• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Gerçekten bu işin en iyisi kim bilmiyorum aramaktan beynim yandı bizim bir tanıdık abimiz centrum da yaptırmış ameliyatı olumlu olmuş tup bebegide recai hoca yapmış
Büz ahmet halil hocaya gittik o centrumla çalışıyordu dışarıdada kendi kliniği vardı cnam ama malesef sonuç alamadık 6 ayın sonunda tese dedi bize bi yıl denemek istiyoruz dedik ona rağmen tese dedi canm tabi memnun ıolanlarda vardır testleri centrumda yaptırdık ben pek memnun kalmadım ortamdanda hiZmetten de

Merhaba
Hangi doktora gittiniz?
Başlangıç değerleri nasıldı?
Azoperm nedeni ne olarak söylendi?
Bizde bu sürecin içine girdik yardımcı olur musunuz
Nerden nereye...

Bir zamanlar bütün forumun altını üstüne getirdim. Çocuk sahibi olmak istedik ve azospermi tokat gibi yüzümüze çarptı .
Bahçeci de Bülent Erolda hormon tedavisi ve ardından Memorial Şişli Hastanesine tüp bebek tedavisi ile 11 aylık kızıma kavuştum.
Şimdi ise 9 haftalık hamileyim ve doğal yoldan oldu . Eşim ve ben hala şaşkınız . Tüp bebek tedavisine başladığımızda eşim 40 bin civarı sperme ulaşmıştı . Doğal yolla olması çok düşük ihtimaldi ve artık vakit kaybetmemek adına bir an önce tüp bebek tedavisine başlamak istedik.
Canım kızım 11 aylık oldu .
9 haftalık hamileliğime hala şaşkınım. Eşim uzun zamandır ilaç veya herhangi bir takviye kullanmıyordu . Dondurulmuş embriyomuz var diye de hiç doğal yolla gebelik beklentimiz yoktu . Ama işte nasip . Allah ol deyince oluyor .

Darısı forumdaki isteyen bütün kardeşlerime 💜

Nerden nereye...

Bir zamanlar bütün forumun altını üstüne getirdim. Çocuk sahibi olmak istedik ve azospermi tokat gibi yüzümüze çarptı .
Bahçeci de Bülent Erolda hormon tedavisi ve ardından Memorial Şişli Hastanesine tüp bebek tedavisi ile 11 aylık kızıma kavuştum.
Şimdi ise 9 haftalık hamileyim ve doğal yoldan oldu . Eşim ve ben hala şaşkınız . Tüp bebek tedavisine başladığımızda eşim 40 bin civarı sperme ulaşmıştı . Doğal yolla olması çok düşük ihtimaldi ve artık vakit kaybetmemek adına bir an önce tüp bebek tedavisine başlamak istedik.
Canım kızım 11 aylık oldu .
9 haftalık hamileliğime hala şaşkınım. Eşim uzun zamandır ilaç veya herhangi bir takviye kullanmıyordu . Dondurulmuş embriyomuz var diye de hiç doğal yolla gebelik beklentimiz yoktu . Ama işte nasip . Allah ol deyince oluyor .

Darısı forumdaki isteyen bütün kardeşlerime 💜
Yaaa merhaba biraz önce Ocak 2026 da sizinle mesajlaşmamıza döndüm, bana tane tane sürecinizi anlatmıştınız, umut olmuştunuz, her içim sıkıldığında sizinle olan mesajlarımıza dönüyordum, bu müjdenize çok çok sevindim, mucize gibi birşey, çok çok mutlu oldum inşallah böyle güzel bir haberi bizlerde bir gün veririz. Bu forumda bana da dokunduğunuz ve umut olduğunu için teşekkür ederim 🙏🏻

Yaaa merhaba biraz önce Ocak 2026 da sizinle mesajlaşmamıza döndüm, bana tane tane sürecinizi anlatmıştınız, umut olmuştunuz, her içim sıkıldığında sizinle olan mesajlarımıza dönüyordum, bu müjdenize çok çok sevindim, mucize gibi birşey, çok çok mutlu oldum inşallah böyle güzel bir haberi bizlerde bir gün veririz. Bu forumda bana da dokunduğunuz ve umut olduğunu için teşekkür ederim 🙏🏻
Teşekkür ederim 💫 Hepiniz dualarımdasınız. Allah en kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin insallah 🙏

Benim eşim bahçecide Bülent Erol'a tedavi oldu . Çeşitli ilaçlar ve vitaminler kullandı . Azospermi pellet pozitifti . Yani tedavi öncesinde eser miktarda şekli bozuk morfolojik olarak kötü spermler mevcuttu. Bülent Eroldan tedavi süresince memnun kaldık. Sayı 1 milyona çıktı . Tüp bebeğe başlayacağımız zaman Bahçeci güven vermedi . Kafamıza oturmayan bazı durumlar vardı. Tanıdık tavsiyesi ile memorial şişli hastanesine gittik . Sayımız yeterli oldugu için teseye gerek kalmadı direkt tüp bebek tedavisine başladık. Cihazları ve laboratuvarları çok iyi . Kurum olarak da sadece başarı odaklılar farkındaysanız memorial şişli nin reklam yaptığı bir sosyal medya hesabı bile yok. Biz süreçten memnun kaldık özet olarak. Şuan kızım 8 aylık🧿 Allah bu yollardan geçen herkese nasip etsin. Aklınıza birşey takılırsa sorabilirsiniz
Hayırlı olsun🙏🏻tese ile mi alındı şişlide, hangi teknikler kullanıldı , takip eden doktorunuz kimdi öğrenebilir miyim

Hayırlı olsun🙏🏻tese ile mi alındı şişlide, hangi teknikler kullanıldı , takip eden doktorunuz kimdi öğrenebilir miyim
Teşekkürler 💜 . Tese ile alınmadı tedavi sonrası sperm sayısı 40 bin kadar oldu . İMSI tekniği ile sperm seçimi yapıldı . Beni özellikle takip eden bir doktor yoktu bazen Gönül hoca bazen Lale hoca muayene ediyordu Transferimi İpek Nur hoca yaptı . Benimle ilgili bir problem olmadığı için kimin muayene ettiğini çok önemsemedim. Her muayene öncesi hemşireler muayene eden doktora özet bilgi veriyordu zaten . Bizim için önemli olan laboratuvar kalitesiydi o da Şişli Memorial'de çok iyi zaten

Teşekkürler 💜 . Tese ile alınmadı tedavi sonrası sperm sayısı 40 bin kadar oldu . İMSI tekniği ile sperm seçimi yapıldı . Beni özellikle takip eden bir doktor yoktu bazen Gönül hoca bazen Lale hoca muayene ediyordu Transferimi İpek Nur hoca yaptı . Benimle ilgili bir problem olmadığı için kimin muayene ettiğini çok önemsemedim. Her muayene öncesi hemşireler muayene eden doktora özet bilgi veriyordu zaten . Bizim için önemli olan laboratuvar kalitesiydi o da Şişli Memorial'de çok iyi zaten
Teşekkürler🙏🏻🌸

Merak etme bir sürüü insan var yeni öğrenmişsin durumunu sanırım korkma arkadaşım doğru doktor doğru tedaviyle çok güzel yerlere gelebilirsin. Şimdilik sana diyeceğim hangi doktora gdersen git mikroteseden bahsedilecek en az altı ay tedabi olmadan tese olmayı reddedin. Bir senedir benimde eşim azosperm azfc delesyonluyuz. Bahçecide bülent erolda tedavideyiz. Tese kararı alındo ancak istemedim s9 macunu aldık kullanmaya başlayacağız nadip olursa inşallah
Bebeğiniz oldu mu S9 macunu sizin mesajınızda gördüm faydası oldu mu acaba

Merhaba şuan ne aşamadasınız bilmiyorum öncelikle inşallah evladınıza kavuşmuşsunuzdur 💓 Bizde 4 buçuk yıllık evliyiz 7aylıkken öğrendik şok olduk eşim Celalettin Peru’da tedavi gördü 9.ayın sonunda binlerce kez şükürler olsun ki sperm çıkışı elde edildi
Selamlar
Tebrik ederim öncelikle bebeğinizi kucağınıza almışsınız. Spermler başka merkezde de görüldü mü? Bir de eşinizin başlangıç seviyesini biliyor musunuz?

Merhaba arkadaşlar sizlere umut olsun diye yazıyorum 2023aralkk ayında eşimin azospermi olduğunu öğrendik 11 ve 13yaşlarında inmemiş testis ameliyatı olmuş buna bağlı azo .
hemen araştırmalara başladık bahceci Ankara’ya karar vermiştik oradan randevu aldık ancak randevumuz iptal edildi doktorun ameliyatı çıktı dşye sonrasında bu platformda a Lıfe hastanesini duymuştum micro teseyi en son çare yapıyorlar önce ilaçla çıkış sağlamaya çalışıyorlar diye anlattılar önce oraya gidelim diye düşündük başta inanmamıştım çünkü herkes micro teseden başka çareniz yok diyordu ancak araştırıp prada tedavi olanları dinledikten sonra a lıfea gidip şubat 2024te tedaviye başladık ameliyat olmaktansa ilaç kullanıp doğal çıkışı beklemek bize daha mantıklı geldi eşim iğne ve ilaçlarını kullandı ilk seviyemiz sd1 çıkmıştı sonrasında 45günde bir gidip ard arda test veriyordu eşim sd4 seviyesine geldiğimizde 15gğnde bir test vermeye başladık ve mayıs ayında çok şükür eşimde çıkış oldu eşim micro tese olmadığı içşn çok mutluyum a Lıfe olmasaydı mutlaka tese olurdu ve belki de sperm bulunamayacaktı . hemen 6tüp sperm biriktirdik ve ben haziran ayında Opu oldum embriyolarım donduruldu Ekim ayında transfer oldum ve çok şükür ilk denememizde pozitif aldık şu an bebeğim 11aylık oldu :) asla umudunuzu kaybetmeyin ben hep olacak diye düşündüm ilkinde olmazsa ikinci de olur ikide olmazsa üçte olur nasıl olsa artık sperm var dşye kendimi rahatlattım.Eşimde nelere dikkat ettik onlardan da bahsetmek istiyorum haftada 3 4gün kendi sıktığımız nar ve havuç suyunu içti her yemeğe sarımsak kattım beslenmemizi düzenledik Canan karatayın önerdiği şekilde Akdeniz usulü beslendik diyebilirim . Yatarken telefonları oda dışına bırakıyorduk radyasyon almamak içşn .Çamaşor ve bulaşıklarda bitkisel deterjanlar kullandım diş macunumuzu bitkisel kullandım yumuşatıcı parfüm deodprwnt bunları hayatımızdan çıkardık.Eşim her akşam çiğ kabak çekirdeği çiğ ceviz çiğ badem ve çiğ fındık yedi bol su içti ve haftada en az 4 5gün yürüyüş yaptı .Testestoren yükselsin diye sürekli muz ve Bitter çikolata yedirdim . Dilerim bu yolda emek veren çaba harcayan herkes tez vakitte bebeğine kavuşur

Selamlar
Tebrik ederim öncelikle bebeğinizi kucağınıza almışsınız. Spermler başka merkezde de görüldü mü? Bir de eşinizin başlangıç seviyesini biliyor musunuz?
Biz dönmüş olanları taşıdık 28 adetti içlerinde tam anlamıyla sperm seviyesinde olanları bulup kullandılar Allah bin kere razı olsun harika bi embriyolog Zafer Nihat Candan 🙏🏾 evet eşim başlangıç kök hücre seviyesindeydi Sa zaten tanısı Sertolly Cell Only

Biz dönmüş olanları taşıdık 28 adetti içlerinde tam anlamıyla sperm seviyesinde olanları bulup kullandılar Allah bin kere razı olsun harika bi embriyolog Zafer Nihat Candan 🙏🏾 evet eşim başlangıç kök hücre seviyesindeydi Sa zaten tanısı Sertolly Cell Only
Merhaba donmuş sperm taşınmasını önermiyor doktorlar siz nasıl bu kararı aldınız bir sorun yaşandı mı şehir dışına taşıma yapılabilir mi alifede spermleri İstanbul'da dediğiniz merkeze taşımak mantıklı mı?

Nerden nereye taşıdınız

Merhaba donmuş sperm taşınmasını önermiyor doktorlar siz nasıl bu kararı aldınız bir sorun yaşandı mı şehir dışına taşıma yapılabilir mi alifede spermleri İstanbul'da dediğiniz merkeze taşımak mantıklı mı?
Çok mantıklı eğer spermler uygun koşullarda taşınırsa hiç bi problem olmaz ben Brüksel tüp bebek merkezinin laboratuvarına canı gönülden emindim çok şükür ki kızıma kavuştum.Zafer hoca işinde çok titiz bi embriyolog. Mecburdum böyle bi karar vermekte çünkü eşimin tedavisi bitince değerleri geriledi sperm çıkışı durdu o yüzden bu hakkımı en başarılı yerlerden birinde kullanmak gerekiyordu. a life biliyorum o hastane için maalesef pek iç açıcı şeyler duymadım sd seviyelerinde de dondurma işlemleri yapıldığı için taşıyacağınız merkezde onlar sperm olarak değerlendirilmeyebilir siz Semra hocadan detaylı bir rapor talep edip taşıma işlemi yaptırabilirsiniz.Kaç tüp sperm donduruldu? Hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah

HayMerhaba arkadaşlar, size umut olmak istedim. Eşim 47 XXY Klinefelter daha önce 1 olumsuz tesesi var Bülent tıraş üroloğu olan tansu güdelci de. Sonra Celalettin Peru da kapsamlı bir tedavi gördükten sonra a life hastanesinde tekrar Tese olduk ve şükürler olsun sperm çıktı. İlk denememiz geçen sene negatif sonuçlandı. 8 Haziran da 2. Kez transfer oldum ve şükürler olsun pozitif sonuç aldık. Umudunuzu kaybetmeyin ve lütfen Celalettin Peru tedavisi ve Semra sertyelin olduğu a life hastanesinin laboratuvarından şaşmayın. Rabbim hepinize gönlünüzün muradını versin ❤️❤️
Merhaba hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah
Bülent tıraş ve tansu güdelci neden bıraktınz ?

arkadaşlar hepinize merhaba, hayatımızın şokunu yaşıyoruz. Eşimin iki spermiogram sonucu var elimizde biri 200.000 diğeri özel bir tüp bebek merkezinde yapıldı 0 çıktı azosperm yani. Fakat 200.000 çıkan sonuca tutunmak istiyorum arkadaşlar tıkanıklık vs bunlar daya iyi ihtimaller sanırım. Fsh labaraturar üst değeri 18 di eşimin 18,4 çıktı testerstoren lh normal görünen başka bir sorun yok Varikosel yok. Doktorumuz yaşadığımız yerde fakültede bi hoca önerdi bir de Kaan aydosu. Gideceğiz hepsine hemen tese düşünmedik 200.000 çıkan sonuca tutunmayı çok istiyorum yaşımız 30

arkadaşlar hepinize merhaba, hayatımızın şokunu yaşıyoruz. Eşimin iki spermiogram sonucu var elimizde biri 200.000 diğeri özel bir tüp bebek merkezinde yapıldı 0 çıktı azosperm yani. Fakat 200.000 çıkan sonuca tutunmak istiyorum arkadaşlar tıkanıklık vs bunlar daya iyi ihtimaller sanırım. Fsh labaraturar üst değeri 18 di eşimin 18,4 çıktı testerstoren lh normal görünen başka bir sorun yok Varikosel yok. Doktorumuz yaşadığımız yerde fakültede bi hoca önerdi bir de Kaan aydosu. Gideceğiz hepsine hemen tese düşünmedik 200.000 çıkan sonuca tutunmayı çok istiyorum yaşımız 30
Bence başka bir merkezde bir spermiogram testi daha yaptırın ona göre hareket edin direkt Kaan aydosa gitmenin bir anlamı yok, biz de kesin hiç sperm yoktu gittik ama faydası da olmadı şu an siz önce durumunuzu netleştirin bu süreçte eğer hiç sperm yoksa başka testlere de bakılması gerekiyor

Back
X