Merhaba, aslinda tum doktorlar hemen hemen ayni tedaviyi uyguluyorlar. Basta hemen tese yapmak istemelerinin sebebi vucuda gereksiz yere o hormonlari yuklememek. Bircok erkekte ilk tese sonrasi sperm cikisi oluyor.
Uygulanan tedavi genelde uzun surelu oluyor ve tabiki her ilacta oldugu gibi yan etkileri var. o nedenle doktorlar birkac ayda bir kan testi istiyorlar. Herhangi bir problem oluyor mu diye.
Kaan hoca tesenin bir zarari olmadigini savunuyor Celalettin hoca ise dokulara zarar verdigini. Hangisi dogru bilmiyorum ama ilac kullanimi sonucu baska olumsuzluklar yasayanlari da gorduk burada. Bir yeri yaparken baska yeri bozmamak lazim diye dusunuyorum.
Herkese merhaba...Son bir yıldır burada pek aktif değildim. Çünkü tedaviyi bırakmıştık. Ara ara fırsat buldukça takip etmeye çalıştım. Bizim hikayemiz kısaca şöyle 13-14 senedir eşim durumunu biliyor. Azospermi. 13 yıl önce 1 biyopsi ve 1 micro tese olmus sperm bulunamamis ve sertoly cell only teshisi konulmus. Bunun ardindan 8-9 yil hicbirsey yapmadan gecen yillar var. Daha sonra 4 yil once hiçbir tedavi görmeden Emre Bakırcıoğlu tarafindan yapilan 1 micro tese. Sonuc yine ayni. Bir müddet sonra Kaan Aydos'a gittik. Yaklaşık 2 yıl iğneler ilalçlar kürler ve ardindan geçen yıl yine bu aylarda yine Bahçeci'de Tansel Kaplancan tarafından yapılan bir micro tese daha ve sonuç yine ayni. Sonuclar olumsuz olsa da hem Emre Bey hem de Tansel beyin yapmis oldugu operasyonlar sonrasinda esimin hicbir sikayeti olmadi. Agri sizi cekmedi ve yaralar cok cabuk iglesti. Her ikisinin de cok iyi doktorlar oldugunu dusunuyorum. Ayrica Kaan Bey de sagolsun tek bir muayne ucreti karsiliginda 2 yil tum tahlillerimizi takip etti, maillerimizi cevapladi. İsmi gecen doktorlardan bizim olumsuz bir dusuncemiz olmadi hala daha Kaan beyle iletisim halindeyiz.
Gelelim asil konuya son bir yildir esim artik tedavi olmak istemedi ve ilaclari kesti. Ama ben arastirmalarim sirasinda Facebook ta genis bir grubu olan Kemal Millar'la karsilastim ve karbonatin faydalarini ogrendim. Aslinda bizim konumuzla pek alakasi yoktu ama vucudun ph degerini yukselterek grip kanser benzeri hastaliklarin tedavi olabilecegini savunuyordu. Kendisine mail attim ve durumu anlattim. Sagolsun cevap verdi ve bu konu icin elinde pek bilgi olmadigini ama kendisine gelen bir tesekkur mailinde sperm sayisi dusuk olan bir beyin karbonat kullanip daha sonraki sperm testinde sayinin arttigini bildirdigini yazdi. Bunun uzerine esime eczaneden aldigim ingiliz karbonatini yarim bardak suya yarim cay kasigi karbonat karistirarak sabah ve aksam icirmeye basladim. Bunun yaninda da son tese oncesi Tansel beyin vermis oldugu GNC argin max isimli vitamini sabah aksam 1'er tane verdim. Yeme icmemize hep dikkat ettik. Alabildim kadar herseyi organik aldim. Yogurdumu hep evde yaptim. Ceviz findik eden eksik etmedim. Ve gecen hafta Celalettin Peru'ya gittik. Yapilan sperm testinde yine sperm cikmadi ama hücreler çıktı. Artik certoly cell only sendromunu astik sanirim. Tekrar igneye basladik. Celslettin beyin evre 1 macununa basladik. Celalettin bey bunun daha once asladigimiz tedavinin sonucu oldugunu aslinda tedaviyi birakmamamiz gerektigini soyledi. Hakkimizda hayirlisi. Tum bunlari yazdim cunku vazgecen umudunu yitiren arkadaslar goruyorum. Vazgecmeyim bakin belki spermi goremeyecegiz ama hic olmayan 14 yildir olmayan hucreler cikti.
Celalettin Peru hakkinda düşüncelerine gelince, kendisini bu forum araciligiyla bulduk. Olumlu yorumlar da okudum olumsuz olanlari da. Benim de hala kafamda soru isaretleri var dogruyu soylemek gerekirse. Zaten bizlerin durumu somurulmeye cok acik bir durum. En kucuk bir umut isigi bile herseyi yapmamiza neden oluyor. Celalettin beyin muayene yaptigi yer gercekten ilginc. Yani ilk gittigimizde ya biz nereye geldik diye dusundum. Pek muaynehaneye benzer bir yer degil. Ama kendisiyle karsilastigimizda bu dusuncemiz degisti. Kimilerinin soyledigi gibi kandirildigimizi somuruldugumuzu dusunmuyorum. Verdigi tedavi de bilinmeyen birsey degil. Daha once kullandigimiz bir igney verdi. Aktardan aldigimiz macun da balin icerisine karistirilmis baharatlardan ibaret. Aktara icerigini sordum tek tek doyledi. Aslinda uzerine yazsalar daha iyi olurdu ama hersey bir yerden sonra ticarete donuyor maalesef. Tahlilleri ve dopleri de kendi tavsiye etti yerlerde yapilmasini istiyor. Bu da anlasilabilr cunku herkesin bildigi gibi heryer isini layikiyla yapmiyor. Fiyatlara gelince evet ucuz degil ama piyasanin uzerindede degil. Simdilik Celalettin beyle ilgili olumsuz bir dusumcem yok. Olursa da payladirim zaten.
Hepimizin hakkinda hayirlisi.
Arkadasim tedaviniz hayirli olsun insallah bize de tese sonrasi konulan teshis sertoli only cell sendromu idi bizde celalettin hocada tedavideyiz 4 aydir hoca iyi gelismelerimiz oldugunu söyledi elonge hucreye kadar geldik normal yaldan sperm cikacagini ümit ettigini söyledi bize 3 defa m.tese olduk biz keske olmasaydiniz dedi ama nasip olmustuk insallah hepimizin tedavisi iyi gider