Eşi, kendisi veya bir tanıdığı trafik polisi olup da yardım edebilecek var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Katze
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Katze

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
2.855
597
373
Merabalar. Kime sorduysam net bir cevap alamadım kafayı yiyeceğim.

Şimdi bizim 5 yıl önce aldığımız Uno marka bir arabamız var, 2 yıl önce çalıntı olduğu ortaya çıktı. Araba mahkemelik oldu, arabayı aldığımız kişiler hapiste (meğer çeteymiş bunlar) ve bu araba bize mahkeme süresince mağduriyetimizin giderilmesi adına yed-i eminli olarak geri verildi. Ve biz bu arabayı devlet nasılsa geri alacak diye sigortasını yatırmıyorduk. Geçenlerde polis beni durdurdu ve sigortası - muayenesi olmadığı için ceza yazdı. Sigortasını yaptırdık. Muayenesi için de 7 gün süre verildi. Ama change arabanın muayenesi olmuyormuş. Şimdi beni polis tekrar durdurduğunda arabamı bağlarlar diye korkuyorum. Elimizde yed-i eminli change araba olduğuna dair belge var, polis çevirme olursa arabaya el koyar mı, trafik polisi bir yakınınız varsa lütfen sorar mısınız :((( Teşekkürler.

Neden bir zahmet gidip konuyla bizzat ilgili olan kurumlardan bilgi almıyorsunuz? :1closedeyes:

Her gördüğüm trafik polisinin yanına gidip soruyorum zaten, ceza yazan polise de sordum kimseden net bir bilgi alamadım. Daha doğrusu herkes farklı bir şey diyor

Chance araca muayene olmaz doğru.
Ayırca araç yed-i eminliyse zaten devlet aracı bağlamış demektir.
Yed-i emin evrağını yanınızda bulundurun ve polis durdurduğunda belgenizi ibraz ederek durumu anlatın.
Bu şekilde aracın bağlanmasının önüne geçmiş olursunuzyerimseniben

Son düzenleme:
Back
X