Esim adimla seslenmiyor,bana bi hitap şekli yok..

Belki alakasız olacak ama Ayşe fatma gibi normal bir isme sahipsiniz değil mi? Yani eşiniz adınızı tuhaf falan buluyor olabilir mi? Hiç sordunuz mu? Belki adamın sizin adınızla ilgili bir derdi vardır. Hadi toplum içini anlarım da evdede seslenmiyor diyorsunuz. Yani başka bir sebep olmalı
İsmim normal bi isim ayse fatma kadar normal

Ben biliyorum bu modelleri.
Benim aile büyklerim arasında da var.
Adıyla değil "şşşt, heeyy, baksana" gibi seslenen iki çift var mesela.
Ayıp karşılanırmış eskiden.

Babaannem bile bir kere uyarmıştı.
"koskoca adama adıyla seslenilir mi" diye:KK53:
Abi mi desek anlamıyorum ki...

Zaten ben eşime adı ile hiç seslenmem,farklı hitaplarımız vardır.
Anne babaların yanında adıyla sesleniriz ama.

Bu adamı nasıl vazgeçirebilirsiniz?
Her seferinde "tamam" diyormuş. En azından kabul ediyor, bu da bir adım.
Başka kelimeler niye yok ben ona takıldım.
Canım, bitanem, hayatım vs vs yok mu, nedenki o_O

Benim babam öyle anneme hayatım boyunca bir kere adıyla seslendigini duydum sadece onda da annem şoka girdi :KK70: eskiden aşkım dermiş sonra zaman geçince onu söylemeye utanmış adını söylemeye de utanmış öyle kalmış şu an hiçbir hitap şekli yok. Eskiden annemde çok takardi ama alıştı şimdi kabul etti. Babam gerçekten utanıyor annemi çok sever çok değer verir ama adını söyleyemez iste:KK68:

Cevap vermiyorum bazen bakiyo bakiyo susuyo bazen ismimin sonuna hanim koyuyo da soyluyo. Toplum icinde bakmayinca sana diyorum diyo anliyorum ama bogacak gibi oluyorum yani ustune atlayip bogazini sıkasim geliyo artik. Baskalarina adiyla sesleniyo.
Çok ilginçmiş evde alıştırın önce, tavır koyun adımla seslenene kadar konuşmayacağım diye. Evde alışsın önce dışarıda da alışır koca adam çok garip, ayıp oluyor böyle toplum içinde deyin. Ailesi hep öyle mi kardeşleri falan nasıl?

Uzaktan size hiç seslenmedi mi, illa ki bir hitap kelimesi kullanıyordur.
Çok ilginç...

Benim annemle babam x hanım x bey derler birbirine.
Ben de eşim hakkında konuşurken x bey derim, bazen öyle hitap da ederim.
Hiç hitap etmemesi enteresan, mevzu anlaşmaksa bir yol bulunur çekingenliğine de, demek ki baya az konuşuyorsunuz ki çözüm bulmaya çalışmamış

Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?

Kac yillik evlisiniz eskuden diguda vardi dediginiz durum ama eski evlilerde kaldi bence

Adinizla hitap edinceye kadar sordugu seye cevap vermeyin istedigini yaomayin ama bunuda guzel bi dille oncesinden anlatin ben bu durundan rahatsizim kendimi birey yerine koyulmamis gibi hissediyorum

Bundan sonra adimla hitap etmedigin surece gic bi sekilde cevap vermeyecegim deyin

Belki yavas yavas alisir

bende esime adiyla hitap etmem hic.bir sure sonra aliskanlik oluyor soylemek tuhaf geliyor.sevgi sozcugu yoksa o cok enterasan.en azindan bir canim sozune alistirin kendinizi.siz ona deyin oda size desin.bu tur hitaplardan hoslanmayan en egreti duracak kisi bile canim dan zorlanmaz heralde.tanimadigimiz insanlara bile diyoruz zira..

Eeee sizde hata.
Niye evlendiniz ki bu size hiç uygun olmayan adamla? :işsiz:
Evlenmeden taniyamazsin derler ya ben de evlendikten sonra anladim bicok seyi.. bu durum da ne ilginçtir hic dikkatimi cekmedi sevgiliyken nisanliyken falan.. o zaman daha cok askim bitanemler ucusunca heralde ondan.

Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?

Neden sevgi sozcugu kullanmiyorsunuz ki? Sizin cocuklarinizda boyle tuhaf bir ortamda buyuyecek farkinda misiniz? Bir insan esine nasil sevgi sozcugu kullamaz? Bu isminizle seslenmemesinden daha korkunc bence.

Canım aynı sorun bende de var bana şiiişşt diye sesleniyor ben gülüyorum bende ona yabancı isimlerle sesleniyorum joni diyorum mesela :)

Yani İsimle hitap etmiyor,canım felan da demiyor ne diyor bu adam baya ilginç.
Ben sinirliyken İsmini söylerim.
Sinirli değilken Gülüşüm derim.Öyleki kızıma babasının ismini sorduklarında Gülüş X ve soyadını söylerdi.:KK71:
Eşim hatun,hatııınnn,gülüm der.(gülüm pek bi arabesk geliyordu ama şimdi anladım ki hiç bişey dememesinden daha iyiymiş)

Benim annemle babam x hanım x bey derler birbirine.
Ben de eşim hakkında konuşurken x bey derim, bazen öyle hitap da ederim.
Hiç hitap etmemesi enteresan, mevzu anlaşmaksa bir yol bulunur çekingenliğine de, demek ki baya az konuşuyorsunuz ki çözüm bulmaya çalışmamış

benim malum çenem düşüktür

eşim de aşağı kalmaz ama biz de sürekli isim ya da öyle aşkımlı vs hitaplkar yoktur

yani konuşuyoruz işte ikimiz, isme ne gerek var

kalabalıkta ya da seslenirken adımızı kullanırız ama ben hitaplı konuşma sevmem zaten

anneme bile sadece arkasından bağıracaksam anne derim kv ye 11 yılda hiçbir şey demeden idare ettim diye hep yazarım buraya da

haa bizim ilişkide bu sorun değil ama sizde sorunmuş konuşun ikiniz konu sahibi

bir de eşine hocahanım diyen tanıdıklar var, valla hiçbir şey demese daha iyi öğretmen eşine kalabalık içinde "hocahanım" diyeceğine

Aşkım sevgilim demeye başkalarının yanında çekiniyor deseniz anlarım ama isminizi niye söyleyemesin ki..

Ben ilkokul 1 de öğretmenim demeye utaniyordum sen diyordum öğretmene.. 1 yıl sürdü asmam..

Ama isim söylemeye utanmak hiç duymadım böyle bişey..

Back
X