Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
2010 da basladık tedavıye bıze kac tane hastane olumsuz demıstı istanbulda hastane bırakmadım sormadık sonra kendı dr buldum umıt ozekıcı bızım normal yolla hıc cıkıs olmamıstı ıcerde olup olmadıgınıda bılmedıgımız ıcın olmaz cıkıs yok cok zor ısınız falan dedıler sonra umıt hoca adı gıbı umıdım oldu onunla tanıstım basladık tedavıye aradı benı normal ve normal yolla 3 tane bulduk dedı tedavıye basladık yumurta toplandıgı gun tekrar test alındı esımden cıkıs olmadı aynı gun tese oldu esım donmadan tranfer edıldı ama tutmadı ılac falan kullanmadı esım deneyerek bulacagız dedı dr ıkıncı denememde ıkız tuttu ama saglıksızdı kurtj oldum 3 denemede tutmadı 4. Deneme dıs gebelık gecırdım yıne hem kurtaj hem tedavı oldum 5. Tuttu ama 20 gun sonra yıne kanama basladı kaybettım 6.yıne kanamayla basladık ama cogul gebelıktı bırı yıne kaybettım kızım turundu erken dogum rıskım vardı hep yatarak gecırdım tabı yıne dr allah razı olsun hıc benı bırakmadı uzaktı hastane 2 saat suruyordu bana evıne yakın dr bul ama herseyden benı haberdar et baglantıyı koparma dedı agrılarımda aradım telefonda bana fıtıl soyledı her kullanımdan sonra yıne ara dedı bolgesıne gore ılac verıyordu ve verdı ılac bebegon suyunu bıtırıyor yazıyodu recetede o yuzden her kullandıgımda onu aramamı ıstedı hep kontrollu gıttık burdakı dr sadece kontrol ıcın gıttım ama hep umıt hocamın dedıgı sekılde ılerledım plates yap dedı burdakı dr ona bıle karsı geldı ümıt hoca bu bebek cok degerlı yat dınlen bosver kıloyu falan derdı cok mınnetım var kendısıne 8 sene benımle cabaladı sen benı bırakana kadar ben senı bırakmıycam dedı sayesınde kendı dogum gunumde anne oldum kızım 3 hafta erken dogdu dogum gunumde kucagıma aldım avucumdakı duam sımdı kucagımda rabbım hepınız kucagına melek kondursun ben cok cabaladım cok canım yandı ama onemı yok herseye deıyo yavrum ıyıkı vaz gecmemısım
Ağlayarak okudum .. Bu yaşananların dilini yaşayanlar anlar .. patır patır olan kimsecikler anlayamaz ... çok ağladım .. Rabbim yolunda yaşatsın ..

Cnm dedigim kurleri kullanin biz kullandik ve hoca cok sasirdi.tansel bey de tedavi goruyoruz ve suan 80 motil var bu karisimlarla oldu.insallah fayda gorursunuz ve hazir karisim aldik biz
İnternette biraz baktım da önerilen ballı zencefilli macun ve ballı harnuplu macun ikisi bir kullanılmalıymış doğru mudur acaba hemen başlayalım bizde vakit kaybetmeden

evet büyüyor.. ister istemez.. genç kız tarzında.. :(
hamam ve havuz, deniz e gidince çok sıkıntı yapıyor

Malesef kalıcı hale geliyor.. (eğer spor yapmaz ise)

Bize biri onerdi 16 yil cocugu olmamış adam kullanmis ve karisi dogal yolla hamile kalmis bizde o şekilde alip kullandik.ilk tesede sperm degil sperm hucresi dahi yok denildi tansel hoca igne tedavisi verdi 3ay sonra 2.tesede 9adet buldu ama ilk tese micro tese olmamış yumurtaliklarda cok tahribat var 3.yapmam dedi.macro tese yapılmış dedi.bizde bunu deniyelim dedik ve denedik esimin diger testlerinde sperm 0 cikiyordu hareketli hareketsiz hic yoktu.simdi 70 80 motil bulundu canli sperm oyuzden diyorum biz cok ugrastik gitmedigimiz doktor kalmadi.oyuzden esler8nizi her yerde ameliyat ettirmeyin.yaşamış biri olarak soyluyorum.keske cok dedik biz sizler demeyin.keske 4yil once varikosel ameliyati olmadaydi diyorum keske direk istanbula gitseydik dedik.hep zaman kaybi ve gercekten bi yerde tukeniyorsunuz
Behlaz hanım bu macun lari aç karnına mi tok karnına mı yedi eşiniz birde öğlen aliyormuydu

Son 1 haftamız kabus ilk tahlilde 1 2 sperm görüldü sonraki 2 tahlilde hiç görülemedi micro tese deniyor bizim gibi olup bebeği olan varmı

Arkadaşlar aranızda çocukluk çağında İnmemiş testisden ameliyat olmuş nedeniyle azosperm olan var mi? Varsa bi sorum olacak.. Ameliyatla indirilmiş olunduğu halde de mi testis kanser riski var ? Yoksa hala inmemişse mi riski daha fazla? Her araştırmamda çünkü testis kanseri riski çok fazla yazılıyor.
ınmemısse daha cok rısk var canım emre bakırcıoglu oyle demıstı bıze ındırılmesı lazım kesınlıkle

ınmemısse daha cok rısk var canım emre bakırcıoglu oyle demıstı bıze ındırılmesı lazım kesınlıkle
Teşekkür ederim cevabın için canım.. eşim çift taraflı İnmemiş testis ameliyatı olmuş 3 yaşında. Azosperm olduğunu öyle anlamıştık geçen sene Türkiye"de.. Ozaman soramamıştım doktora azosperm olduğunu şokunu yaşarken. Yurtdışında kalıyoruz ve eşim burdaki doktorlara da güvenmediği için gitmiyor. Bende soru işaretleriyle Kadınlar Külübünde araştırıyorum:) Sen Tüp bebek yaptırdın mı?

oleeeeyyyy kaan hocadan sonunda randevu aldım arkadaşlar. kıymet hanımla görüştüm az önce. sağolsun çok ilgilendi tek tek bilgi verdi. sperm olup kalitesi düşük olanlar sayısı az olanlar tabi size göre tedavisi daha kolay dedi. stres yapıp hormonlarınızı etkilemeyin dedi. nisan ayının son haftasına randevu verdi. net tarih için dönüş yapacak. gelmeden önce herhangi bir test istemedi özellikle sordum. bizim durumumuzda olanlara önce 2 aylık bir ilaç tedavisi uygulanıyormuş. ondan sonra tahlil istiyorlarmış. ben yine de bir fsh yaptırıpda mı gitsem belki ilacı ona göre yazar. bilinçsizce bir micro tese ameliyatımız oldu. eşim o yüzden tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyor dedim. siz son umudumuzsun dedim. Allahım inşallah bu kapı bize vesile olur. son kapımız olur. buradaki herkesin yardımcısı olsun Allahım. çok dua ediyorum. hayırlı ise nasip olsun hepimize.

Teşekkür ederim cevabın için canım.. eşim çift taraflı İnmemiş testis ameliyatı olmuş 3 yaşında. Azosperm olduğunu öyle anlamıştık geçen sene Türkiye"de.. Ozaman soramamıştım doktora azosperm olduğunu şokunu yaşarken. Yurtdışında kalıyoruz ve eşim burdaki doktorlara da güvenmediği için gitmiyor. Bende soru işaretleriyle Kadınlar Külübünde araştırıyorum:) Sen Tüp bebek yaptırdın mı?
evet yaptırdık ama olmadı malesef

Back
X