Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sagol canim bende iyiyim cok şükür kolay gelsin derslerinde basarilar aynen bi kosusturmaca gidiyor bende turkiyeye gitmistim 2 ay önce falan enerji depoladim geldim valla iyi geldi :KK68:bu arada diyetle aran nasil bakiyim gittimi butun kilolar valla cok azimli çıktın cemrem ben 5 kilo fazlam var onu veremedim :110::110:
saol cnm evet ya sen enerjini aldın tabiii
ya kilo iyi ya bu aralar aldım 2 kilo falan ama veriyorum gene şükür nasıl korumam gerektiğini veya nasıl durmamm gerektiğini biliyorum artık daha rahattım kilo konusunda...

herkese yeni günden merhaba
images

,:KK37::KK68::KK71::KK6::rolleyes::KK9::KK73::KK23:

tesede sperm cıkmayınca kaan bey esıme choriomon 500 ıgne yazdı 6 ay kullanack bı ıgneyı kullanıp ılerleme olan varmı
Merhaba eşimede bu iğneleri yeni yazdı bende bakıyorum ama sonuç alan yok galiba 6ay kullanacak her ay tahlil göndericez 6 ay boyunca takip edecek gelişme varmı diye sende varmı bi gelişme

yazmiyim diyorum ama bende kendimi gercekten haksizlik karsisinda tutamiyorum tek tarafli bakacaksaniz olaylara bari isin içine hadis falan katmayin lutfen bi insana eşin iyi demek neden etik değil cok merak ettim hakaretmi edildi kalkip burda birileri diyor c.peru nun kadinlara tavirlari hic hos degil ve nedeni sorulunca hiç bir aciklama yapilmiyor ben 1,5 senedir esimle birlikte gidiyorum zerre kadar bir kadin olarak yanlis hareketini gormedim bir insani doktor olarak begenmiyebilirsiniz ama bu nedemek allah askina ne kadar ayip seyler bunlar cokmu etik digeri kalkip hic tanimadigi sadece burda tartistigi insana beddua ediyor bumu etik aylardir burda olmayan bi doktoru ve hastalarini yerden yere vuruyor bumu etik defalarca insanlar rahatsiz oldugunu dile getirmesine ragmen ayni sekilde tekrar yapilmasimi etik yoksa 11 senenin acisini sadece bir doktora yuklemekmi etik ben buraya katildigimdan beri eyinasla hep ters düştüm ama tese olacaklari zaman cok dua ettim cunku o aciyi bende biliyorum bende yasadim burda bi cok arkadas ona duayla yaklaştı ama o bedduayi tercih etti sizin icinde bunca olan sey etikse yazik gercekten bildigim kadariyla daha oncelerden kaan aydosta devlet hastanesinde calisiyordu daha sonra ozele geçti ama gitmediğimiz icin net olarak bilmiyorum yanlisimda olabilir burdan hatirladigim kadariyla soyluyorum neden ona hic kimse ozele gecti diye laf etmiyor doktor ozel hastaneye gecti diye bile elestiriliyor doktorun nerde calisacaginadami biz karar verecgiz bazilari amacini asiyor sadece elestiri olsunda ne sekilde olursa olsun bence bunca seyi gormezden gelip bi kisiye yukleniyorsunuz o haklı demek hic ama hic adaletli degil

canım arkadaşımızın eksisi artısı vardır ve bütün canlılarda vardır artık çaresiz kaldığını ümidini yitirdiğini daha fazla kaldıramadığı ve söylenen 11 sene boyunca olmadığını söylüyor artık dayanacak gücü kuvveti kalmadı için yapıyor bunları sizlerin anlamınız lazım çünkü bu durumda olan kadınlar bur da birbirimize destek çıkmalıyız köstek değil benim ailem dahi eşimin azo sperm olduğunu bilmiyorlar dahi eşimle tartışıyorum ve aileme olayı eksik anlatıyorum buraya yazdığımda AİLEMDEN BİLE YAKINLAR BURDAKİ ARK. ben bu tür münakaşa gördüğümde üzülüyorum olabilir yazabilir ark. buraya onu anlayışla karşılamak bizim arkadaşımız bizim kader dostlarımız kısa ve netti HERKES BURDA ARTIK BİRBİRİNE ANLAYIŞLI OLSUN NASIL BİR İNSAN AİLESİNDEN BİRİ VEFAT EDİNCE SÖYLENEN HER KÖTÜ SÖZÜ DENİLENİ KULAK ARDI EDİYORSA BİZDE EDECEĞİZ BURDA BU KONU KAPATILSIN LÜTFEN.....

canım arkadaşımızın eksisi artısı vardır ve bütün canlılarda vardır artık çaresiz kaldığını ümidini yitirdiğini daha fazla kaldıramadığı ve söylenen 11 sene boyunca olmadığını söylüyor artık dayanacak gücü kuvveti kalmadı için yapıyor bunları sizlerin anlamınız lazım çünkü bu durumda olan kadınlar bur da birbirimize destek çıkmalıyız köstek değil benim ailem dahi eşimin azo sperm olduğunu bilmiyorlar dahi eşimle tartışıyorum ve aileme olayı eksik anlatıyorum buraya yazdığımda AİLEMDEN BİLE YAKINLAR BURDAKİ ARK. ben bu tür münakaşa gördüğümde üzülüyorum olabilir yazabilir ark. buraya onu anlayışla karşılamak bizim arkadaşımız bizim kader dostlarımız kısa ve netti HERKES BURDA ARTIK BİRBİRİNE ANLAYIŞLI OLSUN NASIL BİR İNSAN AİLESİNDEN BİRİ VEFAT EDİNCE SÖYLENEN HER KÖTÜ SÖZÜ DENİLENİ KULAK ARDI EDİYORSA BİZDE EDECEĞİZ BURDA BU KONU KAPATILSIN LÜTFEN.....

konuyu kapatmak isteyen kapatabilir artık yazilanlara sessiz kalmaya niyetim yok bizde caresisiz bizim durumuzda farklı degil buraya birbirimize destek olmak icin bilgilerimizi paylasmak icin giriyoruz kusura bakma insanlarin sorunlari olunca bu demek degilki hakaretle olayları çözelim iyi benimde derdim var o zaman ben burda insanlari kiriyim inciteyim sonra bana desinlerki onun derdi var ustune gitmeyin yok oyle bi dünya canim bunca zamandir yazdiklarina sessiz kaldik taviz gosterdik ne oldu karsidaki insan düşündümu hic aaa ben yapmamam gerekenleri yaptim ama insanlar beni anlayisla karsiladi bi yerde durmam gerekiyor siz herseyi anlamak istediginiz gibi anliyorsunuz bu arada laflariniza dikkat edin lütfen cizgiyi asmamayasa gayret edin kim kime köstek oluyor bu nasil bi cumledir siz diyorsunuz ya gormek istemiyorsaniz okumayin diye eger yazdiklarim rahatsız ediyorsa sende okumadan gecersin arkadasim ben 2 senedir burda uyeyim daha son olaylara kadar ne kimseyle bir tartışmam nede kalbini kirmam olmuştur hatta burda cok guzel arkadaşlıklar edindim ozel olarak görüştüğüm bi cok insan var insanlara kostek olsaydim eger bu arkadasliklar kurulmazdi bu arada hepimizin derdi var benim derdim sadece çocukta degil birsuru sıkıntım var ama ben bundan faydalanarak insanlari incitmiyorum

sizin azospermi sebebiniz neydi ben sizi pek hatırlayamıyorum ve ne zamandır tedavidesiniz bir de gelişmeleri yazabilir misiniz rica etsem

bizim azo sebebi sertoli cell only yaklasik 1.5 yildir tedavideyiz tedaviye basladigimzda germ hucreler vardi tedaviye zamaninda gidemiyoruz o yuzden aksamalar oluyor en son gitzigimizde hoca hucreler cekirdeklenmeye baslamis dedi suan ne durumdayiz bilmiyorum

konuyu kapatmak isteyen kapatabilir artık yazilanlara sessiz kalmaya niyetim yok bizde caresisiz bizim durumuzda farklı degil buraya birbirimize destek olmak icin bilgilerimizi paylasmak icin giriyoruz kusura bakma insanlarin sorunlari olunca bu demek degilki hakaretle olayları çözelim iyi benimde derdim var o zaman ben burda insanlari kiriyim inciteyim sonra bana desinlerki onun derdi var ustune gitmeyin yok oyle bi dünya canim bunca zamandir yazdiklarina sessiz kaldik taviz gosterdik ne oldu karsidaki insan düşündümu hic aaa ben yapmamam gerekenleri yaptim ama insanlar beni anlayisla karsiladi bi yerde durmam gerekiyor siz herseyi anlamak istediginiz gibi anliyorsunuz bu arada laflariniza dikkat edin lütfen cizgiyi asmamayasa gayret edin kim kime köstek oluyor bu nasil bi cumledir siz diyorsunuz ya gormek istemiyorsaniz okumayin diye eger yazdiklarim rahatsız ediyorsa sende okumadan gecersin arkadasim ben 2 senedir burda uyeyim daha son olaylara kadar ne kimseyle bir tartışmam nede kalbini kirmam olmuştur hatta burda cok guzel arkadaşlıklar edindim ozel olarak görüştüğüm bi cok insan var insanlara kostek olsaydim eger bu arkadasliklar kurulmazdi bu arada hepimizin derdi var benim derdim sadece çocukta degil birsuru sıkıntım var ama ben bundan faydalanarak insanlari incitmiyorum

bunlar senin düşüncen canım köstek anlamını genelleme söyledim bu sinirle ancak kavga çıkar başka hiçbir şey çıkmaz evet çok söylediğini okuduğum oldu okumadığımda oldu ama ben bu durumda tartışmaları görmekten gerçekten beni baydı o yüzden yazdım insan bir yazar 2 3 4 5 yazar kimse yazmazsa olay kapatılır böyle yapılarak konu uzuyor hemde gereksiz yere o ark. deneyimlerini anlattı 11 senelik çocuğunu öldürdüğünü düşün bence öldü artık hayali bitti bu konu burdan kapansın güzel ark. kimsenin hayatını kime bilemez ne ben senin ne sen benimki bu kadar basit...

bunlar senin düşüncen canım köstek anlamını genelleme söyledim bu sinirle ancak kavga çıkar başka hiçbir şey çıkmaz evet çok söylediğini okuduğum oldu okumadığımda oldu ama ben bu durumda tartışmaları görmekten gerçekten beni baydı o yüzden yazdım insan bir yazar 2 3 4 5 yazar kimse yazmazsa olay kapatılır böyle yapılarak konu uzuyor hemde gereksiz yere o ark. deneyimlerini anlattı 11 senelik çocuğunu öldürdüğünü düşün bence öldü artık hayali bitti bu konu burdan kapansın güzel ark. kimsenin hayatını kime bilemez ne ben senin ne sen benimki bu kadar basit...

evet benimde ustelememin nedeni insan bi yazar 3 yazar 5 yazar ama bazilari aylardir yazıyor ondan neden baymadiniz acaba madem boyle fikirlerin var tabiki ben kesinlikle katılmıyorum sen oyle düşündügun icin soyluyorum benim yazdiklarimida normal goreceksin bende 10 senelik evliyim 2 basarisiz tesemiz var beni anlayisla karsilaman icin yeterlimi bu bilgiler o zaman benimde 10 senelik çocuğum öldü bumu yani burda hic birimizin digerinden farki yok

fa
evet benimde ustelememin nedeni insan bi yazar 3 yazar 5 yazar ama bazilari aylardir yazıyor ondan neden baymadiniz acaba madem boyle fikirlerin var tabiki ben kesinlikle katılmıyorum sen oyle düşündügun icin soyluyorum benim yazdiklarimida normal goreceksin bende 10 senelik evliyim 2 basarisiz tesemiz var beni anlayisla karsilaman icin yeterlimi bu bilgiler o zaman benimde 10 senelik çocuğum öldü bumu yani burda hic birimizin digerinden farki yok

tek fark tatlım sen pes etmedin o etti bu tavrı onu gösteriyor istediği kadar yazsın bırak, öfkesi bitmiyor demek ki bazen herşeyi görmek iyi değildir... ben 1 senelik evliyim eşim testis kanseri ve azosperm ve ben pes etmedim ki öfkeyle buraya yazmıyorum evet ümitlerim kırıldı. ama zamana ihtiyacımız var çoğu zaman yutkunuyorum cocuk dediklerinde korkuyorum da eşimi kaybetmekten ama ÜMİDİM ALLAHTAN TATLIM İNŞ. AMA İNŞ. ARK. BEBEK NASİP OLUR ALLAHIM AFFEDER İNŞ. ve hepimiz 1 sperm için uğraşlarımız değil mi morallerimiz yüksek olacak ama arada böylede olacak bazen acı tatlılar yaşayacağız ki olgunlaşmamız için bu üç günlük dünya kavgaya değmez güzel ark. kimin ne olacağı belli değil

fa

tek fark tatlım sen pes etmedin o etti bu tavrı onu gösteriyor istediği kadar yazsın bırak, öfkesi bitmiyor demek ki bazen herşeyi görmek iyi değildir... ben 1 senelik evliyim eşim testis kanseri ve azosperm ve ben pes etmedim ki öfkeyle buraya yazmıyorum evet ümitlerim kırıldı. ama zamana ihtiyacımız var çoğu zaman yutkunuyorum cocuk dediklerinde korkuyorum da eşimi kaybetmekten ama ÜMİDİM ALLAHTAN TATLIM İNŞ. AMA İNŞ. ARK. BEBEK NASİP OLUR ALLAHIM AFFEDER İNŞ. ve hepimiz 1 sperm için uğraşlarımız değil mi morallerimiz yüksek olacak ama arada böylede olacak bazen acı tatlılar yaşayacağız ki olgunlaşmamız için bu üç günlük dünya kavgaya değmez güzel ark. kimin ne olacağı belli değil

ben yapi olarak kalp kirmayi hic ama hic sevmem ılımlı bi insanim ama inanki artik bizde bıktık buraya ilk girdigim zamanlar heycanla acıyordum sayfalari kimlerde gelisme var diye insanlar birbirine hep dua ediyordu insanlar birbirini kirmiyordu ama artik hic eskisi gibi degil tartismalar kalp kirmalar hepsi var benim geçmiş tedavilerimin kime ne faydasi var istedigim kadar anlatayim burda ne bana nede burdaki insanlara hicbir sey saglamaz bunları anlatmam butun gittigimiz doktorlar kapilarini kapatti bize esim 2.tesesini oldugunda doktor cok umutlu konustu %90 cikar sperm dedi cok ilgilendiler teseden once esim teseden cikti kendine geldi doktor yanina cagirdi bizi sperm bulunamadi sizin cocugunuz asla olmaz dedi ben orda birden aglamaya basladim ben aglayinca doktor bana dediki bunda uzulecek nevar illa kendinmi dogurman gerek birsuru kimsesiz cocuk var git al bak dedi ona bunlari söylemek cok kolay geldi ama ben bunlari burda anlatmaya bile gerek duymadim cunku hic kimseye faydasi yok bunlarin bu kadar olumsuzluga rağmen pes etmedim niye biliyormusun bana cocugu doktor vermeyecek allah verecek ben peruyada gitsem kaan hocayada yada bi baska doktorada gitsem eger cocugum olacaksa allah birini vesile gonderecek nasip edecek yok eger nasipte yoksada kime gidersem gideyim olmayacak benim kizdigim nokta burasi belki senin doktorun senin vesilen ama benim degil yada benim neden insanlari bu kadar kotuluyum ben şuan tedavidede olsak bu hastaligin tedavisi olduguna inanmiyorun sadece nasipte varsa vesilemi bekliyorum yoksada sonucta allahtan geliyor mutlaka bundada bi hayir vardir rabbim dusmanimda olsa kimseleri evlatsizlikla imtihan etmesin bütün isteyene kullarina nasip etsin esinede rabbim once hastaligina sifa versin sonrada ikinize hayirli evlatlar nasip etsin

ben yapi olarak kalp kirmayi hic ama hic sevmem ılımlı bi insanim ama inanki artik bizde bıktık buraya ilk girdigim zamanlar heycanla acıyordum sayfalari kimlerde gelisme var diye insanlar birbirine hep dua ediyordu insanlar birbirini kirmiyordu ama artik hic eskisi gibi degil tartismalar kalp kirmalar hepsi var benim geçmiş tedavilerimin kime ne faydasi var istedigim kadar anlatayim burda ne bana nede burdaki insanlara hicbir sey saglamaz bunları anlatmam butun gittigimiz doktorlar kapilarini kapatti bize esim 2.tesesini oldugunda doktor cok umutlu konustu %90 cikar sperm dedi cok ilgilendiler teseden once esim teseden cikti kendine geldi doktor yanina cagirdi bizi sperm bulunamadi sizin cocugunuz asla olmaz dedi ben orda birden aglamaya basladim ben aglayinca doktor bana dediki bunda uzulecek nevar illa kendinmi dogurman gerek birsuru kimsesiz cocuk var git al bak dedi ona bunlari söylemek cok kolay geldi ama ben bunlari burda anlatmaya bile gerek duymadim cunku hic kimseye faydasi yok bunlarin bu kadar olumsuzluga rağmen pes etmedim niye biliyormusun bana cocugu doktor vermeyecek allah verecek ben peruyada gitsem kaan hocayada yada bi baska doktorada gitsem eger cocugum olacaksa allah birini vesile gonderecek nasip edecek yok eger nasipte yoksada kime gidersem gideyim olmayacak benim kizdigim nokta burasi belki senin doktorun senin vesilen ama benim degil yada benim neden insanlari bu kadar kotuluyum ben şuan tedavidede olsak bu hastaligin tedavisi olduguna inanmiyorun sadece nasipte varsa vesilemi bekliyorum yoksada sonucta allahtan geliyor mutlaka bundada bi hayir vardir rabbim dusmanimda olsa kimseleri evlatsizlikla imtihan etmesin bütün isteyene kullarina nasip etsin esinede rabbim once hastaligina sifa versin sonrada ikinize hayirli evlatlar nasip etsin

Evet dr direk söylüyor acıması yok buda üzücü malesef Teşekkür ederim inş. hayırlısıyla iyileşir sende herşeyin farkındasın ablacım hakkımızda hayırla inş. TEDAVİMİZİ OLUMLU YAPACAK DOKTORLAR NASİP EYLER İNŞ. ALLAHIM :) geçmişi kısmet geleceğe nasip diyelim inş.

bizim azo sebebi sertoli cell only yaklasik 1.5 yildir tedavideyiz tedaviye basladigimzda germ hucreler vardi tedaviye zamaninda gidemiyoruz o yuzden aksamalar oluyor en son gitzigimizde hoca hucreler cekirdeklenmeye baslamis dedi suan ne durumdayiz bilmiyorum
Anladım umarım beklediğiniz şekilde güzel sonuçlar alırdınız

AZOOSPERMİ'DEN KORKMAYIN!..

Prof.Dr. Kaan Aydos

Sperm analizinde "AZOOSPERMİ" yazdığında, bunun anlamı ejakulatınızda çocuk yapacak olgun sperm hücresi olan spermatozoanın bulunmadığıdır. Bu durumda ne olacak? Nasıl çocuk sahibi olabileceğiz? Umudumuz var mı? Bu sorularınıza karşılık sistematik şekilde verilecek yanıtlar şunlar:

1. Öncelikle, azoospermiye yol açan neden araştırılır. Eğer kanal tıkanıklığı ya da hormon eksikliği varsa, bilin ki bunlar başarıyla tedavi edilip, menide sperm çıkışı sağlanabilir ve doğal yolla gebelik görülebilir. Bunun için FSH, LH ve Testosteron hormonlarınıza bakılması yeterli.
  2. Bunlardan biri yoksa, geriye testislerin sperm üretiminde bir bozukluk olduğu kalır, yani NONOBSTRÜKTİF AZOOSPERMİ. Bu durumda da hala tedavi ile sperm çıkma olasılığınız devam eder. Varikosel araştırılıp, gerekirse ameliyatla tedavi edilebilir. Ya da, kanda FSH hormonunuz normal sınırlar arasındaysa, hormon tedavisi ile sonuç almak mümkün. Son zamanlarda, testosteron/östrojen oranının 14'den düşük olduğu bir endokrinolojik bozukluk tanımlandı. Bu oranı yükselterek, sperm üretimi sağlanabilmekte.
  3. Bunlar da yoksa, sıra mikroTESE ameliyatı yapılarak, testislerde sperm aranmasına gelir. Hastaların yaklaşık yarısında hücre bulmak olası. Bulunursa, dondurulup saklanır ve ileri bir tarihte eşiniz de hazırlanarak bu hücrelerle tüp bebek yapılabilir.
  4. Diyelim olgun sperm bulunamadı. TESE sırasında alınan biyopside henüz olgunlaşmamış spermatid hücreleri görüldüyse, en az 6 ay daha tedaviye devam edildikten sonra mikroTESE tekrarlanır ve yeniden olgun sperm aranır. Bu şekilde bir grup hastada sonuç alınmakta.
  5. Eğer spermatid de yoksa, sperm kök hücresi olan spermatogoniumlara bakılır. Biyopside görülmüşlerse, bunların ileride olgun sperm hücresi yapma şansları yine de devam eder. Duruma göre TESE'nin tekrarı düşünülebilir.
  6. Daha bozuk testislerde, alternatif tedaviler konuşulmalıdır. Son zamanlarda kök hücre konusunda oldukça sevindirici ilerlemeler kaydedildi. Bunlardan alınacak sonuçlar beklenebilir. Ama hiç bir zaman unutulmamalıdır ki, her ne olursa olsun menide bir gün kendiliğinden ya da henüz bilimsel izah edilemeyen bir şekilde sperm çıkması da mümkün. Bu nedenle, her 3 ayda bir yapılan sperm testinde bu hücrelere bakılmalı ve görülürse dondurulup saklanmalıdır.
  7. Sonuç olarak, azoospermide kesinlikle çocuk olmayacak şeklinde bir yargı yanlış olur. Tıptaki muhteşem ilerlemeler ve insan biyolojisindeki bilinmeyen faktörler daima düşünülmeli. En doğal ve en önemli beklentiniz olan sağlıklı bir çocuk sahibi olma umudunuzu kaybetmeyin. Muntazam kontrollerinize devam edip, yeni gelişmeleri dikkatle takip edin.
bak canım.başımız sıkışınca hemen kaan hocanın makaleleri imdadımıza yetişiyor.

Arkadaşım siz ne zamandır tedavidesiniz? Lökosit ne zamandır bu kadar düştü maşallah spermatit baya yuksek
canım bizim lökosit bu zamana kadar hep düşük çıktı 100.000 lerde bile çıktığı oldu,spermatitte en düşük seviyede,%48 spermatit görmüştük ama gitgide düştü malesef,20 aydır tedavideyiz

Back
X