Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba kızlar yeni konu acicaktim ama kimse cevap vermez diye buraya yazıyorum Hepiniz o kadar tecrubelisinizki benim esimde azosperm dondurulmuş spermi var azosperm tespiti konmadan önce sperm testi istemişlerdi foto atıyorum sizce bu spermler 0 mi yani ben anlayamadım hiç bişey sağ taraftakiler olması gereken mi yoksa esiminkimi normal hamile kalamazmiyim

Eklentiler

• 14491498286781420253243.webp
    14491498286781420253243.webp
    7 KB · Görüntüleme: 137
  • 1449150004098522235380.webp
    1449150004098522235380.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 135
  • 1449150044974-1633139089.webp
    1449150044974-1633139089.webp
    3,6 KB · Görüntüleme: 128
Biyopsi tanısinda azospermi + fsh 2.1 test:4.1 46xy azf delesyonu+ yazıyor bunlar ne demek Allah rızası için biri biliyorsa yazsın kimse bi açıklama yapmadi bize

Merhaba.. eşimin azosipermi hastası olduğunu öğreneli 2 ay oldu. Ne kadar sıkıntılı günler geçirdiğimizi sizler tahmin edersiniz.2 kez sperm testi yaptırdık ve ikisinde de sperm hücresi bulunamadı.Daha sonra hormon testi yapıldı ve testesteron 3,20 fsh ise 17,50 çıktı. Doktorumuz bizi microteseye yönlendirdi. fsh seviyesinin yüksek olması zaten testislerdeki sperm üretiminde sıkıntı olduğunun işareti olduğunu söyledi. Hormon seviyelerinin düzenlemesi için bi hormon tedavisi önermedi ve hormon tedavisi için ilaç kullanırsak daha da yükselebileceğini belirtti.fsh seviyesinin yüksek olmasıyla beraber çok çok yüksek olmadığı ve testis boyutlarının normal olması nedeniyle microtese ile sperm bulma olasığı olduğunu ama tabi kimsenin bunun garantisini veremeyeceğini söyledi.Bi de sanki microtese ile bulduk bulduk başka şansınız yok der gibi konuştu tabi moralimiz bozuldu.Kaan Aydos a mail attığımızda endol ve sodafed kullanıp tekrar bi sperm testi göndermemizi istedi kendisine.Sizin durumunuzda olup sperm çıkışı olun hastalar var dedi.Hiç bi tedavi uygulamadan microtese olmak istemiyoruz aslında ya da zaman geçirmeden erkenden olmak da fayda mı var çok kararsız kaldık sizin yorumlarınızı öğrenmek istiyorum...

Merhaba.. eşimin azosipermi hastası olduğunu öğreneli 2 ay oldu. Ne kadar sıkıntılı günler geçirdiğimizi sizler tahmin edersiniz.2 kez sperm testi yaptırdık ve ikisinde de sperm hücresi bulunamadı.Daha sonra hormon testi yapıldı ve testesteron 3,20 fsh ise 17,50 çıktı. Doktorumuz bizi microteseye yönlendirdi. fsh seviyesinin yüksek olması zaten testislerdeki sperm üretiminde sıkıntı olduğunun işareti olduğunu söyledi. Hormon seviyelerinin düzenlemesi için bi hormon tedavisi önermedi ve hormon tedavisi için ilaç kullanırsak daha da yükselebileceğini belirtti.fsh seviyesinin yüksek olmasıyla beraber çok çok yüksek olmadığı ve testis boyutlarının normal olması nedeniyle microtese ile sperm bulma olasığı olduğunu ama tabi kimsenin bunun garantisini veremeyeceğini söyledi.Bi de sanki microtese ile bulduk bulduk başka şansınız yok der gibi konuştu tabi moralimiz bozuldu.Kaan Aydos a mail attığımızda endol ve sodafed kullanıp tekrar bi sperm testi göndermemizi istedi kendisine.Sizin durumunuzda olup sperm çıkışı olun hastalar var dedi.Hiç bi tedavi uygulamadan microtese olmak istemiyoruz aslında ya da zaman geçirmeden erkenden olmak da fayda mı var çok kararsız kaldık sizin yorumlarınızı öğrenmek istiyorum...

Tedavi olmadan olmayin derim biz kaan aydosun hastasiyiz esim 1 seneye yakin tedavide bizm genetik sonuclari normal cikdi fsh yüksekdi 30.5 suanda tedaviyle 11 gelecek ay mikro tese olcaz biz de basfa endol ve sudafed kullandik bizde cikis olmadi tedavisiz tese olduk 1 kere olgunlasmamis hücreler cikdi tedavi olun derim

Canım benimde eşim azosperm fsh 2.1 onunda bundan dolayi mi azosperm hiç bilmiyorum bizde ilk gittiğimizde varikosel dediler sonrada azosperm oldugunu öğrendik bide kp ilgilendi bana kimse açıklama yapmadi internetten bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştım benim eşim oldu biyopsi donduruldu ben rahim filmi cekilicem ondan sonra tedavi baslicak sanırım esinde olsun biyopsi spermleri dondururlar sen kendini hazır hissedince başlarsınız tedavine

merhaba cnm,

benim eşimde de azospermi var klinefelter sendromuna bağlı.. eşim 7 ay hormon iğnesi kullandı fsh 26-30 arası gidip geldi hiç bi değişiklik olmadı.kiminde fayda ediyor fsh düşüyor kimindede etmiyor işte..testesteronuda bilmek lazım kaç diye çünkü tek başına fsh önemli değilmiş..ama düşmüyorsa testis çalışmıyor demektir.bi arkadaşın 22 idi fsh testo 2 küsürlerdeydi sperm çıktı hemde 3 tüp doldurdular..yarın sonucu öğrenecek transfer oldu.tamamen kader kısmet yani..bi arkadaşında değerleri normale fsh 12 gibiydi geldi ama tesede sperm çıkmadı..

merhaba cnm,

benim eşimde de azospermi var klinefelter sendromuna bağlı.. eşim 7 ay hormon iğnesi kullandı fsh 26-30 arası gidip geldi hiç bi değişiklik olmadı.kiminde fayda ediyor fsh düşüyor kimindede etmiyor işte..testesteronuda bilmek lazım kaç diye çünkü tek başına fsh önemli değilmiş..ama düşmüyorsa testis çalışmıyor demektir.bi arkadaşın 22 idi fsh testo 2 küsürlerdeydi sperm çıktı hemde 3 tüp doldurdular..yarın sonucu öğrenecek transfer oldu.tamamen kader kısmet yani..bi arkadaşında değerleri normale fsh 12 gibiydi geldi ama tesede sperm çıkmadı..

Testesteron 3,20 idi bizim. alt sınır da 3'tü sanırım.düşük değil mi dediğimizde doktor testesteron normal dedi.

İşte yasayarak ogreniyor insan her seyi. Yoksa bizde direk gebe kalsaydik bu öğrendiğimiz hicbir seyi ogrenemezdik. Yani bizler deneyimli anneler olacagiz insallah. Tese olup olmamak size kalmis. Valla bizde simdi antioksidanlara basladik. Iki adet geciminde gel dedi

Back
X