Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Offff kizlar kafayi yemek üzereyim az önce doktor emre beyle telde konustuk tedavi olmak istedigimi anlattim bana dedigi 2 basarasiz tesa ameliyati olana horman tedavisinin bi ise yaramayacagini söylüyor yani kaderine razi ol diyor acikcasi napcami ben bilmiyorum tedaviye baslayimmi yoksa kaderime razimi olayim?????
emre hoca normaldede tedavi pek tavsiye etmiyor.neden pes ettin.tese şansınızdamı yokmuş.ilkini saymayın bile bence ameliyat olark.tedavi olsakta olmasakta kaderimizi yaşıyoruz.bence mücadele etmelisin.

Offff kizlar kafayi yemek üzereyim az önce doktor emre beyle telde konustuk tedavi olmak istedigimi anlattim bana dedigi 2 basarasiz tesa ameliyati olana horman tedavisinin bi ise yaramayacagini söylüyor yani kaderine razi ol diyor acikcasi napcami ben bilmiyorum tedaviye baslayimmi yoksa kaderime razimi olayim?????

Sizi tedavi edecek olan dr larla irtibata geçiniz bence
Mesela Murat BAŞAR var
Memorial da
O tedaviyi öneriyor canım
Hemen moralini bozma
Vardır bununda bi hikmeti
Biz bilemeyiz
En iyisini Yüce Rabbim bilir

Materyalin Alınma Yeri : Laboratuar

Abstinens Süresi : 5 GÜN

Liquifaksiyon Süresi : 13 dk.

Viskozite : Normal

Volüm : 2.8 cc

pH : 7.9

Fruktoz : 310 mg/dl ( Normali : 200 - 600)

Direkt Mikroskopi hpf (400x) sahasında:

Sperm : - Round Cell : 18-20 EPİTEL ( 3-4 ) Eritrosit : ( -) Aglütinasyon ve tipi: (-) makrofaj : 4-5

Sperm Sayımı : - /cc

Round Cell Sayımı : 1 800 000 /cc

Round Cell Ayrımı( Peroksidaz Boyama)

Lökosit Sayımı : 396 000 /cc Lökosit Oranı : % 22

İmmatür Germ Hücre Sayımı : 1 404 000/cc İmmatür Germ Hücre Oranı : % 78

( % 36 spermatid ( 8-10 , 10-12 m ) % 64 spermatosid)

İmmatür Germ Hücrelerinin Total Germ Hücrelerine Oranı : % 100

Motilite Sınıflama ( Forward Progression Kriterlerine Göre) :

Liquifaksiyondan Sonra 1.saat 2. saat

4. Derecede Motilite : - - -

3. Derecede Motilite : - - -

2. Derecede Motilite : - - -

1. Derecede Motilite : - - -

0. Derecede Motilite : - - -

Motilite Oranı ( 3 ve 4 derecede olanların toplamı) : -

(I)Morfolojik Değerlendirme : ( X) WHO Kritrerleri ( ) Strict Kriterleri

Normal Sperm Oranı : % -

Anormal Sperm Oranı : % -

Baş Anormallikleri: Ara Parça Anormallikleri: Kuyruk Anormallikleri

1) Küçük başlı : % - 1) Ara parçasız form : % - 1) Çift kuyruk : % -

2) Büyük başlı : % - 2)Vakuollü form : % - 2) Uzun Kuyruk : % -

3) Yuvarlak başlı : % - 3) Kısa kuyruk : % -

4) Sivri başlı( taperet) : % - 4) Kıvrık kuyruk : % -

5) Çift başlı : % - 5) Kuyruksuz form : % -

6) Stoplazmik vakuollü F. : % - 6) Vakuollü form : % -

7) Akrozom anormalliği : % - 7) Katlanmış kuyruk : %

8) Amorf başlı : % -

(II)Morfolojik Değerlendirme : ( ) WHO Kriterleri ( X ) Strict Kriterleri

Anormal Sperm Oranı : % - Normal Sperm Oranı : % -

NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesinde de
spermatazoa saptanmamıştır.

arkadaşlar ben o kadar yorumlayamıyorum.anladığım kadarıyla bazı arkadaşların bilgisi çok fazla.BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ACABA..İyimi kötümü :))
Canim onceki durumunz neydi bilmiyorum ama hucre orani iyi bnce lokositte dusuk tabi tamamen dusmesi daha iyi olur. Onceki testle karsilastrmak gerekir.bnden daha tecrubeli arkadaslar var cnm onlrda cvp verirler.

Canim onceki durumunz neydi bilmiyorum ama hucre orani iyi bnce lokositte dusuk tabi tamamen dusmesi daha iyi olur. Onceki testle karsilastrmak gerekir.bnden daha tecrubeli arkadaslar var cnm onlrda cvp verirler.
insallah canım görüp bilgisi olan cevap verir önceki değerlerine göre çok çok iyiyiz şükür..hala beklemekteyiz işte :)

Kızlar bugün doktora gittik bize 2016 ocağa transfer demişlerdi ben 2016 martta 23 olcam doktor da 2 ay daha bekle devletten yararlan dedi fiyatı duyunca tamam dedim hastaneye 400 ilaçlara 700 toplam 1.100 tl vericem diğer türlü 8 bin ve eşimin mikritese ameliyat parası onu kaldiramayiz zaten bekleyelim dedik bana transfer olucagi zaman esimde mikrotese olcak capada transfer yaptıran var mi hakkımızda hayırlısı olsun insallah Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versin.

Arkadaslar benm hormon testleriyle Ilgili pek bilgim yok bilenler yorumlayabilirmi tabi tartışmalardan fırsat bulunursa :( fsh6.84 testosteron 471

topik ne hale gelmiş kızlar hepimzin derdi bebek sahibi olmak ,bilgi alışverişi yapmak birbirimizi üzmek değil!!!
herkes istedği yolu seçmek de özgür. bir doktor bütün hastalarına fayda sağlayacak diye bişey yok çünkü her bünye farklı.
eskisi gibi girmek gelmiyo bu sayfya içimden, paylaşımdan çok kavga var malesef...

ben demeyene kadar hiç fark etmediniz bu kim.ilk defa yazıyor diye.hemen eyinas yazdıklarından sıkıldık senin yüzünden topiğe girmek istemiyorum yazdınız.keşke akşam sorsaydın kimsin ilk üyelikle yazdığın msj ne.ben azından yazdıklarımın arkasındayım.kimseden korkmoyurom.hiç böyle yalancılıkla işim olmadı.bana iyi temennilerde bulunurken kendisinin yaptğı tezatlığa bak.ben yalancı değilim en azından.benim için iyi insan olmakta hayırlıdır.
vallahi ilk üyelik alan birinin yazısından sonra maşallah hepiniz alkış tuttunuz.bende sizin yüzünüzden yazamaz oldum.birşey soruyorum hop sen doktorcuğunla mutlu ol,şimdide kendi doktorunmu oldun,yahu saraçoğlu nun kürlerini yazdım bu biile başıma kalkıldı.akşam hiç demiyordunuz dur arkadaşım sen kimsin daha ilk yazdığın ne diye.hadi arkadaşlar diye sizleri ayaklandırdı.maşallah sizde hiç geçikmediniz.benim yazdıklarımı okuyun yada okumayın görün yada görmeyin.bu sadece sizin sorununuz.ben sizin hiç olumsuzlukları yazacağınıza inanmmıyorum.bak ben size rağmen çekinmiyorum .ne kaan hoca,ne selahattin hoca,nede celalettin hoca.hiçbiri umrumda değil.doğruyuda yanlışıda yazıyorum.başıma kalksaınız bile.sen nebidonun zararlarını bildiğin halde ve başka topikte sana testojeli sorduklarında zararlarını bildiğin halde eyinas öyle söylüyor.doktor bize bu yüzden 2 yıl dersen inanmam yazdıklarına.çünkü bunun zararını sende benim kadar biliyorsun.benim yüzümden sayfaya girmek istemediğini yazıp bana durumunu anlatmanıda samimi bulmuyorum kusura bakma.ben en sinirli anımda bile seni kırmamak için gayret ettim.ama sen reklam amaçlı üyelik yapan birinin gazıyla yazdıklarını görmedin.istersen bir oku ne yazmışım diye.tülayda tedavisinin yanlış olduğunu farketti bence.aslında oda benim gibi hayal kırıklığı yaşıyor.ben sana ariifi söylerken bunda polyana gibi bir hayır var deyip durduğunuz için yazdım.yoksa bana ne.olumlu şeyleri yazmaktan değil ama olumsuzlukları yazmaktan çekiniyorsunuz.burda birkaç arkadaş dışında yaşadığı olumsuzluğu yazanda yok.lütfen sizde temcit pilavı gibi amacımız evlat deyip durmayın.hepimiz bunu biliyoruz.
yanlış tedavi olmaktansa olmamak en iyisi biliyormusun.bak ben bunca yıl aldığımız tedaviye o kadar üzülüyorumki.olmazsakta değişmeyecekti sonuç.hepimizin amacı arkamızdan bir evlat bırakmak.farklı amaç olsaydı onu yapardık.amacım evlat diyede bu yoldaki dikenleri görmemek batsada canım yanmıyor demek herkesin harcı değil.
Eyinas 1.senin amacın eğer doktor yanlışlarını söylemek olsaydı,ilk başta K.aydosu bukadar eleştirmen gerkirdi,eğer ben senin yerinde olsaydım,K.aydos bana aylarca hazır testesteron kullandırıp sonrada mikro tese yapsaydı ben birdaha ona tedavi için gitmeyi aklımın ucundan bile geçirmezdim,senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
2.Ben nebidonun çocuk isteyenlerde uzun süreli kullanılmasının kesinlikle yanlış olduğunu biliyorum,hazır testesteron olduğunu çok iyi biliyorum ama 1 kere 2kere vurdurdunmu etkisinin 2 sene geçmediğini bilmiyorum bunu söyleyen sensin ki,demekki öyle değilmiş çünkü bunu Türkiye'nin en iyi üroloji doktorlarından biride veriyor hastalarına
3.bana durumunu anlatmanıda samimi bulmuyorum demişsin neden bahsettiğini anlamadım.
4.Arif beye eşim cumartesi gidemedi vardır bundada hayır demiştim,ogün eşim gidemedi Arif beye,Arif bey yüzünden olmadı,pazarteside Arif bey telefonunu açmadı oyüzden gidemedi onuda açıkca yazdım zaten,merak etme ben polyannacılık oynamam,hiçbirşey benim çocuk sahibi olmamdan ve eşimden önemli değil ,eğer yanlış birşey olursa herzaman söylerim tedavimi sorgularım,sorguluyorumda ama vardır bundada bir hayır demeninde yanlış birşey olduğunu polyannacılık olduğunu senden duyuyorum,keşke sende bazen diyebilsende bu kadar katılaşmasan,herşeye olumsuz bakmasan,herşeyin altında olumsuz birşey aramasan,belki ozaman daha mutlu olabilirsin.Benden bukadar saygılar...

canım ben yeni üyeyim olsun ya hoşgörülü olmak lazım bunları ona biz söylediğimiz için kötü çünkü hepimiz azolu hastalarız ben üzülüyorum inanın herkes burdan bişeyler alıyorlar,bir doktor için neden bu kadar kavga edilsin ki neden kalpler kırılsın sanal ortamdada olsa insan kafasına takıyo.bende ona bazı yazılarında katılıyorum bazılarında katılmıyorum her doktorun bi tutarsız davranışları var olaz değil demek ki o doktor onlara iyi gelmedi.ben sizlerede hak veriyorum hep bu tarz yazıları okumak zorunda değilsiniz bence buna sayfa yöneticileri bi care bulması lazım.saygılar

Eyinas 1.senin amacın eğer doktor yanlışlarını söylemek olsaydı,ilk başta K.aydosu bukadar eleştirmen gerkirdi,eğer ben senin yerinde olsaydım,K.aydos bana aylarca hazır testesteron kullandırıp sonrada mikro tese yapsaydı ben birdaha ona tedavi için gitmeyi aklımın ucundan bile geçirmezdim,senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
2.Ben nebidonun çocuk isteyenlerde uzun süreli kullanılmasının kesinlikle yanlış olduğunu biliyorum,hazır testesteron olduğunu çok iyi biliyorum ama 1 kere 2kere vurdurdunmu etkisinin 2 sene geçmediğini bilmiyorum bunu söyleyen sensin ki,demekki öyle değilmiş çünkü bunu Türkiye'nin en iyi üroloji doktorlarından biride veriyor hastalarına
3.bana durumunu anlatmanıda samimi bulmuyorum demişsin neden bahsettiğini anlamadım.
4.Arif beye eşim cumartesi gidemedi vardır bundada hayır demiştim,ogün eşim gidemedi Arif beye,Arif bey yüzünden olmadı,pazarteside Arif bey telefonunu açmadı oyüzden gidemedi onuda açıkca yazdım zaten,merak etme ben polyannacılık oynamam,hiçbirşey benim çocuk sahibi olmamdan ve eşimden önemli değil ,eğer yanlış birşey olursa herzaman söylerim tedavimi sorgularım,sorguluyorumda ama vardır bundada bir hayır demeninde yanlış birşey olduğunu polyannacılık olduğunu senden duyuyorum,keşke sende bazen diyebilsende bu kadar katılaşmasan,herşeye olumsuz bakmasan,herşeyin altında olumsuz birşey aramasan,belki ozaman daha mutlu olabilirsin.Benden bukadar saygılar...

canim sana bisey soylemek istiyorum sen ne yazarsan yaz karsinda onu anlayacak kimse yok daha dun yazmisti bu kadar rahatsiz oldugunuzu soyleseydiniz onceden yazmazdim burda yerim yok diye onun tabiriyle sayisi bi elin 5 parmagini gecmeyecek bu kadar insan dunden beri rahatsizligini dile getiriyor hala biseyleri savunmaya calisiyor bence artik onemsemeyelim zaten yazdigi bicok sey sitede yasak seylermis bizde yeni ogrendik bidaha tekrarlanirsa yetkiliye söyleriz bu kadar basit ayrica dunku kisinin gulerim oldugunu yazmis bence o yazdiysada cok iyi yapmis birinin dur demesi lazimdi oda bunu yapti sadece

Arkadaşlar artık birbirimize saldırmaktan vazgeçelim eğer birinin yazdıklarını okumak istemiyorsanız geçersiniz ben öyle yapıyorum ama kimsenin yazma özgürlüğünü kısıtlayamazsınız size Saygısızlık etmedikçe. Ayrıca ben pıtırcığın neden gelmediğini sormuştum ilk topiğe geldiğimde kısa süre de olsa yazışmıştık ve neden gelmediğini sorduğumda kimse birisi Yüzünden demedi yakında yazar dediler. Eğer pıtırcık biri Yüzünden girmiyorsa bu çok büyük bir yanlış olur çünkü Anladığım kadarıyla tedaviye ilk başlayanlardan keşke gelse de olumlu ya da olumsuz gelişmeleri paylaşsa biz de faydalansak ayrıca son bir şey daha var ervafurkan mıydı son yazan neydi işte tam hatırlayamadım onun da üslubu çok çirkindi .... Duası kabul olsa falan yazdı ve bunu beğenenler vardı ayıp oluyor tek Taraflı bakmayalım lütfen

canim sana bisey soylemek istiyorum sen ne yazarsan yaz karsinda onu anlayacak kimse yok daha dun yazmisti bu kadar rahatsiz oldugunuzu soyleseydiniz onceden yazmazdim burda yerim yok diye onun tabiriyle sayisi bi elin 5 parmagini gecmeyecek bu kadar insan dunden beri rahatsizligini dile getiriyor hala biseyleri savunmaya calisiyor bence artik onemsemeyelim zaten yazdigi bicok sey sitede yasak seylermis bizde yeni ogrendik bidaha tekrarlanirsa yetkiliye söyleriz bu kadar basit ayrica dunku kisinin gulerim oldugunu yazmis bence o yazdiysada cok iyi yapmis birinin dur demesi lazimdi oda bunu yapti sadece
Dünkü kişi kimdi bilmem ama o da beni çok rahatsız etti kusura bakmayın ama iyi ki Yazmış demeyi bırakın görmek istemediğim Cümleleri vardı kim yazdıysa keşke yeni üyelik yerine eski üyeliğini kullanıp yazsaydı o zaman en azından cesur bulabilirdim ama o ne yaptı sakladı kendini

Sperm : - Round Cell : 18-20 EPİTEL ( 3-4 ) Eritrosit : ( -) Aglütinasyon ve tipi: (-) makrofaj : 4-5

NOT: Semenin direkt incelemesinde spermatazoa görülmemiş olup, santrifüj edilen semen pellet incelemesinde de

arkadaşlar ben o kadar yorumlayamıyorum.anladığım kadarıyla bazı arkadaşların bilgisi çok fazla.BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ACABA..İyimi kötümü :))
canım germ hücre sayınız ve spermatit oranınız gayet iyi lökositte çok değil,nezamandır tedavidesiniz?

canım en son yazdım dahada birşey söylemiyorum zaten,bilgi almak için giren arkadaşlara ayıp oluyor.
Dünkü kişini gülerim olduğunu nasıl öğrendi yetkililer bu ona nasıl söylediler.
Ben kim olduğunu bilmiyorum ama yeni bir üyelik alarak değilde kendi üyeliğiyle yazsaydı daha etik olurdu diye düşünüyorum

Dünkü kişi kimdi bilmem ama o da beni çok rahatsız etti kusura bakmayın ama iyi ki Yazmış demeyi bırakın görmek istemediğim Cümleleri vardı kim yazdıysa keşke yeni üyelik yerine eski üyeliğini kullanıp yazsaydı o zaman en azından cesur bulabilirdim ama o ne yaptı sakladı kendini

madem rahatsiz olmuyorsun neden cvp veriyorsun canim senide yazilanlar rahatsiz ediyorki cvp verme ihtiyacı hissediyorsun sana yanlis gelen bize yanlis gelmek zorunda degil bence bunlari yazani savunmak yerine guzel bir dille yanlis olduğunu soyleyebilirsin i...duasi kabul olsa...cumlesine hala katiliyorum dun sadece tartisiyorlardi birden oyle bir beddua yazmiski yani sonucta burda hic kimse birbirnin tanimiyor insan dusuncesini soyluyor diye allah seni benden beter etsin benim yasadiklarimi yasamadan ölme demesi sizi rahatsiz etmiyor da kullanilan i...duasi mi rahatsiz ediyor kalkip birisi sana sacma sapan bisey yuzunden bu sekilde beddua etse tskmu edeceksin oylemi olayim diyeceksin gercekten inanamiyorum aylardan beri insanlara hakaret etmesi sizi rahatsiz etmiyor bunlardan rahatsiz olmaniz gercekten enteresan bu arada ben kesinlikle tartismak icin yazmiyorum sana sadece icimden gercekten bunlar geciyor kalbini kirmak istemem kimsenin

bu sperm testinin tam adı nedir acaba? biz de 2 kere sperm testi yaptırdık ama böyle ayrıntılı bakılmadı.bir de hangi hastanede yaptırdınız?

canım en son yazdım dahada birşey söylemiyorum zaten,bilgi almak için giren arkadaşlara ayıp oluyor.
Dünkü kişini gülerim olduğunu nasıl öğrendi yetkililer bu ona nasıl söylediler.
Ben kim olduğunu bilmiyorum ama yeni bir üyelik alarak değilde kendi üyeliğiyle yazsaydı daha etik olurdu diye düşünüyorum

kim niye soyledi bilmiyorum canim ama bana cokta yanlis gelmedi ben gulerimi az cok taniyorum cok iyi kalbi guzel bi insan onunda kendine gore aciklamasi vardır muhakkak

canımm o zaman kaan hocayla görüşün ben sitesindeki azosperm hikayelerini okumuştum tedavi öneriyor ve okuduklarımdan yola çıkarak başarılı oluyor gibi bir izlenim içindeyim

kim niye soyledi bilmiyorum canim ama bana cokta yanlis gelmedi ben gulerimi az cok taniyorum cok iyi kalbi guzel bi insan onunda kendine gore aciklamasi vardır muhakkak
Canım ben söylediklerini değilde yeni üyelik alıp yazmasını doğru bulmadım yapan kişinin.
Gülerimi bende tanıyorum şahsende gördüğüm tanıştığım bir arkadaşım,bu topikte samimi bulduğum insanlardan,heleki geçen gün bir hocaya sormuş olduğu soruyu yayınlamıştı bir arkadaş ondan sonra çok daha hayran kaldım kendisine,dediğin gib bir açıklaması vardır elbet

Back
X