yani küçük yaşlarda olmalıymış
Eşimi de maşallah dr a götüren bi ALLAH ın kulu olmamış
Kayınvalidem 7 çocucuğunu da hep evde doğurmuş
Hastane de olsa en azından dr şu zaman gelin diye bilgi verirdi
Daha önceden önlemi alınırdı

Rabbim kimseyi zorda koymasın inşALLAH
Rabbim hepimizin işlerini rast getirsin inşALLAH
Sizlerde de sperm bulunur ki onca senenin acısını çıkartırsınız inşallah
Eşim ameliyattan değil de sonucunun hüsran olmasından korkuyor
Bende aynı şekilde canım
Ama başka çaremiz yok ki
Hepsi hayırlı evlatlarımızın olması için

Ya inanırmısın Celalettin Hoca Hep bizi düşündü yine
Biz denizli de oturuyoruz ya
Size yakın olan Ege Üniversitesinde ki dr la görüşün dedi
İstanbul da uğraşmayın uzak dedi
Bende hocam biz neresi iyise oraya gitmek istiyoruz dedik

Eşim ameliyattan değil de sonucunun hüsran olmasından korkuyor
Bende aynı şekilde canım
Ama başka çaremiz yok ki
Hepsi hayırlı evlatlarımızın olması için

Ya inanırmısın Celalettin Hoca Hep bizi düşündü yine
Biz denizli de oturuyoruz ya
Size yakın olan Ege Üniversitesinde ki dr la görüşün dedi
İstanbul da uğraşmayın uzak dedi
Bende hocam biz neresi iyise oraya gitmek istiyoruz dedik
bak tülay inmemiş testis yerine geçde olsa indiriliyor.benim eşiminde testisleri yerine askerdeyken hem fıtık hemde testis yerine indirilsin diye ameliyat oluyor.ama fıtık ameliyatı başarılı oluyor ama testisler kordon kısa diye yerine indirilemiyor.sonra biz evlendik.3 yıl boyunca ne ettiysek ne ettiysek tese olmaz testis yerinde değil dediler.biz 3 yıl hiçbirşey yapamadık.sonra ben tarsusta hastalandım doktora gittik.orda laflafı açarken o doktor bize adana balcalıdaki bir prof önerdi.bizde hemen heyecana gittik ama ogün o hoca yoktu.bizde şaban dorana göründük.rabbim kendisinden razı olsun kimsenin yapamadığını yaptı.testisler çok başarılı şekilde indirildi.eşimin yaşı 27 di.yani daha önce bu ameliyat bile olduğu halde olmadı.düşün bizim hiç ümidimiz yokken ve bizde internet dahi yoktu o dönemde.demem o ki eşinin yaşı geç değil.önce eşinin sağlığı için testisleri yerine indirin.bak gerçekten aynı durumda olduğumuz için öneriyorum.çünü testis batındayken eşimin sürekli sancısı ağrısı oluyordu.bunlar şimdi yok hamd olsun.doktorda bize çok geç dedi ama oldu.hatta biz celallettin hocaya bu ameliyatı 27 yaşında indirldi dediğimizde bize inanmadı gibi bir yüz ifadesi yaptı.ama yapan var.oldu yani.belki hoca bu konuda bilgi sahibi değildir ama yapan var.yani herşeyi bilmek zorunda değil.siz bence bunu araştırın.bize tüpbebek için memorial demişti.labaratuarı iyi diye.ama çok pahalı diye biz yaptırmadık.hakkınızda hayırlısı olsun.hani diyorsun ya hoca hep bizi düşündü.hoca tüpbebeğe gelincemi istanbulun uzak olduğunu hatırladı.siz 2 yıl boyunca gidip gelirken çokmu yakındı.istanbul uzak uğraşmayın derkende size mesaj vermiş.ama siz anlamadınızmı acaba.siz bir sperm için 2 yıl uzak olan istanbulda mücadele verdiniz ve tüpbebeğe geçerkenmi uzak oluryor istanbul.bence bu gözünüzdeki perdeyi kaldırın daha iyi anlarsınız beni.

eyinas
tamam canım bu dr u araştıracağım
ilgin için çok teşekkürler
ALLAH razı olsun
Her şerde bir hayır vardır
Önemli olan tüp bebek değil sperm çıkması

Canım merhaba, durumunuzun ilerlemesine çok sevindim. Benim eşim 6-7 yaşında geç kalınmış inmemiş testis ameliyatını olmuş, ancak doktor beceripte indirememiş. 30 yaşında memorial Prof. Dr Tibet Erdogru ve Op. Dr Egemen Avcı hem testisleri mümkün olduğunca indirdiler, hemde mikro teseyi aynı anda gerçekleştirdiler. İndirme işlemi başarılı geçti. Geç diye düşünme her şeyi bir kenara bırakın inmemiş testiste kanser olma riski çok yüksek. İlk başta kendi sağlığı için zaten olması gerekiyor. Ayrıca bence eşinin vücudu inaçtı değil aksine çok iyi uyum sağlamış. indirilmemiş olmasından ötürü bu kadar hücre ve spermatite ilerlemesi bile mucize. Belki çoktan sperme dönüşecekti ancak, karın yada kasık içinde olduğundan sıcaktan bu oluşumun sağlanamamış olmasından kaynaklıdır büyük ihtimal. Ümitlendirmek yada yanlış bilgi vermek istemem ama durumunuz bu iken değerler böyle ise bencede sperm bulunabilme yüzdesi yüksek ama mikro tese ile birlikte indirme ameliyatını sizde yaptırın.