• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canim inan bana ben sadece moralini duzeltmek icin soylemiyorum... Inan gercekleri soyluyorum... Celalettin hoca esime oyle seyler soylemiski: nasil neredeyse imkansiz denilen insanlara evlat sahibi olmalarina yardim ettigini falan anlatmis. Ben de basta pek umutlu deyildim ama baksana doktor hep ilerleme var diyor. Yani yerimizde saymiyorum ALLAHA cok sukurler olsunki... Sizde hic dusunmeyin gidin... Ben In saa Allah eminim guzel haber alacaginiza)))
Canim esinde azoo sebebi varmiydi? Testis indirme vs? Ne tur tedavi uyguladi hoca size? Simdiden tesekkurler cevabin icin

Arkadaşlar mrb ben 10 aylik evliyim cocuk istememize rağmen olmuyodu dr gitmemiz sonucunda yaklaşık olarak 3 ay önce eşimde azosperm olduğu anlaşıldı 3 hafta önce eşim tese ameliyatı oldu doktor bulduğu spermleri tüp bebek için saklamış 1 ay sonra gelin tedaviye baslayalm dedi ama bi ihtimal normal yollarlada çocuk sahibi olabilirsiniz dedi benm bu ayn 6snda regli gunumdu ama olmadım 5 gün geçti kasiklarimda ara ara nefesimi kesecek derecede kramp oluyo bel ortasnda yine ara ara şiddetli bir şekilde ağrı oluyo umutlanmakta istemiyorum açıkçası ve aşırı derecede istahım açıldı bu ara nedeni ne olabilir acaba :/

Canim esinde azoo sebebi varmiydi? Testis indirme vs? Ne tur tedavi uyguladi hoca size? Simdiden tesekkurler cevabin icin
Merhaba canim... Azoosperminin nedeni belli deyil, ama inmemis testis sorunumuz var. Yani bi iniyor bi kayboluyor. Cocuklugundan beri boyleymis.

Umudumu kaybetmemeye çalışıyorum zaten inşallah ama en yakinlarim hamile olunca insan bazen dayanamayacak duruma geliyor.. yanımda bebeklerine koyacakları isimden bahsediyorlar aldıkları eşyaları gösteriyorlar tutuyorum kendimi orda ama nereye kadar.. ama gerçekten celalettin beyin duydum duyali daha umutluyum inşallah belki diyorum korktugumdan daha iyidir durumumuz bilemiyorum.. Rabbimize sigindik .. sizin adınıza da çok sevindim inanın sanki bizim sonucumuzmus gibi.. bizim sonuçlarda herşey herşey 0 hiçbir şey yok son yaptığımızda ama şimdi esimin telinde ilk yaptırdığı test sonucunu gördüm 6-7 cansız sperm ve 0-1 lokosit görüldü yazıyor.. bi de biz tedavide rapor çıkartmak istediğimizde ordaki bayan burda iki spermiogram testis var birinde azosperm diğerinde oligosperm gösteriyor bi test daha yaptırın ona göre teşhis konulsun dediler.. bunların bi anlamı var mi bilmiyorum ama belki tedavide umudumuz daha fazladır diye düşünmeden edemiyorum .. :KK43:
Oligosperm sperm sayisi azligi. Yani az da olsa sperm cikisinin olmasi sanirsam. Arkadaslar ya su elonge spermatit nedir hep Celalettin hocanin hastalarinin hepisinde cikiyor. Ama sperme donuseni okumadim acikcasi bu sayfada. Belki de eskiden olmustur boyleleri. Ama okuduklarimin hepsi ayni durumda. Allah askina bir Arif beyde yaptirin bir de 3 gun sonra baska hastanelerde yaptirin ve kiyaslayin sonuclari.

Oligosperm sperm sayisi azligi. Yani az da olsa sperm cikisinin olmasi sanirsam. Arkadaslar ya su elonge spermatit nedir hep Celalettin hocanin hastalarinin hepisinde cikiyor. Ama sperme donuseni okumadim acikcasi bu sayfada. Belki de eskiden olmustur boyleleri. Ama okuduklarimin hepsi ayni durumda. Allah askina bir Arif beyde yaptirin bir de 3 gun sonra baska hastanelerde yaptirin ve kiyaslayin sonuclari.
Bizim tedaviden 9 ay sonra cikti. Ben baska doktorlarada internet uzerinden gonderdim esimin tahlil sonuclarini. TESE yaptirin sperm hucresi bulunabilme ihtimali var dediler. Kimse yokmu bu elongeleri goren ve sonrasinda sperm hucresine donusup tup bebek yaptiran????

Bizim tedaviden 9 ay sonra cikti. Ben baska doktorlarada internet uzerinden gonderdim esimin tahlil sonuclarini. TESE yaptirin sperm hucresi bulunabilme ihtimali var dediler. Kimse yokmu bu elongeleri goren ve sonrasinda sperm hucresine donusup tup bebek yaptiran????
bir de baska hastanelerde spermiogram yaptirin. ve kiyaslayin sonuclari. Rusiyada cok da guzel hastaneler var bence.

bir de baska hastanelerde spermiogram yaptirin. ve kiyaslayin sonuclari. Rusiyada cok da guzel hastaneler var bence.
Inan burada bir cok hastanelere gittik... Celalettin bey gibi bir doktor yok. Esim dun skayptan baglandi (kendisi simdi Istanbulda Celalettin hocanin yanina geldi) bu doktor bir harika. O kaday iyi bir insanki... cok umutlandirici konustu gibi seyler soyledi ağzi kulağinda )))

Slm kizlar bizde 2014 kasim gibi micro tese olduk emre bakircioglunda ama sonuc 0 pataloji sonucumuz da sertolly cell di o gunden bugune hicbirsey yapmadik esimde bu konuda cok hassas oldugu icin bu konulari acmak yada konusmak dahi istemiyodum hatta kendimi bile alistirmistim ama bi tarafim hep umut icinde ama hayirlisi diyoruz her zamn esim internetden kaan aydosu duymus arayip konustum eylul ayina randevu verdiler kizlar en az 6 ay tedavi surermis nasil bir texavi uyguluyo cok merak ediyorum dogrusu bi sonuc alirmiyiz acaba kadinin telefonda soylemesine gore her 3 kisiden 1 i sonuc aliyomus bu son caremiz rabbim verir ins eger bu seklde sonuc alamazsak farkli yollrdan cocuk sahibi olmayi deneyegiz kaan aydosla tedavide olanlar cvp yazarsa sevinirim

Slm kizlar bizde 2014 kasim gibi micro tese olduk emre bakircioglunda ama sonuc 0 pataloji sonucumuz da sertolly cell di o gunden bugune hicbirsey yapmadik esimde bu konuda cok hassas oldugu icin bu konulari acmak yada konusmak dahi istemiyodum hatta kendimi bile alistirmistim ama bi tarafim hep umut icinde ama hayirlisi diyoruz her zamn esim internetden kaan aydosu duymus arayip konustum eylul ayina randevu verdiler kizlar en az 6 ay tedavi surermis nasil bir texavi uyguluyo cok merak ediyorum dogrusu bi sonuc alirmiyiz acaba kadinin telefonda soylemesine gore her 3 kisiden 1 i sonuc aliyomus bu son caremiz rabbim verir ins eger bu seklde sonuc alamazsak farkli yollrdan cocuk sahibi olmayi deneyegiz kaan aydosla tedavide olanlar cvp yazarsa sevinirim
Selam canım inş güzel sonuçlar olur sizin için hepimiz için peki azo sebebiniz neydi yani sebepsiz mi ins tedaviyle çıkış kendilinden bile başlar

Cnm bizdede sperm 0 di ameliyat olunca olur dedik ama malesef olmadi hatta varikosrlde düzelme bile olmadi boşa olduk.doktorun dediği eğer sayı varsa ameliyat olmak gerekiyor yoksa olmak anlamsız sizde sorun ne peki sperm olmayışı varikoselle alakalı olmuyor genelde ya çıkış kanalı tikalidir ya testis grlismemistir yada fsh yüksektir veya beyin sperm üretim kanalı c alismiyordur bence önce bunları araştırın varikosel çok etkilemiyor ben keşke olmasaydik dedim bide ameliyat sonrası 6ay beklemen gerek sperm üretimi olması için.iyi araştırın spermmiyogram testinde hicmi çıkmıyor ölü dahi bide pellet testine bakiyorlarmi
Canım bızde tek sorun varıkosel gıbı duruyor genetık normal hormon normal ınmemıs tesıs yok o yuzden olalım dedık. Pellet testtı ne bunu bulmıyordum

Canım bızde tek sorun varıkosel gıbı duruyor genetık normal hormon normal ınmemıs tesıs yok o yuzden olalım dedık. Pellet testtı ne bunu bulmıyordum
Canim selam. Ben yeni uye oldum... Pellet testi tam olarak ne bilniyorum, ama benim esimin test raporunda PELLET ve BOYAMA yaziyor:sanirim bu sekilde gelisme varmi anliyorlar. Mesela bizim bu sekilde elonge spermatidler goruldu... Sanirim daha olgunlasmamis sperm hucrelerini sadece bu sekilde goruyorlar...

Arkadaşlar mrb ben 10 aylik evliyim cocuk istememize rağmen olmuyodu dr gitmemiz sonucunda yaklaşık olarak 3 ay önce eşimde azosperm olduğu anlaşıldı 3 hafta önce eşim tese ameliyatı oldu doktor bulduğu spermleri tüp bebek için saklamış 1 ay sonra gelin tedaviye baslayalm dedi ama bi ihtimal normal yollarlada çocuk sahibi olabilirsiniz dedi benm bu ayn 6snda regli gunumdu ama olmadım 5 gün geçti kasiklarimda ara ara nefesimi kesecek derecede kramp oluyo bel ortasnda yine ara ara şiddetli bir şekilde ağrı oluyo umutlanmakta istemiyorum açıkçası ve aşırı derecede istahım açıldı bu ara nedeni ne olabilir acaba :/
Canım tese yi kimde ve nerde oldun tedavi görüyormuydun cevaplarsan sevinirim.İnşallah güzel haberlerin olur

Kızlar mrb muayeneden geldim şimdi ahmet hoca her şey yolunda bi sıkıntı yok dedi ama demirim eksikmiş ve folik asit başladı nasipse birdahaki ay başlıyoruz nolur dualarınızı esirgemeyin.Allah yardımcımız olsun

Pellet testi daha detaylı arama yapılıyor ve orda
cnm pellet testi daha detaylı arama oluyor onu üniversite hastanesinde sperm verirken bakıyorlar azospermide teyit etmek için bakmak gerekiyor benim esimdede herşey normal fsh fish boyama kistik fibroiz ama bizde tek genetik bakilmadi onada haziranda bakılacak herşey normalken neden olmuyor bilmiyoruz doktorlar da şaşırıyor ama allahin izniyle bulacağız sebebi konuştuğum bütün doktorlar kok hücreyi bekleyin diyorlar ama onada tam bir yıl vermiyorlar belki 10-15 sene sonra olur diyorlar zaten yaş 30 nasıl olacak yumurta dondurmayı düşünüyorum 3yıl daha sorunu bulamazsam en azından 40 yasinda kok hücre olursa yumurta sorunu olmasın rabbim hakkımızda hayirlisini versin

arkadaşlar selam,

umut tüp bebekte selen hnmda ilk muayenemi oldum. eşim de haftaya Tansel beyde muayane olacak.Daha bizim tedavi süreci başlamadı ama hocaa folik asit falan verdi kullanmaya başla dedi. sizde de mi böyle oldu.

Canım tese yi kimde ve nerde oldun tedavi görüyormuydun cevaplarsan sevinirim.İnşallah güzel haberlerin olur
Canım biz ankarada kaan aydosta olduk 1 ay felan bi ilaç tedavisi uyguladı tekrardan spermiogram testi istedi ve sonuç yine aynı azosperm tek değişiklik 7 adet cansz sperm bulundu zaten dr drek bizimle iletisime geçip gün verdi ve eşim tese ameliyati oldu dr secimi yapacaksan kesinlikle kaan aydosu öneriyorum mükemmel bir doktor

Back
X