• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşi müslüman olmayan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
aramızda acaba mülüman olmayan bir erkekle evli olan var mı? boyle bir evlilik islamiyete ters sanırım ama boyle olup ta mutlu olan var mı acaba?

ben değilim ama ailemde buna örnek aileler var.
benim anneannem de babaannem de dedemlerle evlenince müslüman olmuşlar.
dolayısıyla anne ve babamın kuzenler müslüman değiller.

kadınlarda da müslüman erkeklerle evlenenler var; erkeklerde de müslüman kadınlarla evlenenler var.
iki taraf da dinini değiştirmedi ve yıllardır ben dışardan hiçbir problem görmedim.
evlerinde kurban bayramı da kutlanır, paskalya da.
birlikte iftar sofrasına da otururlur, hep beraber yumurta da boyanır..
cenazelerde; camide cenaze namazı kılınacaksa beraber gidilir, kilisede dua varsa ona da beraber gidilir.

ben islamiyete ters ya da değil konusuna girmek istemiyorum.
sadece benim gördüğüm yıllardır onlar kar-koca, bizde akraba olarak tek bi sorunla bile karşılaşmadık..

Benim kuzenim almanla evli....evlenmeden önce 9 yil beraberlik yasadilar...:delphin:

Kuzenimle evlenebilmek icin müslüman olmayi...sünnet olmayi kabul etti esi..
Ikiz cocuklari var simdi...mutlular suan...a.s

Tabiki ilerisi icin birsey diyemem allah bilir..

Sahsi fikrim sudur: Müslüman olmayan birinle evlenip bir müslüman gibi davranmasini ve düsünmesini beklemek yanlis....burda aslinda kisi karsi taraftan ziyade kendini sorgulamali...Dini...irki..dili...senin icin sorun olmadiktan sonra cokta mutlu olabilirsin...:delphin:

Fakat dinine cok düskün..örf ve adetine bagli bir insansan bu tarz bir evlilik pekte iyi yürümez kanimca...tabiki bunlar hep varsayim..yasamadan bilinmez:kahve:

kuranda erkek evlenebilir diyor sadece,kadın evlenemez diye birşey yazmıyor..maide suresi bu arada dediğim..ha 1400 yıl önce erkek egemen toplumda kadın kaybolur diye korktukları için evlendirmediler belki ama şimdi dünya farklı..ona bakarsan ahlaksız da olsa hristyan bir kadın müslümanla evlenebilir ama temiz namuslu da olsa hristyan bir erkek müslüman bir kadınla evlenemez gibi bişe olur..sert keskin ayrımlar yapmamalı..evlenirsen şu kadar günah vs..allah eziyeti neden versin ki ..

Benim kocam müslüman değildi....:CüvCüv:
Gerçi benim kocam hiç bir dine inanmazdı,sadece Allaha inanırdı..
"Deist" diyorlar galiba o ve onun gibilere..fisfisfis
Biz baştan birbirimizi böyle kabul ettiğimiz için evliliğimizde din konusu hiç problem olmamıştı..:delphin:

Son düzenleme:
ingilterede 5tane samimi arkadasimin esi Ingiliz 5nin de esi evlenmeden musluman oldu hatta arasinda 2tanesi oruc tutup yasin okuyormus hatta hamile olanin esi zenci gordugum kadariyla ask evliligi hepsi ,kocalari evlerine bagli,cocuklarina tapiyor eslerine kralice gibi davraniyor gecenlerde bir tanesi Turkiye de kikayinvalidesine dogumgununde son model araba aldi bence is dinle degil insanlikla insanin deger yargilariyla kalbiyle ilgili

aşkın dili, dini, ırkı olmaz ben bunu savunurum...
ama toplum, değer yargılarıı buna izin vermediği için sen aşkına sahip çıkamazsın o ayrı...
eynı evin içinde kimse kimseye hemşerim senin dinin ne demiyor...
önemli olan anlaşmak, önemli olan uyum...

evliliklerde din mezhep farklılığına inanmıyorum
herşey saygıyla başlar illaki benimle evlendi diye
kendi inancından vazgeçmesini bekleyemem
bu biraz bencillik olur o onun inancı bu benim inancımdır
karşılıklı kişiler dine müdahale etmedikten sonra sorun çıkacağını hiç sanmıyorum
bizde böyle bir durum yok sadece mezhep farklılığı var
oda çok şükür şu 15 yıldır hiç sorun olmadı

dini yaşamaya bağlı diyorum ben
iki tarafta dininin gerektiği biçimde yaşamıyorsa olabilir evlilik
egerki dindarlarsa olmaz
ornegin beş vakit namaz kılan dindar biriyle
yahudiliğin tüm ibadetlerini eksiksiz yerine getiren birisi ne kadar anlaşabilir
mantıklı dusunmek lazımşakkıdı

Dini içerikli,ayrımcılıklarla ilgili konu açmayalım lütfen...
sevgiler...

Müslüman ya da değil seni tatmin ediyor mu ediyor 😂😂😂😂😅

Back
X