Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Geçmiş olsun arkadaşım allah sabırlar versin. Kaan hoca için bir merkeze gittik demişsin.Kadın doğum doktorundan memnun kalmamışsın.acaba hangi merkezdi söyleyebilirmisin. Bizde kaan hocanın hastasıydık merak ettim aynı yere mi gittik diye
sen yanlış anlamışsın canım.biz ilk teseyi kaan hocada olmuştuk.onda hazırlanmamıştım.bu bizim ikinci tesemizdi.bunda hazırlandım.ve selahattin çayan yaptı teseyi.bu tedavimde ne merkezden nede kadındoğumcumdan asla memnun kalmadım.merkez adana turan çetin tüpbebek merkezi.asla tavsiye etmiyorum.sonucum olumlu bile olsaydı aynı şeyi yazardım.kaan hoca için ben boşuna teredüt etmişim aslında.tekrar ona gitmediğimize onunla devam etmediğimize bile pişman olduk.

Demekki tese den sonra da sperm çıkabiliyormus zararı olsa çıkmaz di sperm
Eyinas a örnek olsun
canım sağolasın.zaten bende teseden sonra ağacın aşılama örneğini vermiştim.eşimde ben şimdi aşılandım şifa olsun bize diyor.benim umutsuzluğum bunca sene şunuda yapmadım şuda eksikti diyeceğimiz hiçbirşey yok.yoksa teseden sonra çıkmaz demiyorum ama buna hazır değildim.

sen yanlış anlamışsın canım.biz ilk teseyi kaan hocada olmuştuk.onda hazırlanmamıştım.bu bizim ikinci tesemizdi.bunda hazırlandım.ve selahattin çayan yaptı teseyi.bu tedavimde ne merkezden nede kadındoğumcumdan asla memnun kalmadım.merkez adana turan çetin tüpbebek merkezi.asla tavsiye etmiyorum.sonucum olumlu bile olsaydı aynı şeyi yazardım.kaan hoca için ben boşuna teredüt etmişim aslında.tekrar ona gitmediğimize onunla devam etmediğimize bile pişman olduk.

kızlar ne olur yazın.o kadar içim kötüki.varmı bizim gbi 2 tese sonrası sperm çıkanlar.
düşündükçe kalbim sıkışıyor.hiçbir zaman hamilelik giyemeceğim.hamile mağazasına,bebek mağazasına girmeyeceğim.
doğum için hazırlık yapamayacağım.kızım olmayacak oğlum olmayacak.
ne sünnet merasimi,ne bebek mevlüdü,nede nişan kına düğün olmayacak evimde.
allahım bunları hak edecek ne yaptım.herkesin sınavı olurmuş ama benimki neden bu kadar ağır oldu.
kimin ahını aldım,kime kötülüğüm dokundu,kimi incitttim.
düşündükçe deliriyorum.bu kadar güzel şeylerden mahrum olmak için hangi kuluna kötülük yaptım.
karı koca bu kadar dini bütün yaşarken kimseyi kırmamak için o kadar kırılırken bunları yaşamak hakmı.isyan değil bu sorular.asla isyan etmiyorum ama kendimi yargılamadanda edemiyorum.ne zaman mükafatlandırılacağız ne zaman sınav bitecek.yardım et allahım.bu kara günlerin bir an önce bitmesi için bize yardım et.senden gelen için tekrar sana sığınıyorum.bizleri affet
canım ağlattın beni... Gerçekten bunları sorgulamadan yapamıyoruz ama anlamadan isyan ediyoruz rabbim yardımcınız olsun hepimizin yardımcısı olsun Allah kerim bir gün bizde anne olucaz ve bu zor günleri inşallah unutucaz mevlana ne demiş İSYANLARDAYIM DEDİ
İMTİHANLARDAYDI..
FARKETSEYDİ KURTULACAKTI...
onun için canım hep umutla yaşamak zorundayız yoktan var eden mevlam bir gün bizede yoktan bir evlat verir inşallah yeter ki ol desin

Üzülme!
Yüzün yerde geziyorsan, ellerin boynuna sarılı ise, içini ısıtacak haberlerin mürekkebi damlıyor olmalı ömrünün defterine. Kar yağıyorsa güvendiğin dağlara, yarının ovalarında rengârenk çiçeklerin olacak demektir. Hırçın fırtınalar sarsıyorsa sevinçlerinin zirvesini, rüzgârlar dövüyorsa umudunun yamaçlarını, bir yüce dağsın sen demek ki, az bekle, eteğinden serin pınarlar akmaya başlayacak demek ki…
Üzülme!
O’nun en sevdiği kulu da yalnız kaldı. Taşlandı. Sürüldü. Yaralandı. Aç susuz kaldı. Yuvasına uzaktan göz yaşları içinde baktı. Mağarada yapayalnız ve korunmasızdı. Senin gibi üzülen yol arkadaşına sonsuz müjdeler veren tebessümüyle fısıldadı: “Lâ tahzen, innAllahe meânâ.”

"La tahzen" devamıda var arkadaşlar bence okuyun çok güzel teselli veriyor.

canım sağolasın.zaten bende teseden sonra ağacın aşılama örneğini vermiştim.eşimde ben şimdi aşılandım şifa olsun bize diyor.benim umutsuzluğum bunca sene şunuda yapmadım şuda eksikti diyeceğimiz hiçbirşey yok.yoksa teseden sonra çıkmaz demiyorum ama buna hazır değildim.
Canım tese emin ellerde yapılmalı
tanınan ve ünlü Dr larda yapılmalı
bunu biliyorum sadece

Biliyorum uzun oldu ama son birşey daha, doğuracağımız çocuğun biz her ne kadar üstüne düşüp iyi yetiştireceğimize inansak ta, iyi bir insan olup olmayacağını allah bilir, belki de bir katil olup masum canlar alıcak, belki de bir dikdatör olup savaşlar çıkarıp binlerce cana kıyacak... Unutmayın ki hz adem in oğlu kendi kardeşinin canına kıydı, hz nuh un oğlu babasının dinine inanmayarak gemiye binmedi, hiçbirimiz peygamberlerimiz kadar örnek kullar değiliz üstelik, kimse bunu iddaa edemez, hele ki şimdi yaşadığımız çağı ve sapkınlıkları düşününce... O nedenle lütfen allahtan tabiki dualarınızı esirgemeyin, her zaman yalvarın, ama ne olur hayırlı, sağlıklı, iman dolu ve merhametli bir evlat isteyin... Bir bebek herşey değil diye düşünüyorum, hele hele hayırsız bir evlat olacaksa allah vermesin dostlar diye düşünüyorum.... Verirse de yine kabulumdur, ne gelirse allahtan gelir, o da hoş gelir inşallah... Suan biz tedavilerimize başlamadık, ama bizim durumumuzda çok zor gözüküyo, ben kendimi şimdiden anne olamayacağıma hazırladım, böylece olmadığında üzülmem ama olursa da sevinmek adına... Lütfen metanetli olalım dostlar, elimizdekilere şükredelim, suan sahip olamadığımız bir bebek yerine bazen de sahip olduğumuz sağlığımız, aile huzurumuz, başımızdaki çatımıza, varlığımıza, ulaşabildiğimiz tüm rızıklara şükredelim
canım özel olmazsa sorabilir miyim neden başlamadınız tedaviye

Şimdi mufit gunel den cevap geldi
Tedavi ile sperm çıkmazsa o testist alınabilirmis
benim araştırmalarima göre testisde kitle oluşumunu tetikliyor
Iste iğne nin inmemiş testisde bir zararı daha arkadaşlar
offf fff moralim o kadar çok bozuk ki
ultrasonda söyle yaziyor sağ testist parankiminde 2 mm ye varan boyutta bir kaç adet kaba sekel kalsifikasyon odakları izlenmektedir yaziyor

Canım sıkma canını hemen sor soruştur bunun vardır bir tedavisi.Allah yardımcımız olsun zor şeyler geçiriyoruz.

Üzülme!
Yüzün yerde geziyorsan, ellerin boynuna sarılı ise, içini ısıtacak haberlerin mürekkebi damlıyor olmalı ömrünün defterine. Kar yağıyorsa güvendiğin dağlara, yarının ovalarında rengârenk çiçeklerin olacak demektir. Hırçın fırtınalar sarsıyorsa sevinçlerinin zirvesini, rüzgârlar dövüyorsa umudunun yamaçlarını, bir yüce dağsın sen demek ki, az bekle, eteğinden serin pınarlar akmaya başlayacak demek ki…
Üzülme!
O’nun en sevdiği kulu da yalnız kaldı. Taşlandı. Sürüldü. Yaralandı. Aç susuz kaldı. Yuvasına uzaktan göz yaşları içinde baktı. Mağarada yapayalnız ve korunmasızdı. Senin gibi üzülen yol arkadaşına sonsuz müjdeler veren tebessümüyle fısıldadı: “Lâ tahzen, innAllahe meânâ.”

"La tahzen" devamıda var arkadaşlar bence okuyun çok güzel teselli veriyor.
Semai demirci nin bir yazısı çok severim, unuttuklarimi hatırlattım Allah razı olsun kardeşim

önceki test germ 1400.000 şimdi 1168.000
lökosit 748.000 şimdi 432000
spermatit %27 şimdi % 22
önceki testte direk incelemede 2-3 tane çıkmıştı yoğunluktan pellet incelem yapılmadı. şimdi pellet incelemde 4 adet çıktı
menogon yerine menapur geçtik diğerleri devam

İlkbaharcığım çok sevindim nazlı spermler gözükmeye başlamış.Allah artttırsın ve sağlıklı bebişlerine kavuş inşallah sabrın sonu selamettir.

canım özel olmazsa sorabilir miyim neden başlamadınız tedaviye
Henüz kendi evimizden uzağız, güneydoğuda görev yapıyorum, inşallah yaza istanbula tayin isticem, istanbula taşınınca tedaviye başlıcaz ama bahsettiğim gibi ben bir çocuk sahibi olamayacsğım fikrine kendimi alıştırdım, eşimi de yavas yavas hazırlıyorum, daha sonra büyük bir çöküntü yaşamamak adına, dediğim gibi bir bebeğin herşeyin çözümü olduğuna inanmıyorum, tabiki bu istememek değil, bizde tedavimizi olup tese olacağız zamanı gelince, ama eşimi sadece bir kez teseye sokacağım, çıkarsa çıkar çıkmazsa allah sağlık versin deyip yoluma devam etmek adına, allah büyüktür yeter ki ol desin değil mi, hiçbir zaman umudumu da kaybetmicem tabiki :)

canım aynı senaryoyu aynı filmi yaşadım.elongeler başımıza dert.neden bunca tedaviden sonra sperme dönüşmedi anlam veremiyoruz.kaan hocaya inanınmıyorduk ama aynı şekilde selahattin hocada içersi iyi dedi.tübüller güzel gözüküyor dedi.sonuçta sperm yok.ama benim yaşadıklarımdan anladığım iğne tedavileri öyle çokta işe yaramıyor.diğerinde tam tedavi edilmedik dedik ama bunda kullanmadığımız görmediğimiz tedavi kalmadı.hiçbir şeye üzülmüyorumda bunca sene eczane eczane ilaç aradık.ne tatil dedik ne bayram nede ramazan deyip hiç ara vermeden iğne ilaç kullandı eşim.en azından bunca emeğin mükafatını alsaydık.sırf sperm görebilmek için görmediğimiz şehir gitmediğimiz doktor kalmadı.olmayınca olmuyormuş.kaderde evlatsızlık yazılmış alnımıza.kaderimiz değişirmi bilmiyorum ama isyan etme noktasındayım.artık hayalini bile kuramayacağım bir durumdayım.hayallerimde varmı onu bile bilmiyorum.sadece bir rüyanın en olunmadık yerinde uyandığımı biliyorum.ve hiçbir şeyden lezzet alamayacağımıda biliyorum.hücrelerimiz bile varken sizin için kök hücreyi beklemekten başka çare yok dendi.tıp benim için tükenmiş demekki.benim şifam nerede allahım gösterde gideyim.gösterde bileyim.varsa kaderde evlatsızlık artık bunun için çırpındırma.at bu mücadeleyi içimden at bu sevgiyi gönlümden.sönmeyecek ateşi alenlendirme.hiç bu kadar aciz olmamıştım hiç bu kadar yorgun düşmemiştim.
canım aynı dertten muzdarip olup birazda olsa çözebilmiş olarak merak ettim sizin sorun hormonalmi genetik mi?

canım aynı senaryoyu aynı filmi yaşadım.elongeler başımıza dert.neden bunca tedaviden sonra sperme dönüşmedi anlam veremiyoruz.kaan hocaya inanınmıyorduk ama aynı şekilde selahattin hocada içersi iyi dedi.tübüller güzel gözüküyor dedi.sonuçta sperm yok.ama benim yaşadıklarımdan anladığım iğne tedavileri öyle çokta işe yaramıyor.diğerinde tam tedavi edilmedik dedik ama bunda kullanmadığımız görmediğimiz tedavi kalmadı.hiçbir şeye üzülmüyorumda bunca sene eczane eczane ilaç aradık.ne tatil dedik ne bayram nede ramazan deyip hiç ara vermeden iğne ilaç kullandı eşim.en azından bunca emeğin mükafatını alsaydık.sırf sperm görebilmek için görmediğimiz şehir gitmediğimiz doktor kalmadı.olmayınca olmuyormuş.kaderde evlatsızlık yazılmış alnımıza.kaderimiz değişirmi bilmiyorum ama isyan etme noktasındayım.artık hayalini bile kuramayacağım bir durumdayım.hayallerimde varmı onu bile bilmiyorum.sadece bir rüyanın en olunmadık yerinde uyandığımı biliyorum.ve hiçbir şeyden lezzet alamayacağımıda biliyorum.hücrelerimiz bile varken sizin için kök hücreyi beklemekten başka çare yok dendi.tıp benim için tükenmiş demekki.benim şifam nerede allahım gösterde gideyim.gösterde bileyim.varsa kaderde evlatsızlık artık bunun için çırpındırma.at bu mücadeleyi içimden at bu sevgiyi gönlümden.sönmeyecek ateşi alenlendirme.hiç bu kadar aciz olmamıştım hiç bu kadar yorgun düşmemiştim.
canım aynı dertten muzdarip olup birazda olsa çözebilmiş olarak merak ettim sizin sorun hormonalmi genetik mi?

Henüz kendi evimizden uzağız, güneydoğuda görev yapıyorum, inşallah yaza istanbula tayin isticem, istanbula taşınınca tedaviye başlıcaz ama bahsettiğim gibi ben bir çocuk sahibi olamayacsğım fikrine kendimi alıştırdım, eşimi de yavas yavas hazırlıyorum, daha sonra büyük bir çöküntü yaşamamak adına, dediğim gibi bir bebeğin herşeyin çözümü olduğuna inanmıyorum, tabiki bu istememek değil, bizde tedavimizi olup tese olacağız zamanı gelince, ama eşimi sadece bir kez teseye sokacağım, çıkarsa çıkar çıkmazsa allah sağlık versin deyip yoluma devam etmek adına, allah büyüktür yeter ki ol desin değil mi, hiçbir zaman umudumu da kaybetmicem tabiki :)
canım gerçekten tertemiz bir yüreğin var umarım rabbim gonlune göre verir umut Allahtan ümitsizlik şeytandan... Bizde tedaviye başlamadık henüz burda arkadaşlarımı takip ediyorum ince eleyip sık dokuyorum inşallah çabalarımızın karşılığını goruruz burda gerçekten pırıl pırıl anne adayları var her anne anne değildir doğurmakla anne olunmuyor ama burdaki arkadaşlarım gerçekten mükemmel anneler... İnşallah evlatlarımıza kavuşuruz

Şimdi mufit gunel den cevap geldi
Tedavi ile sperm çıkmazsa o testist alınabilirmis
benim araştırmalarima göre testisde kitle oluşumunu tetikliyor
Iste iğne nin inmemiş testisde bir zararı daha arkadaşlar
offf fff moralim o kadar çok bozuk ki
ultrasonda söyle yaziyor sağ testist parankiminde 2 mm ye varan boyutta bir kaç adet kaba sekel kalsifikasyon odakları izlenmektedir yaziyor
cnm ya üzüldüm inşlh dedikelri gibi değildir hta olsun inşlh
ayrıca kontrol yapın gene dr. gidip görüşün cnm ..

kızlar sizede soracağım bu soruyu.kafamda şimşekler şakıyor.sinirimden kahroluyorum.şimdi tüpbebeğe hazırlananlar ve işlemi iptal edilenler sizlerdede yumurta toplandımı.ben bu işlemi merkezin para amaçlı yaptığını düşünüyorum.ve bize 4500 lira olan tüpbebek işleminden sadece 750 tl verdiler.sizlerde durumlar nasıldı.bunları merak ediyorum.bilgisi olan yazarsa sevinirim.
benim eşimde sperm çıkmayınca beni opuya almadılardı umut tüp bebek parasını yatrımıştık geri verdilerdi o zaman zaten çok sıkıntı çektim alınması daha ii cnm benimkini almadılar günlerce ağaldım sıkıntı agrı çektim sonra dr. ilaç verdi de onunla adet gördüm ve yumurtalar atıldı da ben biraz kendime gelmiştim...fiyatı hatırlamıyorum yıllar geçti üstünden ..
önceki test germ 1400.000 şimdi 1168.000
lökosit 748.000 şimdi 432000
spermatit %27 şimdi % 22
önceki testte direk incelemede 2-3 tane çıkmıştı yoğunluktan pellet incelem yapılmadı. şimdi pellet incelemde 4 adet çıktı
menogon yerine menapur geçtik diğerleri ....devam
cnm ya ohhh be güzel bi haber aldık bi kişiden.. maşalllah devamı artarak kaliteli şekilde gelsin....:KK9::KK9::KK9:

Back
X