• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim 2 yaşindaki yeğenime 10 günlük baktirmak istemiyor

vardiyalı çalışanlar için zor evet
ama sağlık çalışanları için konuşayım genelde ayda 7 nöbetim oluyor yani benim için müsamaha gösterilmesi gereken gün sayısı 7.
bide eve gelip uyuyorum mesela , öğlen 1/2 gibi uyanıyorum.
benim için 5/6 saat ayda 7 gün müsamaha gösterilmez ise ayıp ederler diye düşünüyorum 😅
mesela salonda TV izlense yatak odasına ses gelmiyor ki ya da kapılar açılsa kapansa vs
ama asgari düzeyde dikkat edilmesini herkes ister bence.
Anladım.

Ben de bebek için benzer bir şey düşünmüştüm aslında. Eğer ağlama krizi gibi durumları yoksa, sakin bir çocuksa yatak odasına uzak bir odada idare edilebilir diye kurgulamıştım zihnimde.

Size de kolaylıklar dilerim çalışma hayatınızda.

Merhaba,
kiz kardeşi calişmaya başlayacak ,bir 2 yaşinda kizi ve birde 6aylik bebe var.
Eşi home office evden calişiyor ve sadece 10 günlük icin benden destek istedi.
o dönem canli konveranslar olduģu icin çocukla ilginemeyecekmiş eşi.
zaten 6aylik bebeģe yine o bakacak .bilmiyorum nasil olcaksa .
Bende seve seve x bakarim dedim.
Eşime şöyle dedim"
10günlük yeģenime evde bakmak istiyorum.
Kardeşim çalişmaya başlayacak ve eşininde canli konveranslari varmiş"
Eşim:hani x bakiciya gidiyordu ,nasil oluyor?
Ben: bakiciyla sorun yaşamiş birakmiş
Eşim: durum belli ,calişacaği gün belli niye barikti,sana güvenerekmi birakti .
Herkes calişiyor işi var diye özen gösteriyorsun .
Bende çalişiyorum birde onlar gibi masa başinda kahve icerek değil.cok kötü şartlarda calişiyorum ve gece vardiyesinde olcağim .
Sabah saat 6 .30 eve geleceğim uyuyamiyacaģim ama bunlar senin umranda değil.Yeterki eli mutlu et ,eli düşün"
Bende artik şarterler atti bende bağira çağirarak o söylediğin kişiler benim kardeşim yeğenim ,sen buna hiç karişamazsin .sadece 10 günlük 2 yaşindaki çocuğu bile kiskaniyorsun.
Ama senin ablan hersene gelip burda iki hafta cörekleniyor.
Ona hizmet ederken neden sesin cikmiyor"
bEn çooooook sinirlendim ,kendimi tutamadim yüzüne bağira çağira konuştum.
Bana birde ,onlarda öbür kardeşlerin gibi kaziği atsin yüzüne bakmasinlarda gör dedi.
Kardeşlerime herzaman manevi yardimda bulundum .
Eşim bazen gönülsüz bazen yine benim zorlamama katiliyordu.
Nedense bilmiyorum ama belki sadece bayramlarda annemgilde görüyoruz.
Ama çok yakin evlerimiz,en uzaği bir saat arabayla.
Kimse gelmiyor kimse davet etmiyor.En son biz üst üste abimgile gittik ama davet ettiğim halde gelmedikleri icin bizde artik görüşmüyoruz,
bir türlü insan ilişkilerini sicak tutmayi öğrenemedik .
Öyle sirf sohbet amacli hic telefonda konuşmayiz,yani giybet yeteneğimiz yok .

Boşanmayi senelerdir erteliyorum.
cocuklarin okumasini ,sinav dönemlerini bekledim.Sirf boşanmak istiyorum diye onlarin bütün geleçeği ile oynayamazdim .
Sonra pandemide ben çok caliştim ,bazen 7 gün haftada calişiyordum..
Kimseylede görüşmediğimiz icin göze batmiyordu.
Şimdi oģlum evlilik yolunda nişanlandi .
Tam şimdi nasil olurki,zaten genclerde gergin .Zor sürec onlar icin.
Hayirlisiyla evlensinler diyorum biraz daha sabir edeyim diyorum.
Korkuyorum bu gidişle hic boşanamam
Böyle ne kadar dayanabilirimki ,
Beni hayattan soğuttu ,hic birsey yapmak istemiyorum
Eşin haklı onun fikrini alman gerekiyor du evet demeden önce

Adam haklı. Gayet de güzel anlatmış derdini. Bir de adama çemkirmişsin
Empati sıfır hala haklı olduğuna inanıyorsun ille bakacaksan bile nedne ablanın evinde bakmıyorsun. 10 günlük bebeği evinden ayırmak da nedir? Başlarından atıyor gibi. Vallahi kocana acıdım. Dış kapının mandalı muamelesi yapmışsın

Kacirmişsiniz cevabımı ,
Zaten karar verdim onların evinde bakmayı.
Kendi evimde olsaydım az buçuk evimede bakardım.
En doğrusunu yapıyorsunuz. Olaydaki muhatap olan üç tarafta mutlu. Kimse mağdur değil. Hem diğer küçük bebeğe de faydanız olur.

2 yasindaki bebek yahu. İlgiye sevgiye muhtac. Yarin bigun kendi torunu oldugunda belli olur esinizin tavri. Burdakilerde sizi haksiz bulmus. Ben olsam esime git kendi başini ye. Bize bulaşma derim. İnsan yigenini atarmi ? Kardesiniz dar zamanda abla olarak mecbursunuz el atmaya. Tahammülsüz erkekler cekilmiyor. Dire çöp

Kardeşin evinde bakılması en mantıklısı bence de. Ben nedense eşi haksız buldum. Kardeşim benim her şeyim 10 gün için yeğenime seve seve bakarim. Erkek arkadaşım dizi setinde çalışan ve gece gündüz fark etmeden ayakta mesai kavramı olmadan çalışan bir insan ve ses cikarmazdi kardeşin o senin tabi ki bakalım bebise derdi. Ben de mülteci kamplarında gece ayakta dağıtım yapıp gündüz rapor yazmış ve 1 sene boyunca bu şekilde çalışmış biriyim ve vardiyalı çalışsam 5 gün erkek arkadaşım evde abisinin bebeğine baksa sesim çıkmaz abisi çünkü. Annem ben küçükken genel cerrahi asistaniydi yani 2 3 günde bir nöbet tutardı düşünüyorum da annemin de halamın çocuklarından birinin darda kalmasına sesi çıkmazdı kaldı ki babamın yeğenleri bizde gelip aylarca kalmıştır. Herkes kardeşi el gibi düşünmüş ama yeğen insanın kendi çocuğu gibi bisey bence. Hem ailemde hem kendi ilişkimde esin yeğeni bence insanın kendi yeğeni gibidir ve hani 5 gün için uykusuz kalmak bence çok da bisey değil sonuçta kardeşim ortada kalmış yeğenime bakamayacak miyim? Ha başka yerde bakilabiliyorsa o daha iyi. Bilmiyorum benim mi aile kavramim çok iç içe ama bana eşin tepkisi fazla geldi ve altında başka şeyler olduğunu düşündüm yani bu çiftin arası iyi değil zaten birbirlerine çok dolmuşlar senin kardeşin benim kardeşim olaylarına girmişler. Bunda eminim hem kocasının hem konu sahibinin sucu vardır. Bence önce bunu düşünüp çözmeye çalışmalılar gibi geldi bana.

Vala bana eşinizin sizden boşanması gerekiyor gibi geldi.
nöbetten çıktığımda eşim eve iki bebek alacak öyle mi ? hayatınızda 1 gün bile nöbet tuttunuz mu ?
eşiniz yüzde bin haklı.

Ama onun eşi sizin gibi uykusuz kalsa hata yapsa insan hayatına mal olacak bir iş yapmıyor muhtemelen. Birkaç gün uykusuz kalsa bir şey olmayacak bir işse uykusuzlugu yüzünden asiri kritik hatalar yapmayacaksa mesela tehlikeli is makineleriyle çalışmıyorsa tir şoförü olup gece karanlık yollarda direksiyon sallamıyorsa, veya sizin gibi insan hayatına saniyeler içerisinde müdahale etmiyorsa tamamen konforu için itiraz ediyor. Sabah 6da eve gelip akşam 10da tekrar işe gitmek ve bunu 2 günde bir yapmak bence gayet güzel bir is ve yapılabilir. Benim annem de genel cerrah doktorlarin 36 saatlik nobetleriyle filan kiyaslanabilecek bir durum değil. Tamamen tipik tembel ve konforuna düşkün erkek vakası. Ve öte yanda kadının darda kalan kardeşi için yapabileceği küçük ama önemli bir iyilik var. İçinden gelmiş yapmak istiyor. Benim için eşimin yeğeni benim de yeğenimdir ve nöbet tutmak değil 1 sene boyunca haftasonlari bazen hariç bazen dahil her gece sabahlayarak ayakta çalışıp 3 4 saat uyuyup yine işe gitmiş biriyim. Hem ayakta bedensel olarak yoruluyordum hem de zihinsel olarak günde çok fazla rapor yaziyordum ve hata yapmıyordum isim gayet yürüyordu. Uykusuz kalmam beni oldurmeyecek kimseyi öldürmeyecek. Sadece azıcık uykusuz kalicam. Su an aynı şartlarda çalışsam kocam eve maksimum 10 gün birkaç saat yeğenini getirse aşkım kusura bakma abimle karısı bir yere birakamamis dese hiç de bisey demem. Erkek arkadaşım da öyle çalışan biri o da demez. Bana bencilce geldi.

Son düzenleme:
Back
X