Altinlarda sorun yok evimizi flan aldik.evet kimada verdiler bizdede oyle ama erkek tarafi anlamiyordu bunu ve annem cogunu geri verdi
Evet şimdi anlaşıldı her şey ..
Kınada altın degil verilen paraları kiz tarafı alıyor bu saçma da olsa bir adettir doğru!
Herkesin adet vardır o yuzden para mevzuuna cok bisi diyemem. Zaten 3-5 bisi para toplanmıştır ciddi bisi olduğunu sanmıyorum .
Ben halen eşinize asla hak vermedim.
Çünkü ev almasaydınız emin olun o altınları ailesine verecekti, çoğunluk olmasa da belirli ve ciddi bırnyüzde oranı öyle oluyor . O yüzden bir kere de kiz tarafı yapsın mantıgındayım ki zaten o aldığı 3-5 kurusu da anneniz geri vermiş.
Alıpta geri veren pek olmaz
Hergün Gorusmek konusuna gelelım; eşiniz annenizin arkanızda olmasını, size bağlı olmasını çekemiyor. Bakın sizinde evladınız var ve evlendiğinde aynı şey sizin başınıza gelse bir düşünün?
Ama eşiniz sürekli ailenize maruz kalsaydı, evde yemek temizlik yapmamış olsaydınız ben eşinize sonuna kadar hak verirdim!
Bu konuda karşı tarafın ailesiyle kıyas saçma buluyorum cunku; evde olan genelde kadın oluyor erkek iş yerinde olduğu için ne kendi ailesine ne eşinin ailesini doğru düzgün göremiyor. O yüzden " kayınvalide olsaydi rahatsız olurdunuz " söylemleri saçma geliyor.
Evde siz ilgileniyorsunuz cunku onunla.
Erkek her türlü işte oluyor zaten.
Ve sizin de kafa yapınız değişik geldi bana
İçten içe eşinizi haklı buluyorsunuz aslında.
Eşiniz asla haklı degil
Çünkü eve geldiğinde kimseyle karıslasmıyor bıle
Ama buna rağmen istemiyor.
Kadına köle gözüyle bakan erkek yapısı işte.
Siz biraz daha ona yüz verırsenız ileride daha büyük sorunlarınız olur.
Ben annemle hergün telde konuşmam bile
Ama sizin bu yakınlıgınızı anormal bulmadım. Bazı insanlar boyledır
Kayınvalide alsaydı da bakalım siz ona kin duysaydınız
Eşiniz o zaman sizi nasıl yerden yere vururdu görürdünüz o zaman.