Eşi/sevgilisi pilot, kaptan vb gibi işlerde uzakta çalışanlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim mühendis biz evlendikten sonra bir ara pilot olmak gibi bir hevese kapıldı ben hiç istemedim kapandı o konu öyle, çünkü normal mesaili bir işe alışınca pilotların çalışma sistemleri, evden uzak kalışları pek kabullebileceğim birşey değildi benim için. Ama zaten var olan bir meslek olunca ilişkinin dinamiği de farklı olur, bir arkadaşımın eşi kaptan, zorlandığı zamanlar olsada alıştı eşinin olmadığı zamanlara, aralarında güzel bir bağ var.

Neden inanmamıştınız?
Bi süre ben de işkillenmiştim de sonra gözüm açıldı yani adam bana kızıp da "Dur ben bi pilot olayım da senden uzakta olayım" demedi sonuçta :D
Bulduğumda öyleydi zaten
Ayrıca çok tatlı ya kıyamam aslında bık bık baş eti yemekten ziyade benim de böyle şeyler yapmam lazım, onun suçu değil diyerekten ki değil yani
Ne kadar anlayışlı bi kadınsınız ya ben de böyle olucam
Ben şimdiye kadar hiç kavga etmedim, trip atsam bile nazlı şirin yapmaya çalışıyorum çünkü sonra kafayı yiyorum aman olay büyümesin diye
İnanmamıştım çünkü beni sevdiğini açıldığında söylemedi:))) benimle gelecek kurmak istediğini anlattı ama dedi başladı işinin zorluklarını anlatmaya :)))) tabi sonra konuştuk sevdiğine inandığım da yola çıktık .benim kendi ailem 4 kişilik bi aile evde zaman zaman sesler yukselirdi ve babam hemen gelip bakın bu evde hepimiz yaşıyoruz ama bu evin huzurunu bozmaya hiç birimizin hakkı yok derdi . Ben şimdi evlendim ve en onemsedigim unsur huzur. Elbette zaman zaman ikimizde istemediğimiz hoşlanmadığımız şeyler yasayabiliyoruz ama kendime ilk sorduğum soru şu olur " bu konu için mutluluğundan pay ayırmaya değer mi " eğer değmez diyorsam umursamıyorum .çünkü herkes hayatın temelinde huzur bulmak ister anlaşılmak ister hata yaptığı zaman anlayış ister .ben ona o bana anlayış gösteriyor . Şuan hayatımın en zor zamanlarını yaşıyorum hamileyim mutlulukla gittiğim hastanede 7 cm miyomum olduğunu öğrendim bebeğim sadece 1.9 cm riskli bir durum inanın eve geldigimden beri ağlıyorum sonra kendi kendimi teselli ediyorum . Eşim de çok merak ediyodu sonuçları bana haber ver diye ben de ona anlattım ama herşey yolunda biz gayet iyiyiz kadınlarda zaten olur böyle şeyler dedim.suan bizden uzakta olmasına rağmen her seyimize yetişmeye çalışan bi adam ben onu nasıl uzebilirim ki. İnanın tüm dayanma gücümü onun beni sevmesinden alıyorum tüm bu anlayış tek taraflı olsaydı yine çekilmez olurdu hayat biz birbirimizin hayatını güzelleştirmeyi görevimiz biliyoruz ve çok zor günler gecirme ihtimalimizi her zaman göz önünde bulundurup güzel anılar biriktiriyoruz. Ben fotoğraf çekmeyi çekilmeyi çok sevmem ama eşimle fotoğraf çekilmek için selfie çubuğu aldım bir sürü fotoğraflarımız var sonra onları çıkarıyorum ve mutluluk albümümüze ekliyorum .bi defterim var eşimin bana hissettirdiklerini yazıyorum kısa kısa anılar yazıyorum . Eğer bi gün çok büyük bi zorluktan geçersek birbirimizden kopma noktasına gelirsek vazgeçmemem gerektiğini hatırlatacak bana güç verecek unsurlar . Çok konuşuyorum çünkü şuan yine aramızda mesafeler var ve özlüyorum çeneme vuruyor :) Allah herkesin yuvasına huzur mutluluk anlayış nasip etsin iyilerle karşılaştırsın

Valla etrafımdaki herkes neye vesveselisin pırlanta gibi adam, bir dediğini iki etmiyor diyor ben böyle endişe üstü endişe :olamaz:
İyi düşün bir daha ayrılmadan adamdan :KK70:
Yarın akşam sakince konuşacağız bakalım.
Hatasının farkında zaten keyfi yok diye eve gidip yatmış davetten sonra
Üzüldüm yani.
Sende biraz törpüle kendini üzme enişteyi :)

Adam niye ölsün canım? bukadar merak etme. Zaten adam doktor olsa bazen ameliyatlar 8-12 saat sürdüğü icin ulaşamazdın mesela.Ki zaten uçağı takip etme siteleri var...
Ordan görürsün nerde oldugunu. Adam savaşa gitmiyorki. Ucuyor. Otobüs şoförü gibi sadece daha konforlu ve tehlikesiz.

Başta bana da sen de ol diyordu ama ben yapamazdım valla
Önce güzel gibi görünüyor
Ama aynı haftada 3 kez Mısıra gitmek eğlenceli değil
Bir de gittiği her yer güzel lüks değil
Ya yemeğinden ya suyundan, kaldığı yerin pisliğinden falan çok mutlu değil yani
Hep yorgun bi' de
Ben kendimi düşünüyorum 2 saatlik yolculuk yapınca 20 saat uyuyorum o 8 saat nasıl kullanıp hala gelip ayakta bilmiyorum :D
İşte zaten pilotları baya sağlık kontrolünden geçirip pilot yapmıyorlar mi? En ufak seye kadar. Var bir bildikleri demek ki. Öyle herkesi secmiyorlar ki kolay kolay

Eşim mühendis biz evlendikten sonra bir ara pilot olmak gibi bir hevese kapıldı ben hiç istemedim kapandı o konu öyle, çünkü normal mesaili bir işe alışınca pilotların çalışma sistemleri, evden uzak kalışları pek kabullebileceğim birşey değildi benim için. Ama zaten var olan bir meslek olunca ilişkinin dinamiği de farklı olur, bir arkadaşımın eşi kaptan, zorlandığı zamanlar olsada alıştı eşinin olmadığı zamanlara, aralarında güzel bir bağ var.

Salma, gitmesin :D

Muhabbet kuşu 😊 hemen küsüyolar onu görmeyince çok hisli hayvancıklar.

Hahah onlar bile gönül koymuş

İnanmamıştım çünkü beni sevdiğini açıldığında söylemedi:))) benimle gelecek kurmak istediğini anlattı ama dedi başladı işinin zorluklarını anlatmaya :)))) tabi sonra konuştuk sevdiğine inandığım da yola çıktık .benim kendi ailem 4 kişilik bi aile evde zaman zaman sesler yukselirdi ve babam hemen gelip bakın bu evde hepimiz yaşıyoruz ama bu evin huzurunu bozmaya hiç birimizin hakkı yok derdi . Ben şimdi evlendim ve en onemsedigim unsur huzur. Elbette zaman zaman ikimizde istemediğimiz hoşlanmadığımız şeyler yasayabiliyoruz ama kendime ilk sorduğum soru şu olur " bu konu için mutluluğundan pay ayırmaya değer mi " eğer değmez diyorsam umursamıyorum .çünkü herkes hayatın temelinde huzur bulmak ister anlaşılmak ister hata yaptığı zaman anlayış ister .ben ona o bana anlayış gösteriyor . Şuan hayatımın en zor zamanlarını yaşıyorum hamileyim mutlulukla gittiğim hastanede 7 cm miyomum olduğunu öğrendim bebeğim sadece 1.9 cm riskli bir durum inanın eve geldigimden beri ağlıyorum sonra kendi kendimi teselli ediyorum . Eşim de çok merak ediyodu sonuçları bana haber ver diye ben de ona anlattım ama herşey yolunda biz gayet iyiyiz kadınlarda zaten olur böyle şeyler dedim.suan bizden uzakta olmasına rağmen her seyimize yetişmeye çalışan bi adam ben onu nasıl uzebilirim ki. İnanın tüm dayanma gücümü onun beni sevmesinden alıyorum tüm bu anlayış tek taraflı olsaydı yine çekilmez olurdu hayat biz birbirimizin hayatını güzelleştirmeyi görevimiz biliyoruz ve çok zor günler gecirme ihtimalimizi her zaman göz önünde bulundurup güzel anılar biriktiriyoruz. Ben fotoğraf çekmeyi çekilmeyi çok sevmem ama eşimle fotoğraf çekilmek için selfie çubuğu aldım bir sürü fotoğraflarımız var sonra onları çıkarıyorum ve mutluluk albümümüze ekliyorum .bi defterim var eşimin bana hissettirdiklerini yazıyorum kısa kısa anılar yazıyorum . Eğer bi gün çok büyük bi zorluktan geçersek birbirimizden kopma noktasına gelirsek vazgeçmemem gerektiğini hatırlatacak bana güç verecek unsurlar . Çok konuşuyorum çünkü şuan yine aramızda mesafeler var ve özlüyorum çeneme vuruyor :) Allah herkesin yuvasına huzur mutluluk anlayış nasip etsin iyilerle karşılaştırsın

Çok geçmiş olsun umarım iyi sonuçlanır bu durum, tek başınıza başa çıkmaya çalışıyorsunuz zaten :/
Umarım sağlıkla gelir bebeğiniz
Çok konuşmanız aksine iyi geldi dinledim ben de :)
O defter olayını ben de yaptım ya, belki başkası deli der ama ufak ufak notlar falan aldım arada endişe yapınca okuyorum açıp :)

Adam niye ölsün canım? bukadar merak etme. Zaten adam doktor olsa bazen ameliyatlar 8-12 saat sürdüğü icin ulaşamazdın mesela.Ki zaten uçağı takip etme siteleri var...
Ordan görürsün nerde oldugunu. Adam savaşa gitmiyorki. Ucuyor. Otobüs şoförü gibi sadece daha konforlu ve tehlikesiz.

Öf o da doğru biraz da özlem galiba halbu ki bir kaç gün dişimi sıkıcam da

Çok geçmiş olsun umarım iyi sonuçlanır bu durum, tek başınıza başa çıkmaya çalışıyorsunuz zaten :/
Umarım sağlıkla gelir bebeğiniz
Çok konuşmanız aksine iyi geldi dinledim ben de :)
O defter olayını ben de yaptım ya, belki başkası deli der ama ufak ufak notlar falan aldım arada endişe yapınca okuyorum açıp :)
Teşekkür ederim.
Ben de defteri bazen açıp herhangi bir yerini okuyup mutlu oluyorum. Delilikse delilik ben sadece mutluluguma ve geleceğe yatırım yapıyorum

Nasıl yapıyorsunuz?

Siz de yalnız hissediyor musunuz?

Bana baştan dedi aslında bu hayat tarzını, bak ben acayip acayip ülkelere uçup duruyorum
Neden hala bekarım sanıyorsun demişti
Ya ben her şeyinden çok memnunum çok ponçik, minnoş, sakin, kavga etmeyen, ne desem yapan, sen nasıl istersen diyen bi adam
Allah var çok memnunum ya beraberken yan yanayken

Aslında özgüvenli, kendi başının çaresine bakabilen bi' kadınım
Ama bazen zorlanıyorum
Özellikle iyi mi değil mi şüphesi zorluyor

Mesela İspanyaya, Finlandiyaya uçarsa sıkıntı yok haberleşmede sıkıntı olmuyor
Avrupa içi hatlar hep çekiyor
Ama Gambia, Yeşil Burun Adaları gibi acayip yerlere gidince hat düşer mi düşmez mi, mesajım gider mi gitmez, sinyal kesilir mi kesilmez mi bazen çıldırıyorum
Ona yansıtmıyorum tabi sonra o da çıldırıyor bir mesaj bana ulaşana kadar resepsiyonda dikilmekten, hat düşmemesi, sen Avrupa gibi sanıyorsun diyor
Geçen nöbeti vardı saat 5te, pilotun biri gelmeyince Tenerifede buldum adamı, hayır onun suçu da değil ben kalktım mesaj attım o da resim falan attı bak burdayım çalışıyorum diye ama tabii o uçaktan inip mesaj gidene kadar ben 4 saat öldüğünü düşündüm adamın ya sıyırıcam :olamaz:
Adam artık çalıştığı için özür diler oldu onu da o hale sokmak istemiyorum

Yavaş yavaş da sindirmeye başladım gibi aslında hani artık hususi almıyorum zaten işini neden şahsi olarak alacaksam? :KK70: O da ayrı mevzu ama oturup gelen geçen uçağı gözlüyorum işte dönsün diye
O gidince sıkılıyorum falan
Ama adam kendi doğum gününde yılbaşında bile çalışabiliyor
Ayın yarısında başka ülkede
Ne diyebilirim ki baştan "Ben senin işine saygı duyuyorum" dedim
Şimdi in aşşağı oradan diyemem :KK70:
Aslında güzel yönleri de var ne bileyim heyecanla beklemek, özlemek gibi

Bilemedim var mı tavsiyeniz? Gittikçe daha da kolay olur mu? :KK45:

En iyi koca uzaktaki kocadır:KK70:demişler. Aklınıza kötüyü çağırmayın. Iki dakika sonra başımıza ne geleceği bilinmez. O yüzden güzel şeyler düşünün. Birlikteyken anın tadını çıkarın.

En iyi koca uzaktaki kocadır:KK70:demişler. Aklınıza kötüyü çağırmayın. Iki dakika sonra başımıza ne geleceği bilinmez. O yüzden güzel şeyler düşünün. Birlikteyken anın tadını çıkarın.

Hahahah daha evli değiliz ama annem de dahil herkes böyle diyor kafa dinlermişim, her gün yemek yapmazmışım falan falan :D Aklıma yatmadı değil aslında :D

Hahahah daha evli değiliz ama annem de dahil herkes böyle diyor kafa dinlermişim, her gün yemek yapmazmışım falan falan :KK70: Aklıma yatmadı değil aslında :KK70:
Anneniz doğru demiş. Evlenince hep canim cicim olmuyor. Sürekli dipdibe olmak bazen bunaltıyor tabi her ilişki farklıdır. Ama cevremde de cok mutlu olsa da böyle düşünen kişiler çoğunlukta. Insan birbirini daha çok özlüyor kıymet biliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X