• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esım 2.cocuk ıstemıyor..cok kotuyum

Esİnizle aranizda gecen dialog zaten sizin evliliginizin yolnda gitmedigi habercileri. Duzgun giden bir evlilikte eger erkek iknci bir cocugu istemiyorsa tepkisini boyle dile getirmez. Sizinde belirttiginiz gibi yolndadq deilmis zaten. Peki niye dogru duzgun kornmuyorsunuzda kazara dunyaya gelebilecek ikinci bir cocuguda islerinize alet ediyorsunuz. İnsallah hamile deilsinizdirde bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Bide bosanmak uzere olan arkadaslarin bile hamile kalabildigini gordum bu forumlarda sasirtici ama artik sasirmiyorum.

boşver canım, bazı erkekler de böyle ahmak oluyorlar. benim eşim de istemiyor 2. çocuk uzun süre ama ben de 2. ve hatta 3. istiyorum. yaşım çok ilerlemeden olması gerek, 30a merdiven dayadım ama anlayan kim! benm eşim de ablaları abii için ölecek dercede sever, kardeşiz der başka bişey demez ama kendi evladına gelince böyle oluyorlar. neden mi? çünkü onlar babalığı kaldırabilecek maneviyata, sabıra, emek vermeye hazır değiller. güya gözü korkuyor ilk çocuktan. sebep maddi de olabilir, manevi olarak yorulmak, eşten uzak kalmak vs.. olabilir. neyse işte, erkekler ve kadınlar cidden çooook farklı oluyorlar.

ana gelince, eğer hamileysen tabiki de bebeğini sakın aldırma. eşin bişey yapamaz merak etme. hatta sen eşine negatif dersin sonra da test hatalıymış alınmaz artık dersin. onu da bu günahtan kurtarmış olursun. tartışmalar biçok evlilikte var, önemli olan, çocuk olduktan sonra ona yansıtmamak ve evde huzursuzluluk çıkarmamak çocuk açısından.
gece gece hiç asabını bozma derim. allahtan hayırlısını dile canım.

ben de şunu merak ediyorum, eşi istemezken bi bayana nasılister sonra ki çocukları bunu anlayamıyorum, bence bu çok büüyk bi cesaret, sonuçta büyümesi bakımı vs ve bunlar için de kocanın karısına çok ama çok destek olması lazım. ben eşime içimde kızgınlıklar var die bile istemiyroum çocuk. ya da evliliğe alışamadığım için de olabilri. hele o istemiyorum dese ben daha da kızar ve kırılırm sonuçta birinden çocuk istemek demek basit bişey değil. sen ben hayatımsın canmsn senle bir de çocuk yapalım die ilerler bence bu süreç. çok mu duygusalım. ben çok severm çocukları çok isterim ama düşünemiyorum şu an hala.

Esİnizle aranizda gecen dialog zaten sizin evliliginizin yolnda gitmedigi habercileri. Duzgun giden bir evlilikte eger erkek iknci bir cocugu istemiyorsa tepkisini boyle dile getirmez. Sizinde belirttiginiz gibi yolndadq deilmis zaten. Peki niye dogru duzgun kornmuyorsunuzda kazara dunyaya gelebilecek ikinci bir cocuguda islerinize alet ediyorsunuz. İnsallah hamile deilsinizdirde bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Bide bosanmak uzere olan arkadaslarin bile hamile kalabildigini gordum bu forumlarda sasirtici ama artik sasirmiyorum.

evet arkadaşım yani ben mi anormalim die düşnüyordum hep. nasıl oluyor yolunda gtmeyen bi evlilkte bi bayan çocuğa müsade edebiliyor ki.... biri bana anlatsn lütfen

belkıde benı hatırlayan olacaktır arkadaslar,genelde esımle problemlerımız yuzunden yazarım..soyle baslım 15aylık bır oglum var ve adetım 1hafta gecıktı cok panık yapmasamda genede ıcımde tedırgınlım var acaba dıye...aslında ben maddı dururum el verdıkce cok cocugumuz olsun ısterdım kalabalık aılelerı cok severım ama ne yazık kı esımle bıtmeyen tartısmalarımız yuzunden ıkıncı cocuk benı korkuttu..sımdılık ısım duzune gırmeden ben de dusunmuyorum..az once esım bana test yapmamı soyledı ve en kotusu de dedı kı cok gecıkmeden test yaptır aldırırsın dedı şok oldum:2:boyle bısey nasıl dusunebılır nasıl bı ınsandır yaa:5:gerekçe olarak da maddı durumu musaıt olmadıgından ıstemıyormus psıkologık olarak da hazır degılmıs bey efendı...cok kavga ettık ama bu sozlerı benım mıgdemı bulandırdı soguttu benı kendısınden...dedım ya su durumda bende ıstemem ama olduktan sonraben aldıramam onun gunahını nasıl verecem falan dedım dedık kı o halde gıder kendın buyutursun ben oglumu alır ssn gıdersın nereye ıstıyorsan...elımde olsa yarı bosanıcam bu lafları duyduktan sonra...bıde ılk evlendıgımız zamanalr sır o ıstemıyo dıye 2sene korunduk sonra da olmadı uzun bı sure yanı hıc ders almıyo:5:cok moralımı bozdu cook:2:dusunusenıze arkaslar olduktan sonra ben nasıl aldırayım onu ne demek ya sen bosver gunahı benım olur deyıp bagırıyo bırde utanmadan dedım asla aldırmam oglumu alır ceker gıderım kendım buyuturum dedım...oglumu benden alacak daha anasının karnından dogmadı dıyo.bunu dıyen kısı oglumu annesınden ayırmak ısteyen kısı 30yasında ama hala annasını dıbınden ayrılmaz bırlıkte bıle kalıyoruz..her seyden haberı olur her seyı annesıdır yanı..:43:

Hımm. Konuyu okumadan önce hamilelik olasılığını düşünmeden eşinin çocuk istemediğini düşünmüştüm. Ancak şu aşamada biraz ucuz hissettirmiş sana kendini. Şimdi insanlar tek çocuk istiyor ancak ona göre de önüne geçiyorlar. Eğer hamileysen bunu sonlandırmanı söyleme şekli hiç ama hiç yakışığı olmayan şekilde olmuş. Kendi çocuğu sonuçta leylekler getirmedi ya…Konu çocuğu aldırmak ya da aldırmamaktan öte eşinin itici tutumu.

gerçekten hamileysen eşinin düşüncesi değişir emin ol, oğlunu alıp da gidemez hem adam çocuk sevmiyor bir kere, anasız çocuk mu büyütecek:)

belkıde benı hatırlayan olacaktır arkadaslar,genelde esımle problemlerımız yuzunden yazarım..soyle baslım 15aylık bır oglum var ve adetım 1hafta gecıktı cok panık yapmasamda genede ıcımde tedırgınlım var acaba dıye...aslında ben maddı dururum el verdıkce cok cocugumuz olsun ısterdım kalabalık aılelerı cok severım ama ne yazık kı esımle bıtmeyen tartısmalarımız yuzunden ıkıncı cocuk benı korkuttu..sımdılık ısım duzune gırmeden ben de dusunmuyorum..az once esım bana test yapmamı soyledı ve en kotusu de dedı kı cok gecıkmeden test yaptır aldırırsın dedı şok oldum:2:boyle bısey nasıl dusunebılır nasıl bı ınsandır yaa:5:gerekçe olarak da maddı durumu musaıt olmadıgından ıstemıyormus psıkologık olarak da hazır degılmıs bey efendı...cok kavga ettık ama bu sozlerı benım mıgdemı bulandırdı soguttu benı kendısınden...dedım ya su durumda bende ıstemem ama olduktan sonraben aldıramam onun gunahını nasıl verecem falan dedım dedık kı o halde gıder kendın buyutursun ben oglumu alır ssn gıdersın nereye ıstıyorsan...elımde olsa yarı bosanıcam bu lafları duyduktan sonra...bıde ılk evlendıgımız zamanalr sır o ıstemıyo dıye 2sene korunduk sonra da olmadı uzun bı sure yanı hıc ders almıyo:5:cok moralımı bozdu cook:2:dusunusenıze arkaslar olduktan sonra ben nasıl aldırayım onu ne demek ya sen bosver gunahı benım olur deyıp bagırıyo bırde utanmadan dedım asla aldırmam oglumu alır ceker gıderım kendım buyuturum dedım...oglumu benden alacak daha anasının karnından dogmadı dıyo.bunu dıyen kısı oglumu annesınden ayırmak ısteyen kısı 30yasında ama hala annasını dıbınden ayrılmaz bırlıkte bıle kalıyoruz..her seyden haberı olur her seyı annesıdır yanı..:43:

git aldır demesi çok ağır olmuş gerçekten
ama maddi durumu iyi olsada 2. yi istemeyebilir, mazerete ihtiyacı yok bence 2. çocuğu istememek için, neden ısrar ediyorsunki, hiç çocuğunuz olmasa anneliği tatmış olmasan sen haklısın derdim ama eşin istemediği halde 2. çocuk ısrarı mantıksız bence, zaten bir tane var

Son düzenleme:
anlasamiyormusunuz zaten esinin cevaplarindan belliki adam bosanma taraftari al git falan diyo....niye korunmadinizki maddi durumunuz iyi degilmis bide aranizda iyi degil o cocuk nasil büyüyyecek....bence esin zaten ayrilmak istiyo baksana doguracaksan al git diyo yani git basimdan demis daha ne ama akli biraz gec gelmis basina....kendine yeterinde güvenin varsa al cocuklarini git onu öldürmektense derim ben cünkü zaten adam sana git diyo cesaretin varsa tabi...kolay degil iki cocukla cekip gitmek.....

benim esimde ikinci cocuk istemiyor
ben hamile kalsam oda aldir der bilmiyorum ama önemli olan su ki
cocuk karari ortaktir
nasil hamile kalabiliyorsunuz
korunmuyor musunuz
sorun bu bence

Çocuklarınız adına üzüldüm birden; anlaşamayan ebeveynler,sorunlu bir ev ortamında yetişecek çocuklar.
Tüm bunları hesaba katmayan ve bir tane daha doğurmak isteyen bir anne...
Ne diyeyim...

neden konu sahibinin üzerine bu kadar geliniyor anlamıyorum....

çocuk düşünmüyor ve korunuyor.... ama korunduğu halde hamile kalmaktan korkuyor....(hiçbir korunma yöntemi %100 olmadığına göre)

ama eğer hamile kalırsa aldırmayı düşünmüyor... kürtaja karşı demekki... bu bir tercihtir saygı göstermek gerekir...

kürtaj hakkımızı elimizden almayın, saygı gösterin derken... hiç bir şekilde kürtajı düşünmeyen insanlara da saygı göstermek gerekir...(ki bunlardan biri de benim...)

Eşinizin aldırırsın vs. demesi çok çok kaba..Ancak erkekler korktuklarında saçmalyabiliyorlar.Eğer gerçekten hamileyseniz, oğlunu bu kadar seven bir babanın bu tutumunu değiştireceğini düşünüyorum.
Ayrıca 'sırf o istemiyor' diye demek çok yanlış bir tutum.Bir insan ne zaman hazır hissediyorsa o zaman anne baba olmalı, o zamana kadar korunmalı.Eğer ilk hamileliğinizde sizin ısrarlarınız sonucu tamam dediyse babalığa; bilinçaltında bir korku olması çok doğal..
Anne baba olmak çooook büyük bir sorumluluk, hayatınızın tümüyle değişmesi; buna maddi manevi hazır olmadığı için lütfen kızmayın ona..

Son düzenleme:
neden konu sahibinin üzerine bu kadar geliniyor anlamıyorum....

çocuk düşünmüyor ve korunuyor.... ama korunduğu halde hamile kalmaktan korkuyor....(hiçbir korunma yöntemi %100 olmadığına göre)

ama eğer hamile kalırsa aldırmayı düşünmüyor... kürtaja karşı demekki... bu bir tercihtir saygı göstermek gerekir...

kürtaj hakkımızı elimizden almayın, saygı gösterin derken... hiç bir şekilde kürtajı düşünmeyen insanlara da saygı göstermek gerekir...(ki bunlardan biri de benim...)[/QUOTE

nihayet mantıklı bir mesaj geldi ....

arkadaslar benmı yanlıs anlatıyorum sızler mı anlamıyormusunuz bılemedım dogrusu...durum şu ben bu halde evlılıgım boyle devam ettıkce ıkıncı cocuk bende ıstemıyorumm o kadar da dusuncesız bır anne degılım...korunmaya cook dıkkatlı davrandım ama eger hamıleysem cok buyuk bır talıhsızlık yasadım demektır..korunarak hamıle kalanlar cok fazla oluyor ve artık bu durumda benım bır sucum oldugunu kesınlıkle dusunmuyorum...ama eger kı esım ıstemedıgı halde ben ıkıncı cocuk ıcın ısrar etseydım korunmasaydım yanı ,o zaman soyledıklerınızde haklı olurdunuz..ama ben hamıle oldugumu ogrendıkten sonra o bebegımı aldırmamı hıc dusunemıyorum bıle ıcım nasıl el verır de sudan bır sebep ıcın aldırabılırım??ıkı cocugumu da alır ceker gıderım ve yuzunu bıle goremez o halde:47:herkese ayrı ayrı cevap vermedım cunku genelde mesajlar ıkıye ayrılıyor bır taraf esımı dıger taraf da benı haklı goruyor...
en azından benı anlayan arkadaslar da var...herkse cevap ıcın tesekur edıyorum arkadaslar..umarım kendımı dogru anlatabılmısımdır bu kez...

yok canım 10gun gecmesı gerekıyormuş o yuzden bır kac gun daha beklıcem...inşallah degılımdır:26:
aslında ne kadar uzucu, bır zamanlar bebgım olsun dıye dua ederken.....

Böyle bir eşe sahipken bende inşallah değilsinizdir diye dua edeceğim, eşiniz ilk çocuğu da istememiş zamanında şimdi ne olmuşta çocuğu kıymetli olmuş? Babalık duygusunu tatmış biri olarak sizi ikinci çocuğuyla nereye gönderecek bu nasıl bir vicdan? Yineliyorum, inşallah hamile değilsindir! Arkadaşım sende bırak lütfen kalabalık aile aşkını, bu devirde çiftler karşılıklı istese bile çok çocuk bakmak, büyütmek kolay şey mi? Senin bir tane yavrun var Allah uzun ömür versin, evlat hasretiyle yanıp tutuşan bir sürü kadın var sende biliyorsun ki. Evliliğin iyi gitmiyor, boşanırım diyorsun da boşanınca bakabilecek misin iki çocuğa birden? :26:
Tabiki eğer hamileysen aldırıp aldırmamak sana kalmış ben bu konuda kimseye müdahale etmemeye çalışıyorum..
Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Böyle bir eşe sahipken bende inşallah değilsinizdir diye dua edeceğim, eşiniz ilk çocuğu da istememiş zamanında şimdi ne olmuşta çocuğu kıymetli olmuş? Babalık duygusunu tatmış biri olarak sizi ikinci çocuğuyla nereye gönderecek bu nasıl bir vicdan? Yineliyorum, inşallah hamile değilsindir! Arkadaşım sende bırak lütfen kalabalık aile aşkını, bu devirde çiftler karşılıklı istese bile çok çocuk bakmak, büyütmek kolay şey mi? Senin bir tane yavrun var Allah uzun ömür versin, evlat hasretiyle yanıp tutuşan bir sürü kadın var sende biliyorsun ki. Evliliğin iyi gitmiyor, boşanırım diyorsun da boşanınca bakabilecek misin iki çocuğa birden? :26:
Tabiki eğer hamileysen aldırıp aldırmamak sana kalmış ben bu konuda kimseye müdahale etmemeye çalışıyorum..
Allah hakkınızda hayırlısını versin.

ona bende aynı seylerı soyledım cok sacma sapan cevaplar verıyo!!zamanı degılmıs falan fılan ıste...olduktan sonra da kımse alamazmıs elınden kendısı oyle bı durumda herkesı atar annesıne gıder...galıba o noktayı atlamısın arkadasım ben artık oyle dusunmuyorum o zamanındaydı...Allah olmayanlara da versın inşallah..

ne kadar saygisiz ve kaba bir adam
senin dertlerin duzelmedi sanirim hala kayinvalideylemi yasiyorsun?

ve sanirim yurt disindan geldin umarim ordaki haklarini öldürmedin

esin hep böyle saygisizmi? onun burnunu biraz sürtmek gerek
agzinn payini vermek gerek
ezdirme kendini lutfen

olurda hamile kalirsan ve aldirmak istemiyorsan aldirma
kocan olacak adam seni zorlayacak degil herhalde
cocugundan ayiracak kisi anasindan dogmadiysa
o yastaki cocugun velayeti zaten anneye geciyo
sen bu konuda bayagi korkuyorsun sanirim cocugu elinden alacak diyemi korkuyorsun? daha oncede konu acmistin velayet hakkinda

canım öncelikle benimde eşim 2 cocuk istemiyor :) zaten istesede bende istemiyorum.. bir cocuk bizim evliliği renklendirdiği kadar ilişkimizi durgunlaştırdı.. Ayrıca msj cekemediğim icin burdan soruyorum.. bi konu açmısın kollarında beyaz lekeler gibi benimde üst kollarımda oldu.. 5 doktor gezdim mantar dediler ama pek mantar gibi gelmiyor.. sen gittin mi birdaha doktora yada gectimi seninkiler.. benimde güneşlendikden sonra cıktı..:( aslında korkuorum altında başka hastalık cıkmasındann.. kusura bakma burası yeri deil belkide ama dediğim gbi mesaj cekme hakkım yok.

Back
X