- Konu Sahibi evekonomist
-
Merhaba arkadaşlar. Biz 1,5 yıllık evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Dr gittim ve doktor bende herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Bunun üzerine eşim spermiogram yaptırdı ve 1. testte, 6,4 milyon, 2.testte 9,3 milyon ve 3.testte 5.1 milyon sperm sayısı çıktı. Bunun üzerine gittiğimiz üroloji uzmanı hormon testi önerdi ve yapılan testte FSH hormonu düşüklüğü çıktı. İnhibin B testi yapıldı ve o da normal değerden yüksek çıktı. Dr'umuz bunun üzerine eşime kullanması için puregon 900 IU önerdi. Acaba faydalı olacakmı diye tereddüt ediyoruz. puregon genelde tüp bebek tedavisine başlayan bayanlara tavsiye ediliyor diye biliyorum. Eşi puregon kullanan varmı? seyir ve gidişat hakkında bilgi verecek arkadaşların yardımlarına ihtiyacımız var. İlgilenenlere teşekkür ederim.
merhabalar. Fsh değerimizin düşük olduğunu biliyoruz fakat tam sayı doktorumuzdaki sonuçlarda kaldığı için hatırlayamıyorum. Evet puregon 900 IU'ya başladık ve eşim haftada 3 kez 250 IU olarak iğnelerini şu anda yapıyor. Şu anda 1 ay oldu. Dr'umuz 3 ay sonra gelin bir test yapalım demişti. o zaman dilimini bekliyoruz. İnşallah değerlerde değişme olur ve çocuğumuza kavuşuruz. Aylık 800 tl ilaçlar için fiyat farkı veriyoruz ve ekonomik olarak bizleride çok sarsıyor. İnşallah kısa zamanda netice alırız...
Merhabalar. puregonun yanında herhangi bir uygulama önermedi. 2 günde bir iğnelerimizi vurunuyoruz. Sizin sperm sayınız ve hareketliliğiniz nasıl bilemiyorum canım. Dr ona göre vermiştir. Dr kendiliğinden vermediğine göre fsh yı farklı bir şekildemi yükseltmeyi düşünüyordu. Umarım Hepimiz için yararlı olur. Biz eşimden dolayı ürologa gitmiştik. Siz tüp bebek merkezine felanmı gittiniz?
Biz Samsunda bir Profosör ürolog tarafından tedavimize yeni başladık. Prof. Dr. Ramazan AŞÇI. Eşime puregon kullandığımız zaman normal yolla bizim cocuğumuz olabileceğini söyledi kendisi. Bilemiyorum artık. Şu anda Tüp bebek düşünmek için bizim biraz erken ve ekonomik olarakta hazır değiliz. İleriki zamanlarda artık. İnşallah normal yolla bir çocuk nasip eder rabbim bana.
selam arkadaşlar bizde 3 ayı doldurmak üzereyiz.haftada 1 kutu gonal f 750 kullanıyoruz.haftada 250tl demekekonomik olarak çok zorluyor.ama sonuç alacağımıza inanıyoruz.bizde sorun morfoloji idi.morfolofiyi düzelticez dedi.doktorumuz.bize sayı ve hareket arttıkça morfolojinin önemi kalmayacak gibi geliyor.inşallah.beniz sizden fakım 3 gebelik geçirdim.malesef devamı gelmedi.tüp denemem de olmadı.ama inşallah çabamızın karşılığını göreceğiz.bir süre keçiboynuzu da denedik ama unuttuk bi süre sonra yapmayı :) sizden rıcam sperm testlerinizi buraya yazarmısınız.gelişmeleri görelim.ben akşama yazarım.
merhabalar. Fsh değerimizin düşük olduğunu biliyoruz fakat tam sayı doktorumuzdaki sonuçlarda kaldığı için hatırlayamıyorum. Evet puregon 900 IU'ya başladık ve eşim haftada 3 kez 250 IU olarak iğnelerini şu anda yapıyor. Şu anda 1 ay oldu. Dr'umuz 3 ay sonra gelin bir test yapalım demişti. o zaman dilimini bekliyoruz. İnşallah değerlerde değişme olur ve çocuğumuza kavuşuruz. Aylık 800 tl ilaçlar için fiyat farkı veriyoruz ve ekonomik olarak bizleride çok sarsıyor. İnşallah kısa zamanda netice alırız...
biz aylık 240 tl verdik ama bizimki 75 ml ya ondan.henüz kullanmaya başlamadık pzt kısmet olursa başlayacaz ama benim tuhafıma giden doktorumuz kendi vermedi biz istedik diye verdipeki iğnenin yanında ek olarak bişeler yapıyormusuunuz
arkadaşlar iğnelere bağlı değişiklikler oldu mu, özelinizden yazdım ancak mesaj haneniz dolu...
bana özelden yazarsanız çok sevinirim..
hayırrr malasefffff hiççç işe yaramadıı geçtimiz ay tüp bebek denememizde oldu ama malaseff oda olmadı buda benim şansızlıgım galibaa olmayınca olmuyorr(ama iğne kullanıpda kullandıgı ilk ayda hamile kalanlarda var
çok üzüldüm, hayırlısı olsun...eşimde şiddetli ve ciddi bir sorun olduğunu söyledi dr.. iğne verdi üç - beş ay kullanacakama çok da pahalılar, ayda 1650 TL veriyoruz..:))) ne diyim yaa Rabbim yüzümüze gülsün..hayırlısını istiyoruz.. ben daha önce iki kez yaptırdım tüp bebek ancak olmadı benim de..aynen olmayınca olmuyor..ilk anda hamile kalanlara gıpta ile bakıyorum..inşallah sen de yavruna kavuşursun..
Merhabalar arkadaşlar. 6 ay kadar 250 iu haftada kullandığımız puregon ve gonal-f 'den sonuç alamadık. Şöyle söyleyeyim eşimin sperm sayısında gözle görülür düzeyde bir artış oldu. 5-6 milyon sperm sayısından 15 milyonlara kadar ulaştık, Doktorumuz devam edin dedi, fakat aylık 1000 tl sadece bu ilaca verince ekonomik olarak sarsıldığımızdan biz devam ettirmeyi düşünmedik. Sonuç negatif oldu. Zaten 6 bin tl civarında bir parayı biz bu iğnelere fark olarak ödedik ve bir sonuç alamadık. Şimdi keşke üzerine 3-4 bin tl daha ekleyip tüp bebek denemesi yapsaydık diye düşündük, bu yüzden tüp bebek düşünmeye başladık. Şu anda yaşımız genç, hayatımızı yaşamaya ve hayattan zevk almaya bakıyoruz açıkçası... Allah inşallah bizlerede birgün anne-baba olmayı yaşatır.
Malesef rapor hakkımız yok, kullandık..hayırlısi olsun.ben artık yapmayı düşünmuyorum .. belki çook sonra....inşallah tüm isteyenlere rabbim verir...
Merhabalar Melish83 hanım. Sizdeki sorun sadece eşinizdemi, yoksa her ikinizden kaynaklanan bir sorunmu var? Tüp bebek denemeleriniz yine eşinizin spermlerinden dolayımı başarısız oldu yoksa sizde farklı sorunlarmı çıktı? Allahım herkese hayırlısını nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?