• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi dağınık olanlara sorum?

sadolinda

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.595
Puanlar
63
Kızlar ben iki çocuk peşinde koşan yorgun bir anneyim. Eşimle dağınıklık dışında bir sorunumuz yok sayılır. Yani eve gelir paltosunu sandalyeye asar, çorapları fırlatır atar, gömleği koltuğa vs vs. Su içer bardağı olduğu yere bırakır, tuvalet kağıdı biter yenisini takmaz gibi gibi. Biz 4,5 yıllık evliyiz ama hep söylememe rağmen bir iki gün kıyafetlerini asıyor ama üçüncü gün yine salıyor. Zaten çocuklardan dolayı yorgunum bir de kocaman adamın arkasını toplamaktan hem yoruluyorum hem de bu duruma sinirleniyorum. Cidden çok yoruldum artık. Şöyle bir karar aldım; ne görürsem etrafta gidip dolabına tıkacağım ve çamaşır sepetine atılmamış hiçbir şeyi kendim arayıp, ayıklayıp makineye atmayacağım. En azından etraf dağınık olmaz, görüp sinirlenmem hem de belki yola gelir de dağıtmayı keser. Var mı önerisi olan, ben de şunu yaptım eşim düzeldi dediğiniz bir şey? Biliyorum eşşek kadar adam bu yaşa kadar öğrenmemiş ben mi öğreteceğim ama işte...

Benimki de aynı. Yer içer tezgaha bırakır. Öğretemedim asla. 50 kez söylesem de yapmıyor anası eğitememiş ben mi eğitecem şu yaştan sonra boşverrr
İşte boş veremiyorum cinlerim tepeme çıkıyor. Sürekli evin ayak işlerini yapan hizmetçisi gibi hissediyorum kendimi. Zaten yemek, temizlik, çocuklar başlı başına büyük işlerken yardım etmemesini de geçtim en azından kendi oluşturduğu dağınıklığını bıraksa bir nebze nefes alacağım 😔 çocuksuz ya da çocukları büyümüş bir çift olsaydık bu kadar dert etmezdim ama evin yükü çok fazla bu şekilde...

İşte boş veremiyorum cinlerim tepeme çıkıyor. Sürekli evin ayak işlerini yapan hizmetçisi gibi hissediyorum kendimi. Zaten yemek, temizlik, çocuklar başlı başına büyük işlerken yardım etmemesini de geçtim en azından kendi oluşturduğu dağınıklığını bıraksa bir nebze nefes alacağım 😔 çocuksuz ya da çocukları büyümüş bir çift olsaydık bu kadar dert etmezdim ama evin yükü çok fazla bu şekilde...
Evet öyle alışmışlar. Tek kalınca her şeyi yapar benim eşim ama ben varken bana güveniyor galiba 😁

Şöyle bir karar aldım; ne görürsem etrafta gidip dolabına tıkacağım ve çamaşır sepetine atılmamış hiçbir şeyi kendim arayıp, ayıklayıp makineye atmayacağım. En azından etraf dağınık olmaz, görüp sinirlenmem hem de belki yola gelir de dağıtmayı keser.
en basindan beri boyle yapmaman hata. hic toplama ardini b.kunda bogulsun.
sen onun kiyafetlerini koklayıp kirliye atinca rahata alismistir, biraz kiyafetsiz kalsin anlasin kirlilerini insan gibi kirliye atmasi gerektigini

en basindan beri boyle yapmaman hata. hic toplama ardini b.kunda bogulsun.
sen onun kiyafetlerini koklayıp kirliye atinca rahata alismistir, biraz kiyafetsiz kalsin anlasin kirlilerini insan gibi kirliye atmasi gerektigini
Öyle yapacağım artık canıma tak etti. Biraz kirli, kırışık kıyafet ayıklarsa dolabında, ütüsüz gömlekle işe giderse aklı başına gelir belki. Kendi hatam gerçi başta 'aman canım elime mi yapışacak' diye düşünürken zamanla evin onca işi gücü arasında birinin ardını toplamak çok zor geliyor.

Konustun mu peki? Anlattin mi rahatsiz oldugunu? Ve konustuysan ne dedi?
Çok dedim 'amaaan toplarım dur bir soluklanayım' der, yine yapmaz ya da 'ne acelesi var birazdan kaldırırım' der kaldırmaz falan. Duvar anlardı anlatsam.

Kızlar ben iki çocuk peşinde koşan yorgun bir anneyim. Eşimle dağınıklık dışında bir sorunumuz yok sayılır. Yani eve gelir paltosunu sandalyeye asar, çorapları fırlatır atar, gömleği koltuğa vs vs. Su içer bardağı olduğu yere bırakır, tuvalet kağıdı biter yenisini takmaz gibi gibi. Biz 4,5 yıllık evliyiz ama hep söylememe rağmen bir iki gün kıyafetlerini asıyor ama üçüncü gün yine salıyor. Zaten çocuklardan dolayı yorgunum bir de kocaman adamın arkasını toplamaktan hem yoruluyorum hem de bu duruma sinirleniyorum. Cidden çok yoruldum artık. Şöyle bir karar aldım; ne görürsem etrafta gidip dolabına tıkacağım ve çamaşır sepetine atılmamış hiçbir şeyi kendim arayıp, ayıklayıp makineye atmayacağım. En azından etraf dağınık olmaz, görüp sinirlenmem hem de belki yola gelir de dağıtmayı keser. Var mı önerisi olan, ben de şunu yaptım eşim düzeldi dediğiniz bir şey? Biliyorum eşşek kadar adam bu yaşa kadar öğrenmemiş ben mi öğreteceğim ama işte...
dolaplarınız ayrıysa mantıklı değilse temiz kıyafetleri de kokutur , eşiniz sağlam bir kavgayı hakkediyor bence . kaç yaşındaki adam bir evde banyo kaç metre uzak olabilir banyonun önünde çıkar çorabını elini yüzüne yıka giy eşofmanını otur yemin ederim yazması yapmasından daha uzun.

Annesini çağırın gelip toplasın. Siz niye hiç düzen nizam öğretmediniz, mağarada mı büyüdü diye sorun. Ama evlenmeseydin diyebilir. Böyle hayvandan hallice adamların soyunun bitmesi gerekirken genleri aktarılıyor. Benim eşim her şeyi ters çıkarıp koyardı kirli sepetine, bir iki söyledim yaptı yapmadı. Ben de hep ters yıkadım katladım. Giyerken çevirmekten bıktı heralde düzeltti. Kirli sepetinde olmayanları yıkamadım. Benim 2 erkek kardeşim odalarını kendileri süpürür siler, bulaşıklarını kaldırırdı. Şuyum buyum nerde diye sormaz kirlideyse yıkar yıkanmışsa ütülerdi. Böyle ailede büyüdüğüm için tembel ve pis adamlara tahammülüm yok. Bu tipler aile evinde yaşamalı evlenmemeli. İlk çocukta evin düzenine destek olmayan, toplamayan temizlemeyen adamla ikinci çocuğu yapmak cesaret işi. Size acısa kadın iki çocukla saçını tarayamıyordur bir de ben dağıtmayayın derdi. Benim eşim böyle olsa ben de ona acımaz 2 saatlik temizlikçi tutardım. Ödesin ya da kendi yapsın.

Öyle yapacağım artık canıma tak etti. Biraz kirli, kırışık kıyafet ayıklarsa dolabında, ütüsüz gömlekle işe giderse aklı başına gelir belki. Kendi hatam gerçi başta 'aman canım elime mi yapışacak' diye düşünürken zamanla evin onca işi gücü arasında birinin ardını toplamak çok zor geliyor.
seni hatan adami alistirmak olmus
adamlar zaten pasa gibi yaşadıkları ana evinden geliyorlar. tam o alisma döneminde kadinlar yeni gelin olmanin, evini zevkine göre emek emek dizmiş olmanin heyecaniyla evi cicek gibi yapiyor, yemek yaparken camasir yikarken zevk aliyor, kalabalik misafirler cagirip cesit cesit yemek yapıyor. zaten anasının evinde paşa olan erkekler de duze böyle ayni devam edince hemen alisiyorlar.
sonra kadin yorulunca hele ortaya coluk cocuk gelince yardim istiyor bu sefer de huzuru kacan adam oluyor, yapmiyor vs.
tum bekarlara ibret olsun:)
ben de yeni gelinim ustelik su an issizim evdeyim. ona ragmen görev dagiliminda onu aldigi seyleri yapip onu rahata alistirmam:) mesela bulasik onun. bazen yorgu oluyor yikamiyor. soyle bir istifliyorum tezgahta, kalan bulaşıklarla devam ediyorum🤣
elbet evde bulasik kalmayınca yikayacak.
ama ben o yeni gelin hevesiyle hazir da evdeyim diye girişsem cok degil bir aya beni. görevim haline gelecek, rica minnetle yikatacacim bulasiklari. neden bunu yapayim ki
umarim sende de eğitilir adam anlar emeginin kiymetini

Yatak odasına bir çamaşır sepeti koyabilirsiniz geldiğinde üstünü orada çıkarıp hemen içine atar. Yani bu kadarını da yapabilir diye umuyorum. Salonda soyunmak yerine yatak odasında soyunup çoraplarını gömleğini vs hemen onun içine ativersin

Size bir yardımı yok en azından ekstra iş çıkarmasın.
Bu zamana kadar eşyalarını bir yere tıkayıp, pis bırakıp, ihtiyacı olunca ortada bırakmadığınız hata olmuş.
Erkeklerin bu hallerini sevimli bulup videosunu çeken sosyal medya hesaplarına denk gelmiştim de sinirim tepeme çıkmıştı.
Çocuklarımda da tahammül edemediğim bir şey. Su içen bardağını kaldırır, kıyafetini değiştiren kirli sepetine atar. Kimse kimsenin arkasını toplamak zorunda değil. Hele koca koca heriflerin hiç.

Son düzenleme:
Yatak odasına bir çamaşır sepeti koyabilirsiniz geldiğinde üstünü orada çıkarıp hemen içine atar. Yani bu kadarını da yapabilir diye umuyorum. Salonda soyunmak yerine yatak odasında soyunup çoraplarını gömleğini vs hemen onun içine ativersin
Çamaşır sepetini neden yatak odasına koysun ki? Kazık kadar adam kirlileri banyoya götürüp kirli sepetine atamıyorsa neden evlenmiş

adamlar zaten pasa gibi yaşadıkları ana evinden geliyorlar. tam o alisma döneminde kadinlar yeni gelin olmanin, evini zevkine göre emek emek dizmiş olmanin heyecaniyla evi cicek gibi yapiyor, yemek yaparken camasir yikarken zevk aliyor, kalabalik misafirler cagirip cesit cesit yemek yapıyor. zaten anasının evinde paşa olan erkekler de duze böyle ayni devam edince hemen alisiyorlar.
sonra kadin yorulunca hele ortaya coluk cocuk gelince yardim istiyor bu sefer de huzuru kacan adam oluyor, yapmiyor vs.
Bunun bir versiyonu da doğuma anne kayınvalide kızkardeş görümce... çağıranlar. Adamların kendi çocukları bebekleri doğuyor ama sorumluluk sıfır. Çünkü onların yapması gerekeni başkaları yapıyor, bebeği yıkıyor uyutuyor, gece ağladı mı başkaları kalkıyor. İşe gidecekmiş uykusuz kalmasınmış, uykusu bölünmesin diye başka odada yatma hakkı bile veriliyor paşalara. Ev düzeni temizliğinde yoklar, çocuk bebek bakımında yoklar çünkü anneleri ve eşleri öyle uygun görüyor. Yabancı erkeklere çocuğa bugün sen bakacaksın dediğinde parka oraya buraya götürürken dört dörtlük çanta hazırlayıp çıkıyorlar evden. Yedek giysi ek gıda, alt değiştirme örtüsü mama kaşığı... çantaya bakıp ne eksikse koyuyorlar. Bizde kazık kadar adamlar bırak bütün gün çocuğuna bakmayı çorap çıkartıp salonun ortasında bırakabiliyor ve bundan rahatsız olmuyorlar.

C
özüm basit ev işlerine dahil edeceksiniz. Ev işi yapmayan adam halden de anlamaz. Ayrıca çıtayı da bu kadar düşürmeyin , dagitmasin şeklinde. Dağıtmamayi geçin evin genel dağınıklığı o toplaması lazım.

Ben evde gereksiz eşya sevmem eşim de alır. En son gereksiz herşeyi ortaya döktüm , geri dönüşüm merkezine git gel bıktı at at bitmiyor. Artık birşey alırken on kez düşünür mesela

C
seni hatan adami alistirmak olmus
ben de yeni gelinim ustelik su an issizim evdeyim. ona ragmen görev dagiliminda onu aldigi seyleri yapip onu rahata alistirmam:) mesela bulasik onun. bazen yorgu oluyor yikamiyor. soyle bir istifliyorum tezgahta, kalan bulaşıklarla devam ediyorum🤣
elbet evde bulasik kalmayınca yikayacak.
ama ben o yeni gelin hevesiyle hazir da evdeyim diye girişsem cok degil bir aya beni. görevim haline gelecek, rica minnetle yikatacacim bulasiklari. neden bunu yapayim ki
umarim sende de eğitilir adam anlar emeginin kiymetini
Çok doğru bir tespit

Bunun bir versiyonu da doğuma anne kayınvalide kızkardeş görümce... çağıranlar. Adamların kendi çocukları bebekleri doğuyor ama sorumluluk sıfır. Çünkü onların yapması gerekeni başkaları yapıyor, bebeği yıkıyor uyutuyor, gece ağladı mı başkaları kalkıyor. İşe gidecekmiş uykusuz kalmasınmış, uykusu bölünmesin diye başka odada yatma hakkı bile veriliyor paşalara. Ev düzeni temizliğinde yoklar, çocuk bebek bakımında yoklar çünkü anneleri ve eşleri öyle uygun görüyor. Yabancı erkeklere çocuğa bugün sen bakacaksın dediğinde parka oraya buraya götürürken dört dörtlük çanta hazırlayıp çıkıyorlar evden. Yedek giysi ek gıda, alt değiştirme örtüsü mama kaşığı... çantaya bakıp ne eksikse koyuyorlar. Bizde kazık kadar adamlar bırak bütün gün çocuğuna bakmayı çorap çıkartıp salonun ortasında bırakabiliyor ve bundan rahatsız olmuyorlar.
evet onu da hep elestiriyorum daha ilk gunden bir kadin ordusu evde. kadinla kaynanasi yarisiyor ben gazini cikaricam ben bokunu temizlicem diye. bebek kapanin elinde kalıyor, baba da normalden daha kalabalik, gürültülü ve kaoslu bir evde hayatina devam ediyor. bazen isten geliyor "gugucuk gugucuk" yapiyor onda da bebek huysuzlandiysa hic izin vermiyorlar adam susturmaya calissin diye hemen kapiyorlar elinden.
e haliyle adam babaligi normal hayatina devam ettiği bir duzen zannediyor. ise gidip eve para getirince yeterim aileme saniyor . evden kadin ordusu gidip yardımsız kalinca, uykusuzluk bunyeye iyice bir çökünce, hareketlenen ve yaka ignesi gibi onsuz duramayan cocuk iyice yorunca anne artik destek istiyor ama baba kurulu duzenini bozamiyor, catisiyorlar.
hatta da adamin uykusu bolunmesin sabah ise zor gidiyor diye yatagi ayiranlar var. zor gitsin bir zahmet sanki her sene mi yenidogan bebegi oluyor insanlarin. sonra bana evlilik hayatina eskisi gibi keyifle devam ederken anne hayatin sillesini otuz kez yiyip iki senede yirmi sene yaslaniyor, birinin hayati devam ederken digerinin tum hayati ev oluyor ve artik ayni frekansta olmamaya basliyorlar, sorunlar büyüyor.
oysa en iyisi isin basinda hic yeni gelinim/ yeni anneyim gazina gelmeyip esi her olayin icine katmak.
erkekler salak degil salak olsalar bunca isi yapip bunca calisamazlar. denileni anlamasalar patronlari bir saniye tutmaz kovar parasiz kalirlar. herseyi masallah cok iyi anliyorlar ama anlamamis gibi yapinca o ieri hallolduklar icin islerine geliyor

Back
X