• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi dağınık olanlara sorum?

😂 Siz yilmissiniz haklisiniz da ama ben istemsizce guldum. Benim esim de cikardigi kiyafetleri kirli sepetine kadar gider icine koymak yerine gider yanina birakir 😂 sorguladim da, dedim oraya kadar gtmissin neden icine koymak yerine yanina yere koyuorsun onun da bir cevabi yok. Ve hala ayni seyi yapmaya devam ediyor duzeltemedik. Gardrop kapagindan alicagini alip kapagi acik birakir. Mutfakta ayni sekilde catal kasik alir cekmece acik kalir. Yani o evde hareket halindeyken arkadasindan da birinin dolasmasi gerekiyor. Hayir kucukken dicem annesi arkasini topluodu heralde hicbirsey yapmiodu ama genc yasinda evden ayrilmis zaten yalniz yasamis. Oglum daha duzenli valla. Ben anlam da veremiorum bi cozum de bulamadim ve boyle kabul ettim napim Allah kolaylik versin size de 😂
Inanin buzdolabini acik birakip giderdi alacagini alip soka girerdim bi tek mutfak dolaplarini ve buzdolabini geri kapatmayi ogrenebildi bunca yil 😂 kariyerli yurtdisinda yasamis medeni diye aldik magara adami cikti 😂😂

Söyleyerek 😄 benim eşim de bazen saçma bisey ararken her yeri indirir sonra toplamaz. Hayatta toplamam orayı. Lütfen dağıttıklarını toplar mısın 15 dk sonra toplanmış görmek istiyorum derim ve toplanır. Ya da çamaşırı sepetin üzerine attığını görmüşsem sepetin üstünde çamaşır gördüm sanki bence yanlış görmüşumdür derim kalkar alır. Kendi tekrar tekrar aynı yere gitmek zorunda kalarak tek seferde doğrusunu yapmaya alıştı.

İşte boş veremiyorum cinlerim tepeme çıkıyor. Sürekli evin ayak işlerini yapan hizmetçisi gibi hissediyorum kendimi. Zaten yemek, temizlik, çocuklar başlı başına büyük işlerken yardım etmemesini de geçtim en azından kendi oluşturduğu dağınıklığını bıraksa bir nebze nefes alacağım 😔 çocuksuz ya da çocukları büyümüş bir çift olsaydık bu kadar dert etmezdim ama evin yükü çok fazla bu şekilde...
anasının evinden kendisine yeni bir hizmetçi bulunca ayrılmış işte

Tam tersini yapmalısın.

O eşyaların hiç birine dokunmamalisin. Kaldırıp dolabına koymakla çamaşır sepetine koymak aynı sonucu doğurur.

Her şey tam attığı yerde attığı şekilde kalmalı.
O toplayana kadar da elini sürme. Sen de rahatsız olma. Bırak dağınık kalsın her yer bı sure.

O senin kesinliklr toplamayacagini anlamalı.
iyi de öyle de evi b.k götürür

kadın buna nasıl sabredecek?

benim ailemde böyle bir sorun yok ama eniştem böyle bir adam, ama diyelim ki yıkamadık toplamadık, kadın olarak peşini

babamın da erkek kardeşimin de eniştemin de en az 30 gömleği 30 bokseri vardır, fazlası vardır hatta,
pijaması evde giydiği de öyledir, bu ne demek en az 1.5 ay çamaşır yıkanmasa temizi yine var, yine var. hele kış günü kazaklar montlar, atkısı beresi, çorapları ortalık 1.5 ayda çöplüğe döner.

Yetmez bence içip içip kaldirmadigi bardakları da gardrobuna tıkıştırın. Kadınların en büyük hatası, "ben onun için yapmıyorum ki, kendim için yapıyorum, ben yapmazsam kim yapacak" deyip evin bütün yükünü üstüne almak. Ya önce büyük bi kavga çıkarıp her dağınıklığını gördüğünüzde aynı büyük tepkileri vereceksiniz, ya da bu şekilde onun da konforunu bozacaksiniz.

Back
X