canim emin ol burdaki herkes ayni durumda. kimisi ailesinden sakliyor kimisi de paylasiyor. biz ailelerimizle bu durumu ilk ogrendigimiz gun paylastik. cunku ciddi surecleri var ve haberdar olmalari lazim gizli sakli yapilacak seyler degil. ayrica kimseyi de bos yere umitlendirmek istemedik. benim ailem ayni senin alien gibi dort gozle torun bekliyorlar ama bunun biraz zaman alacagini, esimin ameliyat olmasi gerektigini soyledim ve esime kotu yaklasmadilar, anlayisla karsiladilar. neden kotu yaklassinlar ki, bu insanin elinde olan birsey degil sonucta. kimse boyle bir sorun yasamak istemez. ozellikle de erkekler icin kabul etmesi cok zor gercekten. onlarin psikolojileri daha cok etkileniyor. cunku bu bir saglik sorunu. ayni durum sende de olabilirdi, senin tedavi gormen gerekebilirdi. empati yapmak lazim boyle durumlarda. bircok kisi var bu durumda, yillardir tedavi goruyor ve cocuk sahibi olmaya calisiyor. evet benim de arkadaslarim kuzenlerim var, tek seferde hamile kaldilar, hic boyle sorunlari olmadi, ama bu da bizim sinavimizmis. dua etmekten, hayirli doktorlarla, bize fayda saglayacak doktorlarla karsilasmayi ummaktan ve tedavilere harfiyen uymaktan baska sansimiz yok. allah bize evlat nasip etmisse mutlaka olur. gec olur ama olur.. o nedenle duani et, gerisini allaha birak. isyan etme, asla pes etme ve asla umitsizlige kapilma.. bak burada kocaman bir kk ailesiyiz ve birbirimize destek oluyoruz. ne zaman konusmak istersen buraya yaz veya bizlere ozel mesaj at..