• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar merhaba,dün bulunduğum şehirde yeni açılan tüp bebek merkezine bilgi almak amaçlı gittim,ordaki muasebedeki bayan kafamı karıştırdı,eşin azospermse tüp bebek raporu için beklemene gerek yok dedi,git bi şansını dene dedi,böyle bişe var mı arkadaşlar,böle bişe olsa kaan aydos bize mutlaka sölerdi dimi?daha evliliğimizin 2. yılındayız ama böle bişe olsa duyardım heralde,bide rapor çıkartmak istediğimizde nekadar sürede çıkıyor.bizim burdaki tüp bebek merkezinde uzman kadın doğumcu ve sıradan bir ürolog var.m.tese işlemini kim yapacak diye sorduğumda ürologumuz yapacak dediler,sıradan bir ürolog nekadar başarılı olabilir sizce lütfen yardımcı olun kafam çok karıştı yine.

canım biz ankara da üniversite hastanesinde bir iki gün içinde çıkartmıştık.ama 2 sene önce bir iki ay sürdü git gel oldu.arkadaş çıkarttırmış tı geçen nisan ayında 1 ay da çıkmıştı.bana sorarsan iyi bir tüp bebek merkezi olsun .ürolog çok önemli.bizler için.deneyimli olyması lazım.bence araştır iyi bir yerde yaptır.:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

canım sıkılıyor isyan için demiyorumda benim hayatım ne kadar zor sakın yanlış anlamayın isyan etmiyorum sadece cevreme göre gercekten zor hayatım eger bu seferde süp işi yatarsa naparım bilmiyorum hayat ne kadarda zormuş evllilik dedikleri bu olsa gerek nedendir bilmem çok doluyum bu akşam bir sigara bir de konuşcak biri olsa Allah yardımcımız olsun

öncelikle geçmiş olsun.bizde 7yıllık evliyiz. eşim 2 kere mikrotese oldu.olgunlaşmamış hücre çıktı. şimdi kaan hocada tedaviye başladık.ümidini kaybetme.her şey gönlünce olsun.

sizede geçmiş olsun bizim de Ankarada tedavimiz devam ediyo bakalım hocamız iyi prof.dok.Murad başar bakalımya gittiği yere kadar diyoruz denenecek uygulanacak ne varsa yapıcaz tıp malesef diyene kadar.umarım sizin de hersey gönlünüzce olur bol şanslar diliyorum.

tina benim eşimin erkek kardaşinin de olmuyo çocuğu.biz tüm testleri yaptırdık.genetik te normaldi.bu yüzden hemen m tese yaptırdık ve çıkmadı malesef.üretim yok dendi.ama şimdi ankarada kaan hocada tedavi görüyo eşim ve şansımız olabileceğini sylüyo doktor.bencve sende ümidini kaybetme hemen .sonuna kadr deavm et.m tesede çıkmaması herşeyin sonu değil.daha yapılacak şeyle olabilir.biraz daha araştır bence.

bakalım bizde bundan sonra izlenecek yola devam edicez bizimde tedavimiz Ankarada prf.dok.Murad başar hoca ilgileniyor bizle bekleyelim görelim bakalım ne olacak. sizinde hersey gönlünüzce olsun

canım biz ankara da üniversite hastanesinde bir iki gün içinde çıkartmıştık.ama 2 sene önce bir iki ay sürdü git gel oldu.arkadaş çıkarttırmış tı geçen nisan ayında 1 ay da çıkmıştı.bana sorarsan iyi bir tüp bebek merkezi olsun .ürolog çok önemli.bizler için.deneyimli olyması lazım.bence araştır iyi bir yerde yaptır.:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:
diyelimki ilk denemede tüp bebek tutmadı ikinci deneme içinde mi rapor çıkartmak gerekiyo?ankarada bu raporu çıkarmak daha mı kolay,bulunduğum şehirin tıp fakültesinde çıkarsam olur mu,adamın varsa hemen çıkar diyolar doğru mu acaba

canım sıkılıyor isyan için demiyorumda benim hayatım ne kadar zor sakın yanlış anlamayın isyan etmiyorum sadece cevreme göre gercekten zor hayatım eger bu seferde süp işi yatarsa naparım bilmiyorum hayat ne kadarda zormuş evllilik dedikleri bu olsa gerek nedendir bilmem çok doluyum bu akşam bir sigara bir de konuşcak biri olsa Allah yardımcımız olsun
zaman üzülme cnm bazen banada oluyor böyle ara ara çok bunalıyorun isyan etmek istemiyorum tutuyorum kendimi ama neden diye sorduğum çok oluyor,güzel şeyler düşün sıkma canını,inşallah allahım çok güzel günler gösterecek bize,

merhaba arkadaşlar ben burayı yeni keşfettim.Benimde eşim azosipermi.Biz 7 senelik evliyiz 3 senelik evli iken olmadığı için doktora gittik gerçi olmayacağını biliyorduk çünkü eşimin 3 abiside cocuk sahibi olamamış ben eşimin çocuğunun olmayacağı ihtimalinin yüksekliğini bilerek evlendim çünkü o nu cok seviyorum herneyse. doktora gittik azospermi olduğunu öğrendik bizden genetik test istediler fakat eşimin mesleğinden dolayı tayinimiz cıktı ve testi yaptıramadık.3 sene oldu tekrar basladık yine aynı şeyler ve azospermi ve gen testi istendi ancak doktorumuz horman değerleri iyi diye bize istersek teseyi daha önce deneyelim diye bize bıraktı ancak yinede testin önemini vurguladı biz heycanlandık ve tese yaptık.ancak sonuç negatif .yani yine genetik test olacak bizimle aynı durumda olanlara tavsiyem ilk önce genetik testlerini yaptırmaları .aksi halde erkek bedenen çok yıpranıyor ve ruhende iki hafta oldu ameliyat olalı hala şişlik ve sancı var.bizim gibi fevri davrnmayın eğer genetik test önce olursa hiç temenni etmem kimse için sonuç iyi çıkmazsa zaten ameliyat etmiyolar yani tıp bu konuda şimdilik çaresiz kalıyo.biz test olup sonuç bekliycez. bakalım hayırlısı.çok uzun oldu kusura bakmayın hersey gönlünüzce olsun
öncelikle hoşgeldin canım bizde 7 yıllık evliyiz ve sorun aynı benim eşimde tese oldu gelişmemmiş hücreler bulundu canım şu genetik test hakkında biraz bilgi verirmisin arkadaşım bizde yaptırmadık bu testi...:sm_confused:

merhaba arkadaşlar bizede doktor kaan bey klomen ve endol kullanmasını söylemiş eşime bir ay boyunca ankaraya çağırabilirim demiş.hormonlar yükselirse sperm çıkışı sağlanabilir demiş bakalım hayırlısı belgin sevgidolu arkadaşlarım bitkisel olarak kaan bey size ne tavsiye etti ilaç ne kullanıyosunuz.
canım benim eşimde klomen ve pregnyl iğne kullanıyo bitkiselde keçiboynuzu tozunu önerdi bakalım allahım şifamızı versin hepimizin:Saruboceq:

öncelikle hoşgeldin canım bizde 7 yıllık evliyiz ve sorun aynı benim eşimde tese oldu gelişmemmiş hücreler bulundu canım şu genetik test hakkında biraz bilgi verirmisin arkadaşım bizde yaptırmadık bu testi...:sm_confused:

belgin hanım tam bir bilgiye sahip değiliğm ama tese yaptırmadan önce şart olan genetik test çünki bu test sonucu önem li 3 bulgu saptanıyormuş 2 sinde hiçbir şekilde sperm üretimi olanaklı değil 1 diğerinde mümkünmüş bize tıbbi terimlerle anlattı tam net isim yazamıyorum ama genel durum erkekte erkeklik ve ona bağlı hormonları etkileyen ve sperm üretiminde birincil rol oynayan y kromozom anomalileine bakılacak eğer tedavisi mümkün olan cinstense devam edilecek yok diğer 2 sorun gibi ise malesef burayakadarmış diyecekler .sizde mutlaka teseden önce genetik testinizi olun bence zaten doktorlar önceliği genetik teste veriyo ama biz fevri davrandık keske önce test yaptırsaydık hiç değilse madden manen yıpranmazdık neyse pek bir bilgi veremedim ama bilgim malesef bu kadar araştırıyorum faka tıbbi terim çok fazla aklımda kalacak gibi değil ,umarım hersey gönlünüzce olur bol şanslar

kızlar slm nurunay canım eşim şuan keçiboynuzu tozu kullanıyo senin eşin demek ikikere tese oldu peki canım ikinci ile arası nekadardı yani iki microtse arası bid eherhangşbir ilaç kullanmışmıydınız o arada

zaman canım benim kız takma kafana bişey senin bu aralar moralli olman lazım düşünme bişey herşeyi oluruna bırak çevrendekileride bence umursama sen kapını örtünce gerisi dışarda kalır boşver allah bırak herey,i

belgin resimdeki bebekler çok tatlı .her bakışımda sanki o çocuklar senin gibi geliyo.rabbim sana onlar kadar ikizler nasip etsin inşallah.dualarımdasınız.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
canım benim okurken inan agladım eşimde yanımdaydı gözleri doldu allahım inşallah hepimize nasip eder arkadaşım aynı durumdayız bizde zaten olgunlaşmamışlar bı olgunlaşsa keşke...

Back
X