Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım ben izmiteyim ist.yakinim yani canim biz herseyi yaptık canim raporu aldık heyetin geçtik adet olcam az kaldı ayin beşinde filan ilk iğnesi olurum sanırım hakkımızda hayırlısı dediğin doktor Nerede canim ins bizimde memnun kaldığımız doktor olur doktor çok önemli ben zaten stresli biriyim
Raporun olmasi cok iyi cnm ben calisiyirdum ugrasamadim maltepe üniversite hastanesinde calisiyo ümit özekice adi bir araștir ben cok memnunum insallah iyi dr bulursun sende

Raporun olmasi cok iyi cnm ben calisiyirdum ugrasamadim maltepe üniversite hastanesinde calisiyo ümit özekice adi bir araștir ben cok memnunum insallah iyi dr bulursun sende
Bitanem Marmara universitesinde mi dediğin bu doktor evet canim aslında çok teretdutluydum biz özel e gitmek istiyoruz çık şükür elhamdullah imkanımız var vanim ama eşim ısrari ilkini devlete denemek hakkımızda hayırlısı sen nasılsın çalışıyorsunuz yaşınız kaç ?

Bitanem Marmara universitesinde mi dediğin bu doktor evet canim aslında çok teretdutluydum biz özel e gitmek istiyoruz çık şükür elhamdullah imkanımız var vanim ama eşim ısrari ilkini devlete denemek hakkımızda hayırlısı sen nasılsın çalışıyorsunuz yaşınız kaç ?
Maltepede calisiyo cnm internetten arastir cnm 27 yasindayim ben son denemeden once ayrildim isten cslismiyorum ben raporla ugrasmayi goze alamadim cnm calisiyordum o zamanlar tup bebek hastanelri var ama bana uzak ti ben en ufak sorunum olsa hemsireme dr soruyorum hemen yonlendiriyo beni su ilaci kullan dinlen banyo yapma gibi yonlendiriyo beni ve boyle olmasi cok avantajli benim icin dene olmazsa devlette denersin cnm

Merhaba,
Bir çoğumuz doktorlar tarafından yanlış yönledirildiğimiz için vakit ve moral kayıpları yaşadık. Bu nedenle size bilgim dahilinde bilgiler vermek için bu alanı kullanıcam.

Öncelikle bende sizin gibi ilk olarak bir üroloji doktoruna muayene oldum. Belki hastalık konusunda tecrübesi olmadığı için belki bu hastalık onun uzmanlığı olmadığı için beni yanlış yönlendirdi. ilk muayene ve hormon testlerinden sonra hayatım boyunca çocuğum olmayacağını, testislerimin ısı nedeniyle ( testis sıcaklığının vücut sıcaklığından 1 derece düşük sıcaklıkta olması gerekir. Bunu vücudunuz testislerin aşağı yukarı hareketi sayesinde ayarlar) bozulduğunu ve geri dönüşünün mümkün olmadığını, ikincil seks karakterlerimin gelişimi için hayatım boyunca sustanon kullanmam gerektiğini söyledi. 2 yıl sonra başka bir doktora giderek durumu kesinleştirmek istedim. Çapa üroloji bölüm başkanı Prof.x den randevu aldım. aynı testler yapıldı ve aynı şeyler söylendi. Bunun üzerine yıllarca sustanon kullandım. Sonrasında internette yaptığım araştırma sonucunda farklı bir tedavinin daha olduğunu ve çocuk sahibi olunabileceğini okudum.

15 yıl önce yapılan hatalı teşhisin hala yapılmakta olduğunu okuyorum. Bu nedenle size doğru olanı yazmak istedim. Gittiğiniz doktorun dikey uzmanlığı bu hastalık ile ilgiliyse yukarıdaki yanlış teşhisi koymaması gerekir. Öncelikle benim hipogonadizm tipim hipogonadotropik (ikincil) olarak adlandırılan. LH ve Fsh salınımı yani kandaki lh ve fsh seviyesi normal olarak kabul edilen değerlerin çok altında bu nedenle testislerim küçük kalmış ve gelişmemiş durumdaydı. Bu duruma atrofi (küçük kalma, körelme körelim) deniliyor. Çalışmaya başlayıp gelişimi tetikliyecek olan fsh ve lh olmadığı için testislerin küçük kalması normal, bu testislerinizin hiçbir zaman işlev görmeyeceği anlamına gelmez. LH ve FSH dışarıdan alınmaya başlandığında (pregnly,menegon vb. ilaçlar ile) testisleriniz gelişmeye ve testosteron üretmeye başlar. Burada Bağlantıdetaylı anlatılmış. Özet olarak lh (pregnly) küçük testis içindeki hücreleri uyarır ve bölünerek çoğalmasını ve testosteron üretmesini başlatır. Fındık büyüklüğündeki testisiniz ceviz büyüklüğüne geldiğinde canlı sperm oluşabilmesi için gerekli ortam sağlanmış olacaktır. Buyume basladığında yani ilk pregnly den yaklasık 2 ay sonra tedaviye menogon eklenir ve canlı sperm oluşumu için ikinci aşamaya geçilir.Burada pregnly ve menogon kullanımı ile büyüme devam ettirilir. Dışarıdan hazır aldığınız testosteron bu büyümeyi baskılar ve küçülmeye neden olur bu nedenle sağlıklı insanların sustanon kullanmaması gerektiği söylenmektedir.

Lh ve Fsh salınımı ile seviyesinin belirlenmesi işlemini hipofiz bezi yapmaktadır. Bizim temelde sorunumuz bu bezin doğru çalışmamasıdır. Emin olun hipofiz bezinin işlev görmemesinden kaynaklı en basit sorun bizim ki, bu bez çalışmadığı için vücudunda deformasyon olan insanların fotoğraflarını gördüm o tür büyüme geriliği tedavi edilemiyor. Aşırı boy kısalığı ve sırtları kambur olarak hayatlarına devam ediyorlar. Allah sabır versin.
Bunları okuyup öğrendikçe, çok çoookkk büyük bir sorunum varmış gibi bunalıma girdiğim zamanları hatırladım ve ne kadar büyük bir hata yaptığımı ve ne derece şımarık olduğumu gördüm. Emimin o insanlar bizim sahip olduğumuz gibi bir hastalığa sahip olmak için dua ederlerdi. 2 yıl boyunca düzenli ilaç ve tedavi sonucunda üroloji doktorlarının bile anlayamayacağı bir gelişim gösteriyorsunuz. Tecrübe ile sabit iğnenizi olun ve hayatınıza devam edin.

Tedavide yapılan doktorun lh ve fsh iğneleri ile hipofiz bezini taklit etmesi. Yani iğne dozları ve doğru yorumlanması bu nedenle önemli, yukarıdaki linkte bir resim var orada hipofizden lh geliyor. Birinci aşamada testis bu lh i alıp testosterona çeviriyor. Olması gereken kanda artan testosteron değerinin hipofiz tarafından ölçülüp, lh ve fsh seviyesini arttırması veya azaltması fakat bunu yapmıyor. Bu otomatik yapılmadığı için canlı sperm oluşumu gerçekleşmiyor. Doktor bu durumda kan tahlili ile bu değerleri gözlüyor ve şu ilacı bu kadar kullan bunu azalt diyerek doz ayarlaması yapıyor. Testisler büyüdü ve testosteron seviyesi 4 e yakın bir değere geldiğinda doktor fsh yani menogonu kullanmaya başla diyor. menogon ve pregnly kullanımı sertoli denen hücre gelişimini ve canlı sperm oluşumunu gerçekleştirir. yine doktorun yapacağı doz ayarlaması ile canlı sperm sayıları arttırılarak normal hamilelik hedeflenir. Canlı sperm oluşu var ise inhibin b denilen hormon salınarak hipofiz e bilgi gider.

Doktorum Mikro Tese yapalım dedi. Yaptırayım mı? diye gelen arkadaşlar işte doktorunuz bu inhibin değerine bakmadan sizi kesip biçiyorsa işiniz şansa kalmış, bu değere baksa belki sizi kesmesine gerek kalmayacak. inhibin yok ise canlı sperm yok demektir. Kesilen testis olduğu için bu tür müdahalelere çok çok gerek kalmadıkça onay vermeyin. Siz lh ve fsh kullanıp sabredin ve dua edin.
Sanırım erkeksiniz. Yanlış anlamayınız öyle bir dille yazmışsınız o yüzden. Söylediklerinizin içinde doğrular var ancak yanlışlar da var.
Öncelikle herkesin azo sebebi başka ve bu durumda herkese uygulanacak tedavi de farklı. Azospermi nin birçok sebebi var. Önce bu belirlenmeli. Ayrıca hormonları testis boyutu genetiği normal olduğu halde azo olanlar var. Kısacası herkes iğne tedavisi olamaz.
İkincisi neredeyse 2-3 yıldır aynı sizin söylediğiniz şekilde tedavi gören sonuç alamayan hastalar ve hatta bu iğneler yüzünden başka rahatsızlıkları olanlar var. Yani pregnly Menagon gibi iğnelerin yıllarca kullanılması gereksiz hatta sakıncalı.
Üçüncüsü inhibin b si 5 olup microtese de sperm bulunan ancak 100 küsürlerde olup çıkmayanları gördük biz. İnhibin b nin kanıtlanmış bir belirteç olmadığını biliyoruz.
Son olarak bu rahatsızlıkta androloji alanında uzmanlaşmış bir üroloji uzmanına gidilmeli en doğru teşhisi ve tedaviyi onlar yapabilir. Sürekli Ümit verir şekilde konuşan değil gerçekleri söyleyen doktor bizim için daha az yıpratıcı emin olun.
Bunları 3 yıldır bu hastalığı araştıran ve saydığınız doktorların birçoğunu dolaşmış biri olarak yazıyorum. Amacım kimsenin vaatlerle oyalanmadan ve üzülmeden amacına ulaşmasıdır.

Sanırım erkeksiniz. Yanlış anlamayınız öyle bir dille yazmışsınız o yüzden. Söylediklerinizin içinde doğrular var ancak yanlışlar da var.
Öncelikle herkesin azo sebebi başka ve bu durumda herkese uygulanacak tedavi de farklı. Azospermi nin birçok sebebi var. Önce bu belirlenmeli. Ayrıca hormonları testis boyutu genetiği normal olduğu halde azo olanlar var. Kısacası herkes iğne tedavisi olamaz.
İkincisi neredeyse 2-3 yıldır aynı sizin söylediğiniz şekilde tedavi gören sonuç alamayan hastalar ve hatta bu iğneler yüzünden başka rahatsızlıkları olanlar var. Yani pregnly Menagon gibi iğnelerin yıllarca kullanılması gereksiz hatta sakıncalı.
Üçüncüsü inhibin b si 5 olup microtese de sperm bulunan ancak 100 küsürlerde olup çıkmayanları gördük biz. İnhibin b nin kanıtlanmış bir belirteç olmadığını biliyoruz.
Son olarak bu rahatsızlıkta androloji alanında uzmanlaşmış bir üroloji uzmanına gidilmeli en doğru teşhisi ve tedaviyi onlar yapabilir. Sürekli Ümit verir şekilde konuşan değil gerçekleri söyleyen doktor bizim için daha az yıpratıcı emin olun.
Bunları 3 yıldır bu hastalığı araştıran ve saydığınız doktorların birçoğunu dolaşmış biri olarak yazıyorum. Amacım kimsenin vaatlerle oyalanmadan ve üzülmeden amacına ulaşmasıdır.
hayır erkek değilim de bir erkek yazmış ben sadece kopyaladım buraya.bi forumdan aldım.elbette sebepleri var azonun fakat bize sebep söylenmedi ben de bu yüzden hipo dan dolayı olabilir diye düşünüp araştırıyorum.inşallah hepimizi hayırlısıyla bi an önce şifa buluruz.

hayır erkek değilim de bir erkek yazmış ben sadece kopyaladım buraya.bi forumdan aldım.elbette sebepleri var azonun fakat bize sebep söylenmedi ben de bu yüzden hipo dan dolayı olabilir diye düşünüp araştırıyorum.inşallah hepimizi hayırlısıyla bi an önce şifa buluruz.
Kime gittiniz bilmiyorum ama hipo tanısı çok kolay konuluyor ve tedavisi en kolay olanı inşallah hipodur eşiniz ama öyle olsaydı doktorunuz söylerdi

Başına gelen var mı benim Ikinci denemede tutmadı benim kan pıhtılasması var iğnede kulldım cleaxane ama bugun hcg 0.337 cıktı ne olabilir Allahım umudumuzu kaybetmeyelim ama insan dusunmeden yapamıyor

2. tedaviye başlarken oligoastenoteratozoospermi ile ilgili iyi şeyler duymaya ihtiyacım var ... aranızda bu sorunla mücadele eden var mı ?
yıkamadan önce 1 yıkamadan sonra 40-50 motil spermimiz var
ilk denemede 2 embriyo transfer edilmişti tutmadı malesef

2. tedaviye başlarken oligoastenoteratozoospermi ile ilgili iyi şeyler duymaya ihtiyacım var ... aranızda bu sorunla mücadele eden var mı ?
yıkamadan önce 1 yıkamadan sonra 40-50 motil spermimiz var
ilk denemede 2 embriyo transfer edilmişti tutmadı malesef
Bende senin durumundayım sperm sayısı aynı ama bizdeki sorun globozosperm

Back
X