Aşılama Eşi varikosel olupta aşılamayla hamile kalanlar var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

xyzxyz

Sadece İmtihan....
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
1.432
630
448
Arkadaşlar eşimde varikosel var .Bende de yumurtalık tembelliği.adetlerim çok düzensiz.Aşılama için tedaviye başladım.Doktor normal yoldan çocuğunuz olur diyor ama 1.5 yıldır olmadı.Sperm sayısı fazla ama spermler ya yavaş hareketli,yada hareketsiz...Bu şekilde olup aşılama veya normal yolla hamile olan var mı?

Çok üzülüyor ve korkuyorum

canım benim eşimdede varikosel var bende bişey yok ama 15 aydır hamile kalamadım aşılama yaptırsk tutarmı diye düşünüyorum sizin değerle nasıldı..

bide eşime vitaminler verdi doktor klomen evitap ve zinco

mrb benim eşimde de varikosel var...aşılama için varikoselli erkekte yıkanmış sperm sayısı 25 milyonun altında olsun istemiyorlar ki altındaysa zaten aşılama yapmadan direkt tüp bebek öneriyorlar.eşimde bu sınırın üzerindeydik çok şükür, 4. aşılamada yıkanmış sperm sayısı 43 milyon çıktı (ilk üçünde daha yüksekti aslında, 75 milyon falan çıktığı oldu mesela) ve 4. aşılamamız tuttu fakat embriyo rahme tutunamadan düştü kimyasal gebelik geçirmişim... çoook üzüldüm fakat bu bile bizim için bir şeydi, artık yumurta dölleniyor bunu bilmek bile teselli etti. Çok klasik olacak ama gerçekten de nasipte varsa olacak inşallah, kesinlikle olmaz denilen çiftlerin olan bebek örneklerini anlatmaya gerek bile yok.. Her zaman inancınız kaygınızdan üstün olsun (polyanacılıktan bahsetmiyorum Allah inancından bahsediyorum)

offf çok zor.hem bütçe hem duygusal yıkılıyoruz.

ameliyattan once

toplam sperm: 12.600.000
ml de sperm: 7.000.000
ileri hızlı: 0
ileri yavas hareketli: % 10
yerinde hareketli: %30
hareketsiz: %60
morfoloji: % 6

ameliyattan 3 bucuk ay sonra (proxeed plus kullandık)
toplam sperm: 15.000.000
ml de sperm: 7.500.00
ileri hızlı: %2
ileri yavas hareketli:%10
yerinde hareketli: %38
hareketsiz: %50
morfoloji: %7

ameliyattan 6 sonra( son 2 ay arginmax kullandık)
toplam sperm: 150.000.000
ml de sperm: 50.000.000
ileri hızlı: %16
ileri yavaş hareketli:% 30
yerinde hareketli: %15
hareketsiz: % 40
morfoloji: % 8

Degerler baya iyi olmus cocugunuz oldu mu hanim efendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…