• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhabalar arkadaşlarım;
Allah hepimizin yardımcısı olsun öncelikle, Bizde azo hastalığı ile mücadele edenler klubüne yaklaşık 4 ay önce katıldık maalesef. Eşim ve ben duyduğumuzda herkesler gibi çok üzüldük, ama rabbim böyle dertleri peygamberlerine bile verirken biz kulların böyle şeylerde isyan etmesi yakışmaz bize diye düşünerek başladık araştırmaya. İnternette dolaşırken sürekli Celalettin hoca ile alakalı bilgiler okuyordum fakat bir türlü yerini yurdunu bulamadım. Velhasıl sonunda ulaştık kendisine muayene olduk. Kendisi tanıdığım en insan doktorlardan biri. Mükkemmel bir insan öncelikle, o kendini mert zanneden proflardan değil. Bize bu işin sabırla çözülebileceğini söylediğindeki mutluluğumu anlatamam. Eşimin önce yaptırdığımız testlerinde hiç hücre görülmemiş ve gittiğimiz proflar sadece ameliyat ile bu işi çözebileceklerini onda da oranın düşük olduğunu söylediler. Hormonlarla falan uğraşamıyorlarmış Bilim Adamları. Eşimde FSH çok yüksekti, Celallettin hoca ile görüştüğümüzde önce hormonları sıfırlayacağını daha sonra yükselterek normal seviyelerde tutacağını söylemişti. 3 aylık iğne ve gıda takviyelerine başladık. Geçen hafta eşim test verdi ve hormonları sıfırlanmış, yapılan boyama testinde de öncü sperm hücreleri 2.5 katına çıkmıştı. Bugün kendisiyle tekrar görüşeceğiz, bence ameliyat olmadan önce alternatif tedaviler denenmeli, sonra en son çare olarak tese vs yapılmalı diye düşünüyorum. Çok uzattım farkındayım süreç yıpratıcı farkındayım sizleri çok iyi anlıyorum. Ama rabbim büyük nerede el açıp evlat hasreti çeken var ise rabbim hayırlısıyla yüzlerini güldürsün. İçinde de bizi güldürsün inşallah.

Bu arada ufak bir tüyo, celalettin hocanın kendisi de aynı dertten muzdaripmiş maşallah kendisini 2 tane miss gibi evladı var. Evvela tevvekkül sonra takdir. Rabbim sınavlarımızdan başarıyla çıkacağımız günleri yakın kılsın inşallahhh:):):)
celalettın hoca hıpolu canım azosperma degıl ve hıpo azospermıa ya ya gore daha kolay tedavısı 3 ay gıbı bır surede oncu hucrelerın cıkması ıyımıs ınsallah o oncu hucreler tesedede gozukur canım bızde celalettın hocada tedavı gorduk cok kısı tedavı gordu ne oncu hucreler goruldu testlerde ama bu oncu hucrelerın bır bır tanesı bıle tesede cıkamadı bu olumsuz orneklerı gordukce tedavıyı bıraktımk ınsallah sız sonuc alırsınız tesede oncu degılde saglıklı spermler bulunur

celalettın hoca hıpolu canım azosperma degıl ve hıpo azospermıa ya ya gore daha kolay tedavısı 3 ay gıbı bır surede oncu hucrelerın cıkması ıyımıs ınsallah o oncu hucreler tesedede gozukur canım bızde celalettın hocada tedavı gorduk cok kısı tedavı gordu ne oncu hucreler goruldu testlerde ama bu oncu hucrelerın bır bır tanesı bıle tesede cıkamadı bu olumsuz orneklerı gordukce tedavıyı bıraktımk ınsallah sız sonuc alırsınız tesede oncu degılde saglıklı spermler bulunur
canım sizde spermatit çıktığı halde tesede çıkmadı mı??

Kızlar şunu merak ediyorum calelettin hocada sperm testinde spermatit çıktığı halde tesede sperm çıkmıyor mu?
Rabbim sabr versin sabr versin..

Amin cnm ins subat basinda bi test yaptircaz o zamm belli olucak sanirim tedavinin hangi yonde ilerledigi guzel hberler vermek ve almak dilegiyle ins sende skma canini bizde ilk basta cok bilincsiz davrandik ve hemn tese olduk bide yetmedi ben bile hazirlanmistim bosu bosuna o kadar igne yedim yumurta takibine gittim geldim ama olmadi kismet degilmis simdi sadece esim tedavide bu sefer ben hazirlanmicam bakalim artik herseyin hayirlisi benim icinde bi tecrube oldu iste ne diyim

bir yandan tevekkül edip, bir yandan da olsun diye uğraşıyoruz. güzel dilekleriniz dönsün dolaşsın sizi de bulsun inşallah. bazı arkadaşlarda okuyorum. hiç sperm yoktu doktor iğne verdi eşime yazmışlar mesela.bunların hepsi birer umut bizim için. o kadar testler yapıldı ama herkesin bahsetiği haploid hücrenin bizde olup olmadığını bile bilmiyorum. sanırım haploid hücre varsa tedaviye olumlu bakılıyor. hata yapa yapa tecrübe kazanıyoruz haklısın. hayırlıysa bizlere de nasip etsin Allahım inşallah.

Yen'i doktorlara başlayacak olanlar biz daha hiç tese olmadık ama bunca yıl bildiğim bişey varsa doktorunuza güvenin başka yolu yok çok zor bir süreç çok yorucu bir süreç en yakın Can parçanın seni anlamadığı bir süreç ... Allahım herkesin yardımcısı olsun dua dua dua başka gidecek kapı yok

Kızlar şunu merak ediyorum calelettin hocada sperm testinde spermatit çıktığı halde tesede sperm çıkmıyor mu?
Rabbim sabr versin sabr versin..

evet canım malesef böyle çok örnek var. hocanın test yaptırdığı yerlerde spermatid ve hatta elonge spermatid çıktığı halde bizim mikrotesede sperm çıkmadığı gibi spermatid bile çıkmadı nasıl oluyorsa.

evet canım malesef böyle çok örnek var. hocanın test yaptırdığı yerlerde spermatid ve hatta elonge spermatid çıktığı halde bizim mikrotesede sperm çıkmadığı gibi spermatid bile çıkmadı nasıl oluyorsa.
Benim Bildiğim Micro tese yapan kişinin uzmanlığı, tecrübesi ve kullandığı alet edavat bu konuda devreye giriyor. Biz daha evvel emre hoca ile görüşmüştük o bize bu işi herkesin yapamadığını rastgele baktıklarını söyledi. O kendisine çok güveniyor mesela... Rabbim Microteselere gerek kalmadan çıkışlar versin inşallah:)

canım sizde spermatit çıktığı halde tesede çıkmadı mı??
canım bız ılk teseyı tedavısız olduk ama oncu hucrelerımz vardı teseden sonra 9 ay kaan aydosta 4 ayda celalettın beyde olduk tedavı ama bu tedavının bos oldugunu gordum %50testlerde spermatıt bulunupta tesede cıkmayan var ama cıkanda var sız devam edın belkı sızde cıkar canım

canım bız ılk teseyı tedavısız olduk ama oncu hucrelerımz vardı teseden sonra 9 ay kaan aydosta 4 ayda celalettın beyde olduk tedavı ama bu tedavının bos oldugunu gordum %50testlerde spermatıt bulunupta tesede cıkmayan var ama cıkanda var sız devam edın belkı sızde cıkar canım
Seda hanım sizin azo teşhisiniz neydi?

Arkadaşlar merhaba..eşim azospermi..yaklaşık 1,5 ay önce Kaan hocayla tedaviye başladık..sperm üretimi sıfır..Fsh 22 idi..Kaan hoca öncelikle Fsh ın düşürülmesi gerektiğini yüksek olmasının sperm üretimini engellediğini söyledi..choiromon ve promotil kullanmaya başladık..eşim 2 gün önce kan testi verdi..fsh 0.57 ye düşmüş..bu kadar çabuk düşmesi normal mi değil mi anlayamadım..bu konu hakkında bilgisi olan var mı?? Rabbim dayanma gücü versin inşş hepimize..hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah..
Bizde de aynı durum sözkonusu idi
Ama tesemiz olmadığı için kaan bey bizi hemen tese yapmak istedi ama biz istemedik ,sonra tedaviye başlad eşim ,sizin testosteron hormonunnasıldıntedaviye başlamadan önce?

Can'ım fsh,lh yüksek ve testesteron düşük olduğundan beyinden sinyal geliyor fakat sperm üretimi sağlanamıyor dedi Tansel bey..@mehtap2550
Bizim de sıkıntı aynı :(doktor tedavi ile sperm çıkma oalasılığındam bahsetti mi hiç?

Merhaba amin cnm ins igneler disinda hergun havuc suyu sıkıyorum,kuru incir ve nohut bunlari hergun muhakkak tuketiyoruz doktor bunlari sık sık tuketmesi gerektigini soylemisti tedavi suresinde bakalim ins faydasi olur
Havuc suyuna dikkat edin şeker oranınçok yüksek her gün içmesin

Arkadaşlar merhaba..eşim azospermi..yaklaşık 1,5 ay önce Kaan hocayla tedaviye başladık..sperm üretimi sıfır..Fsh 22 idi..Kaan hoca öncelikle Fsh ın düşürülmesi gerektiğini yüksek olmasının sperm üretimini engellediğini söyledi..choiromon ve promotil kullanmaya başladık..eşim 2 gün önce kan testi verdi..fsh 0.57 ye düşmüş..bu kadar çabuk düşmesi normal mi değil mi anlayamadım..bu konu hakkında bilgisi olan var mı?? Rabbim dayanma gücü versin inşş hepimize..hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah..
Testosteron hormonu nasıldı?

Kızlar aranızda nohut kürünü deneyen varmı ?
Ben varim. ve fayda gorenlerdenim.
Canim bizdede fsh cok yuksek keciboynuzu iyi olmazmi ay bunu bilmiyodum
fsh yuksekse aslanpencesi kurunu dene. internete yaz yapilis sekli cikicak.
Merhaba amin cnm ins igneler disinda hergun havuc suyu sıkıyorum,kuru incir ve nohut bunlari hergun muhakkak tuketiyoruz doktor bunlari sık sık tuketmesi gerektigini soylemisti tedavi suresinde bakalim ins faydasi olur
biz de aynen onlari yapmistik.

Back
X