Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım benim bizde sperm çıkışı sıfır o yüzden elimiz kolumuz bağlı bunla ilgili androlojiye randevu aldım inş. giderde problemimşz nedenmiş öğreniriz 11/12/14 tarihinde canım ALLAHIN İZN. inş. herşey güzel olur hepimiz için
inşallah güzel sonuçlar alırsınız

ameliyat hazırlıkları esnasında sperm testi istediler o zaman öğrendik azosperm olduğunu ayrıca geçenlerde patolojiye baktım iltihap diye bahsediyordu dediğin gibiymiş
değil mi.... Of çok zor ya böyle acaba gereksiz yere mi ameliyat olduğunu düşünmek siz ameliyattan önce sperm testi vermişsiniz biz onuda yapmadık bende diyorum belkide tek testis gidince böyle oldu kalan testis kendini toparlayınca olur belki diyorum kendimi kandırıyorum sanki :(

canımyanlış anlaşılmak istemiyorum ama hocanın teseye karşı olduğunu hiç düşünmüyorum.bizde ilk giden hastalandanız ve bize 2 yıl tedaviden sonra size microtese yapılacak.sizde doğal çıkış olmaz demişti.sonra burda okuduktan sonra tese karşıtı gibi okudum.hocanın hastaları çoğalınca insanlarda umut bağladı umut verdiği için.sonra bize söylediklerinin aksini konuştu.sonra sabırsızlıkla itham etti.ki biz hocaya ilk başladığımızda 1 550 000 immatür germ hücremiz vardı.yani bakıyorum şuan hocada aylardır tedavi olan insanların daha önündeydik ve bize şimdi ameliyat olsanız sizde çıkmaz dedi.ve bunu neye dayanarak söyledi bilmiyoruz.hücreye bakarak söylüyorsa bizim iyi hücrelerimiz vardı.sperm boyamalarda bile hep elongeler çıkıyordu..hoca bu kadar kesin konuşmasıydı belki o zaman tese olcaktık.çünkü hocaya gitmeden iğne kullanıyorduk.madem teseyi önereceksin bunca insana umut bağlattın.aylarca o aktar iyi bu aktar yeni birşey bulmuş diye diye ceplerini doldurtun.pahalı hastanelerde insanları resmen soydun.bize ilk gittiğimizde hoca azosperm olan insanlar ve kanser hastaları en çok sömürlmeye müsait hastalar dedi.sakın her denilene inanmayın demişti.bizde kendisini dinleyip inanmayınca edepsiz ve sabırsız olduk.şimdi aylarını yıllarını paralarını aldığın insanları teseye yönlendirdin.sonra allah korusun tesedede çıkmadı o zaman cevap ne olacak doktorun.ben bu işlerin zaten nasip olduğunu biliyorum.ama ben verilen kesin umutlardan bahsediyorum.insanlara bunca güzel konuşuyorsunda ya sonrası......yazmayayım diiyorum ama bunca insanın kandırılmasına tahammül edemiyorum.bu kadar tesenin hasarından bahsediyorsun,testise geri dönülmez hasarlar bıraktığını savunuyorsun aama bununda çare olduğunu söylüyorsun.bu kadar tesenin geri dönülmez zararından bahsderken keşke şeker niyetine aylarca haftanın 5 günü verdiğin o ilaçların yan etkilerinide yazsaydın.hipoluları ayrı tutuyorum benim sözüm o gruptakilere değil.onlar mecbur yerine hormon alacaklar.ama bizde var olanı baskılayıp tekrar hortlatmanın anlamının olmadığını söylüyorum.benim asıl merak ettiğim.yıllarca dışardan aldığımız hormonları teseden sonra bırakınca ne olacak.vücut ne yapacak.bence bizim sınavımız o zaman başlayacak.vücut o zman çökecek.o zaman hastalanacak.şimdi bu tüpbebeğe hazırlanırken hergece yatakta gizli gizli ağlıyorum.eşime haksızlıkmı yaptım.bencilmiydim.anne olma isteğim neden bu kadar gözümü kör etmişti.eşim hergün benim korkuyla vurulduğum iğnelri acaba hiç korkmadanmı vurdu.inanın yazarken bunları kahroluyorum.yaşamayınca insan anlamıyormuş.temennim tesede sperm çıksın ama inanın çıkmazsa artık bu iğnelere karşıyım.asla artık eşime böyle bir kötülük yaptırmayacağım.eeğer nasip diye söylüyorsak ben bunu kabul ediyorum.nasibimde olmayan birşey içinde bu kadar kendimizi kandırmamıza gerek olmadığını söyleyip hayatıma bakarım.rabbimin vermediğiyle değilde verdiğiyle kendimi avuturum.
Arkadasi yazdiklarina aynen katiliyorum ama bir seyide merak ediyorum simdi ben 10 senelik evliyim istanbulda oturuyorum biz esimle evlendiyimiz ilk ay korunmak icin hastaneye gittiyimizde oyrendik azospermi oldugunu tabi cok buyuk bir sok yasadik yillarca girgira vurdum kabullenmedi yok ya dedim her neyse bizim gittiyimiz ilk doktor bile hemen tup bebek onerdi okadar cok doktorlara hastanelere gittimki benim esimin sperm sayisi sifir hareket sifir ileri hareket sifir yani anlayacagin hersey sifir hormonlarda yuksek cikiyor ama bu gune kadar gittiyim hic bir dokto ona bir tedavi onermedi bolile iyne falan hic bir sey biz direkmikro tese olduk rabbime sukurler olsun bulundu ama tup bebek malesef nagatic sonuc ben umut tup bebek merkezi dktor ulun bek fertijin dr seval tasdemir gayrettepe floransi dr emre karatekellioglu son olarakta acibadem dr cem beyde tup bebk yaptirdim ama malesef olmadi simdi dondurulmus 4 tane sperm var fertijinde onlari son kez kullanmak icin baslayacagim insallah hayirlisi olsun bu arada butun hikayemi yazdim ama asil merak ettiyim hep ozel ve hep bilinen doktorlara gittim bana neden hic iyne hormon takviyesi oneren olmadi

Balım neye karar verdiniz
Eşinle konuştun mu
İndirme ve tese ameliyatını olacakmısınız

Ben eşimle konuştum tamam dedi
Garibim benim dediğimden çıkmıyor
Beraber gidelim bari destek olalım birbirimize
Hastanelerde tek başıma kalmak ölümden de beter
Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum
canım bizim nisan gibi 2 sene dolacak celalettin hocadaki tedavimiz,ozamana kadar devam edceğiz,gidişata göre karar vereceğiz,en zon çare olarak düşünüyorum mikroteseyi,çünkü oradada çıkmazsa eşim için büyük yıkım olur,tedavide olmak ona iyi geliyor psikolojik açıdan,oyüzden bende tedaviyi bırakıp teseye cesaret edmiyorum ama dedğim gibi 2 sene dolunca durumuzda bugüne göre bir değişiklik olmazsa ozaman artık mikro teseden başka çare kalmaz,

Sevgli arkadaslar surekli buraya yaziyorum benim esimde toplam sperm sayisi sadece 8 bin doktor klomen ve proxeed plus verdi nerdeyse 3 aydir kullaniyoruz belliki sonumuz tup bebek samsun ondokuz mayis fakultesindecyaptirmayi dusunuyoruz acaba bize rapor cikarmi toplamda ilaclar dahil ucret ne kadar olur 5 bin lirayi bulurmu acaba bide fakultelere guvenebilirmiyiz ozeldaha mi iyi olur Caba fikir verin lutfen:((cok zor bi durum

değil mi.... Of çok zor ya böyle acaba gereksiz yere mi ameliyat olduğunu düşünmek siz ameliyattan önce sperm testi vermişsiniz biz onuda yapmadık bende diyorum belkide tek testis gidince böyle oldu kalan testis kendini toparlayınca olur belki diyorum kendimi kandırıyorum sanki :KK43:

ameliyattan önce dr lar istedi sperm testini bizim aklımıza bile gelmedi canım bence canım yanlış düşünüyorsun çürük olan bir meyve sebze bile yanındakini çürütmez mi? ondan geçer bakteri yine çürütür belki o tümör etkiliyordu sperm çıkışını daha çabuk toparlar testis kendini bunları kafana takıp canını sıkma canım ALLAHU TEALA ne derse o olur bu kadar kafanı takarsan sen hasta olursun bu sefer ALLAH KORUSUN herşeyi akışına bırak canım

malesef canım etrafımızda böyle insanlar olunca dahada zorlaşıyor hayat,zor biliyorum ama takmamaya çalış,eşinle rahat rahat gez dolaş onlar kıskansın ,benim yakınımda çocuğu olan yok elti yenge görümce çocuğu yok oyüzden kafam şimdilik rahat ama ilerde neolur bilmiyorum,inşallah ozamana kadar nasib eder rabbim,
Amin inşallah hepimize nasip etsin, bizde herkeste 2şer 3er cocuk, ama dayaniyorum, nasipte vardir inşallah...

Sevgli arkadaslar surekli buraya yaziyorum benim esimde toplam sperm sayisi sadece 8 bin doktor klomen ve proxeed plus verdi nerdeyse 3 aydir kullaniyoruz belliki sonumuz tup bebek samsun ondokuz mayis fakultesindecyaptirmayi dusunuyoruz acaba bize rapor cikarmi toplamda ilaclar dahil ucret ne kadar olur 5 bin lirayi bulurmu acaba bide fakultelere guvenebilirmiyiz ozeldaha mi iyi olur Caba fikir verin lutfen:KK43:(cok zor bi durum
8 bin mi burada herkesin sayısı 0 canım bilgin olsun

uzun bır zamandır yazmıyodum ama mutlaka hergün foruma girip güzel haber war mı diye okuyorum burayı belki beni tanıyan arkadaşlar vardır şu an ki durumumuzdan bahsedip sizden bilgi almak istedim arkadaşlar kaan hocada tedavi oluyodu esim ve bizi üçüncü kez teseye çağırdı ve biz tese olmaya korktuk çünkü sperm fish testinde haploid hücre bile çıkmamıştı ve hocada o zmn sperm bankasına gidin ewlat edinin bu sekilde çocuğunuz olmaz deyince bizde bitkisel ilaç kullanmaya başlamıştık fakat ilaçları hazırlayan kadın bir aydır ilacımızı wermiyo :( peşin peşin 4 milyara yakın paramızı da aldı keske olacağı garanti olsada tüm warlığımızı bebeğimiz için feda ederizz.. iki sefer werdi ilacımızı şimdi aryıp durmayın ilaç hazır olunca çağırcam diyo ne kadar guvenılır bimıyorum buyuk bi çıkmazdayım biz ankaradyız ve memorial hastanesini tavsiye ediyolar bu hastaneyle doktorlarıyla bilgisi olan war mı ne yapmalıyız arkadaşlar ..

ameliyattan önce dr lar istedi sperm testini bizim aklımıza bile gelmedi canım bence canım yanlış düşünüyorsun çürük olan bir meyve sebze bile yanındakini çürütmez mi? ondan geçer bakteri yine çürütür belki o tümör etkiliyordu sperm çıkışını daha çabuk toparlar testis kendini bunları kafana takıp canını sıkma canım ALLAHU TEALA ne derse o olur bu kadar kafanı takarsan sen hasta olursun bu sefer ALLAH KORUSUN herşeyi akışına bırak canım
bırakamıyorum :( hep düşünüyorum ne olur nasıl olur nasıl yaparız hacamat duydum bide acve hurması bi çözüm arıyorum derdi veren dermanı da verir umudumu kesmiyorum ama biri çocuk dediğinde boğazım düğümleniyor inan burda bi çoğu gece kafasını yastığa koyunca evladını hayal eder olduğunu hayal eder ben hayal bile kuramıyorum korkuyorum hayal olur kalır diye :'(

Valla beni ilgilendirmez gerçi ama öyle birlikte denk getirseniz ne güzel olur. Ben tek başınaydım. Ailemin dahi o zamanlar haberi yoktu. Eşimin annesi ve babası vardı ama onlarda oğullarına destek için yanımızdaydı. Mikro tese ve indirme ameliyatı 4-5 saat sürdü. Beklemesi ölümdü... Eşimi ameliyathaneden çıkarırken ilk ağzından çıkan laf buldular mı oldu. odaya geçtik ve doktor geldi. Bulamadıklarını ancak indirme işleminin başarılı geçtiğini söylediler. Eşimin acısı cok fazlaydı. hem testisler küçük dikişler, hemde kasıkların 2 tarafında sezeryan izi kadar geniş dikişler vardı. Ağlamaya başladı. bende gizli gizli banyoya geçip ağladım. Canım benim kendi acısının yanında birde benim elimi tutup beni teselli etmeye çalışıyordu. Tabi ben üzüntümü belli etmemeye çalışsamda, anlamaz mı.. Benide hazırladıkları için yumurtalarımda sancı vardı ama kendimi bir kenara bıraktım. hep gittim, tek başına dışarda ağladım. benim doktorum gelip beni teselli etti. hem üzüntü hem yanlız hissetmek, kimseye derdini anlatamamak çok kötüydü. Ertesi gün taburcu olduk zaten. Bunları niye anlattım şimdi onuda bilmiyorum.

Balım neye karar verdiniz
Eşinle konuştun mu
İndirme ve tese ameliyatını olacakmısınız

Ben eşimle konuştum tamam dedi
Garibim benim dediğimden çıkmıyor
Beraber gidelim bari destek olalım birbirimize
Hastanelerde tek başıma kalmak ölümden de beter
Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum

bırakamıyorum :KK43: hep düşünüyorum ne olur nasıl olur nasıl yaparız hacamat duydum bide acve hurması bi çözüm arıyorum derdi veren dermanı da verir umudumu kesmiyorum ama biri çocuk dediğinde boğazım düğümleniyor inan burda bi çoğu gece kafasını yastığa koyunca evladını hayal eder olduğunu hayal eder ben hayal bile kuramıyorum korkuyorum hayal olur kalır diye :'(

Güzel kalpli ark. böyle yaparak kendini yıpratıyorsun kendine baskı uygulama artık bak eşin düzelir ALLAHIN izn. zamanı ve yeri varsa beklemek zorundayız düzelecek ALLAHIN izn. kolay süreçten geçmiyoruz kanser cümlesi ne kadar ağır sende bende iyi biliyoruz ve bunun üstüne bebek olayı çıkıyor bunları atlatmak çok zor bir süreç eşin içinde senin içinde bende bazen yoğunlaşıyorum bebekler hele mağaza görmeyeyim içim nasıl kavruluyor kızım olsa bunu alırım oğlum olsa bunu alırım diye ama sonra bakıyorum ki ellerimin boş kaldığını zamanı belli olmadığını anlıyorum biz bayanlar erkekler den daha evhamlıyız aman şöyle aman böyle olsun diye neler yapmıyoruz ki belki ALLAHU TEALA bana bir şeyi bahane ediyor olmasın diye daha sonra verecek belki belkide hiçç...

Bende geçenlerde zemzem suyuna yasin, meryem süresi, tespih, farklı, süreler ayetler felan okudum ve eşimle içtik :( bir umut işte.

bırakamıyorum :KK43: hep düşünüyorum ne olur nasıl olur nasıl yaparız hacamat duydum bide acve hurması bi çözüm arıyorum derdi veren dermanı da verir umudumu kesmiyorum ama biri çocuk dediğinde boğazım düğümleniyor inan burda bi çoğu gece kafasını yastığa koyunca evladını hayal eder olduğunu hayal eder ben hayal bile kuramıyorum korkuyorum hayal olur kalır diye :'(

8 bin mi burada herkesin sayısı 0 canım bilgin olsun
Aslinda cok haklisin nispeten bizim durumumuz daha iyi ama 3 ay once 15 gun icinde 3 sperm ornegi vermistik ilkinde sgkda baktirdir 100 bin cikti ikincisinde ozel hastanede baktirdik 0 cikti sonra fakultede baktirdik 8 bin cikti var mi yok mu sperm anlamadikki ..doktorun verdigi ilaclar klomen ve proxeed olus ise yarar mi cok caresiziz :(((

Sevgli arkadaslar surekli buraya yaziyorum benim esimde toplam sperm sayisi sadece 8 bin doktor klomen ve proxeed plus verdi nerdeyse 3 aydir kullaniyoruz belliki sonumuz tup bebek samsun ondokuz mayis fakultesindecyaptirmayi dusunuyoruz acaba bize rapor cikarmi toplamda ilaclar dahil ucret ne kadar olur 5 bin lirayi bulurmu acaba bide fakultelere guvenebilirmiyiz ozeldaha mi iyi olur Caba fikir verin lutfen(cok zor bi durum

Sevgli arkadaslar surekli buraya yaziyorum benim esimde toplam sperm sayisi sadece 8 bin doktor klomen ve proxeed plus verdi nerdeyse 3 aydir kullaniyoruz belliki sonumuz tup bebek samsun ondokuz mayis fakultesindecyaptirmayi dusunuyoruz acaba bize rapor cikarmi toplamda ilaclar dahil ucret ne kadar olur 5 bin lirayi bulurmu acaba bide fakultelere guvenebilirmiyiz ozeldaha mi iyi olur Caba fikir verin lutfen(cok zor bi durum
rapor çıkması için 3 yıllık evli olmak gerekiyor diye biliyorum canım

Güzel kalpli ark. böyle yaparak kendini yıpratıyorsun kendine baskı uygulama artık bak eşin düzelir ALLAHIN izn. zamanı ve yeri varsa beklemek zorundayız düzelecek ALLAHIN izn. kolay süreçten geçmiyoruz kanser cümlesi ne kadar ağır sende bende iyi biliyoruz ve bunun üstüne bebek olayı çıkıyor bunları atlatmak çok zor bir süreç eşin içinde senin içinde bende bazen yoğunlaşıyorum bebekler hele mağaza görmeyeyim içim nasıl kavruluyor kızım olsa bunu alırım oğlum olsa bunu alırım diye ama sonra bakıyorum ki ellerimin boş kaldığını zamanı belli olmadığını anlıyorum biz bayanlar erkekler den daha evhamlıyız aman şöyle aman böyle olsun diye neler yapmıyoruz ki belki ALLAHU TEALA bana bir şeyi bahane ediyor olmasın diye daha sonra verecek belki belkide hiçç...
doğru diyorsun canım benim eşim geçen sene tam bu zamanlarda ameliyat oldu şimdi diyorum kocaman 1 sene geçmiş o an en buyuk dert bu diyodum ama değilmiş şimdide en buyuk dert bu diyorum Allah affetsin ne dertler var ama hep eksik hissediyoruz işte kendimizi

Aslinda cok haklisin nispeten bizim durumumuz daha iyi ama 3 ay once 15 gun icinde 3 sperm ornegi vermistik ilkinde sgkda baktirdir 100 bin cikti ikincisinde ozel hastanede baktirdik 0 cikti sonra fakultede baktirdik 8 bin cikti var mi yok mu sperm anlamadikki ..doktorun verdigi ilaclar klomen ve proxeed olus ise yarar mi cok caresiziz :KK43:((
Geçen gün de yazmıştım klomen yumurtlama hapı bize de verdiler ama eşime yaramadı,yarayan var inşallah size faydası olur

Back
X