eşi harita teknikeri ya da şantiyede çalışan hanımlar az bakın

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.936
96.516
1.123
kızlar öncelikle selamun aleyküm;

Benim eşim topoğraf yani harita teknikeri ve işi sürekli farklı farklı şehirlerde alınan ihaleler sonucu değişiyor yani biryerde sabit kalamıyoruz maalesef şantiye ortamında eşleri çalışan hanımlar bilirler..

Biz de eşimle gidiyoruz kızım ve ben bu arada kızım 3 yasında

eşimin maaşı yüksek meblaglı olmasa çekmem bu durumu inanın biryerde sabit kal derim ama izmirde sabit kalmaya yeltendigimizde harita buroları eşime maaşı 1.450 veriyor ki izmirde kiraları da biliyorsunuz kıt kanaat geçindik bir süre bu yüzden yetmedi yani..

kızım büyüyecek ve okul derdi başlayacak hayalimizde ev almak var çok düşünüyorum bu durumu eşimide özlüyorum babasıyla bir olsun istiyorum o zamanlar geldiginde :2: ama işi sebebiyle ileri zamanlarda bu imkansız görünecek

ailem de bazen bana laf dokunduruyor kızım sabit biryere girsin ya da neden böyle bir adamla evlendin ki diyerek milletin eşleri gözüme örnek olarak sokulunca ruhum daralıyor imdaaaaaaaaaat diyorum bu yüzden.. eşimi çok seviyorum huyu çok iyidir temizdir sever sayar mükemmel bir eş çocugumuza da bana da düşkün ama gel de gör işte evlilik yapan diger akrabamın kızlarıyla kıyaslanmakdan bıktım diyebilirim

üzülüyorum bu duruma ev almak için de mecburen yüksek maaşa sürekli şehir degiştirmek zorundayız 1.5 senede bir en kısa süre bu oldu çünkü şimdiye kadar yani taşınmana bile değmiyor ama mecburuz onun yanında olmak istiyorum

size sorum şu olacak izmirde 1.500 tl maaşa tamah edip kiralarda oturup beklemek mi daha evla ?

hadi ben de çalışsam diyorum izmirde çocuguma bakacak kimse yok kayınvalidem çok yaşlı bakamaz kendi ailemde başka bir memlekette yani imkansız mecburen kreşe verecegim oda 400 tlden başlıyor kendimde işletme mezunuyum burada alacagım en fazla para ilk defa iş deneyimine sahip bir eleman olacagım için 800-1000 lira arası

yani anca geçiriniz birikim maalesef yapamayız çünkü ilk etap ödememiz gereken 20 000tl borcumuz var

şimdi ki şantiyede maaşı 3000tl birikim güzel yapılır borcumuzda ödeniyor hem ama kafam allak b ullak sürekli ne yapacagımı neyi isteyecegimi bilmiyorum bazen teselli ediyorum kendimi yeni yerler görüyorsun kızım diye ama bazende ailemin yüklenmeleri geliyor içim daralıyor

ne yapmalıyımm lütfen yardım edin

bence bu sekilde calıssın gencken bazı sıkıntılar cekilmeden rahata erilmiyor dediğiniz rakam iyi bir rakam göz ardı edilecek kadar az değil bence biraz daha sıkıntı cekin genc yasta eviniz olsun yasam tarıznız iyi olsun yani cektiğiniz sıkıntıların size getircegi artıları düsnerek karar verin derim ben

Bence eşiniz işine sahip çıksın.. Siz de ailenizin,çevrenizin söylediklerini umursamayın ki ben yerinizde olsam insanlara cevap da verirdim size ne? hayat bizim,karışmayın vs." gibi..
Siz yine de bunları demeyin de hayatınıza karışılmasına müsade etmeyin..
Zaman çok kötü arkadaşım..
Eşiniz daha düşük maaşla çalışınca ne olacak?
Maaşlara yapılan zam belli hayat şartları belli..

bence kızınız okul çağına gelene kadar yada ilk okulu bitirene kadar başka şehirde kalmak ama kesin amacı unutmadan. yani birikim yapmayı. aynı durumda olan teyzem yıllarca doğuda kaldı.iyi maaş alıyordu ama gurbet zor geldi. çocukları büyüttü istanbula geldiler. ama birikimsiz şimdi istedikleri yerdeler ama zor durumdalar.

tabi ki sağlığınız da önemli. yani gurbete dayanabilecek misiniz? hatta en önemli karar bu

canım askerler ya da polisler de öyle.
devlet olması da bazen çözüm değil.
bence ev alıncaya dek bu duruma devam etmelisiniz.
belki o zaman şimdikinden daha fazla maaş veren bir işde karşısına çıkar.

sağlığınız yerinde olduktan sonra nerde olsa hayat devam eder.

bu arada ben de inşaat mezunuyum ama özel firmalar da haritaya geçtim.

arkadaşımın eşi elektron.mühendisi.
sürekli il il hatta yurt dışı geziyor,iş nedeniyle.
arkadaş da kamu da çalışıyorçocukları da var.

baba ayda bir evde,bütün yük annede.
annenin sağlığı da çok kötü,resmen sürünüyor.

hasta olsa yanında biri hiç bir zaman olmuyor.
akşam ona gideceğiz,yataktan kalkamıyor bile.

sağlık çok önemli.
hayat çileden ibaret oluyor maalesef.

Bizde tam tersi ben çok geziyorum, bazen bir ay gelemiyorum evime. Ne yapayım işim bu. Ben de çok istiyorum ev hanımları gibi evimi temizleyeyim, yemeğimi yapayım akşam eşimi bekleyeyim.
Ya da öğretmen olup yarım gün çalışıp, üç ay tatil yapayım.
Malesef hayat herkese aynı şartları sunmuyor, ben işimi seviyorum, maaşım da iyi, zor ama ne yapayım.
Eşim şimdiye kadar hiç şikayet etmedi, çünkü ben olmadığım zaman ailesine gidiyor yemeği falan oluyor gözüm arkada değil.
En azından siz çalışmıyorsunuz, eşinize destek olun o zaten çok yıpranıyordur işinde.

Bir dönem şantiyede çalışmıştım.Şantiye kendi memeleketimdeydi tabi.O şantiye bitimizde Ankara ve Rusyada bulunan şantiyeler için teklif geldi ama gözüm kesmedi hiç..

Siz sabit bir yerde otursanızda eşiniz yanınıza tatillerde gelse.Biliyoum şantiyede tatil yok pazarda çalışırsın bayramdada.Ama eşinizin peşinde nereye kadar.Biriktirdiğiniz paraları taşınırken harcıyacaksınız.
Biraz sabredip borçlarınızı kapatınca sabit bir yerde çalışsa eşiniz olmazmı

böyle bir konu olduğunda insanların aklına niye hemen öğretmenlik gelir anlamam...yarım gün çalışmakmış,sanki okuldan çıkınca bitiyor işimiz,evde hiç uğraş yok okul için.bence çok rahatsız olan işinden ayrılıp ücretli öğretmenliğe başvurabilir,ne dersiniz;??
konu sahibi kusura bakma arkadaşım konunu dağıtmak istemem ama rahatsız oldum yukardaki msjdan.

senin durumunda olsaydım çocuğum okula başlayana kadar dişimi sıkıp para biriktirirdim,etrafa da kulak asma bence

senin durumunda olsaydım çocuğum okula başlayana kadar dişimi sıkıp para biriktirirdim,etrafa da kulak asma bence

en mantıklısı bu bence de
kızın okula başlayana kadar bu şekilde devam edin ama birikiminizide yapın.sonra bir yere yarleşip sende çalışabilirsin
kimseyi de hayatına karıştırma canım

öncelikle arkadaşım bir asker eşi ve 3 senede üç farklı yer ve 4 ev değiştirmiş biri olarak diyorum ki yapılacak tek şey var sabır sabır sabır... ailenizin sizi akraba kızlarıyla kıyaslamasına izin vermeyin eğer siz eşinizle mutluysanız bu en güzel cevaptır . Allah korusun ailenizin yakınında olup da mutsuz olsaydınız daha mı iyi olurdu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…