Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bizden hormon falan sormamış.sekreteri direk kür önermiş ve yüzde otuz şans demiş.
BeBen 3 kere filan gorustum kendisiylecok telde bekledim baglanmak zor ordakilerhemen azo deyinc sperm azligi diye düşünüp standart bişeyler gönderiyo olabilir baskslarina kullanan lara sormak lazim bize iyi gelmedi fsh yuksetti

BeBen 3 kere filan gorustum kendisiylecok telde bekledim baglanmak zor ordakilerhemen azo deyinc sperm azligi diye düşünüp standart bişeyler gönderiyo olabilir baskslarina kullanan lara sormak lazim bize iyi gelmedi fsh yuksetti
siz hangi numarayla görüştünüz..eşime hormon sormamış bende neye dayanarak kür gönderecek dedim.anlamadım dedi.kendisiylede görüştürmemiş.eşim ısrar ettim ama mümkün değil demiş.

bizim tedavinin yanlış olduğunu da nerden çıkarıyorsun ya
ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum
sadece biz verim alamadık dedim
her şerde bir hayır vardır
eşim bile böyle düşünüyor
dr u hiç bir zaman kötülemedi
inşallah her şey daha da güzel olacak

ayrıca senden rica ediyorum lütfen her yazında beni yazma
onlar böyle yaptı söyle yaptı deme lütfen
ben geçmişe bakmıyorum artık geleceğe bakıyorum lütfen
hatalar yaptım ise bırak
ben kendi kendime muhasebesini yapayım
vicdanım rahat benim pişman değilim
HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR...........

bizim tedavinin yanlış olduğunu da nerden çıkarıyorsun ya
ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum
sadece biz verim alamadık dedim
her şerde bir hayır vardır
eşim bile böyle düşünüyor
dr u hiç bir zaman kötülemedi
inşallah her şey daha da güzel olacak

ayrıca senden rica ediyorum lütfen her yazında beni yazma
onlar böyle yaptı söyle yaptı deme lütfen
ben geçmişe bakmıyorum artık geleceğe bakıyorum lütfen
hatalar yaptım ise bırak
ben kendi kendime muhasebesini yapayım
vicdanım rahat benim pişman değilim
HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR...........
seni ben ortaya atmadım.gitmeni bana bağlayanlar attı bende cevapladım.
ben yanlış diyede yazmadım ondan hatırlamamışsın.verim almadın dedim.
zaten doktoru kötülemediğin aşikar.ancak proflarla ve tedavi etmeyen tesecilerle hesabın.
valla ben hiç seni onlar böyle yaptı diye örnek göstermedim.arkadaşların ayrılığını bana bağlamasınlar yeter.
sizden ricam bana gölge etmeyin başka ihsan istemiyorum sizden.
ben sizin zaten muhasebeciniz değil tabiki muhasebeni kendin yapacaksınız.
ben kendi sorunumu yazıyorum kendi muhasebemi yapıyorum.
her şerde bir hayır var tabiki.
önceki doktorlarda tedavileriniz tese oluşunuz hepsinde hayır var.
inan senin için dua ediyorum.gerçekten çok mücadele ettiğini görüyorum.
ve bunu hepimiz ve herkes gibi hak ettiğini düşünüyorum.
sperm bulundu demeni çok istiyorum.ben o olumsuzluğu yaşadım ve hiç kimse yaşamasın diye dua ediyorum.
bunu ister samimi bul istersen bulma.

Sevgili kader arkadaşlarım;
her zaman girip buraya birşeyler yazabilen biri değilim sürekli okumamam rağmen.
Ama bugün nedense içimden birşeyler yazmak geldi topikteki gergin havayı görünce.
Aynı kaderi paylaşan, aynı acıyı hisseden insanlar olarak burada sıkıntılı hava ben dahil hepimizi geriyor eminim.
Hepimizin tek bir ortak amacı var evlat sahibi olabilmek.
Bu sıkıntılı süreçte de birbirimizden destek alıyoruz. Çünkü bunu eğrisiyle doğrusuyla en yakınımızla bile paylaşamıyoruz yeri geliyor.
İnanıyorum ki herkesin bu topiği takip etmekte ki en büyük amacı birbirimizin doğrularını ve yanlışlarını paylaşmak ve destek olmak.
Buraya her geldiğimde inşallah bugün güzel haberler vardır diye bakıyorum.
Çünkü hepimizin içini yeşertecek o umut kırıntısına ihtiyacı var. Bunun için kim olduğu ve hangi doktorda tedavi gördüğü önemli değil.
Kimde nerde çıkarsa çıksın kendimin olmuş gibi seviniyorum, evet bak işte olmuş demek ki hala umut var demek istiyorum, istiyoruz.
Hepimiz acının en derinini hissediyoruz ciğerlerimizde. Hangimiz yeri geldiğinde hıçkıra hıçkıra ağlamıyor. Hangimiz içlenmiyor bebeğini seven bir ebeveyn gördüğünde.
Hangimiz hamile olan bir arkadaşını gördüğünde içinden bir parça kopmuş gibi hissetmiyor. Hepimiz.Ama yine de kimseyi kıskanmıyor, kin gütmüyoruz.
Yine de herkese sağlıklı sıhhatli evlatları olsun diye dua ediyoruz. Hatta en çok da biz ediyoruz belki de.
Çünkü biliyoruz ki herkesin imtihanı farklıdır. Çünkü biliyoruz ki bu imtihanı veren Rabb'imiz bizim için birşeyler düşünmüştür.
Bizim O'na yönelmekten başka çaremiz yoktur. Çünkü biliyoruz ki hangi doktor olursa olsun Rabb'imiz istemedikçe hiçbirşey yapamazlar. Onlar sadece bir vasıta.
Biz sadece tüm umutlarımızı Allah'a bağlıyor herşeyi O'ndan istiyoruz. Çünkü bilyoruz ki Rabb'imiz "Sizin en hayırsızlarınız benden umudunu kesenlerdir" demiş.
Bilzioyruz ki İmam-ı Gazali Hz. dediği gibi "İmanı kuvvetli olanın imtihanı da ağır olur"muş. Sonuç olarak bizim tek çaremiz O'na sığınmak.
Evet hepimizin canı yanıyor. Acıyla, çaresizce nereye koşacağımızı acımızı nasıl dindireceğimizi bilmiyoruz yeri geliyor.
Ama nolur burada birbirimizi kırmayalım. Burada zaten bizi bizden daha iyi anlayan kimse yok. Birbirimizi kırarak üzerek elimiz birşey geçmez.
Sadece moralimiz bozulur, canımız sıkılır ki buna da şu durumda hiç gerek yok. Hem bilyoruz ki bizim gerginliğmiz eşlerimizi de etkiliyor ki onların
şu anda en çok ihtiyaçları olan şey moral. Bizim tek amacımız birbirimizi üzmek değil, birbirimize moral depolamak olsun.

Sana iyice yazdan bos kotu de yazdan boss
Nazil bir algin var pes ediyorum
Kendin yazarken sazi caliyon dktr arkadaş bunların duygu düşüncesi akli fikri var dusunmuyon bir teksin burada kim var allah askina birde kendine donsen evet bu gün ki enerjim sensin ama seninki hep var bunu da ignelemedim algilarini değiştir ltf
Başka bir moda geç ltf inan ki kabak tadi nida geçti bu mücadeleden benden pes günlüktü bu kadarrr sen yinede umarim ve duam ile değişmen biraz acida olsa doğru bu bilic altini temizleyerek kurtul bunlardan ltf rica ediyoruuuumm.

Sana iyice yazdan bos kotu de yazdan boss
Nazil bir algin var pes ediyorum
Kendin yazarken sazi caliyon dktr arkadaş bunların duygu düşüncesi akli fikri var dusunmuyon bir teksin burada kim var allah askina birde kendine donsen evet bu gün ki enerjim sensin ama seninki hep var bunu da ignelemedim algilarini değiştir ltf
Başka bir moda geç ltf inan ki kabak tadi nida geçti bu mücadeleden benden pes günlüktü bu kadarrr sen yinede umarim ve duam ile değişmen biraz acida olsa doğru bu bilic altini temizleyerek kurtul bunlardan ltf rica ediyoruuuumm.
temcit pilavını karıştırma sırası sana gelmiş.ya arkadaşım yazma bana lütfen.zaten yazdığından birşey anlamıyorum.bana iyide kötüde yazma oldumu.hem nalına hem mıhına vuruyorsun canım ya.ne oldu.fikrin neden değişti.hoş alışmısın benim üzerimden böyle şeyler yazmaya.ama üzgünüm sana artık cevap yok.hem sıkıldım deyip duruyorsunuz hemde bunun için uğraşıyorsun.sen benle uğraş enerjin bol olsun ama ben uğraşamayacağım.ben algımdan çok memnunum.sen bakış açını geniş tut.

her zaman girip buraya birşeyler yazabilen biri değilim sürekli okumamam rağmen.
Ama bugün nedense içimden birşeyler yazmak geldi topikteki gergin havayı görünce.
Aynı kaderi paylaşan, aynı acıyı hisseden insanlar olarak burada sıkıntılı hava ben dahil hepimizi geriyor eminim.
Bu sıkıntılı süreçte de birbirimizden destek alıyoruz. Çünkü bunu eğrisiyle doğrusuyla en yakınımızla bile paylaşamıyoruz yeri geliyor.
İnanıyorum ki herkesin bu topiği takip etmekte ki en büyük amacı birbirimizin doğrularını ve yanlışlarını paylaşmak ve destek olmak.
Çünkü hepimizin içini yeşertecek o umut kırıntısına ihtiyacı var. Bunun için kim olduğu ve hangi doktorda tedavi gördüğü önemli değil.
Kimde nerde çıkarsa çıksın kendimin olmuş gibi seviniyorum, evet bak işte olmuş demek ki hala umut var demek istiyorum, istiyoruz.
Hepimiz acının en derinini hissediyoruz ciğerlerimizde. Hangimiz yeri geldiğinde hıçkıra hıçkıra ağlamıyor. Hangimiz içlenmiyor bebeğini seven bir ebeveyn gördüğünde.
Hangimiz hamile olan bir arkadaşını gördüğünde içinden bir parça kopmuş gibi hissetmiyor. Hepimiz.Ama yine de kimseyi kıskanmıyor, kin gütmüyoruz.
Yine de herkese sağlıklı sıhhatli evlatları olsun diye dua ediyoruz. Hatta en çok da biz ediyoruz belki de.
Çünkü biliyoruz ki herkesin imtihanı farklıdır. Çünkü biliyoruz ki bu imtihanı veren Rabb'imiz bizim için birşeyler düşünmüştür.
Bizim O'na yönelmekten başka çaremiz yoktur. Çünkü biliyoruz ki hangi doktor olursa olsun Rabb'imiz istemedikçe hiçbirşey yapamazlar. Onlar sadece bir vasıta.
Biz sadece tüm umutlarımızı Allah'a bağlıyor herşeyi O'ndan istiyoruz. Çünkü bilyoruz ki Rabb'imiz "Sizin en hayırsızlarınız benden umudunu kesenlerdir" demiş.
Bilzioyruz ki İmam-ı Gazali Hz. dediği gibi "İmanı kuvvetli olanın imtihanı da ağır olur"muş. Sonuç olarak bizim tek çaremiz O'na sığınmak.
Evet hepimizin canı yanıyor. Acıyla, çaresizce nereye koşacağımızı acımızı nasıl dindireceğimizi bilmiyoruz yeri geliyor.
Ama nolur burada birbirimizi kırmayalım. Burada zaten bizi bizden daha iyi anlayan kimse yok. Birbirimizi kırarak üzerek elimiz birşey geçmez.
Sadece moralimiz bozulur, canımız sıkılır ki buna da şu durumda hiç gerek yok. Hem bilyoruz ki bizim gerginliğmiz eşlerimizi de etkiliyor ki onların
şu anda en çok ihtiyaçları olan şey moral. Bizim tek amacımız birbirimizi üzmek değil, birbirimize moral depolamak olsun.
Sadece morale ve inanmaya ihtiyacimiz var , eyinas arkadasimiza ne yazsak sadece kendi hakli oldugu kanaatinde ve bizi uzen bir durum bu tabiki acimizi paylasicaz ama negatif motivasyonla bu yollar aşılmaz, anlamadigim sey herkesi gaza getirip o doktorlara gurup olarak lanet etmemiz onu rahatlatacak mi, yaptigimiz duaya bile duadan farkli cevap yaziliyor,anlamakta güçlük cekiyorum eyinascim Rabbim huzurla iyilesmeni nasip etsin tez vakitte..

Sadece morale ve inanmaya ihtiyacimiz var , eyinas arkadasimiza ne yazsak sadece kendi hakli oldugu kanaatinde ve bizi uzen bir durum bu tabiki acimizi paylasicaz ama negatif motivasyonla bu yollar aşılmaz, anlamadigim sey herkesi gaza getirip o doktorlara gurup olarak lanet etmemiz onu rahatlatacak mi, yaptigimiz duaya bile duadan farkli cevap yaziliyor,anlamakta güçlük cekiyorum eyinascim Rabbim huzurla iyilesmeni nasip etsin tez vakitte..
neden benimle uğraşıyorsun.oysa bundan en çok sen rahatsızsın sıkıldım okumaktan diye.ama bak sende şimdi niye başkasını sıkıyorsun.senden dua istemedimki.etme bana dua gerçekten istemiyorum senden dua.ya sen her şeyi neden bana mal ediyorsun anlamadım.senindemi canın yandı.cevapların sadece bana odaklı.neden beni bu kadar önemsiyorsunuz.maşallah hepiniz AZOSPERMİA yı yendiniz ben arkanızdan kaldım .sen ne kadar iyiysen bende okadar iyiyim mervesmciğim.hayırdır senindemi başka üyeliğin var.inan herşeyden şüphe eder oldum.kuzum nedir benle bu uğraşın.şimdi herkesin kalkıp bana hakaret etmesinimi bekliyorsun.sanki sende böyle rahatlayacak gbisin yanılıyorum mu.arkadaş ne yazmış sen ne yazıyorsun.

neden benimle uğraşıyorsun.oysa bundan en çok sen rahatsızsın sıkıldım okumaktan diye.ama bak sende şimdi niye başkasını sıkıyorsun.senden dua istemedimki.etme bana dua gerçekten istemiyorum senden dua.ya sen her şeyi neden bana mal ediyorsun anlamadım.senindemi canın yandı.cevapların sadece bana odaklı.neden beni bu kadar önemsiyorsunuz.maşallah hepiniz AZOSPERMİA yı yendiniz ben arkanızdan kaldım .sen ne kadar iyiysen bende okadar iyiyim mervesmciğim.hayırdır senindemi başka üyeliğin var.inan herşeyden şüphe eder oldum.kuzum nedir benle bu uğraşın.şimdi herkesin kalkıp bana hakaret etmesinimi bekliyorsun.sanki sende böyle rahatlayacak gbisin yanılıyorum mu.arkadaş ne yazmış sen ne yazıyorsun.
Ne yazsam bos , Allaha emanet ol.

Burda demişsin ya işte
Birde ben demedim diyorsun ya
Önce söylediklerine bi dikkat et
Geriye dönük yazışmalarını oku
bende senin gibi geçmişimi bırakıp geleceğime bakmışım bir an.
evet bu yalan değilki.şuan tedavinin gidişatından emin olsaydın devam ederdin.
demek ki yanlış yolda olduğunu anladın.
birde benim adım çıkmış lafı cımbızla çekiyon diye.

maşallah hep sıkıldık yazdıklrından diye sitem ediyordunuz bugün benide geçtiniz.ben azından faydalı bilgide paylaşıyorum.ben bugün hiçbirşey anlamadım yazdıklarınızdan.hypatia sen çok güzel yazmışsın.hakkını yemek istemiyorum.hadi canlar nasıl inanıyorsanız öyle yaşayın.

ervafurkan ın kim olduğu belli oldu.vallahi gülerim hiç beklemiyordum böyle birşey yapacağını.çok yazık.
merak ettim başka üyeliğinde varmı.

siz hangi numarayla görüştünüz..eşime hormon sormamış bende neye dayanarak kür gönderecek dedim.anlamadım dedi.kendisiylede görüştürmemiş.eşim ısrar ettim ama mümkün değil demiş.
OnOnceden ikiyıl önce gorusuluyodf cok sira bekliyordum bağlanmak için sutedeki numaralari aradim uc tane hocayla gorgörüşme istediğimi soykedim ama deddedigim gibi azo ya biraz zor bence ben o zaman butun tahlilleri hormon sonuçları okudum tel de fsh in een fazla 12 olmasi gerektisoyledi ama keci boynuzu verdi oda iyice yükseltti

çok doğru yazmışsınız bende yazmayı düşünürken banada tercüman olmuşsunuz sanki..üç günlük dünyada daha önemli şeylerin olduğunu hala unutabiliyoruz demekki..Rabbim herkesin gönlüne versin..tevekkül ve dua..

Offff kizlar kafayi yemek üzereyim az önce doktor emre beyle telde konustuk tedavi olmak istedigimi anlattim bana dedigi 2 basarasiz tesa ameliyati olana horman tedavisinin bi ise yaramayacagini söylüyor yani kaderine razi ol diyor acikcasi napcami ben bilmiyorum tedaviye baslayimmi yoksa kaderime razimi olayim?????

Materyalin Alınma Yeri : Laboratuar

Abstinens Süresi : 5 GÜN

Liquifaksiyon Süresi : 13 dk.

Viskozite : Normal

Volüm : 2.8 cc

pH : 7.9

Fruktoz : 310 mg/dl ( Normali : 200 - 600)

Direkt Mikroskopi hpf (400x) sahasında:

Sperm : - Round Cell : 18-20 EPİTEL ( 3-4 ) Eritrosit : ( -) Aglütinasyon ve tipi: (-) makrofaj : 4-5

Sperm Sayımı : - /cc

Round Cell Sayımı : 1 800 000 /cc

Round Cell Ayrımı( Peroksidaz Boyama)

Lökosit Sayımı : 396 000 /cc Lökosit Oranı : % 22

İmmatür Germ Hücre Sayımı : 1 404 000/cc İmmatür Germ Hücre Oranı : % 78

( % 36 spermatid ( 8-10 , 10-12 m ) % 64 spermatosid)

İmmatür Germ Hücrelerinin Total Germ Hücrelerine Oranı : % 100

Motilite Sınıflama ( Forward Progression Kriterlerine Göre) :

Liquifaksiyondan Sonra 1.saat 2. saat

4. Derecede Motilite : - - -

3. Derecede Motilite : - - -

2. Derecede Motilite : - - -

1. Derecede Motilite : - - -

0. Derecede Motilite : - - -

Motilite Oranı ( 3 ve 4 derecede olanların toplamı) : -

(I)Morfolojik Değerlendirme : ( X) WHO Kritrerleri ( ) Strict Kriterleri

Normal Sperm Oranı : % -

Anormal Sperm Oranı : % -

Baş Anormallikleri: Ara Parça Anormallikleri: Kuyruk Anormallikleri

1) Küçük başlı : % - 1) Ara parçasız form : % - 1) Çift kuyruk : % -

2) Büyük başlı : % - 2)Vakuollü form : % - 2) Uzun Kuyruk : % -

3) Yuvarlak başlı : % - 3) Kısa kuyruk : % -

4) Sivri başlı( taperet) : % - 4) Kıvrık kuyruk : % -

5) Çift başlı : % - 5) Kuyruksuz form : % -

6) Stoplazmik vakuollü F. : % - 6) Vakuollü form : % -

7) Akrozom anormalliği : % - 7) Katlanmış kuyruk : %

8) Amorf başlı : % -

(II)Morfolojik Değerlendirme : ( ) WHO Kriterleri ( X ) Strict Kriterleri

Anormal Sperm Oranı : % - Normal Sperm Oranı : % -

NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesinde de
spermatazoa saptanmamıştır.

arkadaşlar ben o kadar yorumlayamıyorum.anladığım kadarıyla bazı arkadaşların bilgisi çok fazla.BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ACABA..İyimi kötümü :))

Back
X