Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Birde burdan baktığım kadariyla germ in düşmesi kötü alginiyo bence iyi germ spermatitler e dönüşüyor bence dogrumu anladım bilemiyorum tatlil yapip karşılaştıranlar yazsinlar öle mi
Canım bizim on aylık sürede bitkisellerle spermatid ve germler arttı ama son testte ki üstünden belki beş ay geçti tedaviye ilk başladığımız sonuca döndük bu Yüzden Tek başına bitkisellerin yaramadığını öğrenmiş olduk. Tam iğneye geçecektik hoca hastaneden ayrıldı biz de vardır bir hayır dedik başlamadık sonra yeni hastanede masraflar arttı son durumumuzu bilmiyoruz beş aydır ara sıra Keçiboynuzu kürü yaptık

Ancak eşim iş yerinden hakettiği check up sonrası Karaciğer büyümesi ve yağlanması OLDUĞUNU öğrendi büyüme sebebi yoğun bitkisel ilaç kullanımı olabilirmiş bunu ultrasonda görebiliyorlar çünkü enzimler normal ve insülin direnci çıktı şimdi onun için bir ilaç kullanıyor

herkese merhaba..
merak edenler için yazayım ervafurkan bendimm..
eyinas olmaması için beduua ettiği,ama RABİM nasip ettğinde çocuklarımıza koyacağım isimlerdi.
erva Furkan olarak yazdığım herşeyinn arkasındayım.
aynı şeyleri tekrar etmenın bir anlamı yok.
eyinası daha önce güzellikle uyardık olmadı
arkadaşlar tartıştı olmadı
ne zaman bu forumda tartışma hakaret olduysa herşeyin merkezinde nasıl olup bitiyorsa o var.
bide ben şansımı deneyeyim dedim ama, seçtiğim yolun doğruluğu tartışılır ama
aslında buna gerek yokmuş adminin de dediği gibi şikayet edilebilirmiş bunca ay c. perunun doktorluğuna ,şahsına, onda tedavi olan biz hastalara yaptığı hakaretler.
,ama kin nefret gözünü kör etmiş ne desek farklı yerlere çekiyor, baş edemeyince de bedduaya sarıldı. ki ben o vakte kadar ona duayla yaklaşıyordum.
hesap banlandığı için girip açıklama yapamadım, ortadan kaybolmadım yani.
yeni hesap açmadan önce buralara tedavi hakkında bişeyler yazmaya korkar olduk,
iyi bişey yazsak hayrancı, akılsız, kör, yandaş, umut taciri, zengin, fanatik olduk.
tedavide ki sıkıntılardan yazsak, test tarihi ertelense hemen bir cevap, kargo gelmese bir cevap, hocaya ulaşamasak bir cevap, test sonuçlarına bir dünya cevap, hep aynı kişi tarafından, hep aynı cevaplar..
gerçekten artık o kadar bunalttı ki, benim gibi yumuşak huylu birini bile çıldırttı.
eyinasın şimdiye kadar yazdıklarını linki aşağıda :
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?search/3347424/
biraz geriden başlayıp okuyun o zaman beni daha iyi anlayacaksınız.
ha istiyenler için buda benim profilim:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?search/3347514/
tabi bide erva Furkan olarak yazdığım mesajlar var.
bunları okuyup ona göre fikirlerinizi oluşturun.
buraya gelip yazın diye çağırdım arkadaşlara gelince kimseyi buraya geli c. peruya övğüler yağdırın demedim. tam aksine tedavi konuşalım yanlışıyla doğrusuyla, fayda sağlayacağımız şekillerde konuşalım istedim.
evet tedavinin yanlış olduğunu düşünen kişler geldi, iyi olduğunu düşünenlerde geldi, bizde eyinas dışındaki kişilerin fikirlerini de öğrenmiş olduk.
benim yüzümden onun saldırılarına maruz kalan arkdaşlardan hem onun adına hemde kendi adıma özür dilerim.
bir kez daha burada gördük ki şirret insanlar her zaman baskın çıkar.
CAHİL OLUPTA KENDİNİ ALİM SANAN İNSANLARDAN ALLAHA SIĞINIYORUMM. vesselam..
üzülme canım.sen şanına yakışanı yaptın.ne kadar meşgulsün üşenmemiş benim yazdığım linkleri koymuşsun teşekkürler.çok hayra girdin.valla burda hepimiz yasaklı olanı yaptık.hepimiz doktor aklayıp karaladık.üslup deyip durdunuz ama iyice üslubu dağıtınız.şirret insan kimmiş merak ettim.bensem neden uğraşıp bulaşıyorsun.
bende allah deyip her türlü kötülüğü yapandan allaha sığınıyorum.bak hiçbirşey umduğun gibi olmadı.ne erva furkan oluşunki ben olsam bundan haya ederdim.yaptığın yanlışı birde sıkılmadan ona göre fikir istiyorsun.senin okuduğunu herkes okumuş ne fikri istiyorsun.sen arkana destek almadan sanırım birşey yapamıyorsun.ayrıca benim çocuğumun olmayacağını nasıl anladın.sana benim yaşadıklarımı yaşa derken sen neyi anladın merak ettim.neden hep kötü tarafından bakarsın ki.benim yaşadığım hayal kırıklığını yaşa.evet bunu yaşarsan belki anlamaya çalışırsın beni..lütfen bana dua etme.bunu dua ettim diyede başıma kalkma.ne duan olayım ne budduan bu bana yeter.hem sen nerden uydurdun ben perunun hastalarında sperm çıkmayınca sevindiğimi.iftiradan rabbime sığınıyorum vesselam.size cevap yazmayıda düşünmüyorum.kuma gömün başınızı mesut mutlu yaşayın.ve asla sıkıldığınız ve şikayet ettiğiniz şeyleride yapmayın.

Son düzenleme:
SABIR ÜZERİNE BİR YAZI ...
İman eden bir insanın yeryüzünde denemeden geçirildiğinin bilincinde olması, olayları gelecekten izlemesinin de yolunu açar. Pekiacaba "olup bitenleri gelecekten izlemek" ne demektir?

Bir insanın karşısına, ne kadar büyük bir zorluk ve sıkıntı çıkarsa çıksın, bu durum kesinlikle geçicidir. Örneğin bir kişi yapmadığı bir şeyle suçlanıp, haksızlığa uğrayabilir. Ama gerçeğin ortaya çıkacağı bir zaman mutlaka gelecektir. Eğer haksızlığa uğrayan kişinin mağduriyeti dünyada son bulmayacak olsa bile, hesap günü onu haksızlığa uğratan kişiler mutlaka yaptıklarının karşılığını göreceklerdir. Aynı şekilde haksızlığa uğrayan kişi de, bu duruma sabrettiği için hesap günü güzel bir karşılık umabilecektir. Zaman hızla ilerlemektedir ve dünyadaki her olay gibi bu olay da göz açıp kapayıncaya kadar geçen bir süre içinde son bulacaktır. Ayrıca Kuran'da Müslümanlar için her zorluğun yanında bir de kolaylık yaratılacağı haber verilmiştir:
Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır. Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır. (İnşirah Suresi, 5-6)

İşte iman eden insan Rabbimizin sonsuz adaletine güvenir, zorluğun ardından gelecek kolaylığı bekler ve içinde bulunduğu durumdan dolayı ümitsizliğe kapılmaz. Yaşadığı zorlukların gerek dünyada, gerekse ahirette, karşısına bir güzellik olarak çıkacağını hatırlar. İşte bu, insanın olup bitenleri gelecekten izleyebilmesidir.

Müslüman kaderin izleyicisi olduğunu bilir. Bu sırrın bir güzelliği olarak da herşeyi büyük bir tevekkül, teslimiyet ve sabır içinde izler. Olayların nasıl gelişeceği konusunda da herhangi bir müdahele, engelleme ya da durdurma imkanı olmadığının bilincindedir. "… Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz." (Bakara Suresi, 216) ayetini kesinlikle aklından çıkarmaz. Nitekim Allah kullarına, "eğer iman etmişlerse" başlarına gelen her musibetin sonunun mutlaka güzellik ve hayır olacağını müjdelemiştir. Bu musibetler müminin kendisini eğitmesine, imani konularda derinleşmesine, ahlakını güzelleştirmesine, olgunlaşmasına ve cennetteki derecesinin artmasına birer vesiledir.
çok güzel bir yazıymış.rabbim inşallah sabrımızın mükafatını verir.

herkese merhaba..
merak edenler için yazayım ervafurkan bendimm..
eyinas olmaması için beduua ettiği,ama RABİM nasip ettğinde çocuklarımıza koyacağım isimlerdi.
erva Furkan olarak yazdığım herşeyinn arkasındayım.
aynı şeyleri tekrar etmenın bir anlamı yok.
eyinası daha önce güzellikle uyardık olmadı
arkadaşlar tartıştı olmadı
ne zaman bu forumda tartışma hakaret olduysa herşeyin merkezinde nasıl olup bitiyorsa o var.
bide ben şansımı deneyeyim dedim ama, seçtiğim yolun doğruluğu tartışılır ama
aslında buna gerek yokmuş adminin de dediği gibi şikayet edilebilirmiş bunca ay c. perunun doktorluğuna ,şahsına, onda tedavi olan biz hastalara yaptığı hakaretler.
,ama kin nefret gözünü kör etmiş ne desek farklı yerlere çekiyor, baş edemeyince de bedduaya sarıldı. ki ben o vakte kadar ona duayla yaklaşıyordum.
hesap banlandığı için girip açıklama yapamadım, ortadan kaybolmadım yani.
yeni hesap açmadan önce buralara tedavi hakkında bişeyler yazmaya korkar olduk,
iyi bişey yazsak hayrancı, akılsız, kör, yandaş, umut taciri, zengin, fanatik olduk.
tedavide ki sıkıntılardan yazsak, test tarihi ertelense hemen bir cevap, kargo gelmese bir cevap, hocaya ulaşamasak bir cevap, test sonuçlarına bir dünya cevap, hep aynı kişi tarafından, hep aynı cevaplar..
gerçekten artık o kadar bunalttı ki, benim gibi yumuşak huylu birini bile çıldırttı.
eyinasın şimdiye kadar yazdıklarını linki aşağıda :
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?search/3347424/
biraz geriden başlayıp okuyun o zaman beni daha iyi anlayacaksınız.
ha istiyenler için buda benim profilim:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?search/3347514/
tabi bide erva Furkan olarak yazdığım mesajlar var.
bunları okuyup ona göre fikirlerinizi oluşturun.
buraya gelip yazın diye çağırdım arkadaşlara gelince kimseyi buraya geli c. peruya övğüler yağdırın demedim. tam aksine tedavi konuşalım yanlışıyla doğrusuyla, fayda sağlayacağımız şekillerde konuşalım istedim.
evet tedavinin yanlış olduğunu düşünen kişler geldi, iyi olduğunu düşünenlerde geldi, bizde eyinas dışındaki kişilerin fikirlerini de öğrenmiş olduk.
benim yüzümden onun saldırılarına maruz kalan arkdaşlardan hem onun adına hemde kendi adıma özür dilerim.
bir kez daha burada gördük ki şirret insanlar her zaman baskın çıkar.
CAHİL OLUPTA KENDİNİ ALİM SANAN İNSANLARDAN ALLAHA SIĞINIYORUMM. vesselam..
ayrıca bendeki kin nefret senkiyle yaraşamaz.gözünü kör etmiş bu aşk ve bana saldırmak için ne kadar uğraşmışsın.tek kelimeyle bravo.bal gibide övgüler için çağırdınn herkesi.sesinizi neden çıkarmıyorsunuzun başka manası nedir.

11

tşk ederim daha ne oldugunu anlamadgmz için aklımza hep en kötüsü geldi daha cok yeniyiz bu konuda :KK43: beyinde kist filn okuyunca internnete üstüne üstlk eşimn sağlıgı için endise ediyorm günlerdir yarın inş güzel haberler alırz inş dediğin gibi basittir tedavisi

meraba yazınız dikkatimi çekti ve cevap vermek istedim rahatlamanız için...benim de eşimde aynı durum vardı 2 sene önce farketik...prolaktin yüksekliğinden dolayı beyin MR istediler hipofiz bezinde 2mm adenom(kist) tesbit edildi...biizm doktorum dediği 10mm den küçükler korkulacak bişi değil..bizde çok korkmuştuk üstelik benim eşimde ozman sperm sayısı 1-2 tane ydi azosperm dediler falan...sonra istesizlikde vardı ...beyninde kist olduğunu duyunca cocuk falan istemiyom eşim daha önemli demiştim....neysee sonra ilaç tedavisine başladılar 2mm olduğu için cerrahi bi müdahale gerekmiyodu...1 sene içinde bütün hormonları düzene girdi bu yıl 2yıl bitmek üzere son girdiği MR da kist kaybolmuştu ama tedbir amaçlı hala ilacını kullanıyor...sperm sayısıda 1 milyon civarı ....hatta ilaç vitamin destekleyerek 12 milyona da çıkmıştı ama bizde bide varikosel de var hala bebek sahibi olamadık ....demek istediğim eşim sağlıklı olsunda gerisi zaten gelir sakın korkmayın iyi bi endokrin doktoru bulun ilaçlarını düzenli kullanın...sevgiler

sperm bankasına gidin demek ne kadar kolay bu doktorlara,resmen insana hakaret ediyorlar

canım bizzat gidp kendiniz verdiniz dimi,kargoyla falan gönderiliyor diye okumuştum
Ewet canim ankâradayiz biz eşim gidip orada weriyodu testi.ewet bu sözü ilk duyduğumda çok kötü olmuştum hep ağladım hiç aklımdan çıkmamisti sperm bankasına gidin demesi ama biz hocanın tese yapalım dediğinde olmak istemedik sinirlendi galiba bize benden daha mı iyi biliyorsunuz diye Rabbim kimseye muhtaç etmesin Rabbim den istiyoruz sifamizi

meraba yazınız dikkatimi çekti ve cevap vermek istedim rahatlamanız için...benim de eşimde aynı durum vardı 2 sene önce farketik...prolaktin yüksekliğinden dolayı beyin MR istediler hipofiz bezinde 2mm adenom(kist) tesbit edildi...biizm doktorum dediği 10mm den küçükler korkulacak bişi değil..bizde çok korkmuştuk üstelik benim eşimde ozman sperm sayısı 1-2 tane ydi azosperm dediler falan...sonra istesizlikde vardı ...beyninde kist olduğunu duyunca cocuk falan istemiyom eşim daha önemli demiştim....neysee sonra ilaç tedavisine başladılar 2mm olduğu için cerrahi bi müdahale gerekmiyodu...1 sene içinde bütün hormonları düzene girdi bu yıl 2yıl bitmek üzere son girdiği MR da kist kaybolmuştu ama tedbir amaçlı hala ilacını kullanıyor...sperm sayısıda 1 milyon civarı ....hatta ilaç vitamin destekleyerek 12 milyona da çıkmıştı ama bizde bide varikosel de var hala bebek sahibi olamadık ....demek istediğim eşim sağlıklı olsunda gerisi zaten gelir sakın korkmayın iyi bi endokrin doktoru bulun ilaçlarını düzenli kullanın...sevgiler
Canim mrb. Benim esimde azospermi bizde hic sperm yok. Esimde prolaktin yuksekligi vardi ama.cok.asiri yuksek degildi en son 35 cikmisti mr cekildi 5mm mikroadenom cikti. Bizde bi hap.kullaniyoruz bundan dolayimi acaba diyoruz ama drlar prolaktinden kaynakli degildr diyorlar. Siz ilac kullanimindan sonrami sayi artti. Gerci sizde 1 2 tanede varmis gerci.

Ewet canim ankâradayiz biz eşim gidip orada weriyodu testi.ewet bu sözü ilk duyduğumda çok kötü olmuştum hep ağladım hiç aklımdan çıkmamisti sperm bankasına gidin demesi ama biz hocanın tese yapalım dediğinde olmak istemedik sinirlendi galiba bize benden daha mı iyi biliyorsunuz diye Rabbim kimseye muhtaç etmesin Rabbim den istiyoruz sifamizi
Amin canım Rabbim isteyen herkese kendi kanından canından evlatlar nasib etsin.
İyiki olmamışsınınz 6 ayda bir tesemi yapılır,18 ayda 3 tese olmuş olucaktınız testisde doku kalmaz parça ala ala.

Hanımlar,
hala burda dönüp dolaşıp aynı şeyler üzerine yazışmayın lütfen, topikte girdiğiniz polemik diğer yazanları da huzursuz ediyor. Ayrıca polemik yasaktır.
Konuyu lütfen kapatın.

Son düzenleme:
canım eşim daha 27 kasımda tese oldu.daha çok taze.biraz kesi yeri tam iyileşsin kendini toparlasın bir yerden başlayacağım.kaan hoca spermatidler için gelişme kaydetmişse devam edebiliriz.emre hoca 3.tese olsun derse yaz tailini bekleyeceğiz.aslında artık hormonlara takılmıyorum.bu yüzdende kendi hormonlarıyla tdavi olsun istiyoruz.burda fsh 60 olup sperm çıkanı gördüm.bizim gibi mükemmel olup totosunun üstüne oturanı gördüm.bu yüzden hormon tedavisinin testis kaynaklı üretim bozukluğu olanlarda işe yaramadığını düşünüyorum.bende hangi androloğa gittiysem kaan hoca bir numara dediler.bunu boşuna söylediklerini düşnmüyorum.selahattin hoca haziranda yurt dışına gideceğim sizin için gelişme olursa size döneceğim dedi.bende çok umutlu değilim.bizde kök hücrenin çok işe yarayacağını söyledi.ben artık iğne istemiyoruz dedim.sadece iğne değil spermatidlerin labaratuar ortamında desteklenip sperme dönüşeceğinden bahsetti.buna inanıyormuyum hayır.5 yıldır ben kök hücreyi bekliyorum ve bize 5 yıl evvel bir imzaya bakıyor demişlerdi.
kaan hocanın aslında bu işi çözeceğine inanıyorum.çünkü gerçekten çok başarılı sonuçları var.dünyadaki gelişmeleri takip ediyor.bi kaan hocayla 2009-2010 tanıştık.tese öncesi 1 yıl tedavi olduk.elonge spermatid çıktı.o zaman öyle yoğun tedavi olmadığı halde böyle çıktı.bize sizden ümitliyim çocuklar dedi pes etmeyin dedi.öyle sperm bankası önermedi.6 ay sonra tese önerdi.ama bu arada bize testojel verdi.ona kızdığım testojel hazır testesteron dışardan verildiğinide üretimi durdururmuş.bizde bilmiyorduk.şimdiki gibi yazılsaydı kullanmazdık.zaten selahattin hoca testojel nebido sustanon kullananların çocuk istemeyenlerde kullanıldığını duyduk.burda nebido zaten sürekli vurulan birşey değil demelerine inanma.bu kadar etkili olmazsa 45 günde hormonlar sıfırlanmazdı.demekki bayağı etkisi yüksek.biz kaan hocada bir tane c.peruda2 tane vurlduk.bazen tedavi olmamal en iyisi diye düşünüyorum.bunlarla kağıt üzerindeki değerler mükemmelleşti ama içerdeki üretim durmuş haberimiz yoktu.ben herşeye rağmen kalbim kaan hocada.en azından seni haftada 5 gün iğne verirken 40 kere düşünür.ben hiç duymadım.mail yoluyla sonucunu takip eder.ama telefonla ulaşamazsınız.onunda eksileri olsada gittiğim doktorlar arasında denediğim tedavisini aldığım doktorlar arasında işini iyi yapmaya çalışanın o olduğunu düşünüyorum.onunlada olumlu sonuç alan var almayanda var.bu iş şans kader nasip.bu uğurda sömürülmemek en iyisi.yoksa kimsede sihirli değnek yok.hiçbiri bu işin kökünün kazınacağını düşünmüyor.aksine kısırlık bu kadar yaygınlaşmışken doğal yiyecek temiz oksijen yok iken zaten bu iş artacak.hakkımızda hayrlı kapılar açsın mevlam.size bu işi ben bitireceğim diyenlerden uzak durun.benim edindiğim tecrübe bunlar.
kaan hoca konusunda sana katılıyorum bazı tuhaf konuşmaları var mesala benim eşimin sol dizinde ödem sandık çok agrısı sancısı vardı akşam iğneyi vuruyorum adam sabah ayaga zor kalkıyodu hocaya muayeneye gittiğimizde söyledim iğne yapmaz dedi tamam dedik ama eşim iğne diye tutturdu 1ay vurulmadı sonra eşim için kasımda tese oldu ameliyattan cıkınca ğineler hakkında konuştuk anlattım gene bide bana demezmi iğne alerji yapıyodur sakın vurulmasın iğneyi keselim e be hoca ben bunu sana daha önce bastıra bastıra anlatıyorum muayene ediyosun neden baştan söylemiyosun neyseki eşim mr cektirdi ve yırtılma varmış dizinde şimdi onun için tedavi oluyo.bende hocanın bu tutumlarını sevmiyorum ama mükemmel insan bu işin uzmanı profösörü..

eyinas merak etme ne üzülüyorum nede çok vakit ayırdım o linkler için, çok basitti.
peki sence linkleri niçin vermiş olabilirim?
şimdiye kadar yazdığım o bal gibi övgüler nerde.
bide;
aşk mı? :-):-):-):-):-)
senin hakaretlerinle, küçümsemelerinle dolu o saflar..
Allah senin yakınlarına sabır versin. pardon sana dua da etmemeliyim.
senin bedduana bedduayla cevap vermiyorum, ama
benim için düşündüklerinin yüzlerce katını - artık ne düşünüp ne istiyorsan- rabbim sana ihsan eylesin.
senin fikirlerine karşı çıkılmasına alışık değilsin bedduaya sarılıyorsun. eminim duymuşsundur bu kadar kültürlü biri olarak, haksız yere yapılan beddualar sahibine geri döner. naçizane tavsiyem dua et, hemde herkese, o zaman şu daralan kalbin nasıl rahatlar görürsün.
sana saldırmak için çok uğraşmıyorum canım, kendiliğinden olu veriyo. ama emin ol yazılarını ilk okuduğum da sana cevap yazmıyorum yazsam hakaretten yine banlamnırım. Allah insanın boğazını düğüm düğüm yaratmış birazını yutup birazını söyelemek için. bunu da sana tavsiye ederim. ben bu yüzden sabredip seni de anlamaya çalışıp sonra yazıyorum.
inş. artık bu sayfalarda güzel yazılarını da görürüz, kaan hocada tedaviye başla, iyi sonuçlar al, anne ol,bizler sonuç alamazsan şuanki tedavimizden ardından bizde gelelim, bizlerde senin kadar anne olmak istiyoruz, hangi doktorun elinden olması en azından benim için hiç önemli değil.

Merhaba kızlar ben 1 senelik evliyim ama esimde azospermi var geçen ay benden rahim filmi ve tahlil istediler bende bişey çıkmadı şimdi eşim ameliyat olcak ve çapa da 2016 ocak ayına aşılama tarihi verdiler bu durumda olup normal yolla çocuğu olan yokmudur acaba ama bu hastane insanı gerçekten çok yoruyomus onu anladim.
Bu arada tedavi olun... bi şekilde..nasip olur en hayırlısından inşaAllah

Canim mrb. Benim esimde azospermi bizde hic sperm yok. Esimde prolaktin yuksekligi vardi ama.cok.asiri yuksek degildi en son 35 cikmisti mr cekildi 5mm mikroadenom cikti. Bizde bi hap.kullaniyoruz bundan dolayimi acaba diyoruz ama drlar prolaktinden kaynakli degildr diyorlar. Siz ilac kullanimindan sonrami sayi artti. Gerci sizde 1 2 tanede varmis gerci.

meraba..acil şifa dilerim ..evet bizde 1-2 sperm vardı başlangıçta ..aslında bunu daha çok varikosele de bağladılar..ama prolaktin yüksekliği hem isteksizlik yaptı eşimde hemde diğer hormon değerleri yani FSH LH falan onlar da neredeyse SIFIR değerlerdeydi.....ilacı kullanmaya başlayıp prolaktin seviye düştükçe sperm üreten hormonları da düzene girdi yani bize anlattıkları bu ..tabiki varikoselden dolayı tam bi sperm üretimi olmadı ....varikosel ameliyatıda oldu ama oda durumunu değiştirmedi.....kişiden kişiye değişiyo tedaviler bence hormonların düzenli olması da sperm üretmek açısından çok önemli.....

meraba..acil şifa dilerim ..evet bizde 1-2 sperm vardı başlangıçta ..aslında bunu daha çok varikosele de bağladılar..ama prolaktin yüksekliği hem isteksizlik yaptı eşimde hemde diğer hormon değerleri yani FSH LH falan onlar da neredeyse SIFIR değerlerdeydi.....ilacı kullanmaya başlayıp prolaktin seviye düştükçe sperm üreten hormonları da düzene girdi yani bize anlattıkları bu ..tabiki varikoselden dolayı tam bi sperm üretimi olmadı ....varikosel ameliyatıda oldu ama oda durumunu değiştirmedi.....kişiden kişiye değişiyo tedaviler bence hormonların düzenli olması da sperm üretmek açısından çok önemli.....
çok geçmiş olsun.bizde prolaktin sorunu yoktu ama bütün hormonlar normal değere ulaşıp tese yapıldı.canım bırak doğal sperm çıkışını tesede bile çıkmadı.dediğin gibi kişiden kişiye değişiyor galiba.bizdeki sorun geç indirilmiş testisti.

Bnm esimin fsh ve lh i normal seviyelerdeydi.. Bizde grade 1 solda varikosel var 2.5mm dopplerde boyle bi sonuc cikti.. Sizin derecesi yuksekmiydi cnm varikoselin.

Iyi akşamlar Arkadaşlar neler olmuş böyle:( lütfen hoşgörülü olalım kırmayalım birbirimizi .. Ilk durumumuzu öğrendiğimiz zaman bunalımını şokunu atlatmamıştım saha buraya ilk yazdığım zaman yaklaşık 1,5 yıl önce ...herkes o kadar yardımcı olmuştu ki özellikle Cemrem Allah razı olsun . Sayfalarca önceden okumaya başladım olumlu olumsuz herşeyi okudum . Emre bakırcıoğlu , Kaan Aydos hepsini burdan okudum . Herkes başından geçenleri yazmıştı . Hala teşekkür ediyorum munaysa iyi ki bu topiği açmışta azolu eşleri dertleşiyor bilgileniyor . Herkes deneyimlerini anlatmakta özgür . Şuan da bizi okuyan birçok kişi var ben üye olmadan iki ay sadece okumuştum. Ilk okuduğum zamanlarda Emre bakırcıoğluna gitmiştik zaten çok net ve eealist bir Dr . Sadece yuvarlak hücre çıkmıştı o da bunun hiç bşr önemi olmadığını tese olmamız gerektiğini söylemişti. Sonra burda ki arkadaşlarım (iyi niyetinizden şüphen yok) kesinlikle tese yaptırmayın dedi Celalettin hocayı önerdi , gittik Dr un tavrını kadınlara karşı olan tavrını hîç beğenmesemde eşimi ikna ettim tedaviye 2-3ay düzensiz iğne ve bitkisellere kullandık ve eşim bıraktı tedaviyi istemedi ben çok üzüldüm çünkü inanmıştım. Aradan 6-7 ay geçti eşim tese oldu tabi o zamana kadar bu konuda ki sudan çıkmış balık durumunu atlatmış az da olsa bilgilenmiş ve tecrübelenmiştim. Eşim tese oldu ve az da olsa sperm bulundu . (Detaylı yazıyorum çünkü yeni okuyan vardır diye düşünüyorum ) şimdi ki aklım olsa öğrenir öğrenmez tese olurduk çıktı diye söylemiyorum bunu tesenin çok ta korkulacak birşey olmadığını gördüğüm için. Celalettin hoca o kadar büyüttü ki gözümüzde teseyi hiç de öyle değilmiş . İğbe konusuna gelince biz şimdi iğne tedavisine başladık ama amacımız hormonları düzeltmek değil Emre beyde söylemişti hormonlar sadece kağıt üzerinde düzelir diye. Amaç eğer içerde az da olsa sperm var ise kuvvetlendirmek . Yaşana olaylara gelince herkes istediği dra gitmekte istediğini yazmakta özgürsün. Ben ilk Celalettin hiç aileme melek gibi anlatım devlet hastanesinde Allah rızası için bu işi yapıyordu, ama sonra işin rengi değişti . Tedavisi için birşey diyemem o zamanlar çok istememe rağmen eşim tedavi olmadı . Benim fikrim başlarda gerçekten Allah rızası içindi ama sonradan değişti son hastane fiyatlarını duyunca çok şaşırmıştım memorıalda bile o fiyatlar yok , bizim maddi bir problemimi yok çok şükür ama sorgulamadan edemiyor insan tabi ki evladımız olsun da para bir şekilde bulunur ama bu fiyatlar çok abartıldıydı. Ben hocanın karşıtı değilim onu çok seven sevmeyen olabilir bu çok normal , herkesin kendi tercihi .. Ayrıca Güler'im senin yaptığım ne kadar yanlış birşeydi bu konu da beni şüphelendirdin insan böyle bir şeye niye gerek duyar ? Çok uzun olsu kusura bakmayın ... Bende düşündüklerimi yazmak istedim . Maalesef sizin de dediğiniz gibi bu illetin tedavisi yok :( ama iğne tedavisinin de bizim gibi testis kaynaklı azolularda 6-8 aydan daha fazla kullanılmasının zararlı olduğu söyleniyor , bu arada eşim dayanamayıp çok sevdiği doktoru :) Emre beyi aramış yine :) testesteronunun ameliyat sonrası düştüğünü fsh I'n da arttığını söylemiş gel ilaç yazalım demiş şaşırdım . Biz murat başarla tedaviye başladık ama eşim yine de onun da fikrini alıcam diyor . Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın uzun zamandır yazmayınca böyle oluyor :(

Bnm esimin fsh ve lh i normal seviyelerdeydi.. Bizde grade 1 solda varikosel var 2.5mm dopplerde boyle bi sonuc cikti.. Sizin derecesi yuksekmiydi cnm varikoselin.

dediğim gibi kişiden kişiye değişiyor tedaviler ilaçlara güzel tepki verende var hiç sonuç alamayanda var....sol varikosel grade 1 di ameliyat oldu..sperm sayısını düzelmedi..sağ varikosel de grade 2 bu sonradan çıktı ameliyat önermiyolar düzelme olmaz diyolar ilçalar vitaminlerle sayı ve kalite arttırmaya çalıştık bi yandan biyandan da 3 defa tüp bebek denedik hala bi sonuca varamadık hakkımızda hayırlısı olsun..kime neye inanacağımızı şaşırdık aslında
rabbim hepimizin yüzünü güldürsün

dediğim gibi kişiden kişiye değişiyor tedaviler ilaçlara güzel tepki verende var hiç sonuç alamayanda var....sol varikosel grade 1 di ameliyat oldu..sperm sayısını düzelmedi..sağ varikosel de grade 2 bu sonradan çıktı ameliyat önermiyolar düzelme olmaz diyolar ilçalar vitaminlerle sayı ve kalite arttırmaya çalıştık bi yandan biyandan da 3 defa tüp bebek denedik hala bi sonuca varamadık hakkımızda hayırlısı olsun..kime neye inanacağımızı şaşırdık aslında
rabbim hepimizin yüzünü güldürsün
Aa normalde grade 1 de ameliyat onermezler genelde. Hangi doktorda ameliyat oldunz cnm. Bizde varikosel icin gidelim diyoruz da .dedign gibi herkesn bunyesi farkli.. insallah hepimiz iyi.sonuclar aliriz.

Back
X