• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Eşimin sperm testinde sperm bulunamadı doktor sol testiste Varikosel var dedi tup bebek tedavisi önerdi Varikosel ameliyatı olsam bebek olma ihtimali varmi yoksa direk tedaviye mi başlasam bilemedim

Eşimin sperm testinde sperm bulunamadı doktor sol testiste Varikosel var dedi tup bebek tedavisi önerdi Varikosel ameliyatı olsam bebek olma ihtimali varmi yoksa direk tedaviye mi başlasam bilemedim
Cnm geçmiş olsun öncelikle eğer sayı 8000 binin altındaysa olma artmıyor çünkü bence eğer canlı sperm çıkışı varsa ve en az tek seferde 10 sperm çıkıyorsa direk tup bebek yaptir

Canım bızım Sperm 0 bızde cok karar sız kaldık ama sonunda once varıkosel amalıyatı olmaya karar verdık. 17 mayısta amalıyatı var. Sızın sperm sayısı 0 mı

Merhaba canlarım bugün biraz ben de içimi dökmek istiyorum...

Ben 15 yıldır "anne" olabilmeyi bekliyor düşlüyorum. Öyle bir hasret ki bu şu yazacağım kısacık şeyler belki binde birdir anlatmak ömre sığmaz. Başka insanların çocuklarını gördüğüm zaman bile dayanamayıp öpmek sevmek oynamak içine sokası gelmek gibi bir şey.
Bir kızım olsun istiyorum Rabbim' den. her gece duamda, gözyaşlarımda saklı sevdiğim adamla canım kocamla birlikte ikimizin parçasını önce karnımda hissedebilmek, sağlıcakla dünyaya geldiği o mucize günü görebilmek, gözlerini açtığı o ana şahitlik edebilmek. Ona bembeyaz şirinmi şirin bir beşik alabilmek başucuma koyabilmek onun her anına şahitlik edebilmek. O pamuk ellerine dokunabilmek. Emzirebilmek. Koklamak ama eminim ki doyamamak. Kime benzediğini tatlıca tartışmak :) Ilk adımları, ilk sözü, acaba anne mi diyecek babamı? O inci gibi çıkacak ilk dişi. Hasta olmasın diye üzerine titremek. Gözünden sakınmak. Kimselere emanet edememek. Geceleri onu izlemekten uyuyamamak. Anneler Gününde yanağıma yumuşacık öpücüğü kondurup sarılması.... Anneler günün kutlu olsun anneciğim demesi. .. Babasıyla bana kahvaltı hazırlaması. İlk okul heyecanı. Acaba ben yanından ayrılınca ağlar mı? İlk aşkı. İlk ayrılığımız ve daha neler neler.... Allah'ım hayal mi? Yoksa bir gün gerçekleşir mi? Çok mu istediğim? Acaba mümkün mü? Ben de anne olabilecek miyim? Yıllardır içimi kavuran, yokluğu ile içimi eriten, hasretime kavuşabilecek miyim? Rüyalarım hayalim gerçek olacak mı? Hasretim, bekliyorum, sabrediyorum, tevekküldeyim... Allah'ım lütfen duy beni ve anne olmak isteyen tüm kullarını... Bizlere de gönder tez elden mucizelerimizi...
Canim ne guzel anlatmissin..gozlerim doldu, uzun ara vermistim, topigede girmedim bir sure, ne kadar zor bir imtihan, disardan goren anlamaz, ne yapalim buda bizim imtihanimiz, kimilerine basit gelir yazdiklarin, bizler icinse birer mucize, kimileri tup bebek seviyesine kadar gelir, kimileride tesede sperm bulanamayip tupude deneyemiyor bizim gibi, herkese farkli sinavlar vermis rabbim, sukurler olsun ona, diyecek soz yok, rabbim sabrinida veriyor her derdin, bazen artik istemiyorum demeliyim diyorum icimden, ama olmuyor :( sukurler olsun her verdiklerine.

Canim ne guzel anlatmissin..gozlerim doldu, uzun ara vermistim, topigede girmedim bir sure, ne kadar zor bir imtihan, disardan goren anlamaz, ne yapalim buda bizim imtihanimiz, kimilerine basit gelir yazdiklarin, bizler icinse birer mucize, kimileri tup bebek seviyesine kadar gelir, kimileride tesede sperm bulanamayip tupude deneyemiyor bizim gibi, herkese farkli sinavlar vermis rabbim, sukurler olsun ona, diyecek soz yok, rabbim sabrinida veriyor her derdin, bazen artik istemiyorum demeliyim diyorum icimden, ama olmuyor :KK43: sukurler olsun her verdiklerine.
Bizi biz anlarız evet canım benim. Rabbim ne verirse hayırlısını versin. İmtahanımız ağır, inşaAllah sınavımızı geçen kullarından eyler Rabbim. Bize düşen sabır dua. Sonrası Rabbim'in takdiri canım benim. İnşaAllah yüzümüzü güldürür evlerimizi şenlendirir güzel Allah'ımmmm

Canım bızım Sperm 0 bızde cok karar sız kaldık ama sonunda once varıkosel amalıyatı olmaya karar verdık. 17 mayısta amalıyatı var. Sızın sperm sayısı 0 mı
Cnm bizdede sperm 0 di ameliyat olunca olur dedik ama malesef olmadi hatta varikosrlde düzelme bile olmadi boşa olduk.doktorun dediği eğer sayı varsa ameliyat olmak gerekiyor yoksa olmak anlamsız sizde sorun ne peki sperm olmayışı varikoselle alakalı olmuyor genelde ya çıkış kanalı tikalidir ya testis grlismemistir yada fsh yüksektir veya beyin sperm üretim kanalı c alismiyordur bence önce bunları araştırın varikosel çok etkilemiyor ben keşke olmasaydik dedim bide ameliyat sonrası 6ay beklemen gerek sperm üretimi olması için.iyi araştırın spermmiyogram testinde hicmi çıkmıyor ölü dahi bide pellet testine bakiyorlarmi

Arkadaşlar biz Celalettin beyden randevu almak için aradık ama sekreteri Mustafa beye yonlendirdiler.. Mustafa bey de ilk kez gideceğimiz için İncirli de özel bi labaratuarda yaptirmamizi istediği 5 tane test söyledi.. Eşimin müsait olduğu bi günü bekliyoruz.. Şimdi Celalettin beyden tedavi olup olumlu sonuç alan arkadaşların yazdıklarını okuyunca(üstelik benimki gibi sertoli ile mücadele eden arkadaşlar) umudum daha da arttı zaten neden bilmiyorum ama Celalettin beye acayip bi şekilde güveniyorum daha hiç görmedim bile.. Allahım umutlarımızı boşa çıkarmaz inşallah.. heyecanla ve umutla bekliyorum gideceğimiz günü.. Hayırlısı hakkımızda ..

Herkese merhaba! Yeni uye oldum ve araniza katildim. Ben Rusyada yasiyorum. Yaklasik 4 yil once esimin azoospermi oldugunu ogrendik. Yikildik ve hemen care arayislarina basladik. 3 yil once Istanbul Medicana hastanesinde tup bebek tedavisi gorduk. Esime Micro TESE yapildi ve hic sperm hucresi bulunamadi. Sizin cocugunuz olmaz dediler evimize geri gonderdiler. Tam 3 yili bosuna gecirdik. Herseye inancimiz bitti. Ama tam umudumuzu kaybetmisken bir yakinimiz bize Celalettin Peru'yu onerdi. Mukemmel bir dokor oldugunu soylediler. Celalettin hoca esime yaptigi bir takim tahliller sonucunda NEDEN OLMASIN SIZIN COCUGUNUZ OLUCAK IN SAA ALLAH dedi. Icimiz bir umitle dolduki anlatamam. Tedavi yaklasik 20 ay surer dedi sonrasindada IN SAA ALLAH tup bebek tedavisine baslariz dedi. Yaklasin 9 ay tedavi sorasinda esim tekrar 05.05.2016 tarihinde yaptirdigi tahliller sonucunda soyle cumleler yer aliyor:
PELLET & BOYAMA
( % 24 spermatid ( 12-15 µm,10-12 µm,8-10 µm,nadir 5-8 µm ve elonge spermatidler {5-6[ St.I,II ]}), % 76 spermatosit ) . Anladigim ELONGE SPERMATIDLER cikti ve bu cok iyi birsey olsa gerek. Lutfen bunlari yasayan varsa yazin. Sevindirin beni lutfen! Elonge spermatidlerin tam gelismis sperm hucrelerine donusme sansi varmi? Gelismezseler bu elongelerlede tup bebek yapilabilirmi? Kizlar cevaplarinizi sabirsizlikla bekliyorum... Tesekkur ederim!

Arkadaşlar biz Celalettin beyden randevu almak için aradık ama sekreteri Mustafa beye yonlendirdiler.. Mustafa bey de ilk kez gideceğimiz için İncirli de özel bi labaratuarda yaptirmamizi istediği 5 tane test söyledi.. Eşimin müsait olduğu bi günü bekliyoruz.. Şimdi Celalettin beyden tedavi olup olumlu sonuç alan arkadaşların yazdıklarını okuyunca(üstelik benimki gibi sertoli ile mücadele eden arkadaşlar) umudum daha da arttı zaten neden bilmiyorum ama Celalettin beye acayip bi şekilde güveniyorum daha hiç görmedim bile.. Allahım umutlarımızı boşa çıkarmaz inşallah.. heyecanla ve umutla bekliyorum gideceğimiz günü.. Hayırlısı hakkımızda ..
Canim merhaba! Bizde Celalettin hocada basladik tedaviye yaklasin 7-8 ay once. Kendisi cok konuskan birisi deyil ama tedavi yontemlerine cok guveniyorum. Kisa surede iyi sonuclar aldik. Hic dusunmeyin gidin, cunku denemeden bilemezsiniz hicbirseyi. Yuce Rabbimiz hepimize hayirli evlatlar nasip etsin In saa Allah...

Canim merhaba! Bizde Celalettin hocada basladik tedaviye yaklasin 7-8 ay once. Kendisi cok konuskan birisi deyil ama tedavi yontemlerine cok guveniyorum. Kisa surede iyi sonuclar aldik. Hic dusunmeyin gidin, cunku denemeden bilemezsiniz hicbirseyi. Yuce Rabbimiz hepimize hayirli evlatlar nasip etsin In saa Allah...
Mrb. Amin diyerek başlamak istiyorum sözlerime.. siz ve sizin gibiler bana daha çok umut verdi zaten.. tsk ediyorum size de.. sizin sorununuz da mi sertoli ?

Mrb. Amin diyerek başlamak istiyorum sözlerime.. siz ve sizin gibiler bana daha çok umut verdi zaten.. tsk ediyorum size de.. sizin sorununuz da mi sertoli ?
hh
Canim ben Rusyada dogup buyudugum icin boyle terimleri pek anlamiyorum. Ama tek bisey soyleyebilirim: azoosperminin en zor turu bizdeki, cunku ne kadar doktora gitmissek tedaviyle falan ugrasmayin dediler bize. Ama Yuce ALLAHA cok sukurler olsun ki Celalettin hoca cabuk elerldigimizi ve yakinda sperm cikisini olmasi gerektigini soyledi... Sadece yuce ALLAHA inanin ve umidinizi kaybetmeyim )))

hh
Canim ben Rusyada dogup buyudugum icin boyle terimleri pek anlamiyorum. Ama tek bisey soyleyebilirim: azoosperminin en zor turu bizdeki, cunku ne kadar doktora gitmissek tedaviyle falan ugrasmayin dediler bize. Ama Yuce ALLAHA cok sukurler olsun ki Celalettin hoca cabuk elerldigimizi ve yakinda sperm cikisini olmasi gerektigini soyledi... Sadece yuce ALLAHA inanin ve umidinizi kaybetmeyim )))

Arkadasim guzel dr hakkinda yorumlar yapmissin bunun icin yorum
Behzay arkadasin msjina cevap yaziyodum telde sorun oldugu icin yazamadm
Soyle soyleyim dr.u elestirmenize hicbir lafim yok tedavi seklini elestirebilirsiniz vs.vs.ama muayenesi dergah mi vakif mi heryer hali ayakkabini cikarip da giriyosun diye laf etmissiniz buna laf etmeniz hic hos degil cok yanlis vakiflardan dergahlardan hoslanmiyo olabilirsiniz ama bu o yerlere dil uzatacaginiz anlamina gelmez.

Kizlar duyduguma gore buradaki kizlarin kurdugu whatsapp grubu varmis... Rica etsem beni de alirmisiniz... Inanin dertlesmeye birileriyle konusmaya cok ihtiyacim var... Lutfen...

hh
Umudumu kaybetmemeye çalışıyorum zaten inşallah ama en yakinlarim hamile olunca insan bazen dayanamayacak duruma geliyor.. yanımda bebeklerine koyacakları isimden bahsediyorlar aldıkları eşyaları gösteriyorlar tutuyorum kendimi orda ama nereye kadar.. ama gerçekten celalettin beyin duydum duyali daha umutluyum inşallah belki diyorum korktugumdan daha iyidir durumumuz bilemiyorum.. Rabbimize sigindik .. sizin adınıza da çok sevindim inanın sanki bizim sonucumuzmus gibi.. bizim sonuçlarda herşey herşey 0 hiçbir şey yok son yaptığımızda ama şimdi esimin telinde ilk yaptırdığı test sonucunu gördüm 6-7 cansız sperm ve 0-1 lokosit görüldü yazıyor.. bi de biz tedavide rapor çıkartmak istediğimizde ordaki bayan burda iki spermiogram testis var birinde azosperm diğerinde oligosperm gösteriyor bi test daha yaptırın ona göre teşhis konulsun dediler.. bunların bi anlamı var mi bilmiyorum ama belki tedavide umudumuz daha fazladır diye düşünmeden edemiyorum .. :(

Canim ben doktor deyilim ama inaniyorum ki sizin durumunuz bizimkinden daha kolay... Dusunsen bizde esimin vucudu uretmeyi tamamen birakmis hemde doktorlarin soylediklerine gore cocuklugundan beri. Sizde uretim var demekki olu da olsalar demekki vucut uretiyor. Bence bu tedavisi bizikinden daha mumkun bisey. Soyledigim gibi bizde hic umut yoktu ama Celalettin hoca sagolsun cok olumlu ve umut verici konustu, ve dedigini de yapti... Yani tedavinin ise yaradigini goruyoruz... az olsun cok olsun ise yariyor fayda veriyor en onemlisi. Yani hic canini sıkma azoospermi olsun oligospermi olsun her ne olursa olsun ilk Yuce Rabbimizin sayesinde sonra bu doktor ve sizin inancinizin sayesinde evlat sahibi olmaniz gayette mumkun! Yuce Rabbimiz cumlemizin yardimcisi olsun...

Canim ben doktor deyilim ama inaniyorum ki sizin durumunuz bizimkinden daha kolay... Dusunsen bizde esimin vucudu uretmeyi tamamen birakmis hemde doktorlarin soylediklerine gore cocuklugundan beri. Sizde uretim var demekki olu da olsalar demekki vucut uretiyor. Bence bu tedavisi bizikinden daha mumkun bisey. Soyledigim gibi bizde hic umut yoktu ama Celalettin hoca sagolsun cok olumlu ve umut verici konustu, ve dedigini de yapti... Yani tedavinin ise yaradigini goruyoruz... az olsun cok olsun ise yariyor fayda veriyor en onemlisi. Yani hic canini sıkma azoospermi olsun oligospermi olsun her ne olursa olsun ilk Yuce Rabbimizin sayesinde sonra bu doktor ve sizin inancinizin sayesinde evlat sahibi olmaniz gayette mumkun! Yuce Rabbimiz cumlemizin yardimcisi olsun...
Allah razı olsun sizden ne güzel pozitif bi insansınız.. Çok iyi geldiniz bana Rabbim razı olsun.. Bizde tese yaptırdık bize de sperm üretimi yok damarlar kuru demiş dr eşime ama dediğiniz gibi Rabbim istese neden olmasın bunun bilincinde olabilmek ümidiyle inşallah..

Allah razı olsun sizden ne güzel pozitif bi insansınız.. Çok iyi geldiniz bana Rabbim razı olsun.. Bizde tese yaptırdık bize de sperm üretimi yok damarlar kuru demiş dr eşime ama dediğiniz gibi Rabbim istese neden olmasın bunun bilincinde olabilmek ümidiyle inşallah..
Canim inan bana ben sadece moralini duzeltmek icin soylemiyorum... Inan gercekleri soyluyorum... Celalettin hoca esime oyle seyler soylemiski: nasil neredeyse imkansiz denilen insanlara evlat sahibi olmalarina yardim ettigini falan anlatmis. Ben de basta pek umutlu deyildim ama baksana doktor hep ilerleme var diyor. Yani yerimizde saymiyorum ALLAHA cok sukurler olsunki... Sizde hic dusunmeyin gidin... Ben In saa Allah eminim guzel haber alacaginiza)))

Canim inan bana ben sadece moralini duzeltmek icin soylemiyorum... Inan gercekleri soyluyorum... Celalettin hoca esime oyle seyler soylemiski: nasil neredeyse imkansiz denilen insanlara evlat sahibi olmalarina yardim ettigini falan anlatmis. Ben de basta pek umutlu deyildim ama baksana doktor hep ilerleme var diyor. Yani yerimizde saymiyorum ALLAHA cok sukurler olsunki... Sizde hic dusunmeyin gidin... Ben In saa Allah eminim guzel haber alacaginiza)))
Yok gerçekten çok iyi geldiniz bana umutluydum daha da arttı umudum hamdolsun.. Rabbim isteyen herkese güzel sonuçlar almayı nasip etsin.. Bu ay gidecez inşallah da esimin işinden dolayı bekleyecez biraz ..

Back
X