Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
herkese merhaba
ekimde esimle turkiyeye gitmeyi dusunuyoruz.
Gittigimizde emre beye gidip mikro tese yaptirmayi dusunuyorduk zaman kaybetmemek için.
Korkmaya basladim birde sperm çikmazsa.
Acele etmek istemiyorum artik evleneli bir yil olmadi sadece 11 ay oldu.
Ilk önce kaan beye gidip ilaç tedavisine baslamak istiyorum.
Seneyede allah büyük. O zaman birseyler düsünürüz.

lamlay canim bende yurt disindayim
bizde emre bey veya kaan beyi dusunuyoruz ikisi arasinda kaldim
kaan bey ilk once ilac tedavisi veriyo ilacla olmazsa sonra mikrotese yapiyo
emre bey hemen mikrotese yapiyo
sizin sperm bulunmadimi
bulunmadiysa bence kaan beye gidin o ilac tedavisi uygular ,bide elindeki sonuclari falan ona mail at yaz durumu o seni bilgilendirir ben her ikisinede yazmistim

canim bizim mtesede hic bulunamadi,kaan bey ve emre bey in mail adreslerini tlf nolarini nasil bulabilirim birde hangi sehirdeler hangi hastanedeler.sende varsa verirmisin mail ve nolarini

bizim emre bey olmaz herhalde zaten mtesede bulunamadi tekrar bir ise yaramaz bence.

herkese merhaba
ekimde esimle turkiyeye gitmeyi dusunuyoruz.
Gittigimizde emre beye gidip mikro tese yaptirmayi dusunuyorduk zaman kaybetmemek için.
Korkmaya basladim birde sperm çikmazsa.
Acele etmek istemiyorum artik evleneli bir yil olmadi sadece 11 ay oldu.
Ilk önce kaan beye gidip ilaç tedavisine baslamak istiyorum.
Seneyede allah büyük. O zaman birseyler düsünürüz.

bencede kesinlikle acele etmeyin,bizde daha 1 yillik evliyiz,2..semen analizinden sonra hemen mtese olduk ve cikmadi,simdiki aklim olsa once tedavi olurum,bizde sizin gibi dusunmustuk hemen bebegimiz olsun diye ama nasip iste olmadi
bende burdaki dr lara hicc guvenmiyorum ins gidebilirsek turkiyey gitmek istiyoruz

bencede kesinlikle acele etmeyin,bizde daha 1 yillik evliyiz,2..semen analizinden sonra hemen mtese olduk ve cikmadi,simdiki aklim olsa once tedavi olurum,bizde sizin gibi dusunmustuk hemen bebegimiz olsun diye ama nasip iste olmadi
bende burdaki dr lara hicc guvenmiyorum ins gidebilirsek turkiyey gitmek istiyoruz

biz kesin türkiyede tedavimizi görücez. Burda sigorta karsilasa bile doktorlar fazla ilgilenmiyorlar türkiye burdan daha ilerledi bu konularda.
23 temmuzda randevumuz var ürologda esimin azosperm nedenini henüz ögrenmedik.
2,5 aydir randevuyu bekliyoruz insallah bize hayirli olur.
Tabii simdiye kadar esimi bos birakmadim. ögrendigimizden beri kür uyguluyoruz ilaçlar içiyor bakalim emegimizin karsini alicak miyiz.

interntetn arastiriyodumda mtesede sperm bulunamadiysa 2.kez denense bulunurmu diye cok moralim bozuld ya, bulunma sansi yuzde 5in altinda diyo bu drrrr)):

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese merhaba.....sultanın esınden haber yokmu acaba ? ne oldu merak ettım..benımde anıden kasıklarıma agrı gırıyo odum kopuyo bısey olucak dıye...doktor cok normal diyo..araba kullanırken ve 1 saat yuruyeyım hemen agrı baslıyo...doktor olur merak etme sakın yatma dıyo....anlamadım kı ne yapım...demekkı yatmak ıyı degıl adam ısrarla hayatına deva et dıyor...

takma kafani sen.
Siz kûr yapmadan mikrotese basvurdunuz.
Esin ilaç içerse, kür yaparsa neden olmasin ki.
Esinin sorunu ne ? Azospermin nedeni belli mi ?

yok sebebi belli degil,
biz sebebini ogrenmeden tese olduk,
ya ne bileyim su haberi de duyunca cok kotu oldum agliyorum ha bire

arkadaslar o iş doktoruna göre değişiyor her doktor bu konuda başarılı değil özellikle bu konuda başarılı bi kaç doktor var eğer tese ameliyatını bu doktorlar yapmışsa diğer doktorlar o yaptıysa yapmamıza gerek yok diyorlar ama o doktorun yeteneği ile alakalı bi durum alamn hastanesi mikro tese ameliyatlarına ilk başlayan ve bu konuda genelde çok iyi sonuçlar alan bi hastane ve ayrıca sperm bulunamazsa bazen tam olgunlaşmamış sperm hücresi ilede yapabildiklerini duymuştum tansel bey ve emre bey bu konuda çok iyiler son derece hassas çalışıyorlar bizim doktorumuz tansel beydi ve adam yeri gelmiş yumurtalıkta sperm bulamamış kasıktan bulup çıkarmış yeri gelmiş zeytin çekirdeği kadar yumurtalıkta bulmuş iyi bi doktor bulun ve gidin ümitsizlik yaratmayın mikro tese herkezin harcı değil her üroloğun yapabileceği birşey değil

he birde ayrıca bazen bulunamayıp 1 yıl sonra çıkabiliyormuş sperm bu iş 1 kerelik değil he tabikii 2 ayda bir yapılmıyor yapılırsa bi sonuç alınamaz ama 1 yıl gibi bi aradan sonra bulunabiliyormuş bölede bi ihtimal var arkasını kesinlikle bırakmamanız lazım

sana katiliyorum geranimo bu isin pesini birakmamak lazim.

lamay neden bu kadar acele ettiniz esinin azosperm nedenini bilmeden mikro tese yaptiniz kür ilaç'ta kullanmadiniz. Yinede ümidini kesme.
Birde kaan aydos'a gidin sana adresini yazdim gördün mü ?

sana katiliyorum geranimo bu isin pesini birakmamak lazim.

lamay neden bu kadar acele ettiniz esinin azosperm nedenini bilmeden mikro tese yaptiniz kür ilaç'ta kullanmadiniz. Yinede ümidini kesme.
Birde kaan aydos'a gidin sana adresini yazdim gördün mü ?

canim ben daha onceden azosperm diye birsey duymamistim,gittigimiz doktorda taylandin en iyisi falan dedi burdaki herkes, o ne derse guvenin tedavileri ise yariyo dediler eger o mtese dediyse yaptirin dediler,cok cahilce biliyorum ama o zaman niye boyle acele ettik bilmiyorum simdi aklimiz basimiza geldi ama,birde DR cok korkuttu bizi bence hemen mtese olun dedi,100de 90 cikar dedi,ameliyattan sonrada dediki sizin kesinlikle cocugunuz olmaz evletlik alin yada doner kullanin,benim simdi karamsar olmamdaki etkenler iste
o adam sebebini bulamayiz dedi,ben mteseye girmeden once azospermin tedavisi oldugunu kurler oldugunu ne bileyim hic birsey bilmiyodum.

simdi artik burdaki hic bi dr a guvenmiyorum eger ayarlayabilirsek eylulde turkiyeye gelip kaan beye gitmeyi dusunuyoruz.eylule randevu alabilirsek ins

he birde ayrıca bazen bulunamayıp 1 yıl sonra çıkabiliyormuş sperm bu iş 1 kerelik değil he tabikii 2 ayda bir yapılmıyor yapılırsa bi sonuç alınamaz ama 1 yıl gibi bi aradan sonra bulunabiliyormuş bölede bi ihtimal var arkasını kesinlikle bırakmamanız lazım

saol arkadasim ins rabbim dayanma gucu versin hepimize

canim ben daha onceden azosperm diye birsey duymamistim,gittigimiz doktorda taylandin en iyisi falan dedi burdaki herkes, o ne derse guvenin tedavileri ise yariyo dediler eger o mtese dediyse yaptirin dediler,cok cahilce biliyorum ama o zaman niye boyle acele ettik bilmiyorum simdi aklimiz basimiza geldi ama,birde DR cok korkuttu bizi bence hemen mtese olun dedi,100de 90 cikar dedi,ameliyattan sonrada dediki sizin kesinlikle cocugunuz olmaz evletlik alin yada doner kullanin,benim simdi karamsar olmamdaki etkenler iste
o adam sebebini bulamayiz dedi,ben mteseye girmeden once azospermin tedavisi oldugunu kurler oldugunu ne bileyim hic birsey bilmiyodum.

simdi artik burdaki hic bi dr a guvenmiyorum eger ayarlayabilirsek eylulde turkiyeye gelip kaan beye gitmeyi dusunuyoruz.eylule randevu alabilirsek ins

Bende senin gibiydim ne oldugunu anlamamistim.
Hatta spermiogram sonucunu almaya gittigimizde laboratuardaki sekreter raporu verince fazla birsey yazmiyordu. Biolojist görmek istedigimi söyledim bizi bûrosuna alinca sonucu bize açiklarmizsiniz diye sordum ve biolojist menide 0 sperm oldugunu söyledi.
Bir daha test yaptirin dedi yada ürologa gidin dedi bu kadar.
Laboratuardan çiktik esimin morali 0 ben halen birsey anlamamistim sok içindeydim.
Sonra internetten arastirdim ve azospermin ne oldugunu tam ögrenince haftalarca göz yaslarina boguldum gözlerim sis balon gibiydi.
Ve daha sonra kadinlar kulubunu tanidim ve burda umit buldum. Simdi aglamiyorum arada sirada ailemle bahsettigim zaman gözlerim doluyor o kadar.
Ve biliyoruz ki azosperm olan esler çocuk sahibi olabiliyor burda bir çok arkadasin hamile haberini aldik.

interntetn arastiriyodumda mtesede sperm bulunamadiysa 2.kez denense bulunurmu diye cok moralim bozuld ya, bulunma sansi yuzde 5in altinda diyo bu drrrr)):

üzülme canım ya.bizim dertler aynı biliyosun. sonuna kadr devam edicez yılmak yok. bırak o doktorun dediğini . 3 m tesede bulunan oluyo diyolr. ayrıca bizim eşlerimiz hiç tedavi görmeden tese oldu. belki ilaçlar kürler işe yarar. yok öyle hemen ümidi kesmek. kaan beyle yola devam edicez artık...

Son düzenleyen: Moderatör:
iyi geceler kızlar......neler yapıyonuz bakim bir geçmişi okuyayım neler olmuş neler bitmiş diye 1 hafta geri kaldım topikten en sonunda geldim işte

slmlar esim 6 ay önce varikosel ameliyatı oldu o zamanki semen analizi sonucu
miktar:3ml
görünüm:opak
likefaksiyonsüresi(37derece)
ph:8
viskozite:normal
sayı:45milyon
harektli sperm yüzdesi:%30
HAREKETİN DEGERLENDİİLMESİ (1 SAAT)
hızlı ileri hareketli:%15
yavas ileri hareketli:%10
yerinde hreketli:%5
hareketsiz sperm yüzdesi:%70
2-3 lökosit görüldü
1 TEMMUZ 2009 DA YAPILAN SEMEN ANALİ ASSAGIDA
VOLÜM:4.5CC
RENK GÖRÜNÜM:OPELESAN
LİKEFAKSİYON HIZI:120DK
HAREKET ORANI 30DK:%85
HAREKET ORANI 60DAK:75
HAREKET ORANI 120DAK:%70
SPERM MORFOLOJİSİ
NORMAL YAPILI:%75
BAS ANOMALİSİ:%5
KUYRUK ANOMALİSİ:%10
MİKROSEFAL:%10
DEV CÜSSELİ:%-
MİKROSKOPİ
10-12 LÖKOSİT GÖRÜLDÜ
SPERM SAYISI
1CC DE:12MİLYON
ANLAYAN VARSA BU İKİ TEST ARASINDAKİ DEGİSİKLİKLER NEDİR ANLATABİLİRMİSİNİZ

maşallah canım senin gördüğün bu rakamların yarısının çeyregini biz görsek havalara ucarız anladıgım kadarıyla varikosel ameliyatı işe yaramış ileri haretli sperm ki anca onlar döllüyor %30 dan %80 lere çıkmış ama sen bi dr unuza sorsana en saglıklı cvp o verir hadi maşallah Rabim bizede o rakamları görmeyi nasip etsin inşallah

Back
X